mOmma

Aktiivijäsen
 • Content count

  1084
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mOmma

 1. Onko Anna Abreusta tietoa? Noita kuvia kun katselee Vain Elämää-konsertista, näyttäis pieni vatsa olevan? Voi kyllä hyvin olla tuolla paljettihamekin
 2. ^ei ole meiltä ainakaan aiemmin hintaa peritty kun ollaan Lontooseen lennetty Norwegianin lennoilla. Rattaat pakettiin, omien maksettujen laukkujen lisäksi on välillä ollut lapselle oma pieni laukku (sen 5kg) mukana. Mutta omat rattaat kärsivät viime kerralla, runko vääntyi jotenkin (huomasin sen vasta kotona muutaman päivän jälkeen) ja samalla kuljetuslaukkukin oli mennyt rikki (ihan kuin olisivat raahanneet asfaltilla laukkua), kangas oli kulunut puhki (uusi laukku). Mutta siis airshell.com tai vastaava osoite vuokraa kovia laukkuja, sillä monien sivuilla on, että vain kovissa laukuissa olleet rattaat korvataan vahingon sattuessa. Eli ne suojapussit on vain likaa varten.
 3. Osaako joku sanoa toimittaako tuo practicalpunschair Suomeen Phil&Teds osia myös? Muutamaa tarviketta olisin vailla. Ne joilla on P&T niin mitä teillä on vaunuissa lämmikkeenä? Eteen menee varmaan lämpöpussi mutta entä taakse? Onko kellään kokemusta tästä; http://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/lastenvaunut-ja-tarvikkeet-lastenvaunuihin/lampopussit-taljat-ja-istuintyynyt/cab-on-suojapeite-tuulenpit%C3%A4v%C3%A4-pilkullinen
 4. Samaa katselin! Samaa katsoin mutta myös sitä, että istuin ei ollut isofixeillä kiinni jolloin pääsi heilumaan. Eli oisko päätelmänä tässä, jos ostaa palkki-istuimen se kannattaa olla isofix? Osaako joku kertoa mulle Cybex isis-fix, Cybex pallas-fix ja pallas 2-fix eroja? Myyjältä yritin kysellä mutta kauppas vain tuota pallas 2-fixiä (erona paranneltu sivutörmäyssuoja). Saksasta oisin tilaamassa. Isis olisi 150e, pallas fix 190e ja pallas 2-fix 230e.
 5. Meillä Donkeyt off white-kankaalla ja kyllähän niihin lika tarttuu mutta lähtee koneessa puhtaaksi. Mä tein vaihdoksen ja meni ostaman P&T Navagatorit. Donkeyt joutaa nyt myyntiin, kyllähän ne vuoden todella aktiivisesti palvelikin mutta rattaiden tarve muuttu (ja hieman vaihtointoakin) joten kokeillaan noita
 6. Mistä kannattaisi tällä hetkellä (ulkomaat) P&T varusteita. Navigatorit tarttui mukaan kaupasta mutta sadesuojat oli loppu. Joten tuplasadesuojaa, sitä laukkua aisaan ja ehkä vara kuomu.
 7. Itse suosittelen myös vaihtoehtohoitoja. Kävin toisen raskauden lopussa akupunktiossa päänsärkyihin ja kun kerroin liitoskivuista hän akupunktion aikana käsitteli lantion aluetta gua sha-kammalla ja se todella auttoi! Harmitti vain, etten aiemmin ollut tajunnut tuota.
 8. Jäi asia sen verran vaivaamaan, että oli pakko kysyä päiväkodista. Ja todellakin, heillä ei siellä ole herkkuja. Aikaisemmin niitä on ollut mutta nyt niitä on vähennetty todella paljon. Tänään oli ollut välipalaksi vispipuuroa. Mehuista en tajunnut kysyä, koska ne ovat meillä kiellettyjen listalla ( paha mansikka-allergia, eikä mehuista aina tiedä mitä sisältävät).
