heinäruusu

Aktiivijäsen
  • Content count

    790
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by heinäruusu

  1. Hei! En löytänyt tästä aiheesta keskustelua, minut saa ohjata oikeaan paikkaan jos tästä on keskusteltu jossain muualla! Eli missä menee tjottailun ja aktiivisen yrityksen raja? Ajattelisin niin, että jos tikuttelee, pakottaa kumppanin peittojen heiluttamiseen ja tehdään raskaustestejä vähintään kerran kuussa, niin kyseessä on selvästi aktiivinen yritys. Ja tjottailu on ainakin sitä, kun ei käytetä ehkäisyä, mutta ei välttämättä seurata kiertoa niin tarkkaan eikä seksielämää suunnitella sen mukaan. Mutta miten näiden välimuodot? Olen hieman hukassa, enkä oikein tiedä onko meillä meneillään ay vai tjot. Eli kiertoa seurailen, päättelen kierron pituuden mukaan milloin ovulaatio voisi tapahtua, ja ehkä silloin peitot heiluu vähän aktiivisemmin kuin muuten. En kuitenkaan tikuttele enkä suhtaudu pakkomielteisesti yritykseen. En myöskään tee raskaustestiä, jos siihen ei ole mitään erityisen hyvää syytä (=menkat myöhässä, kierron loppuvaiheessa runsasta alkoholin kulutusta tms). Maailmani ei kaadu, jos täti tulee kylään, vaikka se ehkä pieni pettymys onkin. En odota, että tähän kysymykseen olisi mitään selvää vastausta, missä olisi mustaa valkoisella. Mutta miten te muut vaukkarit näette aktiivisen yrityksen ja tjottailun eron? Millä perusteella on tuntunut siltä, että olette siirtyneet tjottailusta aktiiviseen yritykseen?
  2. Minä sain raskauden keston määrittämiseksi kunnallisen ar-ultran. Tilanne siis se, että edelliset kuukautiset kesti 16 päivää (ei todellakaan tyypillistä minulle), tein negatiivisen raskaustestin vielä kp 37 ja positiivisen kp 43. Neuvola oli konservatiivinen ja halusi laittaa lasketun ajan edellisten kuukautisten alkamispäivän mukaan, mutta pääsin sitten kunnalliselle ultraan. On kai kovin kuntakohtaista miten neuvolassa ultrataan. Esim. pk-seudulla ei taideta ollenkaan ultrata neuvolassa, mutta aina kannattaa kysyä, pääseekö kunnalliseen ar-ultraan jos on joku hyvä syy. Eli kannattaa kysyä neuvolasta, ei siinä ainakaan mitään menetä!
  3. Oho Mölli, onnea! :)
  4. Yk 9 meneillään ja menkat kestäneet jo 12 päivää. Välillä oli pari tuhrupäivää ennen kuin hanat aukesi kunnolla uudelleen. Ja huomenna juhlitaan miehen kanssa hääpäivää kylpylässä ja kivalla illallisella, tyttö on yökylässä ja ovis olisi ainakin normaalitapauksessa juuri näinä päivinä.
  5. Meillä on käytössä Sitbag, eli turvaistuimeen laitettava "lämpöpussi". Turvaistuin on ollut käytössä vain muutaman viikon joten ei ole kovin pitkä kokemus tuosta, mutta toistaiseksi se on toiminut ihan hyvin. Välillä se on aavistuksen hankala kun laittaa vauvan istuimeen, mutta muuten ollaan tyytyväisiä.
  6. Meillä on 20 Bumgeniusta (käytetään päivällä ja yöllä), 3 Flip-kuorta ja 5 imua Flip-vaippoihin, eli yhteensä 25 vaippaa. Vaihtoväli on noin (2-) 3 h paitsi yöt mennään yhdellä vaipalla, pestään pyykit joka toinen päivä ja vaipat riittää hyvin.
  7. Kestovaippainfolla on hyvä tietokanta, täällä mielipiteitä Rainbow'n kestoista. Ei näköjään ole mikään hitti.
  8. Tuo lista tuli paperisena meidän Dinofix-kaukalon mukana, en muuten olisi tiennyt tuollaisesta mitään...
