Lallu

Aktiivijäsen
  • Content count

    168
  • Joined

  • Last visited

About Lallu

  • Rank
    Aktiivi
  1. KYS

    Oisko uusia kokemuksia KYSistä? Itsellä olisi sinne meno kesäkuussa ja olisi mukava lukea muiden kokemuksia Niin ja vieläkö tämä monien synnyttäjien "haukkuma" lääkäri on siellä töissä?
  2. ^^ Katsokaas kuinka suuri vauvamasu http://metrolive.fi/jutut/artikkeli/7513/martina-aitolehti-raskaana-katso-kuva-vauvamasusta/
  3. Minulle tehtiin laparoskopia viime elokuussa. Syynä tähän oli gynen tutkimuksessa löytynyt kysta joka oli toisen munasarjan vieressä. Kysta oli tennispallon kokoinen eikä olisi itsestään lähtenyt pois. Meillä oli vauvan yritys päällä mutta se jouduttiin keskeyttämään siihen asti että kysta saatiin leikattua pois. Ennen leikkausta kävin labroissa ja "haastattelussa" sairaalassa. Edellisenä iltana piti tyhjentää suoli peräpuikon avulla. Se oli inhottavaa Menin maanantai aamuna sairaalaan, jossa puin sairaalavaatteet päälleni. Katselin siinä telkkaria ehkä tunnin ja sitten sain esilääkityksen. Se ei tuntunut oikein missään. Hoitajan kanssa kävelimme yhdessä leikkaussaliin. Sen muistan että eivät meinanneet löytää mun kädestä verisuonta että saisivat tipan käteen mutta onnistui sekin. Lääkäri kertoi että seuraavaksi mulle annetaan nukutusainetta ja pitää ajatella jotain mukavaa. Seuraava muistikuva on heräämöstä. Nukahtelin siellä vähän väliä. Sitten pääsin osastolle, jossa olikin sopivasti vierailuaika ja mies tuli käymään. Vatsa oli hieman kipeä enkä oikein voinut liikkua. Yöllä kävin ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen vessassa hoitajien avustuksella. Käveleminen tuntui vaikealta ja pissaaminen todella vaikealta! Seuraavana aamuna pääsin saattajan kanssa kotiin. Lääkäri kävi siinä aamulla kertomassa miten leikkaus meni. Olivat kystan lisäksi löytäneet minulta endometrioosia ja poistaneet sitä. Sain sairaslomaa viikon verran. Välillä oli tylsää vaan maata kotona tietokoneella/telkkaria katsoen. Miehen kanssa kävin iltaisin hitailla lenkeillä, yksin en uskaltanut ensimmäisinä päivinä lähteä ulos. Leikkaus sujui kuitenkin hyvin eikä kivut olleet kovin pahoja. Sängystä nouseminen oli haastavinta. Leikkausarvet näkyvät vieläkin mutta eipä ne häiritse. Leikkauksen jälkeen kolmannesta yrityskerrasta onnistui ja nyt olen melkein puolessa välissä raskaana
  4. ^ Juu ainakin noissa joulukuun uutisissa luki että Mintulla on toukokuussa laskettu aika.
  5. Onnea pikku12!
  6. Ihana Uskon että mies oli hieman hämillään vieressä! Minä soitin neuvolaan seuraavana päivänä plussasta. Esittelin itseni ja kerroin että olin tehnyt positiivisen raskaustestin. Neuvolan täti kysyi milloin viime menkat oli alkaneet ja onko ensimmäinen lapsi tulossa. Lopuksi sitten kysyi oliko tämä positiivinen asia vai ei, johon mä hieman hämmentyneenä vastasin että joooo? Oli todellakin positiivinen asia! Mies sanoi myöhemmin että olisivat vastannut vaan että ainakin testi oli positiivinen No ensimmäisen neuvola-ajan sain vasta 6 viikon päähän puhelusta (olin silloin siis rv 10+jotain) joten eihän tuolla puhelulla niin kiire olisi ollut!