 9. ^onko teille tulossa jotian vanhempainiltaa josta asiasta voisi kysyä` Oma kokemukseni on pienestä ryhmäperhepäiväkodista muutamalta kuukaudelta mutta ymmärtääkseni heillä välipalat on kiisseliä, vihanneksia, voileipäkeksi/näkkäriä. Kerran ollut mustikkapiirakkaa. Meillä vanhempainillassa joku kysyi onko edelleen voimassa sääntä ettei saa tuoda mitään synttäreille - ja oli edelleen voimassa. Eli tuolla lapsen synttäreitä voi juhlistaa esim. viemällä ilmapalloja mutta ei mitään syötävää.
 10. Niistä turvakaaren suojuksista; Addbaby tekee niitä myös ja niitä saa tilattua esim. Lekmeristä. Vauvatalo Johanna on myynyt niitä myös.
 11. Mäkin oon ihmetellyt, kun ei aina mene vaakatasoon mutta työnnänkin niin korkealta että aisaa pidentämällä menee. Ohjeita en ole myöskään lukenut... Mutta hullua myydä vaunut niin, että molemmat menee vaakatasoon Mutta joo, puoli-istuvassa meilla muutenkin nukutaan paitsi nuorempi. Muutenkin edellinen runko tuli 9/12 meille, vaihdettiin uuteen 1/13 ja edelleen ongelmia sen kanssa. Mono muodossa tuntuu, että toinen aisa on alempana eli jotenkin antanut periksi? Muilla tälläistä ongelmaa? Kun en jotenkin usko, että vaihtaisivat enää kolmanteen runkoon. Ja välillä renkaat ovat vähän vinossa? Eli kuluu enemmän sisäkaarelta kuin ulkoa???
 12. Apteekista saa myös puuduttavaa rasvaa, jos näyttää siltä, että pitää poistaa. Jos menis sitten helpommin.
 13. ÄH, pelkään esikoisella herpes-tartuntaa. Oltiin siskon luona heinäkuun lopussa, sanoivat että heidän esikoinen oli kaatunut ja lyonyt nenänsä. Ja nyt viime viikonlopuksi vietiin lapset sinne hoitoon, niin ihan ruvessa koko nenä, sierametkin ummessa! Siskolla oli herpeslaastareita, joilla pyysin suojaaman nenän, koska oli sovittu meno eikä sitä voinut perua (näin jälkikäteen olisi vain pitänyt!) Mutta nyt huomasin illalla pojalla punaisen, tarkkarajaisen läntin nenässä. Peitin nyt normilaastarilla kun muuta ei ollut. Omat ruokavälineet ja pyyhkeet on mutta kun tuo nuorin on siinä iässä, että laittaa kaiken suuhun. Saanko mitenkään suojattua tuota kuopusta?
 14. Meillä Donkeyt, enkä ole keksinyt ratkaisuja noihin. Rasvausta olen yrittänyt mutta ei auta. Huutiksessa myydään Donkeyta, niihin on tulossa uusi runko (Bugaboo lähettää). Ostettu samoihin aikoihin kun meidän ja mietinkin mitä tuo vika voi olla. Tietääkö kukaan? Siis meidän runkohan on jo kerran vaihdettu mutta kesä aikana olen huomannut, että aisan oikea puoli on koko ajan alempana. Ei haittaa, koska voi säätää ns. vinoon mutta mietityttää mistä voisi johtua.
 15. macadamia, jos oot facessa niin sinne tuli just myyntiin melko edullinen been uv-kuomu, https://www.facebook.com/groups/150118905145897/
 16. Easywalker, Donkeyt, Carenat. Nukuttamisesta; meillä esikoinen alkoi reilun 1v:n jälkeen nukkumaan paremmin sisällä kuin ulkona. Jos on vain varaa ja tilaa niin jättäkää yhdistelmät vauvalle parvekkeella nukuttamista varten ja hyvät tuplat millä sitten liikutte.
 17. Meillä on tuo bumprider ja sen saa hyvin kiinitettyä mutta myös itse potkin siihen koko ajan. Sen saa myös nostettua ylös. Donkeyn kopasta; nuorin syntyi lokakuussa ja oli koko talven kopassaan. Tais olla vasta huhtikuuta kun vaihdoin pois sieltä. Eli hyvin sinne mahtui. Koko talven siellä oli Aappa-makuupussi ja vauvalla kylminä aikoina toppavaatteet. Muuten mentiin villapuku+windfleece yhdistelmällä ja hyvin pärjättiin. Pk-seudulla ollaan, joten nyt ei ihan älyttömiä pakkasia ole ja lasitetulla parvekkeella nukkui päikkäreitä. Suuaukon edessä on Dookyn verho. Muoks. niin Donkey mono ja buffalon istuimen erosta. Donkey monossahan siihen viereen tulee se ostoskori, joten sen verran isompi käsittääkseni on buffaloiden istuin. Monot on kuitenkin sen samat 60 cm leveät kuin buffalot.
