marsa123

Aktiivijäsen
 • Content count

  1910
 • Joined

 • Last visited

About marsa123

 • Rank
  Addikti

Profile Information

 • Location
  Keski-Suomi
 1. ^ sinnehän myydään paikkoja jos junassa on muualla täyttä, algoritmi ehdottaa sieltä varmaan ennemmin kuin jonkun toisen vaunun paikalta, jossa istuu toinen vieressä. Harva tajuaa vaunun numeroinnista että se on leikkivaunu. Itsekin olen joskus opiskelijana osunut sinne jouluruuhkassa. Onko siellä muka muutoin kuin tuollaisina erityisruuhkina niin ahdasta, ettei lapsiperheet sovi? Siellä leikkihelvetissähän ne viuhtovat joka tapauksessa. Oman 2v:n kanssa ollaan matkustettu IC:ssä muutaman kerran leikkivaunussakin, jos siellä on vain vähän lapsia, sujuu ihan kivasti, mutta jos riekkujia on paljon, joutuu pientä vahtimaan jatkuvasti ja pelastamaan isompien jaloista, eli käytännössä saa itsekin könöttää matkansa siellä liukumäen vieressä ja kieltämään joka toinen sekunti. Alakerrassa on tyypillisesti muita pieniä tuijoteltavana, samoin perhehytissä, jos leikkivaunu ei juolahda mieleen, on matkanteko ihan mukavaa ja rauhallista, eväitä ja viihdykkeitä vaan mukaan ja pienempiä taaperoita voi kävelyttää edestakaisin pitkin alakerran käytäviä. Pendolinoissa on työskentely- ja allergiahytit, joissa on myös aika kiva matkustaa taaperon kanssa. Voi piirustella ja pitää eväitä pöydällä ja ainakin oma mahtui sellaisen 4h hytin istuimille makuulleen päikkäreille. Perhehyttiin taas on saatu just ja just soviteltua rattaat nukkumista varten. Vinkkinä perhehytissä päikkäreitä nukkuvien lasten kera matkustaville: Ne kuulutukset saa vaimennettua sieltä hytistä, kun asettelee volyymisäätimen kahden "asennon" välille, siis ihan hilkulle että se ei naksahda. Muutoin sillä säätimellä ei ole virkaa. Aaah rauhaa ja hiljaisuutta. Äänet kuuluvat kyllä käytävältä sen verran, että jos ei itsekin nuku, niin kuulee kyllä mihin juna milloinkin saapuu.
 2. Hei, välitän mulle sähköpostitse tulleen kyselyn myös tänne palstalle, sillä täällä lienee paljon kohderyhmäläisiä Tietoja tutkimuksesta on alla: --- Mikä on CARE-hanke? CARE on Euroopan Unionin rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tutkia Euroopan maissa annettavaa varhaiskasvatusta ja tuottaa tutkimustietoa sen kehittämiseksi. Hankkeessa ollaan kiinnostuneita 0–6-vuotiaille lapsille oman kodin ulkopuolella tarjottavasta varhaiskasvatuksesta. Suomessa tämä tarkoittaa päiväkotihoitoa, perhepäivähoitoa ja esiopetusta. Mitä tämä tutkimus koskee? Tässä tutkimuksessa kerätään mielipiteitä, arvoja, uskomuksia ja kokemuksia varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten vanhemmilta, varhaiskasvatuksen henkilökunnalta sekä päättäjiltä. Tämä tutkimus toteutetaan samansisältöisenä internetkyselynä Alankomaissa, Englannissa, Italiassa, Kreikassa, Norjassa, Portugalissa, Puolassa, Saksassa ja Suomessa helmi-toukokuussa 2015. Pääset vastaamaan suomenkieliseen kyselyyn tämän linkin kautta: https://survey.fss.uu.nl/index.php/868165/lang-fi (Jos linkki ei aukea, kopioi se nettiselaimeesi) Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 20-25 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaajia pystytä tunnistamaan projektin missään vaiheessa. Tutkimuksen tuloksia tullaan esittelemään tieteellisissä kongresseissa ja tuloksia julkaistaan tutkimusraporteissa ja tieteellisissä lehdissä. Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä: Marja-Kristiina Lerkkanen, Jyväskylän yliopisto Jenni Salminen, Jyväskylän yliopisto [email protected]
 3. Mulla oli "käsilaukku" sellainen pitkähihnainen olkalaukku, jonka puin lapsen yli (tämä on kuulema kiellettyä, mitään hihnoja ei saisi mennä vauvan päältä, mutta laukku oli niin kevyt ettei se haitannut, ja loput kamat sitten hoitolaukussa, joka oli leveähihnainen olkalaukku, sitä en pukenut pään yli. Tähän komboon ruokakaupan painava kassi ja esim. sateenvarjo niin aika monta kertaa tuli kiroiltua kotimatkalla, että tulikin lähdettyä hoitolaukun kanssa. Pidemmillä reissuilla sitten oli hoitolaukku yhdellä olalla ja viikonloppukassi toisella olalla, selän puolella, ettei paina vauvan jalkoja. Aika kuormajuhtanahan sitä on. Enpä oikeestaan osaa auttaa siis tässä ongelmassa, mä vaan alistuin siihen raahaamiseen.
 4. Vuoden 2013 pakkauksesta aika moni vaate jäi pitämättä, kun mitoitus ei vaan istunut: niska-haaramitta jäi lyhyeksi ennen kuin potkarit ja bodyt olisivat muuten olleet sopivia, puolipotkuhousut olivat tosi kummallisen mallisia myös ja superpitkäjalkaisille suunnatut. Ihan pienimmät potkarit ja valkoiset bodyt olivat melko lailla käytössä. Vanuhaalari oli tosi hyvä alkusyksystä ja myöhemminkin talvella juuri autoillessa, toppahaalaria on myös käytetty paljon, samoin kypärämyssyä. Toppahanskat ja töppöset olivat hyvät mutta pian pienet kesällä syntyneelle. Harsoja ja muovifroteeta käytetään vaipanvaihtoalustana hoitolaukussa mukana. Ruokalappu oli hyvä, kun sen sai pienen kaulan ympärille sopivaksi, mutta laminointi siitä lähti tosi nopeaan kulumaan. Hoitotarvikkeet ovat olleet käytössä. Laatikossa säilytän tulevien kokojen vaatteita, tosin nyt koon vaihtumistahti alkaa hidastua, joten kaapit alkavat olla ihan varteenotettava vaihtoehto kun tavaran määrä vähäsen vähenee. Turhimmiksi meille osoittautuivat erilaiset pipot (tylsiä ja/tai isoja), makuupussi ja toinen kestovaipoista jossa imu oli ommeltu kiinni vaippaan, ihan tuskaisen hidas kuivumaan, ei voinut käyttää.
 5. PoP:ista saa myös tosi pitkävartisia sukkia, jotka on tuota ribbineulosta, ne ovat vaan myyntipakkauksessa kolminkerroin rullalla eli ei näy heti, että se varsi on niin pitkä ja hyvä Hyvin pysyivät!
