Chilli

Aktiivijäsen
 • Content count

  207
 • Joined

 • Last visited

About Chilli

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Pirkanmaa
 1. Vavvan liikkeet.
 2. Kuuntelin Juha Watt Vainion "Yleisessä saunassa". Ulvoa vollotin kuin pieni eläin, kuinka kyllä miehet osaa olla niin ihaniakin ja herrasmiehiä ja hyviä ja kunnollisia ja kuinka ei elämä olisi mitään ilman hyviä miehiä... (Eihän tää muuten, mutku miettii, montako kertaa on manannut koko vastakkaisen sukupuolen hemmettiin...)
 3. Ekasta en muista tarkkaan, mutta tosi aikaisin kasvoi jo huomattavan, suorastaan erikoisen isoksi. Nyt odotan toistani viikolla 6+4 ja eilen eka ulkopuolinen huomasi. Tai siis sanoi tänään huomanneensa eilen, mutta tänään oli vielä varmuuden vuoksi katsellut hetken, mutta kun "ei todellakaan voi jäädä epäselväksi, onko tuo vavvamaha, niin uskalsi sanoa ääneen sen." No, mä kasvatin ekasta sellaisen syöksysämpylän, että jokainen sen nähnyt arveli kaksosia. Katsotaan, millainen kasvaa nyt.
 4. Mun vanhempani ovat nonna ja ukki, miehen vanhemmat mumma ja "etunimi"-pappa. Viimeksimainittu ei ole enää elossa, mutta toki osa lastenlastensakin elämää niin, että hänestä kerrotaan lapsille.
 5. Agape tarkoittaa yleensä nimenomaan Jumalan rakkautta. Rakkauden neljä olomuotoa (kreikassa 4 sanaa rakkaudelle): agape-Jumalan rakkaus, eros- romanttinen/eroottinen rakkaus, philia- ystävyys, storge-kiintymys. (En muista mihin suuntiin ja missä kohtaa olisi semmoisia painotusmerkkejä ja kaikenmaailman väkäsiä.) Olin aivan täpinöissäni, kun luin lehdestä tuon Vapun lapsosen nimen. =)
 6. Toisella kuulla olin raskaana, kun päätettiin pojan nimi. Tytön nimi ei tullut käyttöön, kun kerta poika syntyi, joten en voi vannoa, että se olisi jäänyt pysyväksi nimeksi, todennäköisesti olisi.
 7. Nyt kai tän voi kertoakin jo. Eli poika tuli ja sai nimekseen Sisu. Jos olisi ollut tyttö, nimi olisi ollut Stella. Ja tuo yhteys oli luonnollisesti Stella Polaris. http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Stella_Polaris Minä kun ehdotin Stellaa, niin mies sanoi heti, että siitä tulee Stella Polaris mieleen ja minä tuumasin, että niin toki tulee, mutta minä ajattelin Pohjantähteä ja improvisaatioteatteria, mies sotilasoperaatiota. Poika on kyllä ihan nimensä veroinen, sisukas tapaus. Toivottavasti saadaan se kasvatettua terveellä tavalla isänmaalliseksikin vielä.
 8. Kuinka paljon mieheni selvästi minua rakastaa, kuinka iso apu hänestä oli ja kuinka hienosti hän toimi lääkärien ja kätilöiden apuna. Ilman häntä en olisi selvinnyt mitenkään. Tai olisi siitä varmaan selvinnyt, kun pakko olisi ollut, mutta ei ikimaailmassa järjissään tai ilman todella suuria traumoja. Esimerkkinä mainittakoon se, kun synnytyksen jälkeen minulta meni taju ja todella jouduin taistelemaan, että pysyisin tajuissani (saati pystyisin vastailemaan lääkärien kysymyksiin), niin mieheni ääneen mun oli helpompi reagoida. Toisin sanoen tuttu ääni meni paremmin perille asti tajuttomuuden läpi kuin vieraat äänet, vaikka olihan siellä porukkaa paljonkin huutamassa mulle välillä...
 9. Oli niin hyviä kysymyksiä, että pyytelen myös viisaampia vastaamaan. C, epätietoinen
 10. Loistava idea! Mulla olisi tarvetta kyllä pumpulle, voisin ilmoittautua jonoon, laskettu aika on 6.9. Ja tosiaan, jos pumppaaminen onnistuu, niin lupaan ostaa hetimiten oman ja lähettää pumpun taas seuraavalle, se kai tässä on tarkoitus, niin mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan, onko tämä itselle hyvä juttu. Ja ilmoittelen tänne, jos käy niin, että tulevat isovanhemmat päättävät sponsoroida vielä pumpunkin verran (kaiken muun sponsoroinnin lisäksi.) Edit. Poistan itseni jonosta. Ostin käsikäyttöisen pumpun, kun mulla oli lahjakortti tietyn merkkisiin tavaroihin, enkä keksinyt muutakaan, mistä olisi ollut riittäväsi hyötyä, että pystyin perustelemaan itselleni, että tuon tarvitsen, haluan ja ostan. Edelleen tämä on niin paras idea, että toivon kauheasti, että tämä "kiertopumppu" saa paljon käyttäjiä ja sitä myötä tyytyväisiä vaukkareita, jotka pääsevät näin kokeilemaan, onko tämä heille sopiva juttu.
