Kahvipapu

Aktiivijäsen
 • Content count

  151
 • Joined

 • Last visited

About Kahvipapu

 • Rank
  Aktiivi
 1. ^Kahvista: Yksikin kuppi kahvia haitaksi Iltiksen artikkelista: "Täyttä varmuutta siitä ei ole, että vaikutusten aiheuttaja on juuri kofeiini, mutta tulosten mukaan kahvia juovat naiset synnyttävät lapsia, joiden syntymäpaino on liian alhainen sikiöikään nähden. Pieni syntymäpaino voi altistaa lapsia myöhemmin sydän- ja verisuonitaudeille sekä diabetekselle." Boldaus by me. Muoks. Ethän sitä tätä artikkelia hakenut vaan tietoa, jos muualla on erilaisia suosituksia kofeiinin osalta... Noh, jätän tämän kuitenkin tähän.
 2. Kyllähän tuo kakan eka värimuutos ja ihon parantuminen viittaisi siihen, että tuo Neocate olisi hyvä, mutta tietty jos nyt soseiden pois jättämisen jälkeenkään se kakka ei muutu "normaaliksi" niin sitten vaan lääkäriin ja miettimään mikä ei sovi. Me jouduttiin soseet aloittamaan tosi varovasti ja tooodella hitaasti, kun alkuun melkein kaikki mustikkaa lukuunottamatta aiheutti jonkinlaisen reaktion. Tsemppiä, toivottavasti hommat lähtee sujumaan.
 3. ^Hmm... Sen voin sanoa, että iho (ainakin meillä) paranee nopeammin kuin suolisto. Onko limakakat menneet huonompaan suuntaan neocaten kanssa vai pysyneet samana tai parantuneet? Oon sitä mieltä, että hetken aikaa voi vielä mennä että masu paranee, mutta kuitenkin kohta pitäisi alkaa kakassakin näkymään paranemista, jos käytössä vauvalle sopivat soseet. Jos ei tapahdu mitään parempaan suuntaan menoa (senkään jälkeen kun kaikki uudet soseet jää hetkeksi tauolle) niin sitten menisin lääkäriin. Toivottavasti masu alkaisi paranemaan.
 4. ^Onko neocatea mennyt vasta se 3 päivää? Maha ei ehdi rauhoittumaan tuossa ajassa, menee helposti muutama viikko. Jos olet antanut uutta sosetta samaan aikaan, tuo voi olla tottumattoman (ja vielä tulehdustilassa olevan) suolen reagointia. Siis etene tutuilla tuotteilla ja aloita uudet soseet vaikka viikon kahden kuluttua. Herkkä lapsi voi todellakin reagoida 3 päivää teelusikalliseen tavaraa. Näin ainakin meillä. En usko, että ripulointi on tottumista (koska meillä se aina tarkoittaa sitä, että lapsi on saanut jotakin allergisoivaa ainetta (tai on mahatauti). Lapsen suolisto on saanut jotakin vierasta/uutta ainetta, joka on joko se sose tai sitten lapsi on allerginen jollekin neocaten ainesosalle.
 5. Mihinköhän sitä tämän kysymyksen tuuppaisi? Onko kukaan vaihtanut omaa terveydenhoitajaansa? Ajattelin näin uutta tulokasta odotellessa, etten halua mennä samalle, jonka luona kävin ekan raskauden aikana ja enskan hankalan ekan vuoden aikana. Koin, että omia ongelmiani ja ennen kaikkea lapseni ongelmia (=allergioita) vähäteltiin, enkä saanut sitä oikeaa tietoa mitä hain. Okei, nyt luettuna varmasti tuntuu ihan pöhköltä, mutta muutamaankin kertaan itkevänä vastaanotolta tulleena koen, että henkilökemiat eivät vain kohdanneet. Koen, että kynnys pyytää terveydenhoitajan vaihtoa on tooodella korkea. Nyt kun soittelin itselleni alkuraskauden ensimmäista neuvolaa, sanottiin, että "terveydenhoitajaa voi vaihtaa vain painavista syistä, siitä pitää tehdä hakemus/kaavake ja osastonhoitaja (tms) sen perusteella päättää, voiko terveydenhoitajaa vaihtaa". Rivien välistä olin lukevinani, ettei olisi kovin helposti vaihtoa irtoamassa. Miten muilla?
