Fröken

Aktiivijäsen
  • Content count

    528
  • Joined

  • Last visited

About Fröken

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

679 profile views
  1. Tämän saa poistaa, kiitos http://www.vauva.info/foorumi/topic/23229-saa-poistaa/?p=2123750
  2. Me sitten käväistiin lääkärineuvolassa kuolaamisen takia. Lääkäri oli selvittänyt, että kuolaaminen on suht normaalia nelivuotiaaksi asti, paitsi jos siihen liittyy ongelmia syömisen tai juomisen kanssa. Kun tytön suussa ei näyttänyt olevan mitään ihmeellistä, jäädään nyt asiaa seurailemaan. Puhe on sentään kehittynyt aika paljonkin ihan tässä parin kuukauden aikana. Nyt tulee huomattavasti enemmän kaksisanaisia lauseita, kolmisanaisiakin lauseita on tyttö alkanut hahmotella. Jospa kuolaaminenkin jossain vaiheessa edes vähän vähenisi.
  3. ^ Mielenkiinnosta kysyn, kuinka kauan se "alku" kesti? Mulla on kuparikierukka kolmatta kuukautta ja oon ollut siihen muuten ihan tyytyväinen, paitsi että ennen menkkoja on nyt aina ollut viikon verran tiputteluvuotoja. Muuten menkat eivät ole runsastuneet eikä tulleet kipeämmiksi, mutta eipä se hauskaa ole ollut kulkea puolta kuukaudesta pienempi tai suurempi rätti pepussa. Mä niin toivon, että nuo tiputtelut vähenisivät, en kyllä enää yhtään tiedä, millä ihmeen keinolla ehkäisen, jos kuparikierukka joudutaan ottamaan pois.
  4. Nostellaans vanhaa ketjua, jos jollain olisi vaikka uusia kokemuksia/näkemyksiä tähän aiheeseen. Mä jotenkin vasta nyt havahduin siihen, että mun 2 v 1 kk tyttö kuolaa edelleen tosi paljon. Joinakin päivinä vähemmän, toisina taas koko paidan rinnus kastuu. Kai tuolla jo kaikki hampaat ovat tulleet, tai ainakaan ei näyttäisi olevan mitään tulossa. Erityisen paljon kuolaa tulee, kun tyttö on flunssainen, mutta aika mehukkaana suu tuntuu olevan ihan normaaliolosuhteissakin. Ei kai tässä muuten mitään, mutta kun tytön puhekaan ei ole ikäistensä tasoa (neuvolassa väläyteltiin puheterapiaa), niin alan olla jo tosi huolissani, jos sekä kuolaaminen että puhejutut ovatkin jonkun saman asian aiheuttamia. Huomenna soitan neuvolaan. Onko täällä ketään, jonka lapsella olisi/on ollut samanlaista juttua? Menikö ohi itsestään vai diagnosoitiinko jokin syy kuolaamiselle ja/tai puheen viivästymiselle?
  5. Tulen päivittämään, että vaihdoin joku aika sitten istuimen kasvot menosuuntaan, eli noin 1 v 10 kk tapahtui vaihdos. Tyttö on vain niin hujoppi, ettei yksinkertaisesti enää mahtunut kunnolla istumaan selkä menosuuntaan olevassa istuimessa.
  6. ^ Voi ei Tsemppiä ikävään tilanteeseen! Mä olen ottamassa kuparikierukan tänä kesänä. Ensi viikolla menen papaan ja sen jälkeen varaan ajan asennukseen. Kieltämättä nyt kyllä alkoi mietityttämään...Raskautuminen kierukasta huolimatta olisi vihoviimeinen asia, jota tähän omaan soppaani kaipaisin. Ehkäisyvaihtoehdot ovat vain niin vähissä. Hormonaalinen ei sovi, pelkillä kumeilla en haluaisi mennä...Täytyykö tässä nyt sitten ihan oikeasti alkaa miettiä jopa sterilisaatiota? Täytin juuri 30 vuotta, joten mahdollista se olisi. Minun lapsilukuni kun tulee jäämään tähän yhteen. Voi hitto.
  7. Mua pelottaa tuleva kesä ja kesäloma. Mun 1 v 9 kk tyttö syö perhepäivähoidossa kuulemma isoja satseja ruokaa, mutta kotona ei maistu ns. lämmin ruoka muuta kuin ihan satunnaisesti tähtien ollessa oikeassa asennossa. Tyttö syö puuroa, leipää, maitotuotteita, hedelmiä ja jopa kasviksia raakana, mutta siihen se valikoima sitten jääkin. Tyttö on ollut vauvasta pitäen huono syömään. Mutta kappas kummaa, kun hän yksivuotiaana aloitti hoidossa, hoitaja ilmoitti ekana päivänä neidin vetäisseen peräti kolme perunaa! Mun ilme tuon kuullessani oli varmaan kuvaamisen arvoinen... Meillä on ollut kotona aika ikävät ajat ja nyt olemmekin lapsen isän kanssa eronneet. Joskus olen miettinyt, onko kodin ilmapiiri syynä tähän. Mielestäni olen ollut ruokailujen ajan rauhallinen, syön samaa ruokaa lapsen kanssa, lapsi saa sotkea, telkat sun muut on kiinni eikä ole muutakaan showta enkä ole lähtenyt tarjoamaan esim. leipää syömättä jääneen ruuan tilalle. Toisaalta