Della

Aktiivijäsen
 • Content count

  485
 • Joined

 • Last visited

About Della

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Espoo
 1. Meillä oli myös aiemmin Quinny Zapp Xtrat. Ne ovat minusta aivan erilaiset verrattuna Evoon. Xtrat ovat todella näppärät ja kevyet ja menevät hyvin pieneen tilaan. Ovat siis aivan mainiot kaupoissa, mutta pelkällä asfaltilla ne tärisivät hyvin paljon. Enkä pahemmin välittänyt työntöaisasta. Ja Xtran tavarakori on olematon. Paljon autoilevalle Xtrat sopivat paremmin, kun menevät kasattuna niin pieneen tilaan. Evot sopivat taas julkisiin paremmin, kun eivät keikahda ensimmäisestä punaisesta valosta. Kolmas matkaratas, mihin saisi kasvot työntäjään päin, on Baby Jogger Vue.
 2. Meillä on Graco Evot, ja ollaan tykätty. Eivät ole kaikkein pienimmät matkarattaat, mutta ominaisuudet soveltuvat meidän tarpeisiin. Eli sopii vastasyntyneelle, kun laittaa pehmeän kantokopan (meillä Oran koppa ja mahtuu just sopivasti), käännettävä istuin, iso tavarakori, suht isokokoiset renkaat. Ainoa miinus on ehkä se, ettei sitä pysty kasaamaan, jos istuin on työntäjään päin. Jos istuin on menosuuntaan, niin se ei aiheuta ongelmaa.
 3. JS

  ^Oltiin varmaan samaan aikaan Jorvissa. Riippuu kyllä todella paljon, mihin aikaan on liikkeellä. Meille tuli pikkuisen kiire, joten mentiin sittenkin omalla autolla. Onneksi se oli illalla ja silloin löytyi todella hyvin tilaa. Aamu- ja iltapäivällä ei taas meinaa millään löytyä, vaan piti mennä sinne Vanhan Turuntien puolelle. Me oltiin 5 yötä Jorvissa kolmen hengen huoneessa, mutta siellä oli kuitenkin aina yksi vuode tyhjänä.
 4. JS