  7. Ihan selkeitä plussia kaikilla! Oikein paljon onnea
  8. Mollamaijalla on ihan selkeitä plussia. Onnea!
  9. Alkuraskaudessa oli mandariinit, suolakurkku ja Hesen kanahampurilainen Nyt keskiraskaudessa pehmis! Talvella sitä ei monesta paikkaa saa mutta mulle kelpaa vaniljajäätelö jonka mä mössään pehmikseks enkulipeikon mainitsema aamupalajuusto on täällä myös nyt suosittua.
  10. Havina: Itsekin oon menossa KYSiin synnyttämään, neuvolan hoidan omalla paikkakunnalla. Meillä käy kuitenkin KYSin ultraaja tekemässä nt- ja rakenneultrat. Mulla piti alunperin olla rakenneultra viikoilla 20+6 mutta ultraaja joutui sen perumaan lomansa takia joten piti etsiä uusi aika. Minä toki ehdotin aikaisempia aikoja (kärsimätön kun oon...) mutta hoitaja ei suostunut ottamaan mua 19 viikolla. On kuulemma liian aikaista. Joten mun rakenneultra on 21+3 viikoilla (eli kauuukana). Huomaa tosiaan että KYS on tarkka noista viikoista vaikka muualla selkeästi sanotaan että ultra voi olla viikoilla 18-21 tms.
  11. ^^ Kannattaa kysyä työnantajalta/henkilöstöpuolelta. Mulla käytössä KVTES eikä ultra tai muut neuvolakäynnit olleet työaikaa. Vaikka en pystykään niitä varaamaan työajan ulkopuolella niin meillä on mahdollista leimata itsemme ulos joten sitä piti käyttää. Ainoastaan neuvolakäynti jossa saa kelan laput on työaikaa meillä. Riippuu siis työnantajasta ja miten tulkitsevat TESsiä.
  12. Voisin kertoa oman tarinani tänne. Minulla vuoti ruskeaa vuotoa ja yhtenä päivänä ihan vähän verta rv 7 ja 9. Tarkkoja päiviä en muista mutta kuitenkin tätä tuhruvuodon tyylistä vuotoa tuli useampana päivänä. Hetkeksi loppui ja sitten alkoi taas. Neuvolassa epäilivät valemenkkoja ja käskivät ottaa yhteyttä jos vuoto jatkuu kovana ja tulee kipuja. Alkuraskauden ultrassa käytiin joskus rv 7 alussa joten tiedettiin että pikkuinen oli silloin ainakin kyydissä. Rv 11+6 oli NT-ultra ja kaikki oli siellä hyvin, mitään erikoista ei löytynyt Raskaana vieläkin ollaan (15+6) ja kuuntelen vauvan sydämenlyöntejä viikottain kotidopplerilla. Eli aina vuoto ei tarkoita pahaa. Tsempit kaikille ketkä kärsii tuosta inhottavasta vaivasta! Tiedän että se säikäyttää mutta vuodot on kuitenkin aika yleisiä!
  13. Esimiehelle kerroin NT-ultran jälkeen rv 12, joka oli sitten osaston päällikölle asiasta kertonut. Työkavereille en ole vielä raskaudesta maininnut, saattaa olla etten voi kohta enää vatsaa piilotella
  14. Mulla oli tänään np-ultra ja nt oli 1,1 mm. Pieni oli 5,5 cm ja vastasi viikkoja (11+6). Verikokeet otettiin jo puolitoista viikkoa sitten. Veriseulan tuloksista saan viikon sisällä soiton jos jotain hälyttävää on, mutta jos ei ole niin tulokset tulee kai postissa (tai neuvolasta saan sitten tiedon). Eli viikko tässä jännäillään.
  15. Suanke: En minäkään saanut tuon tummempia viivoja Davidin testeihin, joten onnea!