Iki

Aktiivijäsen
  • Content count

    1169
  • Joined

  • Last visited

About Iki

  • Rank
    Addikti
  1. Pitänee nukuttaa omissa vaunuissaan sitten; onneksi meillä ei oikeastaan edes ole esikoisen päikkäriaikaan tapana ikinä liikkua missään, vaan hän nukkuu seisovissa vaunuissa takapihalla, joten sikäli asia hoituu näinkin. Tosi kiva, kun kommentoitte ja kerroitte omia kokemuksia!
  2. ^ Sama vaikutelma minullakin tosiaan varsinkin kun kärryt ovat ylipäänsä kaatumisvaarassa kun isompi matkustaa takana. Mua vaan turhauttaa ja harmittaa, kun vasta nyt hahmotan ja tajuan, ettei näissä vaunuissa pysty taapero ja vauva nukkumaan päikkäreitä samaan aikaan, kun eteen kiinnitetty taaperoistuin näyttää sen verran epämukavalta ja lyhyeltä jatkuvaan nukkumiskäyttöön. :/ Kiitos kommenteista teille molemmille!
  3. Minulle on nyt pettymyksekseni selvinnyt, että Navigatorissa ei voi kuljettaa vauva-taaperoparia kuin vauvan ollessa ihan pieni ja sitten taas kun vauva pystyy matkustamaan istuimessa, koska kantokopan tila taaperoistuimen alla on niin ahdas ja matala. Olen googlannut googlaamasta päästyäni, miksei ole mahdollista yhdistää vauvakoppaa ja taaperoistuinta. Siis vauvakoppa: ja taakse alas taaperoistuin. Tätä yhdistelmää ei esitellä vaihtoehtona missään, mutta se ratkaisisi ongelman. Onkohan ongelmana se, että ylipäänsä painavamman lapsen kuljettaminen alhaalla takana on kiellettyä, siis että vaunut ovat kaatumisriskissä? Monet kuitenkin lukemani mukaan kuljettavat painavampaa lasta takana ilman ongelmia, joten onko vaunu silloin kiikkerä? Minkälaisia ratkaisuja on 3-6-kuukautisen vauvan ja taaperon kuljettamiseen Navigatorilla?
  4. http://www.vauva.info/foorumi/topic/22235-saa-lukita-kiitos/ Pyydän poistamaan, kiitos!
  5. Mulla on Finnairista pelkästään kivoja kokemuksia lapsen kanssa. Lennetään aika usein, tosin on lapsen kanssa taidettu aina lentää Finnairilla bisneksessä, jossa palvelu nyt yleensä toimii muutenkin. Valmismatkasuunnalla, joka tietty menee vähän otsikon ohi, on superhyvä kokemus Thomas Cookista (/ Tjäreborg). Ehkä viisi kertaa onnistuneempi palvelukokemus kuin Tuilla (/Finnmatkat) - kaikenlaisia pieniä elämää helpottavia, odottamattomia juttuja, kuten yllätyseväspaketti lasta varten istuimella odottamassa koneeseen tullessa, mukana myös korvien paineen tasaamiseen sopivaa naposteltavaa. En oikein enää edes muista, millä kaikilla kivoilla tavoilla lapsimatkustaja ja vanhemmat huomioitiin, mutta ne lennot olivat parhaita lapsen kanssa ikinä.
  6. Onko joku irrottanut Navigatorista kuomun kankaan esim. pesua varten? Miten olette sen tehneet? Olen lukenut, että onnistuu - jopa helposti - mutta miten se käytännössä tapahtuu? Olen silmäillyt kuomun kallistusmekanismin kasassa pitävää ruuvia sillä silmällä, mutta en suoraan näe, miten kankaan saisi irti, vaikka sen avaisi.
