Mamalicious

Aktiivijäsen
 • Content count

  3992
 • Joined

 • Last visited

About Mamalicious

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

5893 profile views
 1. @Räsynukkepakko kysyä, että ootteko testannut identtisyyden? Yhden alkion siirrosta voi ihan sujuvasti sellaiset saada. Jos on kerta kovin samannäköisetkin. Pitkästä aikaa lukemassa. Meillä tuplat täyttää jo 7. (ja ollaan niin hengissä kuin naimisissakin) @Etelätuuli ei ainakaan voi vielä tietää jos tyypit on mahassa.
 2. Onnea ilona! Toivotaan, että kaikki menee hyvin! Tuollainen heitto viikoissa menee vielä normaalin sisään. Voi olla mittavirhe tai sitten tyypeillä on mennyt hetki kauemmin kiinnittymisessä. Uusinta ultra voisi olla mielelle hyvä! Meillä toinen alkio oli "soikea" alku-ultrassa. Vähän lääkäri oli epäileväinen sen suhteen, jaksaako lähteä kasvamaan. Seuraavassa ultrassa oli kaikki sitten jo kuten pitikin. Suomen monikkoperheiden sivuilta löytyy jotain monikkoraskauksista. Heiltä voi myös tilata ilmaisen infopaketin. Facebookista löytyy myös hyvä suljettu ryhmä, jossa on keskustelua laidasta laitaan. Löytyy nimellä "monikkomeininki kaksoset ja kolmoset". neuvolat usein ovat melko pihalla monikkoraskauksista, mutta kyllä niissäkin omat helmensä on. Oman alueen monikkoyhdistyksestä voipi olla myös apua. onnea matkaan, todellinen lottovoitto on osunut kohdalle!
 3. Pahoinvointi alkoi myöhemmin kuin yksösistä. Oli kyllä rajumpaa, mutta silloin vasta kun jo tiedettiin tuplista. Viivat tuli samaan aikaan kun yksösistäkin, mutta verikokeen mukaan lukemat oli viitteiden alarajalla. Mun mutu on, että useasti monikkous tulee yllätyksenä. Oireet siis harvemmin antaa vihjettä
 4. Jaahas. Taisi paula82 olla trolli. Tätä vähän arvelinkin... Miksi tuo trollaaminen tapahtuu niin usein monikkoasioilla? Vai onko tuo täälä pyörivä monikkotrolli aina yksi ja sama? Miksi siihen tarinaan pitää ne tuplat aina tunkea? Nämäkin tuplat olisivat varmaan syntyneet varhaisilla viikoilla ja kotiutuneet ennätysvauhtia. Huoh.
 5. Monikkoraskaus on riskiraskaus, tuplasti voi mennä pieleen. Se on ehkä kaikkien hyvä muistaa vaikka tuplaonnellista loppua tietenkin odotetaan ja toivotaan
 6. On tuo monikko-onnen keskustelu siirtynyt oikeastaan facen "kaksoset ja kolmoset" ryhmään
 7. Onnea Quunie! Tuplatytöissä on sitä jotakin
 8. ^ onnea odotukseen! Kun esikoinen on vielä noin pieni, voisi triplarattaat olla alkuun ihan hyvät. Niitä tuola monikkokirpuilla pyörii jonkun verran käytettynäkin Ja siihen kylkeen sitten tuplarattaat (rahaa palaa joo...) Oon mä tosin nähnyt sellaisenkin systeemin, missä tuplarattaisiin oli kiinnitetty päälle sisarusistuin esikoiselle.
 9. Hirmuisesti onnea Matu! Paljon se ottaa mutta vähintään tuplasti antaa - hyvin te pärjäätte! Monikkoperheillä on aika kiva yhteisö. Kannattaa aloittaa liittymällä monikko-onnea keskustelufoorumille ja facestakin löytyy "kaksoset ja kolmoset" ryhmä jossa saa kyllä hyvän käsityksen monikkoarjesta ja odotuksesta!
 10. Joo, noin vuoden sitä oli. Välillä tosiaan katosi ja välillä tuntui ettei sano sanaakaan ilman änkytystä. Meillä ei myöskään ollut noita ns. maneereja. Meillä päiväkodissa lastentarhanope testasi poikaa eri tavoin. Esimerkiksi pyysi häntä kertomaan tarinan muiden lasten leikkiessä leikkejään samassa tilassa. Änkytystä esiintyi näissä tilanteissa. Toisella kerralla vei pojan eri tilaan ja rauhoitti tilanteen täysin - änkytystä ei ollut. Tuokin vaan tuki sitä, että kyseessä oli puheenkehitykseen liittyvä asia.
 11. Kuin mun näppikseltä Meillä poika nyt 4,5v ja änkytys ilmestyi tuossa 3-vuotiaana. Puhe on muutenkin kehittynyt kuten teilläkin. Välillä änkytystä oli enemmän, välillä vähemmän. Välillä oli melkein pois ja sitten taas palasi. Kunnes katosi yhtäkkiä ehkä noin puolivuotta sitten. sä olet varmasti googlannut samat asiat, joten neuvoja en osaa antaa. Mutta sanonpa vaan, että ymmärrän pelon ja ahdistuksen asian suhteen. Mä uskon, että teilläkin on kyse vain siitä, että ajatus juoksee puhetaitoa nopeammin ja aika korjaa asian. Tsemppiä!
 12. Tuosta vammaistuesta sanonkin vielä, että meillä se myönnettiin 31.3.13 saakka. Kolme kuukautta tuli siis "ilman todettuja tulehduksia" sillä paperit jätin kelaan jo joulukuussa. Tukea siis myönnetään myös vähän eteenpäin, ei ainoastaan takautuvasti Mä en myöskään laittanut kelalle c-todistusta vaan pyysin jokaisen lääkärikäynnin epikriisit ja laitoin ne.
 13. Ja hommahan jatkui... Syötiin tuo ab-kuuri (joka oli viljelyssä oikeaksi todettu) mutta korva jatkoi haisemistaan ja mätääkin "tirskahteli" ajoittain. Käytiin korvalääkärillä ja kävi ilmi ettei ab-kuuri ollut tappanut tulehdusta. Saatiin hydrokortison-tipat ja viikon päästä korva oli kuiva. Nyt, viikko tuosta viimeisestä tsekkauksesta alkaa oireet taas puskemaan päälle. Jos nyt iskee tulehdus, päästään putken vaihtoon. Joskus jos putkitettu korva märkii jatkuvasti, on syyllinen kontaminoitunut putki. Tähän luonnollisesti auttaa vain putken vaihto eikä sitä millään muulla voida todeta. Positiivisena asiana tänään posti toi myös myönteisen päätöksen kelan vammaistuesta.
 14. Mua mietityttää tällaisen sairaalan tarjoama tehohoito vauvalle. Onko heillä keskola? Millaiset valmiudet heillä on muuten hoitaa vauvoja jotka lastenosastoa tarvitsevat? Voiko vauva jäädä tuonne hoitoon vai onko edessä mahdollisesti siirto yliopistolliseen sairaalaan lastenosatolle/teholle? Sektiovalmius ja muutenkin äitiin liittyvät hoitotoimenpiteet on varmaan järjestetty. Voisi kuvitella.