tohnake

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About tohnake

  • Rank
    Aloittelija
  1. ^Oi kiitos paljon. Miten en yhtään tajunnu, että kantsii lämmittää se maito ennen lähtöä Silleenhän se pysyy ainaski huoneenlämpöisenä kokoajan. Uudelleenlämmittäminenhän oli vissiin ihan nounou?
  2. Jos tänään lypsän maitoa pulloon ja laitan sen jääkaappiin ja otan aamulla huoneenlämpöön (bussissa+kaupoilla), niin kauanko se on syöntikelpoista? Ja kauankohan suunnilleen menee että lämpenee syöntilämpötilaan? En haluaisi syöttää paikallisbussissa tai välttämättä muutenkaan kovin julkisesti (suihku+raivari-ongelma..)
  3. Päivitystä, tytön 4kk neuvola takana. Kovasti kääntyillään nyt koko ajan mahalleen, vaikka luulin että suuren koon takia tulis vähän hitaammin tuo liikkuminen 0kk: 52cm / 3570g 1kk: 56cm / 4270g 2kk: 62cm / 5690g 3kk: 67cm / 7030g 4kk: 70,5cm / 8050g Ja pituutta näyttää edelleen tulevan aika tahdilla
  4. Sama ongelma täälläkin ja kun pituutta on täällä vielä pikkusen enempi, niin kaiksta bodyista joutuu kääntämään hihat melkein puoleen väliin, jotta paitaosan pituus riittää
  5. Mulla oli jo rv 36 paikat pehmentynyt ja auki 2cm ja kovasti "lupailtiin" nopeaa ja lähestyvää synnytystä. Tyttö syntyi tasan 41+0 ja säännöllisä supistuksia 14h. Ja sairaalaan mennessä olin auki vain 3cm. Voitte kuvitella sitä pettymystä Ja meidän suvussa muilla nopeat synnytykset ja yleensä rv 37. Tämä ei tietenkään tarkoita, että sulla menis näin, mutta ajattelin silti kertoa kokemuksestani Ja siis olin ensisynnyttäjä. Muoks. Ponnistusvaihe kylläkin oli nopea (9min)
  6. Piti lisätä, että kyllä minä sain käyrillä pitää sitä TENSiä, mutta ihan ekan käyrän halusivat varmuuden vuoksi ottaa ilman sitä.
  7. Mulla oli TENS käytössä kun supparit alkoi käydä vähän ikäviksi ja se auttoi ihan tosi paljon! Kun menin synnärille, jouduin ottamaan sen käyrille mentäessä hetkeksi pois ja eron kyllä huomas. Olin tuolloin 3cm auki. Otin sen sitten pois kun kävin ammeessa, enkä jaksanut sitten värkätä sen kans kun tunui että muutenkin joutui niissä johdoissa roikkumaan kun piti muka koko ajan olla käyrillä Kunnes sitten hetken kuluttua alkoi taas meno käymään pahemmaksi kalvojen puhkaisun jälkeen, niin mies viritteli lappuset takaisin. Tässä välissä sain kohdunkaulan puudutetta, joka ei kyllä auttanut. Kun olin valmis epiduraaliin, sainkin alkaa ponnistamaan Niin ja just ennen ponnistusvaihetta, kun alkoi jo ponnistuttamaan, mulla tuntui supparit ihan järkyttävästi reisien sivussa ja toi TENS oli niihin aivan taivaallinen apu! Mies laittoi ne laput silloin siis reisiin ja paineli sitä boostia.. Mun vinkki onkin, että älä ota niitä lappuja pois missään välissä ja opeta mies käyttämään sitä laitetta ja kyllä mäkin olisin halunnut laittaa ne laput myös mahan puolelle, mutta en uskaltanut kun ohjeissa ei siitä lukenut.. Onko kellään tietoa oisko siitä haittaa?
