porcupine

Aktiivijäsen
  • Content count

    218
  • Joined

  • Last visited

About porcupine

  • Rank
    Aktiivi
  1. Argh, oon nyt koittanut koko aamun soittaa Haikaranpesän ilmottautumisnumeroon, eikä kukaan vastaa. Ilmo-aika kuitenkin on keskiviikkoisin 8-13, joten en ole väärään aikaan soittamassa. Edit: Olin vaan kärsimätön Kattannaa antaa puhelimen soida kaiutin päällä, ainakin 10 min menee ennenkun vastaavat.
  2. Nostaisin tätä keskustelua, jos jollakulla olisi jaettavia kokemuksia. Meillä on pieni kerrostalokylppäri kylpyammeella, joten tuollainen kohtuamme saattaisi olla hyväkin ratkaisu pienen vauvan kylvettämiseen. Isompana voisi sitten kylpeä siinä isossa ammeessa.
  3. Löysin aika hyvän tieteellisen tutkimuksen aiheesta. En nyt saa linkkiä liitettyä tähän, koska se on liian pitkä tms. mutta scholar.googleen kun kirjoittaa papaya and pregnancy, se ensimmäinen linkki sisältää tän tutkimuksen. Tuon perusteella uskalsin syödä, tuskin ne raakaa papaijaa niissä salaateissa käyttää.
  4. Suurin osa purkkitonnikaloista on boniittia. Olettaisin että ainakin halvemmat tonnikalapurkit sisältävät näitä pienempiä kaloja, sillä suurista lajeista maksetaan kovempaa hintaa, ja niiden purkittaminen ei olisi taloudellisesti järkevää. Onhan tonnikalassa paljon esim. suolaa, että eikai sitä kannata ihan järjettömiä määriä syödä, mutta tuon elohopean suhteen ei pitäisi olla huolta. Kohtuudella olen kyllä itse purkkitonnikalaa syönyt. Edit. Vaalea tonnikala lienee valkotonnikalaa, johon elohopea kertyy enemmän? Nyt menee kyllä ihan mutulla.
  5. Tähän pakko kommentoida, että käytännössä kaikki purkkitonnikalat ovat pienemmistä tonnikalalajeista, joihin ei elohopeaa kerry samalla tavalla kuin suuriin tonnikalalajeihin, joista esimerkiksi tonnikalapihvit ja sushit on valmistettu. Nämä pienemmät tonnikalat ovat myös pääasiassa kalakannoista, joita ei ole ryöstökalastettu sukupuuton partaalle.
  6. Huomatkaa rakkaat kanssakeskustelijat, että tässä yhteydessä kuulemisen ja näkemisen välillä on ero. Sydänäänet näkyvät (ultrassa) jo melko alussa raskautta, mutta kuuluvat (dopplerilla) vasta myöhemmin.
  7. Me ollaan osallistumassa np-ultraan, veriseulaan ja rakenneultraan. Np-ultra on viikon päästä ja samalla otetaan verikoe veriseulaa varten. Osaisiko joku vastata, että pitikö ennen verikoetta paastota? Olin niin laho neuvolassa että en muista mitä täti sanoi.
  8. Mulla tuttu kätilö kuunteli pienellä dopplerilla viikoilla 9+6, ja oikein hyvin kuului Olin valmistautunut että ei välttämättä kuulu, mutta oli iloinen yllätys!
  9. Äsken kp30/28 pissin apteekin tikkuun kaksi viivaa, ja heti perään Clearbluen digiin Raskaana 2-3. Järki lähtee, happi loppuu!
  10. 19.1, salille saisin raahautua.
  11. Mä oon sellanen, että haluun jakaa asioita, eli oon tjot:n alkamisesta maininnut veljelle, veljen vaimolle, parhaalle ystävälle ja miehen parhaalle ystävälle Mutta plussan koittaessa varmaan pidän suun supussa aika pitkälle yli kymmenennen viikon. Mutta katsotaan nyt miten käy
  12. Mulla vauvakuume (=hinku hankkiutua raskaaksi ja aloittaa lapsiperheily) on ehkä saanut alkunsa iän ja elämäntilanteen yleisestä pohdinnasta. Että ollaanhan tässä jo lähempänä kolmeakymppiä, naimisissa, valmistumassa ym.. Ehkä elämäntilanteen lähestyminen sitä pistettä kun oikeasti olisi ihan mahdollistakin hankkia lapsi saa aikaan sen, että sitä on ajautunut oikein kunnolla haaveilemaan asiasta.
  13. Viisi vuotta täynnä yhdessäoloa, vaikka ei me vielä olla alotettu yritystä. Mutta kohta
  14. Mies, koira, kilpikonna ja minä, 42 omaa kerrostaloneliötä. Toivottavasti pian pääsee isompaan.