 18. piupau; meillähän runko vaihdettiin jo kerran tuon nitiän takia. Nitinä jatkui uudessa rungossa ja vaihdon jälkeen on ollut hankalampi laittaa kasaan mono-muotoon. Lukituksen meillä toimii eikä pehmusteessa ole ongelmia. Kannattaa laittaa viestiä, jos saisit takuuseen sen vaihdettua. Itse ajattelin/luulin buggisten olevan laadukkaita mutta kun esim. cameleonien myynti ilmoja katsoo niin järjestäen niissä on kertaalleen rungot vaihdettu. Eli tuo rungon vääntyminen olisi jotain tyyppivikaa? Vai onko juuri ne, kenellä ongelmia on, myyjinä? Itse olen kyllä kovasti Donkeysta tykännyt mutta harmittaa noi ongelmat ja viat, jotka alkoivat heti. Nitinä nyt kesäaikana selvästi vähentynyt, johtui varmaan kylmästä.
 19. ^sama täällä. 76€ kuomusta tuntuu jotenkin kalliilta. Saiskohan niitä jostain Euroopasta halvemmalla?
 20. ^Eikö kukaan tiedä? Kankaita jo kerran kyselinkin mutta onko kellään sitä bugaboon omaa kesäkuomua? Onko hyvä? Olisko joku halukas sellaisesta luopumaan?
 21. osaako kukaan sanoa sopiiko cameleonin pienet etupyörät osann beebop-vaunuihin?
 22. Meillä on donkeyt ollut käytössä kohta 8 kk ja kovasti olen tykännyt. Hyvät, helpot ja kevyet työntää, myös yhdellä kädellä. Kuomut ovat suojaavat, koppa oli tosi tilava! Istuimet hyvät, ainakin meidän 2 v. 87cm mahtuu niihin hyvin. Värinä meillä on off white/black, josta olen tykännyt kovasti. Hyvin mahtuu busseihin ja kaupassa menemään. Buggisten oma sadesuoja on vähän huono, tai se on tosi hankala laittaa päälle. Tavakoriin on välillä hankala laittaa tavaroita mutta kun kiertelee vaunuja niin esim. edestä saa hyvin täyteltyä. Kasaamista on mutta harvassa on ne tuplat, jotka menee yhdessä kasassa kokoon. Suuri miinus on ollut meillä runko, joka jo kerran vaihdettu takuuna. Syynä nitinä. Sama nitinä tosin jatkui uudessa rungossa mutta en sitten enää jaksanut asiasta valittaa. Nyt kesän tullen nitinä selkeästi vähentynyt. Jotenkin lämpötila vaikuttaa muovisiin osiin?
 23. Hipsis, kuomua ja ehkä sitä istuinosan suojaa. Laitatko mulle yv:tä; kuvaa ja hintoja
 24. Mulla meni lapsena lasinsiru jalkapohjaan, ihan kunnon kokoinen kyllä. Maalla kun oltiin niin muistan, että jalkaa haudultiin PIITKÄÄN lämpimässä vedessä (muistaakseni olin vielä saunassa) ja sitten se vaan kevyesti puristamalla tuli ulos. Monesti tollaisia tikkuja menee ihon alle ja itsestään "työntyvät sieltä sitten ulos. Mutta jos ei pysty varaamaan painoa jalan päälle, kokeilisin tuota haudutustekniikkaa tikun poistamiseen.
 25. ^kannattaa. Itsekkin olen niitä kyttäillyt. Just tais alle 200€ mennä yhdet. Buggiksen käytettyistä kankaista olisin kanssa kiinnostunut, myös TSI-versiot kävisivät. Huutiksessa ei oikein ole. Mistä kannattais vielä etsiä? Ebay.co.uk:sta löysin yhdet IIIHANAT hot pink-kankaat mutta ei lähetä tänne