mimmmii

Aktiivijäsen
  • Content count

    957
  • Joined

  • Last visited

About mimmmii

  • Rank
    Aktiivi
  1. Ristiäiset kahden viikon päästä ja etunimestä ei mitään tietoa (näyttää ihan joltakin mutten saa nimeä päähän), joten apua kaivataan ! Nimen pitäisi olla suomalainen, max kaksitavuinen, mieluiten pehmeitä kirjaimia sisältävä ja sen pitäisi sopia yhteen Nuppu Elina -yhditelmään. Sukunimi löytyy yleisimmistä sukunimistä.
  2. Meidänkin pikkusisko on päässyt masun tälle puolen ja syntyi viikko sitten rv 39+1 mitoin 3800g ja 53cm. Vauvan sokerit oli ensimmäisen vuorokauden erinomaiset, sen jälkeen niitä ei enää mittailtu ja kotiuduttiin 1,5vrkn ikäisenä. Vikalla viikolla en enää omia sokereita mitannut ja synnytyksestä meni kuusi päivää että kaikki odotusaikana tulleet 7,5kg lähti pois. Ylityksiä ei tullut missään vaiheessa odotusta. Mukavaa loppuodotusta kaikille ja tsemppiä radin kanssa !
  3. Fenniassa radialla ei olisi ollut vaikutusta, mutta ei saatu sitä tässä odotuksessa edellisen pre-enklampsin takia.
  4. ^ Paastoarvo meni yli sen 0,1 yksikköä, muut arvot erinomaisia. Heti laitettiin äitipolille lähete ja siellä sitten jatko. Neuvolassa terkka ei ole kertaakaan kysynyt arvoista mitään.
  5. mesi- Liittyvät juu. Äitipolin seurantaan kuulu ensimmäinen käynti (oli mulla rakenneultran yhteydessä), kokokontrolli rv 28 ja synnytystapa-arvio rv 36 - nämä siis jos kaikki ok eikä enempää seurantaa tarvita. Neuvolan puolelta ei seurata arvoja yhtään vaan kaikki seuranta tapahtuu äitipolin kautta ja sinne saa soittaa kun siltä tuntuu tai arvot alkaa paukkua. Täällä ei esim mitään eri diabeteshoitajalla käyntejä ole, ainoastaan tapasin sen sillon kun mittarin hain.
  6. Mä oon kyllä niin hyvä esimerkki siitä miten diagnoosin jälkeen ei pitäisi syödä. Dgn sain just ennen juhannusta ja kun arvot on pysyneet koko ajan kurissa niin en ole muuttanut ruokavaliota mitenkään. Normaalia kotiruokaa syön yleensäkin salaatteinen sun muineen, mutta herkkuja on mennyt aika paljon... suklaalla ja nachoilla olen melkein elänyt viimeiset viikot kun enää ei tunnu nälkä. Mutta siltikään ei arvot ylity vaikkakin kalorit paukkuu. Rv 28 oli kokoarvio ja lääkärin mielestä mittaustulos meni ihan hyvin viikoille, mutta omasta mielestä vastasi kyllä niillä arvoilla muutaman viikon isompaa. Torstaina on sitten synnytystapa-arvio, joten on kiva huomata minkä kokoiseksi vauva nyt arvioidaan. Kamalasti en luota uä-mittauksiin vaikka kuinka tarkasti ne yritetään tehdä kun esikoinen mitattiin 400g isommaksi kaksi päivää ennen syntymää eli menee just siihen +/- 500g virhemarginaaliin. Paino noussut nyt noin viitisen kiloa ja muutenkin mahan kasvu on mennyt suht samoissa kun esikoisen, joten vahvasti epäilen että la:na vauva on noin 3,5kg eli ihan normaali. Edit. Ja mä suhtaudun tosi kriittisesti siihen miten diagnooseja annetaan, mittauksiin suhtaudutaan ja radilaisia seurataan. Ei luulis olevan niin vaikea asia etteikö kaikkialla voisi toimia samalla tavalla.
