heinäruusu

Aktiivijäsen
 • Content count

  790
 • Joined

 • Last visited

About heinäruusu

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  pk-seutu
 1. Minä sain raskauden keston määrittämiseksi kunnallisen ar-ultran. Tilanne siis se, että edelliset kuukautiset kesti 16 päivää (ei todellakaan tyypillistä minulle), tein negatiivisen raskaustestin vielä kp 37 ja positiivisen kp 43. Neuvola oli konservatiivinen ja halusi laittaa lasketun ajan edellisten kuukautisten alkamispäivän mukaan, mutta pääsin sitten kunnalliselle ultraan. On kai kovin kuntakohtaista miten neuvolassa ultrataan. Esim. pk-seudulla ei taideta ollenkaan ultrata neuvolassa, mutta aina kannattaa kysyä, pääseekö kunnalliseen ar-ultraan jos on joku hyvä syy. Eli kannattaa kysyä neuvolasta, ei siinä ainakaan mitään menetä!
 2. Oho Mölli, onnea! :)
 3. Yk 9 meneillään ja menkat kestäneet jo 12 päivää. Välillä oli pari tuhrupäivää ennen kuin hanat aukesi kunnolla uudelleen. Ja huomenna juhlitaan miehen kanssa hääpäivää kylpylässä ja kivalla illallisella, tyttö on yökylässä ja ovis olisi ainakin normaalitapauksessa juuri näinä päivinä.
 4. Meillä on käytössä Sitbag, eli turvaistuimeen laitettava "lämpöpussi". Turvaistuin on ollut käytössä vain muutaman viikon joten ei ole kovin pitkä kokemus tuosta, mutta toistaiseksi se on toiminut ihan hyvin. Välillä se on aavistuksen hankala kun laittaa vauvan istuimeen, mutta muuten ollaan tyytyväisiä.
 5. Meillä on 20 Bumgeniusta (käytetään päivällä ja yöllä), 3 Flip-kuorta ja 5 imua Flip-vaippoihin, eli yhteensä 25 vaippaa. Vaihtoväli on noin (2-) 3 h paitsi yöt mennään yhdellä vaipalla, pestään pyykit joka toinen päivä ja vaipat riittää hyvin.
 6. Kestovaippainfolla on hyvä tietokanta, täällä mielipiteitä Rainbow'n kestoista. Ei näköjään ole mikään hitti.
 7. Tuo lista tuli paperisena meidän Dinofix-kaukalon mukana, en muuten olisi tiennyt tuollaisesta mitään...
 8. Onko jossain autossa kolmet isofixit takana? Sehän vaatis keskellekin normaalin penkin ja harvassa on. (Kun ei meidän tila-auton takarivissäkään ole isofixejä, saati että keskipenkkejä sais siirrettyä taakse.) Klippanilla on autolista, jossa on listattuna auton paikat, mihin istuimen saa kiinni. Tämän listan mukaan ainakin seuraaviin autoihin saa istuimen isofixillä keskipenkille: Peugeot 5008, Seat Alhambra ja VW Sharan. Eli aika harvinaista herkkua tuo on.
 9. Kiitos vastauksesta. Voidaan sitten antaa niitä isompia uusia perunoita kun vanhat perunat loppuvat!
 10. Missä vaiheessa uudet perunat eivät enää ole uusia perunoita, vaan "vanhoja"? Joissain ohjeissa lukee, että uusia perunoita ei saisi antaa vauvalle, toisissa että pieniä uusia perunoita ei saisi antaa...
 11. Ai niin, piti vielä sanoa, että Klippanin telakkaan käy sekä Dinofix että Triofix.
 12. OK, sehän kuulostaa ihan järkevältä! Ella_, löytyy Liikenneturvan minuutin pituinen video siitä, miksi kannattaa laittaa lapsi selkä menosuuntaan.
 13. Triofixistä minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta millä tavalla se ei olisi kovin tilava? Täältä löytyy turvaistuimia jaoteltu sen mukaan, kuinka pitkät lapset mahtuu istumaan, ja Triofix on kuulemma yksi isoimmista. Ja linkin takaa löytyy myös kuva, missä 107-110 cm pitkä 4,5-vuotias istuu Triofixissä. Mutta Triofix vie vähän tilaa autossa, siksi meille tulee sellainen sitten kun kaukalo jää pieneksi.
 14. koran_, taidan tehdä niin jos tämä on sellainen ongelma, johon ei löydy helposti vastausta. Kun itse olen kestovaippanoviisi, en vain tennyt teenkö jotain väärin...
 15. Minulla on ongelma! Ostin uuden Bumgenius 4.0-taskuvaipan, ja se on pyörinyt pesukoneessa (60 C, pesuaineena nestemäinen Erisan) noin 5 kertaa. Vaipan sisäpinta hylkii vieläkin todella tehokkaasti nestettä. Vaippaa ei voi käyttää lainkaan, koska kaikki pissat ja kakat tulevat heti reisien kohdalta ulos kun mitään ei läpäise vaipan sisäkerrosta. Kerran hinkkasin vaippaa fairylla, mutta se ei auttanut. Mitä voisin tehdä, että vaippa toimisi?