  8. Musta tuntuu että vetasen päin näköä jos joku vielä mun kuullen joskus sanoo, että raskausaikana voi syödä mitä vain ja kyllä ne kilot viimeistään imettäessä lähtee. Tämä kun ei valitettavasti pidä paikkaansa kaikilla.. (tämä kaikki angsti siis kateudesta ) Minä olin raskauden alussa normaalipainoinen ja urheilin paljon. Ekat viikot kärsin pahoinvoinnista, joka pysyi pois vain syömällä (hiilareita). Niinpä ennen puoltaväliä kiloja oli jo kertynyt noin 12kg ja lopulta 22kg. Sanomattakin on selvää että myös urheilu keveni pahoinvoinnin seurauksena huomattavasti ja energiankulutus myös laski.. Tähän kun lisätään vielä se, että vaihdoin stevian sokeriin ja jätin protskut syömättä ja söin sitten leipää ja muuta (hiilaripitoista)perusruokaa, niin tietäähän sen että paino lähtee lapasesta. Synnärille ei jäänyt kiloakaan. Maidonnousu aiheutti sellaisen turvotuksen, että nilkoissa hölskyi Ja nyt 3,5kk synnytyksestä kiloja on vielä noin 12 jäljellä (itseasiassa näissä lukemissa on oltu tässä jo 2kk). Eli mulla ainakaan imetys ei vaikuta mitenkään mun energiankulutukseen.. Minusta tuntuu, että mulla suurin vaikuttaja on ollut juuri tuo urheilun keveneminen niin huomattavasti, kaikki paitsi kävely tuntui pahalta.. Ja kun kaikki niin toitottaa, että kyllä ne kilot sitten lähtee jne.. niin sitten sitä salliikin itselleen kahvin kanssa keksin silloin tällöin. Ja kohta sitä huomaa, että istuu sohvan nurkassa karkkipussi kourassa.. Silti en mielestäni herkutellut ihan ton 22 kilon edestä
  9. Olin juuri täyttänyt 27 ja mies oli 35 (melkein 36). Miehellä vakkaripaikka (ollut työelämässä n.15v) ja minä olin pätkätöissä, joissa olin ollut lähes yhtäjaksoisesti jo pari vuotta valmistumisen jälkeen. Silloista työsopimusta esimies jatkoi raskausuutisen jälkeen niin, että se oli voimassa 3kk äippäloman alusta, jotta sain palkkaa siltä ajalta. Oli tosi reilu! Naimisiin mentiin ristiäispäivänä
  10. ^Niin ja tuli sitten mieleen, että onhan sitä joistain aioista vähän livennyt .. Kummasti sitä vaan muistaa ne asiat mistä on pitänyt kiinni Olin päättänyt että en jää kotiin märehtimään, käyn joka päivä vaunuttelemassa ja jatkan urheilua heti kun voin. Noh, laiska urheilun suhteen, jotenkin on kroppa niiiiiin erilainen. seli seli Ja jotenkin en osaa käydä vauvan kaa kahdestaan missään. Jotenkin ahdistaa, että se saa raivopuuskat vaunuissa. Näin on käyny aina kun olen sen kaa kahdestaan esim. kaupassa. Eipä se niin helposti sitten käynytkään se kauppoihin ja kahviloihin lähteminen niinkuin olin ajatellut.. Kun bussitki ois ilmasia.. Ja sama koskee sitten niitä vaunulenkkejä, kun muksu ei viihdy kauaa vaunuissa hereillä ja aina herää vaunuissa..
  11. Täällä on tosi paljon hyviä jutuja, mitä itse ei ole edes tullut ajatelleeksi! Meillä ehdottomat jutut pikkuvauva-aikaan oli: - Vauvaa ei hyssytellä vaunuissa tai kannella ympäriinsä tunti tolkulla, jotta nukkuis, jos lapsi on terve - Vauvaa ei nukuteta meidän sänkyyn - Vauvaa ei pueta kuluneisiin tai likaisiin vaatteisiin - Vauvaa ei viihdytetä kokoajan - Ihan pientä vauvaa ei rahdata joka päivä paikasta toiseen, vaan hän saa nauttia myös kodin turvasta Siinäpä tärkeimmät. Muuten on ihan ok mennyt, mutta kyllä sitä välillä löytää itsensä hyssyttämästä vaunuja terassilta Ja minä kans oon ihan oottanut että pääsisin johonkin mamma-miitteihin, kun itse olen kaveripiirissäni ainoa jolla on lapsia. Muut kun ovat töissä, niin aika yksinäistä on olla päivät kotona, eikä lapsettomilla aina kiinnosta niin paljon meidän kaa hengailu.. Ja huomaan, että meidän vauveli on aika herkkä muiden lasten itkuun ja ääniin, kun ei ole niitä kuin synnärillä kuullut..
  12. Taitaa meidän tyttönenkin kuulua tähän joukkoon.. 0kk: 52cm / 3570g 1kk: 56cm / 4270g 2kk: 62cm / 5690g 3kk: 67cm / 7030g Ja täysimetyksellä mennään. Pitkä on tyttö, minä olen vain 164cm, mutta isänsä on 2m. Jouduttiin ekan neuvolan jälkeen kasvukontrollliin, kun painoa ei tullut tarpeeksi piuuteen nähden, mutta sekin vissiin on tasaantunut kun ei ole enää asiasta mainittu..
  13. Onko kellään kokemusta Oulun Edenin vauvauinnista? Mietin vaan, että millaiset siellä on pukutilat vauvauinnin aikaan ja miten toimii, kun siellä ei ole mitään ryhmiä tms..