_Sisi_

Aktiivijäsen
  • Content count

    225
  • Joined

  • Last visited

About _Sisi_

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Poika luvatttiin ultran peruteella, jopa maallikkona näki ultrasa, että kyse on pojasta eikä tytyöstä ja poika tuli.
  2. Omat alushousut ja kirja olivat turhakkeita. Ei siellä sairaalassa ollut aikaa lueskella, kun halusin vain nuuhkutella vauvaa koko hereilläoloaikani. Omien alushousujen sijaan oli helpompi käyttää sairaalaanverkkoalushousuja, jotka eivät kiristäneet yhtään.
  3. Meillä heinäkuun lopulla syntynyt vauva käytti toppahaalaria koko ensimmäisen talven, toisena talvena se ei olisi mitenkään enää mahtunut päälle, kun siinä rupesi jo edellisenä keväänä olemaan turhan lyhyet lahkeet ja hihat.
  4. Minulla on ollut tapana pestä ihan pienen vauvan vaatteita 60-asteen pesussa, mutta sitten kun olen pessyt vauvanvaatteita 40-asteessa niin olen pessyt ne aikuisten vaatteiden kanssa samassa. Käytän koko perheelle samaa hajustamatonta pesuainetta. Vauvan vaatteita en pesisi missään nimessä hajustetulla pesuaineella.
  5. Meillä vauva syntyi 52-senttisenä eikä olisi tarvinnut yhtäään 50-senttisiä vaatteita. Osa äitiyspakkauksessa tulleista 50-senttisistä olivat onneksi sen verran isoja, että mahtuivat joitakin kertoja päälle.
  6. Siirsimme lapsen maxi cosi CabrioFix -kaukalosta Cybex sirona -turvaistuimeen selkä menosuuntaan matkustamaan noin 13 kk iässä. Lapsi olisi mahtunut vielä vähän pidempäänkin turvakaukaloon, kun on lyhytselkäistä mallia, mutta halusimme parantaa lapsen matkustusmukavuutta mahdollistamalla pystymmän asennon.
  7. Meillä pahin turhake olivat liivinsuojukset, niille ei ollut mitään käyttöä. Uusimmassa pakkauksessa niitä ei taidakaan olla. Myöskään vesilämpömittaria ei taidettu käyttää kuin kaksi kertaa. ja kondomeja ei kertaakaan.
  8. Meillä 1v8kk menee nukkumaan 19-19.30 välillä ja nukkuu n. 11-12 tuntia. Siihen päälle 2-2,5 tunnin päiväunet. Sama nukkumaanmenoaika illalla meillä on ollut jo alle 6-kuisesta lähtien.
  9. Meillä siirryttiin pinnasängystä juoniorisänkyyn 1,5 v iässä. Uuteen sänkyyn tottumisessa ei mennyt yhtään aikaa, vaan jo ensimmäinen yö ihan jo nukkumaanmenohetkestä lähtien oli normaali (keskeytyksetön 12 tunnin yöuni ilman sängystä karkaamisia). Asiaa varamasti auttoi se, että poika oli tottunut nukkumaan päiväkodissa päiväunia tavallisessa sängyssä. Minä itse jännitin sängynvaihtoa kamalasti etukäteen, että kutakuinkin täydelliset yömme muuttuisivat kauheiksi sängynvaihdon jälkeen. Poikamme on kuitenkin luonteeltaan hyvin mukautuvainen, joten ehkä helppo sängynvaihto olisikin pitänyt osata ennakoida.
  10. Meillä poika nukkui ehkä ensimmäisen kuukauden peiton alla, jonka jälkeen vaihdoimme kapaloon rauhattomien öiden vuoksi. Nelikuisena vauva oppi saamaan kapalosta kädet ulos ja vaihdoimme unipussiin, jota nyt 1 v 8 kk poika edelleen käyttää. Meillä on ollut unipusseista kahta eri paksuutta vuodenaikojen vaihtelua varten. Kaikkein kuumimmilla ilmoilla lapsi nukkui vauvavuonna ihan pelkässä vaipassa ilman peittoja tai muita vastaavia.
  11. Meillä lauletaan täällä jo mainittuja tuu tuu tupakkarullaa ja pii pii pikkuista lintua. Taaperomme rupeaa yleensä itkemää, jos tuutulauluja lauletaan jossain muussa tilanteessa kuin nukkumaanmennessä, on raukka tainnut ehdollistua tuutulauluihin liiian tehokkaasti ja säikähtää, että pitää mennä nukkumaan keskellä päivää jos niitä silloin lauletaan. Noita samoja lauluja laulettiin myös minulle, kun olin pieni.
  12. 11-12-kuisena siirryttiin yksiin päiväuniin. Unirytmiä oli pakko muuttaa, sillä lähes heti vuoden täytettyään lapsi oli menossa päiväkotiin, jossa ei ollut mahdollisuutta kuin yksiin päiväuniin.
  13. Kohdun aristaminen, repäisykivut, pahoinvointi, rintojen turvotus ja loppujenlopuksi liikkeet.
  14. Olin ensimmäisessä raskaudessani flunssan takia joitakin kertoja sairaslomalla. Loppuraskaudesta olin n. 6 viimeistä viikkoa sairaslomalla ennen äitiyslomaa raskaudesta johtuvien selkäsärkyjen takia. Tämänhetkisessä toisessa raskaudessani olen ollut toistaiseksi muutaman päivän sairaslomalla pahoinvoinnin ja huimauksen vuoksi. Todennäköisesti loppuvaiheessa sitten taas selkäsärkyjen vuoksi, sillä minun selkäongelmani ovat rakenteellista perua eivätkä varmastikaan ole mihinkään kadonneet raskauksien välillä.
  15. Minulla limatulppaa tuli paloina noin 2 viikon ajan ennen synnytystä, joka tapahtui viikolla 40+3.