  Sen ainakin tiedän, että parkkipaikan löytäminen ei ole yhtä helppoa kuin pari vuotta sitten, riippuen toki mihin aikaan sinne menee. Keskellä päivää kun käytiin, niin piti kiertää koko alue useaan kertaan ennen kuin joku paikka vapautui. Uusi sairaalakiinteistö valmistunee 2016 syksyllä, jolloin saadaan uusia parkkitiloja, mutta sitä ennen on vain reilu 100 asiakasparkkia, joista osa on varattu työmaapysäköinnille. Me mennään siis suosiolla taksilla.
 5. Meillä tuo Smile odottaa vielä laatikossa, mutta me otettiin se kovalla kopalla, kun vauvan LA on keväällä, niin kova koppa on kesällä vähän viileämpi kuin pehmeä koppa. Minusta se on ihan makukysymys. En ole oikeastaan kuullut Smilesta mitään negatiivista sanottavaa, joten luotan siihen, että se on meille täydellinen. Kannattaa muuten hankkia Brio Smilet nyt, kun aika monet liikkeet myyvät viimeisiä kappaleita pois. Britax osti Brion vaunuosaston, niin tulevaisuudessa nähdään Britax Smileja, jotka ovat taas ihan erilaiset kuin nykyiset Brio Smilet, eli huonompia versioita.
 6. Nyt kun esikoinen on yli 2v, hänellä alkaa olla jonkin verran omia mielipiteitä vaatteiden, varsinkin yläosien suhteen. Koitan usein ostaa sellaisia kuoseja, joista hänkin tykkäisi eli ajoneuvot, eläinhahmot, Muumit ja Hello Kittyt. Lisäksi talviaikaan tykkään ostaa vähän paksumpaa kangasta olevia vaatteita eli froteeta ja velouria. Kesällä on sitten enemmän trikoota ja ohuempaa puuvillaa käytössä. Housuina meillä on ihan perus-collegehousut tai velourhousut, joita saa mm. Lindexistä. FB:sta löytyy Ommeltujen vaatteiden kirppis, josta tykkään myös ostaa vaatteita niin itselleni kuin lapselle. Sieltä löytyy ihania kuoseja ja väriyhdistelmiä.
 7. Kokeneemmat kertokaas, mitkä seisomalaudat käyvät Brio Smileen? Onko Bumprider ainoa?
 8. Tämä ei varmaan vastaa sun kysymykseen, mutta parhaimmat imetysvaatteet olen löytänyt Maitotytöltä. Boob on myös hyvä, mutta ei tue rintoja yhtä hyvin eikä siinä ole taskuja. Maitotytön vaatteet ovat kestäviä ja suomalaisten kotiäitien ompelemia, ja niillä on todella hyvä jälleenmyyntiarvo. Facebookin puolella on ryhmä nimeltään Maitotyttöset, missa myydään käytettyjä Maitotyttö-imetysvaatteita. Esim. käytetystä imetyspaidasta myydään jopa 70%-80% alkuperäisestä hinnasta niiden laadukkuuden takia.
 9. Tietääkö kukaan sopivatko uudet Emmaljunga (tai muu merkkiset) seisomalaudat vanhaan Sport-runkoon? Vanhassa rungossa jarru on siis koko akselin levyinen. Käykö esim Lascalin buggy board noihin?
 10. Mä käsittäisin, että ovat lapsikohtaisia.http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/planning-your-trip/children
 11. ^Se on itseasiassa vielä kauempana, kun me asutaan Latokaskessa. Kun kuljen julkisilla, sinne kestää melkein tunti, kun taas Shantiin kestää n. 40 min.
 12. En harrasta joogaa muuten, mutta kävin esikoisen odotusaikana äitiysjoogassa Shantissa. Oli kyllä todella kiva kokemus, mutta 90 minuuttia oli itselleni vähän turhan pitkä aika. Tunti olisi ollut ehkä parempi, mutta viikonloppuisin oli vain 90 minuutin tunteja. Ihanan rauhallisesti kuitenkin mentiin ja tuli niitä hengitysharjoituksia tehtyä. Kävin vielä rv 39+5 ja hyvin meni. Vauva syntyi vasta 41+2. En tiedä, jaksanko tällä kerralla mennä, kun edestakainen matka kestää 3 tuntia ja nyt on tuo esikoinen vaatimassa huomiota. Jos joogapaikka sijaitsisi lähempänä, niin osallistuisin ehdottomasti nytkin.
 13. En yhtään muista, mitä söin kotona ennen kuin lähdin sairaalaan aamulla. Luultavasti en mitään 12 tuntiin, kun oli sen verran kipeät supistukset. Synnytyksen jälkeen tarjottiin mehua, voileipiä ja jugurttia, mutta ei tehnyt yhtään mieli. Pari tuntia myöhemmin olikin lounas-aika, ja silloin oli tarjolla kalakeittoa. Se kyllä upposi.
 14. Duudeli, tsemppiä tulevan lentomatkan kanssa. Oot mun hero. Me ollaan tytön ja miehen kanssa matkusteltu noin kaksi kertaa vuodessa Keski-Eurooppaan tytön isovanhemmille. Eihän lentomatka kestä kuin 2,5 tuntia suunta, mutta se oli mulle jo liikaa. Ensimmäisellä kerralla tyttö oli 5kk ja se meni ihan hyvin, kun imetin. Toisella kerralla tyttö oli vähän päälle 1v. Silloin alkoi olla jo vähän hankalaa. Opittiin muuten se, ettei kannata mennä ensimmäisten joukkoon koneeseen, missä joutui odottamaan n. puoli tuntia ennen kuin kone lähti liikkeelle. Rusinat ja muut välipalat kelpasivat ensimmäisen puolen tunnin ajan. Videoitakaan ei jaksanut katsoa kauan. Sen jälkeen piti päästä pois sylistä. Ollaan otettu mukaan uusia kirjoja, mutta kiinnostivat tasan 5 minuuttia. Pelastukseksi osoittautui hoitolaukku, jota tyttö tyhjensi ja täytti jalkatilassa. Kolmannella lentoreissulla tyttö oli 1,5v ja silloin oltiin vähän viisampia. Otettiin mukaan paljon pieniä leluja ja kirjoja, joita tyttö sai ottaa pois ja laittaa takaisin laukkuun. Ja lentokoneeseen mentiin viimeisten joukossa. Nyt jouluna ollaan taas menossa ja silloin tyttö on vähän päälle 2v. Saas nähdä, pysyykö hän omassa paikassa vai siirtyykö taas jalkatilaan leikkimään.
 15. Kiva lukea teidän juttuja, kun esikoisen aikana mulle tuli niin paljon ylimääräistä maitoa, että meidän pakastin oli aivan täynnä maitopusseja. Harmitti välillä todella paljon, kun joutui kaatamaan 1,5 dl vastapumpattua maitoa viemäristä alas, kun ei sitä saanut mihinkään säilöön. Kuulin silloin äidinmaidonluovutuksesta vasta, kun tyttö oli jo yli 3kk enkä viitsinyt enää ottaa yhteyttä äidinmaitokeskukseen. Parhaimpina hetkinä pussitin 3 puolentoista desin minigrip-pusseja pakkaseen päivässä. Toivottavasti tämän tulevan vauvan kohdalla maitoa tulee myös niin paljon, että saan luovutettua sitä äidinmaitoa tarvitseville.