Pamsu

Aktiivijäsen
 • Content count

  1254
 • Joined

 • Last visited

About Pamsu

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

8733 profile views
 1. ^ Samaa mieltä Pekaanin kanssa. Esim. Meillä ei ollut jonoa OI- ja IUI-hoitoihin, mutta julkinen puoli vaati 1,5 vuoden yrityksen ennen kuin aloitettiin noilla kevyilläkään hoidoilla. Olen tällä palstalla törmännyt muillakin samaan, eli ilmeisesti julkisella helposti vaaditaan se 1,5 vuotta luomuyritystä ennen hoitojen aloitusta. Eri asia jos on jo joku selvä syy ja mennään esim. suoraan IVF/ICSI-hoitoihin (ja niihin taas taitaa olla koko Suomessa se lähes 6 kk jonotusaika).
 2. unelma79 Meillä on pakastussopimus neljäksi vuodeksi, mutta ymmärtääkseni sitä voi sitten jatkaa, jos tuntuu että on tarvetta.
 3. Luulen että hoitaja tarkoitti juuri sitä, että ekalla kerralla polimaksu menee mieheltä ja naiselta ja sitten jatkossa vain naiselta. Meillekin mainittiin siitä erikseen.
 4. Nostellaas tätä! Mielelläni lukisin lisää kokemuksia
 5. Mäkin sain Letrozolit, huomenna aloitan (2 tabua kp 3-7). Ennen oli Clomit käytössä, nyt on taas suuret toiveet uuden lääkkeen myötä... Onko jollain ollut sivuoireita Letrozoleista? Mulle tuli kierto kierrolta kauheampi pahoinvointi Clomeista, toivon että Letrozoleista ei tulisi samaa.
 6. Piipahdus roskiksella on mun mielestä ok, oli lapsi sitten hereillä tai nukkumassa. Meillä on roskis muutaman metrin päässä talosta ja saatan käydä heittämässä täyttyneen roskapussin sinne vaikka olisinkin kahdestaan lapsen kanssa kotona. Pääasiassa vien kuitenkin roskat samalla kun lähdetään ulkoilemaan. Jos roskikselle olisi reilummin matkaa tai asuisimme kerrostalossa, en varmaan jättäisi lasta yksin. Postilaatikolle on matkaa ehkä parisenkymmentä metriä, siellä saatan käydä päikkäriaikaan, jos emme ole hakeneet postia samalla kun olemme ulkoilleet aamulla. Kesäiltoina voimme istua terassilla miehen kanssa lapsen nukkuessa, mutta silloin terassin ovi on auki ja/tai itkuhälytin on mukana. Miehen ollessa ilta- tai yövuorossa en tykkää edes käydä illalla suihkussa, sillä pelkään etten kuulisi lapsen itkua tai ääniä sinne kohisevaan suihkuun. 20-30 minuutin piipahdukset on ihan liikaa, oli se syy sitten mikä tahansa. Ei pientä lasta saa jättää yksin sisälle. Vaikka asunto olisi kuinka lapsiystävällinen, lapsi hätääntyy kun vanhempia ei löydy tai mitä jos lapsi tosiaan yhtäkkiä sairastuu, syttyy tulipalo tms. Mun mielestä on ihan yhtä vastuutonta jättää lapsi kotiin baari-, kauppa- tai sairaalareissun ajaksi, ei se pieni lapsi sitä tiedä, että nyt vanhemmilla/vanhemmalla on hyvä syy olla pois kotoa. Lapsia on erilaisia, on niitä, jotka nukkuvat hiirenhiljaa koko yön sängyssään ja niitä, jotka heräävät monta kertaa yössä. Mutta joskus se heräilijälapsi nukkuu koko yön ja joskus se nukkujalapsi herää keskellä yötä, ei siihen olettamukseen voi luottaa.
 7. Voisitteko poistaa tämän, kiitos.
 8. Sori jos tätä on juuri kysytty, mutta en löytänyt pikaselailulla kännykällä. Eli jos saa kaksi päivää ovistestiplussan, kumpi on dpo -1?
 9. Meillä on ainakin oikeasti käytössä. Tyttö kattaa pöydälle astoita itselleen / vanhemmille / pehmoleluille / nukeilleen ja leikkii niillä, lisäksi hän piirtää ja syö välillä välipalaa pikkupöytänsä ääressä. Varmaan riippuu vähän lapsestakin, mutta ainakin meillä on ollut kovassa käytössä nyt jo.
 10. Ostin saman tarjoussetin ja ovistestiplussa oli kyllä ihan selkeä. Aiemmin haaleita haamuja ja "plussaviiva" oli sitten kontrolliviivaa tummempi, eli ei tarvinnut arpoa onko plussa vai ei. Yhden kierron kokemuksella voin kehua.
 11. Olen hoitovapaalla ja vietän päivät vajaa 1,5-vuotiaan taaperon kanssa. Kesällä ulkoiltiin usein kolmekin kertaa päivässä tai vietettiin lähes koko päivä ulkona. Nyt syksyllä / alkutalvella ollaan ulkoiltu 1-2x päivässä, lähes säällä kuin säällä. Kohtuullinen sade ei haittaa ja harvassa on päivät ettei oltaisi ulkona. Lapsi nukkuu paremmin kun ulkoillaan ja oma virkeystaso on ihan eri luokkaa kuin satunnaisten sisäpäivien kooma. Aamupuistoilu on muodostunut vakioksi, ellei ole mitään aamupäivän harrastuksia. Lisäksi lähdetään usein iltapäivällä tai illalla ulos toista kertaa, vähän miehen työvuoroista riippuen. Pukeminen on niiiiin järkyttävää taistelua vaikka lapsi pitääkin itse ulkoilusta, etten viitsi lähteä ulos minkään 30 min takia. Lyhytkin ulkoilu on noin 1 h, usein ollaan parisen tuntia ulkona.
 12. Eilinen Erilaiset äidit oli kyllä ihan mahtava jakso. Sai aikamoisen tunnemyrskyn itselläkin aikaiseksi... Ihana ja symppis pariskunta!
 13. Nelli07, jos olet kiinnostunut niistä sydänhaalareista, niin Ticketin oman nettikaupan outletissa oli niitä noin 56 eurolla vielä pari viikkoa sitten ainakin. Halvempaa kuin kiskurihinnat huutonetissä...
 14. http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/13265-saa-poistaa/page__pid__1413029#entry1413029 Saa poistaa, kiitos