Hassumassu

Aktiivijäsen
 • Content count

  596
 • Joined

 • Last visited

About Hassumassu

 • Rank
  Aktiivi
 1. Kiva ettei kuvan iso koko häiritse. Miekin olen lukenut että kermavaahto lässäyttää koristeet, mutta tässä tapauksessa koristeet lässähti tuon toisenki kakun päälle. Ne ei ollu ehtiny kuivua. Ja kiitos aquarosa kakkukehusta!
 2. Mie tein meille tämmöset. Jatkossa teen koristeet hyvissä ajoin etukäteen niin että ehtivät kuivua muotoonsa. Tuo lumpeenkukka harmittaa tosi paljon. Se oli umpinaisena tosi hieno. Jatkossa myös teen vähemmän koristeita tai ostan muotit. Meni hirveästi aikaa kun jokanen koriste piti muotoilla erikseen veitsen kanssa. Asettelun olin myös suunnitellut erilaiseksi, mutta aika loppui kesken. En oo ennen tehny tämmösiä kakkuja, joten aikataulu petti. Asetteluun jäi lopulta vain kolmisen minuuttia aikaa. Oon kuitenkin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja etenkin ristiäisten lapsivieraat tykkäsivät vaahtokarkkitaikinakoristeista. Taaempi vaahtokarkkikuorrutteinen kakku on muuten suklaakakku ja etummainen on perus täytekakku jonka välissä oli myös vaahdotettua vaniljakastiketta. Tuo sininen juttu suklaakakun päällä on muuten rusetti.. Se ei oikein käy ilmi tästä kuvakulmasta... muoks. Sori että kuvasta tuli näin iso. En jaksa alkaa värkkäämään pienemmäksi.
 3. Olisin sanonut kaikille että mulle ei saa tekstata illalla eikä yöllä. Ei vaikka kuinka kiinnostais että mikä on tilanne. Lapsivesi meni sunnuntai-iltapäivällä ja vauva syntyi myöhään tiistai-iltana. Äärettömän tärkeät yöunet jäi saamatta kun kännykkä piukutti mua hereille kun unilääkkeen ja kipupiikin avulla yritin nukahtaa. Lääkkeiden teho hävisi ennen kuin ehdin nukahtaa eikä enempää voinut antaa. Känny oli päällä koska mies oli passitettu kotiin nukkumaan ja halusin olla hänen tavoitettavissaan. Vain hänen... Ponnistusvaiheessa, joka kesti pari tuntia, molemmat tulevat mummot soittelivat koko ajan hädissään. Mies vastasi kerran omaan puhelimeensa, jolloin huusin että kännykkä kiinni tai nakkaan sen seinään. Mies sulki kännykkänsä, mutta mun känny oli jossain laukkujen uumenissa eikä mies ehtiny mun auttamiselta sitä etsimään. Niinpä mun puhelin huusi koko ponnistusvaiheen ajan taustalla. Kyllä oli kivaa! Eli jos vielä joskus synnytän, suljen puhelimen.
 4. Mulla paino nousi raskaudessa kolmisenkymmentä kiloa. Loppua kohti kiihtyen. Kuljin kuin ilmatyynyillä ja nilkkoja ei ollut, olikohan varsinaisesti jalkapöytiäkään. Oli vain norsun raajat. Jos vaikka kaukosäädin oli ollut jalan päällä, siitä jäi pitkäksi aikaa kuvio iholle. En ole vieläkään uskaltanut käydä puntarilla synnytyksen jälkeen, mutta turvotus selvästi paheni entisestään synnytyksen jälkeen. Jos istuin jalat ristissä, alempaan jalkapöytään jäi KUOPPA, violetti syvä kuoppa päällä olleesta kantapäästä. Kuukausi synnytyksen jälkeen vaellettiin miehen kanssa kaupungilla etsimässä mulle edes jotain kenkiä mitkä mahtuis mulle jalkaan. Kuljin kesäkuumalla reinoissa. Nyt turvotus tuntuu hiukan laskeneen ja löysin noin viikko sitten jopa jalkoihin sopivat tennaritkin! Nyt siis synnytyksestä aikaa 6 viikkoa. Vaikka entisenä oikeasti lihavana tiedän, että tämä on vain nestettä, niin peilikuva tuntuu pahalta ja tunnen itteni läskiksi valaaksi. Olin kuvitellut että tässä vaiheessa voisin jo ostella entisen kokoisia vaatteita ja näyttäisin hyvältä niissä. Just joo.... Lenkkeilylupaa odotellessa... Eiköhän nesteet lähe kun saan lääkäriltä luvan ruveta taas juoksemaan.