taas tyttö ei syö esim. mummolassakaan yhtään sen paremmin. Voisiko sitten hoidossa olevien toisten lasten antama esimerkki olla ratkaiseva tekijä? Vai tekeekö hoitaja yksinkertaisesti parempaa ja maistuvampaa ruokaa? Minä kun en todellakaan ole gourmet-kokki... Toisaalta kyllä mä tunnistan lapsessa samoja piirteitä kuin itsessäni on. Lähtökohtaisesti en pidä ruuasta kovinkaan paljoa. Ruoka on mulle enemmänkin polttoainetta kuin nautintoa tuova asia. Enemmän mä tykkäisin puputtaa leipää, maitotuotteita ja kasviksia. Oon kyllä jo luovuttanut siinä mielessä, että hoitopäivien jälkeen syömme tytön kanssa ikään kuin välipalat päivällisen tilalla ja iltapalaksi on puuroa. Miksi arkena käyttäisin aikaa kokkaamiseen, kun ruoka menee roskikseen? Itse kun syön kunnon lounaan työpaikkaravintolassa, en edes kaipaa toista ruokaa. Mutta niin. Kesäloma kestää peräti kuusi viikkoa ja jotenkin pitäisi saada lapsi pidettyä hengissä...Ehkä pitää luottaa siihen, että lapsi tajuaa, ettei pysty paastoamaan paria päivää ja pääse sitten patojen ääreen hoitopaikkaan...
  8. Mun 1,5-vuotias tyttö on 84 cm, ja jo nyt vaikuttaa siltä, että likka istuu istuimessa polvet suussa! Istuimena on Besafe izi combi. Automatkat ovat suurimmaksi osaksi tosi lyhyitä, joten yritän pitkittää istuimen kääntämistä vielä parilla kuukaudella. Onneksi tyttö muuten viihtyy autossa selkä menosuuntaan.
  9. 1 v 3 kk neuvolassa tyttö painoi tasan 10 kg
  10. Käsittääkseni jotkut ovat saaneet sektiossa lääkettä pahoinvointiin tms. kun on alkanut tuntua siltä, että oksu tulee. Vaikka itsekin olin aika tokkurassa, pystyin sanomaan (ja älysin sanoa) asiasta ja joku kerkesi lykätä astian lähelle, joten homma sujui siististi.
  11. ^ Ei kai siinä oikein mitään voi, jos lähtee syntymään ennemmin? Tarkoitan siis, että varmaan vain nuo valmistelujutut täytyy jättää väliin, kun suunniteltu sektio vaihtuu kiireelliseksi. Itselläni käynnistyi synnytys suunniteltua sektiota edeltävänä iltana. Mulle ei oltu annettu mitään ruiskeita, tabletit olin ehtinyt ottaa, muttei ne kauaa kerenneet vaikuttaa eikä myöskään ohjeistettu tuntimäärä syömättömyydestä täyttyä. Mulle lykättiin joku litku juotavaksi siinä vaiheessa, kun lähdettiin kiiruhtamaan leikkaussaliin; senkin olisi pitänyt ohjeiden mukaan saada vaikuttaa elimistössä kauemmin. Muuten kaikki meni ok, mutta illalla syömäni ruoka tuli leikkaussalissa ylös sulamattomana siinä vaiheessa, kun toimenpide oli jo loppusuoralla.
  12. Olin ensimmäistä kertaa ihan kunnolla viihteellä (kaverin polttarit), kun tyttö oli rapiat 10 kuukatta. Lapsi oli minun vanhemmillani hoidossa yön yli. Tässä vaiheessa imetin enää vain kerran päivässä, ennen nukkumaanmenoa. Lapsi oli saanut hyvin unen päästä kiinni ilmankin imetystä, joten päätin tähän samaan saumaan lopettaa imetyksen kokonaan. Toisen kerran olin viihteellä äskettäin tytön olessa 14 kuukatta, lapsi oli isänsä kanssa. Pää tuntuu kestävän alkoholia samalla tavalla kuin ennenkin. Tosin enää ei jaksa röyhytä valomerkkiin saakka, kun on reilun vuoden univelat pohjalla ja muutenkin jo valmiiksi väsynyt. Mutta ei sen niin väliä. Lyhyempikin kaava riittää
  13. Ok, kiitos vastauksesta! En siis ole jäänyt paitsi jostain olennaisesta Voipi olla, että kyse oli sitten juurikin tuosta kierukan ottamisesta, että sen takia olivat käyneet papassa.
  14. Tämä ei varsinaisesti liity synnytyksestä toipumiseen, mutta ainakin kysymys on tyhmä Siis pitäisikö synnytyksen jälkeen saada lähete papa-kokeeseen jälkitarkastuksen yhteydessä? Netistä bongasin keskustelun, jossa kaikki tuntuivat käyneen papa-kokeessa 6 kk synnytyksen jälkeen. Ei mulle mitään sanottu eikä mitään lähetettä laitettu???? Olisko pitänyt? Oon synnyttänyt sektiolla, joten vaikuttaako tämä asiaan? Muksu nyt on jo yli 1-vuotias, että asia taitaa olla jo vanhentunut...
  15. Oikein paljon onnea, ja mukavaa kuulla, että kaikki meni hyvin Mullahan kävi ihan samoin, että synnytys käynnistyi suunniteltua sektiota edeltävänä iltana, mutta mun tapauksessa suunniteltu sektio vaihtui vain kiireelliseksi sektioksi.