Pikkuinen haaveissa

Aktiivijäsen
  • Content count

    147
  • Joined

  • Last visited

About Pikkuinen haaveissa

  • Rank
    Aktiivi
  1. On aika hurjaa, miten huonoja arvosanoja monet meillä lastenliikkeissä myytävät istuimet ovat saaneet autoliiton testeissä. Olen siis ostamassa istuinta luokassa 9-18kg ja kovasti hämää tuo keskustelu istumasuunnasta, kun parhaat testitulokset saaneet istuimet (esim. Kiddy Phoenixfix Pro 2 2013 arvosana erinomainen) asennetaan kasvot menosuuntaan ja samalla puuhataan EU:ssa suositusta, että lasten tulisi istua selkä menosuuntaan vähintään 15kk asti.
  2. Hei, osaako kukaan kommentoida seuraavaa: liikenneturvan testeissä ainoana luokassa 9-18kg erinomaisen arvosanan sai Kiddy Phoenixfix Pro 2 2013, joka asennetaan kasvot menosuuntaan. Samaan aikaan EU:ssa puuhataan direktiiviä, jossa alle 15kk lapsen tulisi istua selkä menosuuntaan ja Suomessahan tuo suositus on tällä hetkellä 3-vuotiaaksi asti. Mutta kun vertailee testien tuloksia parhaat tulokset saaneet istuimet (tänä vuonna) asennetaan kasvot menosuuntaan. ARGGH kuin vaikeaa tästä turvaistuimen hankinnasta on tehty.
  3. Olen kertonut äidilleni ja siskolleni, mutta muu suku ja miehen suku saa tietää nt-ultran jälkeen. Töissä en kerro kuin vasta "pakon" edessä eli varmaan sitten kun kevät saapuu ja peittävien villakaapujen käyttäminen alkaa olla mahdotonta. Äitini on kokenut kaksi keskenmenoa ja tiesin, ettei hän ala hössöttämään vaan on muuten tukena pahimmankin edessä. Miehen vanhemmille emme kertoneet aiemmin siksi, että tiedän heidän ilahtuvan asiasta paljon, enkä keskenmenon edessä kestäisi oman suruni (ja miehen tietysti) lisäksi kenenkään muun surua. Kavereille aletaan kertoa pikkuhiljaa nt-ultran jälkeen, mutta ei pidetä erityistä kiirettä.
  4. Hei, kirjoittelin täällä jokin aika sitten ja kirosin clomien toimimattomuutta. Mulla takana (nyttemmin diagnosoitu) hormonihäiriö e-pillerin lopettamisesta johtuen. Sain clomit, ensin annoksella 1tbl/pvä, ei tulosta. Annos tuplattiin, mutta yhtään munista ei saatu kasvamaan. No siirryin lapsettomuusklinikalle ja pidin clomittoman kierron tutkimusten takia. Aukiolotutkimuksen yhteydessä havaittiin kasvava munis ja sain ekan ovisplussan 10 kuukauteen. Voi sitä iloa. Reilu viikon päästä ovisplussasta tuli sitten haalea plussa myös raskaustestiin! Eli clomit toimivat minulla, mutta vasta välitauolla. En tiedä mistä johtui, mutta takuulla niillä oli ainakin jotain tekemistä oviksen kanssa.
  5. Itse en koe olevani niinkään kateellinen (tosin minulla on jo yksi lapsi, joten tilanteeni ei ole ihan samanlainen kuin joillakin teistä). En vain halua nähdä kavereideni vauvoja ja saada muistutusta, että tällaista vauvaonneahan sinäkin haluaisit, mutta etpäs saakaan ihan helpolla. Helpompi siis elää ilman muistutusta siitä mitä kaipaa ja mikä puuttuu. Tästä syystä en lue täältäkään kuin lapsettomuus palstaa ja valikoiden kuumepalstaa. Vauvaperheissä elämä usein pyörii sen vauvan ympärillä, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää, mutta näin vauvaa pitkään odottaneena toivoisi, että niitä kavereita voisi tavata ja asioista jutella ilman selkeää jakoa niihin kenellä on se vauva ja kenellä ei ole. Nämä ovat varmaan omia päähänpinttymiäni, mutta itsehän sitä ihminen saa seuransa valita. Palaisin kyllä samantien näiden ystävien seuraan, jos saisin tietää olevani raskaana, nyt en vain jaksa, eikä minun kai tarvitsekaan?