 6. Esikoisesta maha alkoi näkymään jo samoihin aikoihin kuin Maria Coronalla. Mielestäni tosi ajoissa. Saa nähdä miten käy kakkosen kanssa, jos sellainen saadaan.
 7. Taulukon mukaan tuon touhuavan juniorin pitäisi olla tyttö. Ei ole.
 8. ^Kiitoksia vinkistä. Muistaakseni kokeiltiin kyllä villasekoitesukkakin, mutta pitänee ehkä katsoa kirppareita, josko sieltä löytyisi edullisesti gorea kokeiluun.
 9. ^Saman mallinen lapsonen täällä. Meilläkin on ollut Reimaa, joka on toimivaksi havaittu. Nyt vk-haalari on hakusessa ja melkein otin Ticketin, mutta myyjä sanoi, että siinä on Reimaan verrattuna pitemmät lahkeet ja lyhyempi niska-haara. Ei sitten tullut Ticketiä meille. Pitänee vielä miettiä, josko päädytään jälleen Reimaan.
 10. ^Hmm. Tuo voisikin olla hyvä juttu. Pitää ajan tullessa ajankohtaiseksi muistaa mainita neuvolassa. Tosin jäin miettimään sitä, että tilannetta pitää miettiä uudelleen, mikäli kyseessä on sama neuvolapsykologi kuin aikaisemmin. Kemiat eivät kohdanneet. Todellakaan.
 11. Noin kolme viikkoa ennen synnytystä ultrassa arvioitu noin 2,8 kg. Gynekologi arvioi noin 3 kg syntymäpainoksi. Synnytyspäivän aamulla kätilö käsikopelolla arvioi 4,5 kg. Näki naamasta, etten odottanut sitä arviota, joten kokeili uudelleen ja tarkensi 3,6 kg:oon. Syntyi ruipeloisena hippusen päälle 3 kg painoisena.
 12. Juniorilla on ollut koko talven (myös pikkupakkasilla ja siinä nollan hujakoilla) Reiman villapipo, jonka alle laitetaan kovilla pakkasilla Ruskovillan kypärälakki. Mikään muu ei kelpaa.
 13. Paljon tuntuu lapsilla olevan goretexejä. Juniorilla on ollut vain yhdet vk-goret (olisivatko olleet vikingin? en muista) ja voi vitsi, eivät toimineet ollenkaan. Ongelmana oli aina se, että jalat olivat kylmät ja sitä ennen nähtävästi hikoilleet. Kokeilin vaikka kuinka montaa eri sukkaa ja sukkien yhdistelmiä, mutta aina vaan sama juttu. Koska kausi oli vaihtumassa, siirryttiin suoraan Kuomiin (ehkä vähän etuajassa) eikä samanlaista ongelmaa ollut (tavalliset sukat jalassa). Jotenkin joka kevät mietin, pitäisikö sittenkin hankkia ne goretexit, mutta en ole varma kannattaako niihin satsata rahaa, jos ne toimivat samoin kuten ennen. Toistaiseksi ollaan pärjätty talvella Kuomilla, sen jälkeen vuorillisilla kumppareilla ja sen jälkeen sitten ihan tavallisilla lenkkareilla.
 14. Komppaan edellistä. Huonon nukkumisen päälle juniorilla on allergioita yms. joiden vuoksi ollaan juostu lääkärillä jos toisellakin (nämä olivat neuvolassa alussa vain "koliikkia", helppohan siitä oli koko yö valvoa ja kantaa huutavaa lasta). En edes halua ajatella koko aikaa. Tämän takia olin pitkän aikaa sitä mieltä, että meille ei todellakaan tule toista lasta, koska en yksinkertaisesti pysyisi henkisesti kasassa. Nyt kun esikoinen on riittävän iso ja tähän väliin mahtuu myös muutama hyvin nukuttu yö, on kakkoselle annettu lupa tulla.
 15. Lainaan Maria Coronan aikaisempaa viestiä, koska rytmit ja ajatukset ovat kuin omasta suustani. Pitää nyt laittaa harkintaan se, josko meilläkin niitä päikkäreitä rajoitettaisiin siihen yhteen tuntiin, tuohon iltariekkumiseen alkaa väsyä.