 6. Meillä on tykätty eniten nepparillisista, terällisistä puvuista, sillä ne saa helpoiten haaroista auki. Varsinkin pienenä kun vaippaa vaihdettiin yölläkin oli tärkeä että jalat ja vaipan sai helposti ulos puvusta. Vetoketjullisissa toisen jalan kanssa oli aina kamala ähräys. Nyt isompana vetoketjulliset haalaritkin ovat ihan yhtä mukavat, ainoastaan niissä se vetoketju monesti saa puvun yläosan nousemaan ja pussittamaan leukaa vasten, nepilliset laskeutuvat paremmin... Ensimmäinen kaksiosainen yöpuku otettiin käyttöön nyt 9kk ikäisenä ja ihan hyvin sekin tuntuu toimivan. Yöllä ei jalat tuntuneet kylmältä, mutta aamulla lattialla touhutessa viileni aika nopsaan vielä. Eli kyllä noita uskaltaa jo käyttää, kun vaan vaihtaa heti aamulla herättyä päivävaatteet
 7. Vähän alta 8kk ikäisenä loppui.
 8. Mulla alkoi hiustenlähtö n. 2,5kk synnytyksestä ja jatkuu yhä, mutta on se vähän vähentynyt. Aina kun käy suihkussa irtoaa kuitenkin hiuksia käsiin. Imetän yhä, jos tätäkin haluaa tilastoida Uusia kasvaa samanaikaisesti reippaasti ja tuollainen otsatukkaefekti näyttää tännekin pian saapuvan, kun uudet karvat vielä vähän kasvavat. Mulla on aika ohuet hiukset muutenkin ja kyllä huomaa, että tukkaa on lähtenyt. En usko, että noilla hiustropeilla on kauheasti vaikutusta; ehkä ne uudet karvat kasvavat nopeammin, mutta entisten hiusten lähtöä ne kai eivät estäisi muutenkaan?
 9. Stonz-tossuja ja rukkasia saa nyt 9.2. saakka alehintaan virallisesta nettikaupasta, jopa 20 eurolla saa Stonzit.
 10. Mua kiinnostais millaisia ne on ne nitraatin määrät eri kasveissa. Esim Eviran tällä sivulla on suositus että imeväisikäisten ruuissa 200 mg per kilo ruokaa ja pakastepinaatissa ois 2000mg; okei, siis ei pelkkää pinaattia Tässä tutkimuksessa on että perunassa sallittu enimmäismäärä ois just toi 200 mg. Tällä sivulla jostain ravitsemuskirjasta lainatussa taulukossa taas porkkana ja palsternakka on listattu yli 350 mg per kilon pitoisuuksiin. Jos kerta porkkanasössö on turvallista, niin samalla logiikalla kai pitäisi olla ihan jees syödä vaikkapa pinaatti-perunamuusia jossa on 9 osaa perunaa ja 1 osa pinaattia ((9*200 + 2000)/ 10 = 380 mg/kg). Selleriäkin on vauvanruuissa vaikka se oli tuolla hurjien yli 1000mg pitoisuuksien listassa (nojoo, varmaan mausteena lähinnä). Tää mua tässä eniten risoo, kun haluisin tietää mitä luokkaa ne erot näiden nitraattipitoisten kasvisten välillä on; ei mulla oo mitään tarvetta syöttää vauvaa pelkällä punajuurella, lantulla ja pinaatilla mutta jos ei oo mitään olennaista syytä olla käyttämättä niitäkin joskus soseissa osana, niin totta kai voitaisiin niitäkin maistella. Vaikkapa laittaa karjalanpaistiin porkkanaa ja lanttua kuten mulla ois muuten tapana tehdä.
 11. Miten te ootte tehneet noiden nitraattipitoisten kasvisten kanssa? Kokonaan ei-ei vai pienet määrät sallittu? Oon vaan enemmän hämmentynyt googleteltuani aihetta ja esimerkiksi vau.fi -sivustolla asia esitellään näin: Samoin nitraattipitoisten ruokien lista tuntuu vaihtelevan maasta toiseen, tosi monessa englanninkielisessä sivussa porkkana kuuluu samaan kategoriaan kuin muutkin juurekset (tosin ilmeisesti enkkulan maissa nitraattikielto on vaan alle 3kk vauvoille tai ainakin yhdellä vauvasivulla luki näin, hämmentävää jo sinänsä että alle 3kk vauvat söisivät sitten kovasti ei-nitraattikasviksia). "Tuoreet yrtit" oli myös listattu voimakkaan nitraattipitoisiksi. Haluaisin järkeillä, että esim. yrttejä kun kuitenkin pieniä määriä saa käyttää maustamiseen, niin jotain punajuurtakin saisi olla silloin tällöin vähäsen. Neuvolan lapukkeissa kuitenkin käsketään välttää. Nyt kiinnostaisi, että miten teillä on tehty?