  6. Kannattaa hakea Terolutia, jos ei kierto käynnisty. Mulla näin kävi ja teroluteilla sain menkat takaisin. Tosin se ei vielä riittänyt vaan ovulaatio on yhä kadoksissa ja nyt sitä metsästetään clomeilla . Mitään syytä tähän ei ole toistaiseksi löydetty ja lääkärin mukaan tämä johtunee pillereistä. Kasvot ja hiukset ovat paljon rasvaisemmat kuin e-pillerien aikaan eikä kahdeksassa kuukaudessa ole tullut asiaan merkittävää parannusta. Olisin kyllä lopettanut pillerit aiemmin, jos olisin tiennyt, että kiertojen tasaantuminen kohdallani kestää näin kauan. Odotusta odottavan aika on pitkä.
  7. Hei, minäkin ilmeisesti siirryn kahteen clomitablettiin ensi kierrossa. Olisi siten kiva kuulla kokemuksiasi. Tosin itse käyn vielä toisessa clomiultrassa ennen katsomassa kasvaisiko siellä kuitenkin jotain, kun olen tällainen pitkäkiertolainen (kierto 41 päivää) niin ovis voi tulla myöhemminkin. Itsellä ei yhdestä tabletista tullut muita oireita kuin pistävä "kipu" munasarjoissa.
  8. Kiitos vastauksestasi!Aloitin tänään clomit, joten en vielä tiedä toimivatko ne. Ovuloimattomuuttani ei ole tutkittu, mutta olen koittanut sitä tikuttaa (tosin en ihan joka päivä), enkä ole sitä löytänyt. Lääkäri (yksityinen gyne) oli sitä mieltä, että clomit voi tapauksessani määrätä ilman tutkimuksiakin (tutkimuksiin kuulemma vasta kun on vuosi yritystä takana). Toivottavasti mullakin kierto lyhenisi nykyisestä. Ihmettelen vain, että miten kierto sitten on nyt ollut kaksi kuukautta säännöllinen, jos en kerran ovuloi...
  9. Greippimehun aloittaminen on mietityttänyt pitkään, mutta en taida uskaltaa, kun limakalvot ovat muutenkin ohuet. Täytyy koittaa muita konsteja. Harmi vain kun satun kovasta pitämään greippimehusta, joten sen juominen olisi kaikin puolin muuten sopinut.
  10. Olemme 29 -vuotiaita, yksi lapsi ennestään ja toista kovasti yritetään...
  11. Sellaista mietin, että tuleeko teilla menkat samaan aikaan kuin ilman clomeja? Mulla kun on kierto jämähtänyt nyt 41 päivään ja on siis melkoisen pitkä. Meinaa aina mennä järki, kun menkkoja joutuu odottamaan niin kauan. En kuitenkaan haluaisi terolutia tähän rinnalle, kun menkat kerran tulee ilmankin.
  12. En varsinaisesti toivo kaksosia, mutta haluaisimme vielä kaksi lasta (yksi ennestään) ja mahdollisimman pienellä ikäerolla, joten siinä mielessä kaksosetkin sopisivat kuvioon. Varsinkin, kun tämä raskautuminen tuntuu olevan nyt hieman haastavaa (yk7 meneillään) ja tuntuu raskaaltakin välillä. Toisaalta ennen kaikkea haluaisin terveen lapsen ja riskittömän raskauden, mutta periaatteessa siis kaksoset olisivat hyvin tervetulleita siinä missä yksinenkin.
  13. Kp1 ja ensimmäinen clomi -kierto alkamassa, ultrakin jo varattuna. Aika paljon on toiveita clomien suhteen.
  14. Olen kertonut äidilleni ja siskolleni, sillä tiesin jo etukäteen, etteivät he ala "hössäämään" asiasta vaan ovat tukenani tarvittaessa. Miehen äidille ei ole kerrottu, sillä hän alkaisi takuulla "odottaa" lasta ja kysellä että joko joko... toivottavasti pian tulee plussa ja pääsen kertomaan ilouutisia kaikille!