Kiekura

Jäsen
  • Content count

    84
  • Joined

  • Last visited

About Kiekura

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 07/05/79

Profile Information

  • Location
    Kymenlaakso
  1. Kirppu 1v 8255g, 75cm, 47,2cm (synt. 42+0 3000g, 50cm, 34cm)
  2. Jenny-Maria meillähän nuo kaikki lapset on olleet pikkuisia raskausviikkoihin nähden ja pienenä kasvaneet muutenkin, mutta eipä me vanhemmatkaan isoja olla eli geeneistä se vaan on kiinni uskon minä Esikoinen oli 2970/50 rv40+6 Keskimmäinen 3165/51 rv 41+6 Ja pienin 3000 (kakan kanssa punnittu eli ilman sitä olisi varmaan ollut aika samoissa esikoisen kanssa )/50 rv 42+0
  3. Päivitystä 1-vuotismitoilla: synt. (42+0) 3000g 50cm 3vko 3870g 54,5cm 6vko 4565g 58cm 2,5kk 5180g 61,2cm 3kk 5630g 63,5cm 4kk 5820g 65cm 5kk 6215g 66,6cm 6kk 6415g 67,7cm 7kk 6735g 69,2cm 8kk 6785g 70cm 10kk 7840g 72cm 12kk 8255g 75cm Kasvu suht ok, nyt oli pituutta tullut taas reilummin ja se tietty käänsi pituus-painokäppyrän alaspäin. Nyt ollaan sentään päästy sieltä -20% käyrän alapuolelta pois, suhde tällä hetkellä enää -17%. Neuvolaseurannassa jatketaan, kun ei niissä labroissa tosiaan mitään häikkää ollut, seuraava kontrolli 1v 3kk iässä Reilu öljylisä meillä on koko ajan käytössä ja lisäksi syö rasvaista jugua vähintään pari desiä päivässä (Partis on kaikkien herkkua).
  4. Esikoisesta kerroin rakenneultran jälkeen eli joskus rv 20+. Keskimmäisestä kerroin myös joskus puolivälin jälkeen, ihan tarkkaan en muista. Olin silloin hoitovapaalla esikoisen kanssa. Pienimmästä kerroin rv 10 tienoilla. Olisin pantannut pidempäänkin, mutta pomo alkoi järjestelemään mulle kouluttajan hommia, jotka olisi alkaneet juuri äitiysloman kynnyksellä joten pakko oli kertoa etten ole käytettävissä.
  5. Noin 2,5 vuotta tehtiin esikoista, ensimmäinen raskaus meni kesken mutta toinen kesti sitten loppuun asti. (plussat hormonituella) Keskimmäisen plussasin ilman yritystä (toki tjottailtiin kun ei ehkäisyä ollut käytössä, mutta eipä nuo menkatkaan vielä ehtineet alkaa edellisen synnytyksen jäljiltä). Pienintä tehtiin taas yli 2 vuotta, ehkäisyä ei ollut käytössä keskimmäisen syntymän jälkeen ja yritys aloitettiin heti kun menkat pyörähti käyntiin. Esikoisen kohdalla yritysaika tuntui todella pitkältä ja ehti siinä olla jo luovuttajafiilistäkin. Keskimmäisen plussa taas oli superylläri, kun tuli luomuna ja ilman yritystä. Kolmosta tehtiin sillä asenteella että voi mennä pitkäänkin mutta hoitoihin ei enää lähdetä. Iloinen ylläri oli luomuplussa taas, vaikka pitkään sitä saatiinkin odottaa.
  6. Esikoinen seisoi tuen kanssa vasta 8kk iässä, mutta 9kk iässä jo otti ensimmäisiä askeleita ilman tukea ja vajaa 10-kuisena meni jo melkein juoksujalkaa. Eli tytöllä meni vain kuukauden verran seisomaan noususta ensiaskeleisiin. Pojat taas ovat seisseet tukea vasten jo puolivuotiaina, ensiaskeleet ovat ottaneet 10-kuisena (toinen vähän alle, toinen vähän päälle). Kunnolla ilman tukea ovat kävelleet noin 11kk iässä eli 4-5kk on mennyt aikaa ensiaskeleisiin.
  7. Olipa vaikea vastata yrityskiertojen osalta, kun periaatteessa kunnon kiertoja ehti olla vain 3 vai 4, mutta aikaa kului kuitenkin melkein 2 vuotta (ei menkkoja ilman hormoneita). Kevyillä hoidoilla se plussa sitten saatiin, mutta raskaus meni kesken pian alkuraskauden ultran jälkeen. Esikoisen plussasin sitten keskenmenon jälkeen seuraavasta kierrosta, vähän tujumpaa hormonitukea käytettiin silloin. Keskimmäisen kohdalla yritystä ei käytännössä ehditty edes aloittaa, plussasin ennenkuin menkat ehti alkaa synnytyksen jälkeen (ei käytetty ehkäisyä, koska toinen lapsi oli toiveissa ja varauduttiin taas pitkään yritysaikaan). Kolmostakin tehtiin ihan tekemällä useampi vuosi, kierrot kakkosen synnytyksen jälkeen oli suht säännölliset ja kyllä niitä ehti kertyä reilut kolmekymmentä ennenkuin plussa testiin saatiin, luomuna tosin sentään lopulta. Ehkäisyä ei siis taaskaan käytetty ja menkat alkoi noin 7kk synnytyksestä.
  8. Päivitystä mittoihin, käytiin 10kk neuvolassa ja nyt painoa 7840g, pituutta 72cm. Hyvin siis kirinyt varsinkin tuota painoa, vaikka oli oksutautia ja sitkeää flunssaa tässä. Kasvulabroissa ei häikkää, hemppa tosin melko alhainen mutta siihen nuo sairastelut varmaan vaikuttaneet.
  9. Hermione en osaa sanoa, itse olen tilannut vain isompia satseja. *muoks* Kokeilin, näemmä samat 7,5 punnan kulut on yksillekin laseille. Eli ei ehkä kannata yksittäisiä tuolta tilata.
  10. Meillä on kaikki kolme syntyneet täysikuun aikaan tai ihan siinä hollilla.
  11. Kolme raskautta takana, ei yhtään arpea. En mitenkään erityisesti rasvaillut, perusvoiteella lähinnä joskus suihkun jälkeen (jos muistin).
  12. Pienimmän jälkeen menkat alkoi tasan 9kk synnytyksestä (täysimetystä 5,5kk ja edelleen imetän monta kertaa vuorokaudessa, myös öisin).
  13. Briteistä saa edelleen edukkaammin kuin Suomesta Itse olen jo vuosia tilannut lasten Julbot Minimoonsailorsista, postarit siellä on kyllä nousseet aiemmista, mutta nyt esim. tilasin kolmet lasit (pienimmälle Loopingit ja isommille Solanit) ja noille jäi hintaa 25e per lasit posteineen
  14. Neenuskan pipo.
  15. Täysimetetty vauva ei tarvitse vettä (korvikkeella ruokitut asia erikseen), liiallisesta vedenjuottamisesta voi olla jopa haittaa. Meillä lapset ovat saaneet vettä samoihin aikoihin kun kiinteät aloitettu, eli noin puolivuotiaasta, ja hyvin on kelvannut. Nokkamukista tai hörppyyttämällä tavallisesta mukista, aika nopsaan ovat oppineet itsekin juomaan tavallisesta mukista.