  7. ^ On mullakin ollut alle viiden arvoja ruokailun jälkeen, joskus aamupalan jälkeen arvo on paastoa pienempi. Sormesta arvot on matalammat kun laskimosta, mutta kotiarvoihin kyllä luotetaan. Saatko muutettua neulan pistosyvyyttä jos saisit siten paremman reiän tulemaan ? Itse kärähdin paastoarvosta 0,1 mittayksikön ylityksellä, kotiarvoissa ei ikinä ylityksiä ja siti olen käynyt kahdesti äitipolilla (ensimmäinen käynti rv 20+, kokokontrolli 28+0) ja vielä on tulossa synnytystapa-arvio rv 36. Neuvolassa olen käynyt harvoin eli kahden kuukauden välein ja siellä kysytään millaisia arvoja sokereissa on ollut, muuten äitipoli hoitaa koko jutun ja sinne saa soittaa jos on tarvis.
  8. Voisin hypätä mukaan uuteen ketjuun ! Toinen raskaus menossa rv 23+1, alun rasituksessa paastoarvo meni yli. Esikoista odottaessa ei mikään raja paukkunut myöhemmässä rasituksessa, joten alkuun dg otti kovasti päähän. Kotimittauksia olen tehnyt kolmesti viikossa eikä koskaan ole mikään arvo mennyt yli rajojen. Paino noussut tämän aamun neuvolassa 4kg. Esikoinen painoi syntyessään 3,2kg rv 38+5. Tähän mennessä olen käynyt kerran äitipolilla lääkärillä, seuraavaksi on kokokontrolli rv 28 ja synnytystapa-arvio jossain rv 32-36 välissä. Täällä ei ole mitään käyntejä (saatika muutakaan yhteydenpitoa) diabeteshoitajan kanssa vaan esim nyt jos arvot alkavat nousta voin suoraan soittaa äitipolille kätilölle ja tarv sitten vielä lääkärille. Ruokavaliota en ole muuttanut mihinkään suuntaan ja lääkäriltä sainkin kehuja hyvistä arvoista. Yritin päästä uuteen rasitukseen, mutta lääkärin mielestä se on siinä suhteessa turha kun kotimittauksissa kyllä näkee jos arvot alkaa nousta - itsellähän oli vaan tarkoituksena päästä koko dg:stä eroon. Näillä kuitenkin mennään ja toivotaan ettei arvot ala nousta. Tsemppiä kaikille !
  9. ^ Onko ne uudet testit kuivuessaan muuttunu miksikään ?! Tämän raskauden plussasta pc:n testit anto hailakkaa plussaa testiajalla, mutta kuivuessaan muuttu selkeäksi plussaksi - niin että testiviiva on kontrollia vahvempi. Esikoisesta plussatessa v 2012 muistelisin että plussa pärähti täydessä vahvuudessa testiajan puitteissa.
  10. Esikoista odottaessa otettiin äitiyspakkaus, mutta nyt toisen kohdalla otetaan rahana. Meillä oli käytössä esikoisen pakkauksesta ainoastaan muutama tuote, koska neiti on niin kapea rakenteeltaan että esim housut ei pysy vieläkään päällä ja ikää on kohta 16kk.
  11. Kiitos lavella ! <3
  12. ^ Tänään digi näytti että "raskaana 1-2", joten toivoa taitaa vielä olla !
  13. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Tänään lääkärin laskujen mukaan dpo 10 ja hätähousunamalttamattomanarintakipuisena menin pcn liuskatestillä testaamaan ja sain haamuun. Ilmeisesti luin testiä ohjeen mukaisen 5min jälkeen, koska kaksi seuraavaa testiä ( ) näytti testiajan puitteissa ihan tosi haaleaa just silmin havaittavaa viivaa, mutta molemmat testit kuivuttua näytti kuitenkin yhtä vahvaa viivaa kun ensimmäinen. Summa summarum; voiko testiajalla näkyny haalea viiva / viivanpaikka tummua kuivuessa tummemmaksi, selkeäksi plussaviivaksi ?! Hcg on varmasti vielä alhainen jos sitä on, mutta voiko testi käyttäytyä näin ?! Yritän tässä pitää vielä toivoa yllä... Kuvia ei nyt ole ellen selvennykseksi ota kuvia kuivuneista testeistä.
  14. ^ Kysta ruptuura on siis kystan puhkeaminen.
  15. ^ Mulla kontrolliultra on ollu kp 11-13. Esikoisen raskaus ei helpottanu pcos:ää, joten clomit taas käytössä toista yrittäessä. Ja jälleen iski toisessa clomikierrossa kystaruptuura, joten aika samalla kaavalla menee kun ekalla kierroksella.