 11. Matkaa on noin 60 km kumpaan tahansa synnytyssairaalaan, johon nyt sitten päädyn. Selvä toive on Vammalan suuntaan, mutta jos synnytys alkaa viikonloppuna tai jos matkalla ehtii tulla jotain komplikaatioita, niin sitten se on Tays, minne mennään. Kun on alkusyksyn, loppukesän vauvasta kyse, niin toivottavasti maa ei ole jäässä ja liukas, siinä tapauksessa Vammalaankin ajelee minipientä mutkatietä noin tunnissa, mutta talvella se kinttupolku olisi kyllä vielä varmaan vartin pidempi ajallisesti. Treelle on isoa tietä, sinne paahtaa aina kolmessa vartissa, kesällä allekin. Oma auto käytännössä ainoa järkevä mahdollisuus, toki taksi ja lanssi periaatteessa myös, mutta toivottavasti ei lanssia tarvita ja taksi ihan vihoviimeisenä vaihtoehtona. Mieluummin jopa sitten käsken kaverin kyytsäämään, jos ihan jotain ihmeellistä sattuu, että mies ei ole kotona. Käytännössä toivon hyvin rauhallista alkua, jotta ehdin saada kotiin jonkun järjestettyä hoitamaan elukat sitten, kun me lähdetään. Ja toki, jos mies on jossain vaikka kisoissa, niin ehtisi sitten kotiin. Ihan lähellä laskettua aikaa en kylläkään päästä sitä enää mihinkään, mutta jos lapsonen vaikka tulee etuajassa, niin tällainenkin on mahdollista. Chilli
 12. No niinpäs lukeekin. En olisi ikimaailmassa huomannut, vaikka nyt kun sanoit, niin ihan selvästihän se siinä lukee, eikä edes erityisen vaikeasti luettavissa tai pienellä. Löysin ihan suht positiivista palautettakin tuosta Firkon F7 mallista (jos tuossa lukee Hamimex F7 ja netissä löytyy kokemuksia Firkon F7:sta, niin eiköhän se ole sama malli.) toki jotain napinaakin, mutta myös positiivista paljon. Mä hiukan luulen, että siinä on meidän kärryset, ellei sitten käy jotain ihan ihmettä ja satu löytämään ihan pilkkahinnalla jotain kiinnostavaa käytettynä, ennen kuin ehtii tilata tuolta.
 13. Hei mahtavaa! KIITOS! Tätä on vertaistuki parhaimmillaan! Vitsi, te olette niin hyviä! Ihan käsittämätöntä, että joku voi tietää tuollaisen asian. Chilli, totaalisen häkeltynyt
 14. Onko kellään mitään käsitystä Hamimexin vaunuista? Huuto.netissä myynnissä yhdellä luotettavalla myyjällä noita vaunuja myynnissä. (Ostettiin siltä vuonna 2009 kissoille seinän kokoinen kiipeilypuu ja saatiin loistava kapistus todella pilkkahinnalla. On luotettava ja mukavan oloinen mies, saksalainen, mutta puhuu suomea, kun on suomalainen vaimo ja lapsia sen kanssa, juteltiin muutaman viestin verran, kun oltiin niin tyytyväinen tuotteeseen, että kiittelin jälkeenpäin. Slloinkin myi uutta ja ihan laadukasta tavaraa tosi edullisesti.) Nuo olisi hiton hyvän näköisiä, edullisia, kivoja värejä, paljon ominaisuuksia, kaikenkaikkiaan erinomaisen hyvän näköiset vaunut. Mutta onkohan oikeasti mistään kotoisin? Tässä linkki: http://www.huuto.net/kohteet/tyylikkaat-yhdistelmavaunut---tayspaketti---14-eri-varia/210055472 En ole vielä lyhyen katselun jälkeen löytänyt mitään netistä, käyttökokemuksia, arvosteluja, mitään, mutta ihan sikana kyllä kiinnostaisi kokeilla. Pikkuisen kyllä luulen, että tähän jäi meidän etsiminen, mikäli joku ei osaa kertoa tai en löydä netistä ihan jäätävää murskakritiikkiä. Mutsyt on ihanat, mutta niiiiiin kalliit, mun mielenkiinto ei jaksa riittää selvittää kaikkia mahdollisia vaunuja ja Mutsyjen ja noiden hintojen erotuksella saisi heittämällä vielä ostettua ne matkarattaatkin, niin ei tarvitsisi itkeä sen suhteen, jaksaako nostaa niitä yhdistelmiä autoon. Saisi muuten ostettua vielä aika monta muutakin asiaa...
 15. Djaa, pitääpä katsoa. Samahan se on ostaa vaikka samantien, eihän sillä väliä ole. Toisaalta kaikkein mieluiten ostaisin käytettynä, kun suunnilleen olen hahmottanut mitä haluan ja sitten hahmottanut, missä kärryissä on sellaiset ominaisuudet ja sitten etsiä ne käytettyinä, jos onnistuu. Mutta katsotaan nyt, voihan se vielä olla, ettei T:lle kelpaa alkuunkaan kumpikaan noista. (Paitsi, että Mutsyt kelpaa ihan varmasti, se oli niistä eilen jo ihan täpinässä, kun katsottiin netistä ihan pelkkää ulkonäköä... Ja Mutsyt on käsittääkseni niin uusia, että niitä ei kyllä käytettynä varmasti löydä.)