  7. En ole nyt viimeaikaisia ketjun keskusteluja seurannut, mutta ihan irrallisesti muistiin ja tiedoksi, että meidän 1 v. 9 kk tyttö, joka kasvaa +1 SD:lla, ei mahdu enää Cameleonin kyytiin, kun kuomu on paikallaan. Ei siis enää mahdu nukkumaan vaunussa, eikä kauhean usein ilman kuomua matkustaminenkaan ole meillä tapana ollut, kun aina tuppaa olemaan joko sadetta tai paistetta, jota vastaan pitää suojautua. Kuukauden verran ainakin on pää pullottanut jo kuomun läpi, joten ostettiin hiljan Phil and Tedsin Navigator, jossa on kasvuvaraa vielä ainakin 10 cm. Aika vauvavaunu on Cameleon siis kyllä. Viime kesänä sovitettiin tyttöä Donkeyn kyytiin ja oli melkein ahdas jo silloin, ja jopa myyjäkin sanoi, ettei kannata enää 1-vuotiaalle ostaa, ei mahtuisi kyytiin enää pitkään.
  8. Hei! Koetan onneani - saisikohan tätä kautta yhteyden johonkuhun Prahassa asuvaan suomalaisperheeseen? Meillä on muutto sinne edessä kevätkesällä 2014 ainakin 2,5 vuodeksi ja toivon tosi, tosi kovin, että saisin yhteyden sikäläisiin suomalaislapsiperheisiin jo etukäteen, jotta olisi sosiaalista elämää odotettavissa alusta alkaen sekä kotiäidin elämää viettävälle itselleni että nyt 1,5-vuotiaalle tyttärellemme. Tai jos jonkun tuttu tai tutuntuttu lapsiperhe asuu Prahassa, kontaktin välittäminen olisi huippujuttu.
  9. Kiitos arvioista, kivat!
  10. Jees, tässä raadille Apteekin oma testiajan sisällä, dpo12:
  11. Minä olen tehnyt. Katsoin nettitutoriaalista suuntaa antavat ohjeet ja sovelsin sitten itse. Meidän vauvalla on kolme custom lookia vaunuissaan (+ kolmet valmistajan kuomukankaat).
  12. Kiitti! Pramworldista olenkin jo useaan kertaan tilaillut lisävarusteita, eli se on tuttu. Ajattelin, ettei sinne ole ylipäänsä mahdollista tehdä Donkey-tilausta toimituksella, kun Donkeyt on esitetty verkkokaupassa niin kuin ovat, mutta ilmeisesti kannattaisi kuitenkin kysyä ennen olettamuksia... En tosin tajua, miksi tilaaminen on niin hankalaa, jos se kuitenkin onnistuu. Tunnen itseni nyt vähän toopeksi (ja olen hämmentynyt), sillä etsin vaunuja päivällä myös Babycaresta, mutta en löytänyt - mutta onhan niitä siellä! No jaa, tuli nyt kysyttyä kuitenkin. Pitää tsekata tuo Peppermint myös, se on mulle uusi.
  13. Tietääkö joku verkkokauppoja, joista saisi Donkeyt (Duot) tilattua Suomeen? Me päätettiin, että jos joku ostaa meidän Cameleon-paketin tietyllä hinnalla, vaihdetaan Buffaloihin. Meidän on ollut tarkoitus ostaa Cameleonin rinnalle aikanaan Donkeyt, ja nyt ne siis tulisivat Buffalon rinnalle. Aloin nyt vaan miettiä, että pitäisikö vaan hypätä suoraan Buffalo-vaiheen yli, kun Donkeyt ovat kuitenkin niin samankaltaiset, tai siis Mono-muodossa toimisivat meillä siinä missä Buffalotkin. Lähinnä oon nyt alkanut tosissaan toivoa isoja kääntyviä renkaita, eikä yksiosaisena kasautuminenkaan olisi pahitteeksi. Ja onhan mulla kyllä nyt vaunukuumekin. Ottaen huomioon Bugaboon uusien mallien ongelmataipumuksen ei sitä paitsi ehkä edes ole fiksua ostaa Buffaloita ensimmäisessä aallossa. En kyllä ole ihan varma, miten ahdas Donkeyn ratasistuin mahtaa olla... Edit. Kirjoitus-/ajatusvirhe..
  14. ^.Lähde?