Nannukka

Aktiivijäsen
 • Content count

  264
 • Joined

 • Last visited

About Nannukka

 • Rank
  Aktiivi
 1. Kiitos kovasti ehdotuksista! Seelaa olen miettinyt itsekin, muut olivatkin melkein kaikki uusia nimivaihtoehtoja minun ja miehen pohdintoihin!
 2. Hei, nyt tarvittais apuja teiltä niminikkareilta! Mikä nimeksi pikkusiskolle, kun isosiskon nimi alkaa S:llä, on pehmeä ja kahdella n-kirjaimella (tyyliin Senni, Sanna)? Pikkusiskon nimen ei tarvitse alkaa samalla kirjaimella, mutta jotain yhteneväisyyttä nimissä saisi olla - ns. "samaa sarjaa".
 3. Senja on oikein kaunis nimi, annan 9. Mites sitten miehekäs Mainio?
 4. Minä en oikeastaan kysy keneltäkään perheenperustamissuunnitelmista. Ystävien kanssa näistä asioista voi kyllä ihan hyvin puhua, vieraampien kanssa ei. Meiltä kyseltiin viime kesäisissä häissämme kovasti, että koska lapsia. Kysyjät olivat sekä ystäviä, että sukulaisia. Meitä nuo kyselyt eivät niin haitanneet, taisimme kuitata ne jotenkin niin että haluamme kyllä JOSSAIN VAIHEESSA perheen. Mua ei oikeastaan häiritse se uteleminen, eihän mun ole pakko vastata totuudenmukaisesti vaan voin vastata juuri niin ympäripyöreästi kuin haluan. Toisaalta ymmärrän kyllä täysin sen, että joitakin kyselyt harmittavat ja kovasti - etenkin, jos lapsensaamisessa on ongelmia.
 5. ^Siis eikös tuossa kohdassa 8. kysytä että onko raskausaikana ollut hoito- tai seurantakäyntejä MUUSTA SYYSTÄ kuin ultraäänitutkimuksesta tai lapsivesitutkimuksesta jne.. johtuen? Eli siis teidän kohdalla vastaus on EI, kun kerran saitte ajan lapsivesitutkimukseen. Näin minä tämän tulkitsisin.
 6. Mun mielestä on tosi hienoa, että täältä löytyy tällainenkin ketju. Liian usein oletetaan automaattisesti, että raskaus on vain ja ainoastaan naisen elämän parasta aikaa, vaikka tosiassa raskaus on henkisesti monelle aikamoista vuoristorataa. Minä olen nauttinut raskaudesta ja koen jo rakastavani masussa mylläävää pikkuista, mutta samalla olen vihannut muuttuvaa ja kömpelöä kroppaani, tuntenut oloni ahdistuneeksi ja välillä ihan suoraan sanottuna kokenut katumusta raskautumiseen ja lapsen saamiseen liittyen. Olen ajatellut, että nyt elämäni on ohi. Oli hirveää, kun huomasi välillä ajattelevansa, että voi kunpa tämän raskauden voisi vielä perua. Tunsin itseni ihan kamalaksi ihmiseksi ja jotenkin vialliseksi. Siltikin, nämä ovat kuulemma täydellisen normaaleja tuntemuksia. Oma äitini jolla on useampia lapsia, totesi että lähes kaikille tulee pienoinen "paniikki" jossakin vaiheessa raskautta. Negatiivisetkin tunteet kuuluvat siis raskauteen ja ne ovat täydellisen luonnollisia. Kenties tästäkin syystä luontoäiti on varmaan säätänyt meille reilun 9kk odotusajan, että ehdimme käydä läpi kaikenlaisia tunteita ja ajatuksia vauvan saamiseen liittyen. höpöli toi esille tärkeän asian, kiitos tuostakin näkökulmasta! Näin esikoista odottavana ei itsellä ole vielä harmainta haisua siitä, mitä tuleman pitää.
 7. Mulle sanoi neuvolalääkäri perjantaina, että mulla ei vielä mitenkään voi olla kohdun kasvusta johtuva oikea vauvamaha, vaan kaikki pömpötys on tässä vaiheessa vielä turvotusta. Että en sitten tiedä.. Ovathan sikiö ja kohtu tässä vaiheessa vielä niin pieniä, että eiköhän se tosiaan ole pelkkää turvotusta vielä tässä vaiheessa. Enkä nyt yritä teilata ketään, onhan se kait vauvamahaa se turvotuskin! Minäkin näytän ihan raskaana olevalta hassun pallomahani kanssa. Niin ja pahoittelut OT:sta!
