näppis

Aktiivijäsen
 • Content count

  771
 • Joined

 • Last visited

About näppis

 • Rank
  Aktiivi
 1. ^itse tilasin kyseiset rattaat tänään, joten kokemusta ei vielä ole, mutta vaikuttivat meidän tarpeisiin just passeleilta. Etenkin siis tuo päivitetty versio, jossa on isommat pyörät ja istuimen saa kolmeen eri asentoon (vanhassa mallissa kahteen). Tulevat meille matkarataskäytöön ja varsinaisia käyttökokemuksia tulee vasta huhti-toukokuussa ellei sit oteta esikoisella käyttöön jo ennen sitä.
 2. Ensimmäiset kunnon supistukset tuli synnytyksessä. Ensin meni vedet ja siitä n.8 tunnin jälkeen alkoi supistella niin, että ne tuntui joltakin. Harkkasupistuksia mulla ei myöskään ollut juuri lainkaan raskauden aikana, joskus maha tuntui kovalta, mutta ei sen kummempaa. Synnytys kesti yhteensä 8 tuntia eli laskettuna siitä, kun säännölliset kipeät supistelut alkoi. Lapsivedet meni n.20 tuntia ennen syntymää. Käytännössä supisteli siis vain synnytyksen ajan.
 3. Matkaa synnärille 500 m ja kävelin synnyttämään
 4. Meillä poika oli aika samantyylinen. Jos olisi itse saanut päättää joka keta, olisi ollut rinnalla koko ajan. Imety on juuri vasta lopetettu pojan ollessa nyt 16 kk. Meillä ei toiminut yksi imetys kerrallaan pois jättäminen vaan imetys lopetettiin kerrasta niin, että minä olin poissa kotoa muutaman päivän. Meillä poika on jo sen verran iso, että pärjää isän kanssa hyvin ja muutenkaan ei kaivannut tissiä silloin,kun minä olin poissa. Vieläkin tulee pyytämään maitoa,jos on väsynyt tai harmittaa, mutta aika helposti tyytyy siihen, kun sanoo,ettei maitoa ole. Nyt ollaan oltu siis viikko ilman imetystä.
 5. 16 kk kohdalla virallisesti 10 kg rikki. Käytiin siis silloin neuvolassa kasvu tarkastamassa. 12 kk ikäisenä painoi alle 9 kg eli oli ottanut aikamoisen kasvuspurtin. Pituuttakin oli 4 kk kasvanut hurjasti.
 6. Me ollaan oltu laiskoja pottailun suhteen. Kotona pottaillaan hyvin satunnaisesti. Päiväkodissa poika osaa tehdä niin pissat kuin kakatkin pottaan hienosti. Aloitettiin ekan kerran 8 kk iässä, mutta poika on sen verran liikkuvainen, ettei ole malttanut istua potalla. Kotona muutamat pissat pottaan on saatu. Nyt ollaan yritetty aktivoitua, mutta aika usein unohtuu käyttää potalla kotona. Pojalla nyt ikää 1v 4 kk.
 7. Meillä on myös lähes pelkästään popin sukkia. Jarrusukat ovat olleet nyt käytössä varmaan puolen vuoden ajan ja ne toimii. Värit on myös kivat! Muutaman muunkin merkin sukkia löytyy,mut ei tuu niitä paljon pidettyä.
 8. Jumppapallo, suihku, aqua-rakkulat ja spinaali. Spinaali auttoi ehkä reilun tunnin verran, että ehdin vähän levätä ennen ponnistusvaiheta.
 9. Kaikki bodyt, jotka ei ollut kietaisumallisia lukuunottamatta yhtä. Onneksi niitä ei ollut kovin monta ja sain myytyä eteenpäin.
 10. Vauva-uinnissa käytiin noin puoli vuotta, alotettiin 4 kk ikäisenä. Lapsi tykkäs,mut käytännössä oli meille hankala,kun piti kääntää vauvan rytmi kokonaan tuon uinnin takia. Ja myöhemmin luvattiin, että ryhmää ois voinut vaihtaa myöhemmäks alkavaan, mut ei sit lopulta koskaan päästy.
 11. Meidän pojan päiväkodissa kerran viikossa on joku herkku välipalalla esim. pullaa ja kaakao, jäätelöä tai mustikkapiirakkaa. Heillä on onneksi myös tarjolla aina välipalalla jotain tuoretta hedelmää tai kasvista. Me ollaan kielletty mehu ja kaakao ja myös painotettu, että sillon kun on toi herkkupäivä niin söisi mielummin niitä tuoreita hedelmiä tai kasviksia. Toki voi vähän antaa sitä herkkua, mutta tuntuu vähän ikävältä, kun kotona poika ei oo saanut esim. jäätelöä sitten yhtäkkiä tarhassa saa maistaa sitä. Ei meillä oo mitään ehdotonta herkkukieltoo, mutta periaate on, että kun kotonakaan ei saa niin ei sitten päiväkodissakaan. Synttäreillä tuolla saa tuoda keksejä, mutta karkkia ei. Jos noi herkut ois tosi satunnaisia niin ei varmaan niitä kiellettäisiin, mutta jos kerran viikossa arkena niin se on jo pienelle mun mielestä liikaa.
 12. Epparia ei tullut, pari tikkiä laitettiin varmuuden vuoksi, välttämättä niitä ei ois tarvittu, mut kätilö halus laittaa.
 13. Ei ollut oireita. Synnytys alkoi vesien menolla ja ekat kipeät supistukset tuli koko raskauden aikana vasta synnytyspäivän aikana. Voin muutenkin koko raskauden ajan fyysisesti todella hyvin.
 14. 40+5, aamuyöstä meni vedet ja poika syntyi sitten illalla.