 5. 6 viikkoa ja 1 päivä.
 6. Onnea plussanneille!
 7. Oliskohan ollu rv 7 tai 8 kun ostin raskaushousut.
 8. Kaikki Mauri Kunnaksen kirjat. Eivät ole ehkä ihan vauva-ikäisille, mutta itse olen rakastanut Hui Kauhistus! kirjaa jo varmaan 2,5-3 -vuotiaasta lähtien. Kirjan aihetta ja sisältöä kannattaa toki hiukan ensin selata. Osa on suunnattu vanhemmille kuin osa. Ja kaikkia pikkuisia ei tietenkään kiinnosta kaikki aiheet... H.C. Andersenin satukokoelmat on myös ihania.
 9. Kyllähän minkä hyvänsä asian piilomarkkinointi etenkin lasten tuotteissa ärsyttää.. Vaikka lapsi ei viestiä ymmärtäisikään, eikä vanhempikaan, niin ajatus on tärkein.. niin hyvässä kuin pahassa.
 10. Mie vasta odotan esikoistamme, mutta olen jo rikkonut yhden lupauksen mitä olin itselleni tehnyt. Minun ei pitänyt tulla sellaiseksi äidiksi, joka vain kokoajan puhuu vauvastaan. Just joo. Mie en muusta puhukaan. Eikä edes harmita.
 11. Meidän vauvan laskettu aika on kesäkuussa ja olen kyllä todella tyytyväinen ajoitukseen. +Kesämekkoihin on varmasti ihana pukeutua kun on viimeisillään raskaana +Kuumalla ilmalla pienokaisen paleltumisesta ei tarvitse niin kovasti huolehtia +Vauva ehtii kasvaa aika isoksi ennen kuin pakkaset tulevat +Kesävaatteet on halvempia kuin talvivaatteet, ja vauva kasvaa nopeasti etenkin aivan alussa Enemmänkin plussia varmasti tulee myöhemmin mieleen, mutta nuo nyt päällimmäisinä..
 12. Mie luulen että nyt kun oma esikoinen on vielä massussa, ravintoloissa hulisevat lapset häiritsevät vähemmän kuin sitten kun lapsi on syntynyt. Komppaan Sippuraa ja Kamillaa. Kun pieni hälisee kokoajan kotona, niin jos joskus lähtee miehen kanssa kahdenkeskistä "vapaa-iltaa" viettämään, haluaa varmasti myös saada hetken hengästystauon lasten mesuamisista, niin ihania kuin ne ovatkin.
 13. Itse pienenä järkytyin suuresti perus lastenkirjasta Pieni tulitikkutyttö. Kuolema oli minulle kammottava asia. Itkin usein ihan hädissäni kun ajattelin että itsekin joskus kuolen. Ko. kirja piti piilottaa minulta. Tosin olin hyvin herkkä lapsi. Velipoikani ei ole ikinä vetänyt paniikkia kuolemasta tai ylipäätään mistään. Monissa lastenkirjoissa ja -ohjelmissa pyritään puhumaan elämästä lempeällä ja lasten kehitystasoon sopivalla tavalla. Koskaan ei kuitenkaan voi täysin osata ennustaa, miten juuri kyseinen lapsi mitäkin asiaa käsittelee. Kaikki olemme kuitenkin yksilöitä. Tärkeintä mielestäni on että vanhemmat parhaansa mukaan valvovat ja arvioivat jo etukäteen lasten kirjoja ja ohjelmia, ja ovat lähellä, valmiina puhumaan, jos lapsi jostain huolestuu.
 14. Odotusaiheisia lehtiä saisi olla mielestäni enemmän. Näin etenkin esikoistaan odottaessa kysymyksiä on niin paljon ja aikaa lukea on vielä jonkin verran..