 8. ^ No joo, ymmärrän ajatuksen. Mutta tarkoitin vain, että samat asiat voi sanoa nätistikin. Tosin tässä ketjussa on tainnut tapahtua pieniä ylilyöntejä jo molemmiltakin "kiistelyn" osapuolilta...
 9. Hmm. Mun mielestä on aika inhottavaa myhäillä, ettei Minnie voi vielä tietää mitään lapsiperheen elämästä. Tuo asenne on aika inhottava ja ylimielinenkin. Ymmärrän Minnien pointin siitä että JATKUVA fb:ssä hehkuttaminen vauvoista ja lapsista ON ärsyttävää ja saattaa pahimmillaan johtaa siihen että "kaverit hylkäävät". Sama koskee tietysti myös sitä, jos joku pälättää jatkuvasti omista koiristaan tai muusta itselleen huipputärkeästä asiasta. Toisaalta, mun puolesta jokainen hehkuttakoon ihan niin paljon kuin haluaa - voihan ne itseään ärsyttävät hehkuttelijat piilottaa naamakirjassa. Oma mielipiteeni on, että jokaisen olisi hyvä muistaa, että vaikka oma elämä pyöriikin lasten/työn/koiran ympärillä, ystävien ei välttämättä. On vain hyvää käytöstä ja huomaavaisuutta ystäviään kohtaan, jos tietoisesti jättää välillä vähemmälle omien asioidensa vatvomisen ja kyselee muiden kuulumisia tai yrittää tietoisesti keskustella välillä aivan jostain muusta, kuin vaikkapa niistä lapsistaan. Vastavuoroisesti esimerkiksi ne lapsettomat ystävät voisivat välillä yrittää tiedustella ja kysellä niitä lapsiperheen arkeen liittyviä kuulumisia ja kestää sen, jos tuleva äiti/äiti ylipäätään hehkuttaa hetkellisesti lapsiinsa liittyviä onnentunteitaan. Mun mielestä näissä asioissa molempien ystävyyssuhteen osapuolten on hyvä joustaa. Sekä ne lapsettomat kaverit että se lapsellinen kaveri voivat kaikki katsoa peiliin, jos ystävyyssuhde tuntuu kariutuneen lapsi/vauvajuttujen takia. Tästä me olemme kai kaikki samaa mieltä?
 10. Mulla on ripsienpidennykset, ovat olleet huomattavan helpot kun aamupahoivointisena tuo meikkaaminen ei kauheasti innosta. Aion kyllä käyttää räpsyttimiä jatkossakin - en usko että niistä on mitään haittaa.
 11. Kyllä mä loukkaannuin, kun miehen sisko tivasi meiltä että onko vauva suunniteltu. Joo ihan kamala vahinko tää olikin, kun ollaan kesällä menty naimisiinkin. Yksi ystävä kyseli myös että ollaanko pitkään yritetty, sekin vähän ärsytti. Meillä tärppäsi ihan samantien, joten voin vaan kuvitella miten paljon ärsyttäisi, jos olisimme yrittäneet pidempään. Mun mielestä on vähän moukkamaista kysellä suunnitelmallisuudesta. Mitä sitten, vaikka vauva olisikin ollut vahinko? Siinä vaiheessa kun raskaudesta kerrotaan, on ratkaisu vauvan pitämisestä jo tehty.
 12. Huh, toivottavasti mun mies ei saa noin päätöntä ideaa! Joutuisi kyllä ulkoruokintaan heti.
 13. Meidän LAPSI ei tule kahvia koskaan saamaan. Mutta NUORI, 15-vuotiaasta ylöspäin, voi mielestäni halutessaan jo juoda kahvikupillisen - ei kuitenkaan kovin säännöllisesti vielä tuossakaan vaiheessa. En itse juo kahvia, enkä juottaisi sitä lapselle.
 14. Käytän kosmetiikkaa ihan samalla tavalla kuin ennen raskauttakin. En näe mitään syytä varoa erityisesti sen käyttöä - eivät ripsari ja puuteri varmastikaan mitään hirveää vahinkoa saa aikaiseksi. Kokopään värjäykset olen kyllä vaihtanut raitoihin, enkä värjännyt hiuksia ensimmäisen 13 rv:n aikana.
 15. Nyt on tulossa vasta ensimmäinen, joten kovin tarkkoja suunnitelmia emme ole tehneet.. Ainakin kaksi haluamme kyllä, minä ehkä kolme tai neljäkin.