 12. Meillä on Smilet, mutta ei talvea No, oli sitä jossain vaiheessa ennen joulua ihan kunnon kinoksiakin ja toki siinä 10 cm hangessa oli raskas työntää, mutta näitä päiviä on toistaiseksi ollut yksi (oli sunnuntai, ei oltu vielä aamulla aurattu jalkakäytäviä, ja ei vaunut siis juuttuneet mihinkään, kunhan tuntui itsestäkin että on vähän kuntoillut kun kävi 2km suuntaansa kauppareissulla Lidlissä) ja muulloin kääntyvät eturenkaat ovat olleet tosi näppärät. (Ainoan pahan sanan sanoisin tavarakorista, joka on siis kankainen, ja esimerkiksi kauppakassit "juuttuvat" sinne eikä niitä ole helppo sieltä yhdellä kädellä poimia mukaan. Sadekelillä myöskin tavarakorin kamat kastuvat, kun rapakoista roiskuu vettä. "Korin" pohja pitää ymmärtääkseni vettä, mutta sivut ovat verkkoa.)
 13. Lippahattu ois kyllä aika ässä tähän lumisadesäähän... no, jospa koko talvea ei kuitenkaan tulisi tavaraa taivaalta vaan olisi joskus ihan poutaistakin... Kiitos vastauksista mei ja Tuulssi! Me jatketaan sitkeästi kanniskelua, jospa vauva ainakin vähitellen tottuisi sitten tähän viileämpään ilmastoon, kun kerta sielläkin on noin hyvät kokemukset talvikantamisesta
 14. Mulla on itse tehty kantotakki, tai siis normi takki ja siihen tehty paneeli kaksinkertaisesta villakankaasta. Ja vauvalla päällä useampi kerros ja toppalapaset ja -töppöset ja kypärämyssy ja paksu pipo... ei siis vaatteen määrästä pitäisi olla tosiaan sen palelun kiinni, tuntuu ihan lämpimältä kaikki raajat kun tullaan kotiin. Toki naama näkyy ja haluaa kovasti katsella ympärilleen, niin pää pyörii ja ei voi oikein silmiä peittää eikä tykkää siitäkään, että viritän kaulahuivin suun ja nenän päälle. Tuleeko se kantosuoja jotenkin lapsen päänkin yli? Lumisade on toinen vähän hankala keli, ei tykkää, mutten oikein itse oo keksinyt muuta ratkaisua kuin sateenvarjon.
 15. Kyselläänpäs täälläkin! Pakkasrajaa kantoreppuiluun? Repun sisällä olevat osat eli vauvan päästä alaspäin saa kyllä puettua niin lämpimästi, ettei taatusti palele, mutta mitenkäs kasvot... viralliset ohjeet -10 tai -15°C taitavat päteä aina vaunuilla ulkoiluun, jossa vauva on tietty suojatussa kopassa ja kopan suulla on ehkä vielä joku harsoliina tms. tuulen suoja. Vaunun sisällä ei taatusti ole yhtä kylmää kuin ulkona. Mutta repussahan naama on ihan samassa -10°C ilmassa kuin kantajan omakin naama. Käytiin siis eilen ulkoilemassa normisti kaupungilla ruokakaupassa ehkä 10 min matka suuntaansa, pakkasta oli se -8°C, ja vauva alkoi ulista surkeasti matkalla Saattoihan sillä joku muukin hätä tietenkin olla, mutta tuli mieleen, että olikohan ilma turhan kylmää sitten pienelle. Miten teillä, kannatteko talvellakin, vai mennäänkö suosiolla vaunuilla ja minkä pakkasasteen jälkeen?