  9. Onko jossain autossa kolmet isofixit takana? Sehän vaatis keskellekin normaalin penkin ja harvassa on. (Kun ei meidän tila-auton takarivissäkään ole isofixejä, saati että keskipenkkejä sais siirrettyä taakse.) Klippanilla on autolista, jossa on listattuna auton paikat, mihin istuimen saa kiinni. Tämän listan mukaan ainakin seuraaviin autoihin saa istuimen isofixillä keskipenkille: Peugeot 5008, Seat Alhambra ja VW Sharan. Eli aika harvinaista herkkua tuo on.
  10. Kiitos vastauksesta. Voidaan sitten antaa niitä isompia uusia perunoita kun vanhat perunat loppuvat!
  11. Missä vaiheessa uudet perunat eivät enää ole uusia perunoita, vaan "vanhoja"? Joissain ohjeissa lukee, että uusia perunoita ei saisi antaa vauvalle, toisissa että pieniä uusia perunoita ei saisi antaa...
  12. Ai niin, piti vielä sanoa, että Klippanin telakkaan käy sekä Dinofix että Triofix.
  13. OK, sehän kuulostaa ihan järkevältä! Ella_, löytyy Liikenneturvan minuutin pituinen video siitä, miksi kannattaa laittaa lapsi selkä menosuuntaan.
  14. Triofixistä minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta millä tavalla se ei olisi kovin tilava? Täältä löytyy turvaistuimia jaoteltu sen mukaan, kuinka pitkät lapset mahtuu istumaan, ja Triofix on kuulemma yksi isoimmista. Ja linkin takaa löytyy myös kuva, missä 107-110 cm pitkä 4,5-vuotias istuu Triofixissä. Mutta Triofix vie vähän tilaa autossa, siksi meille tulee sellainen sitten kun kaukalo jää pieneksi.
  15. koran_, taidan tehdä niin jos tämä on sellainen ongelma, johon ei löydy helposti vastausta. Kun itse olen kestovaippanoviisi, en vain tennyt teenkö jotain väärin...
  16. Minulla on ongelma! Ostin uuden Bumgenius 4.0-taskuvaipan, ja se on pyörinyt pesukoneessa (60 C, pesuaineena nestemäinen Erisan) noin 5 kertaa. Vaipan sisäpinta hylkii vieläkin todella tehokkaasti nestettä. Vaippaa ei voi käyttää lainkaan, koska kaikki pissat ja kakat tulevat heti reisien kohdalta ulos kun mitään ei läpäise vaipan sisäkerrosta. Kerran hinkkasin vaippaa fairylla, mutta se ei auttanut. Mitä voisin tehdä, että vaippa toimisi?
  17. Kiitos kommenteista! Mieskin suhtautuu nyt positiivisemmin toisen nimen vaihtamiseen, joten eiköhän tehdä niin. Keksittiin muutama vaihtoehto, ja nyt on vielä reilu viikko aikaa päättää mikä niistä otetaan... Harmittaa, että kaunis nimi meni tuolla lailla hukkaan, mutta minkäs teet.
  18. Sinänsä minulla ei ole mitään tietoa, mutta jossain rintapumppuja googlettaessa muistan jonkun kirjoittaneen, että jossain rintapumpussa joku tiiviste oli väärinpäin, ja siksi imutehoa ei ollut. Kun tiivisteen käänsi, pumppu toimi. En kyllä tiedä minkämerkkinen pumppu oli kyseessä, mutta ehkä ongelma voi olla tuo? Tsemppiä!
  19. Täältä löytyy kuva, missä 2,5-vuotias ja 93 cm pitkä lapsi istuu Sironassa. Kuulemma mennään äärirajoilla... Eli valjaat ovat juuri olkapäiden kohdalla, ja niskatuki on säädetty mahdollisimman korkealle.
  20. Jos tuoteselosteessa lukee vain maito, niin se on aina pastöroitua! Pästöroimattoman maidon ollessa kyseessä tuoteselosteessa lukee "pastöroimaton" tai "raakamaito". Gouda on kova juusto, joten senkin puolesta sitä voi syödä turvallisesti. Mä kerran kysyin tuosta kaupassa, kun tarjosivat juustoa, jossa luki vain "maito", niin myyjä vastasi sen olevan pastoroimatonta. Kuulemma pitäisi lukea, jos on pastoroitu. Saattaahan se vaihdella valmistusmaan/valmistajan mukaan, mutta varmuuden vuoksi tuossa kysyisin myyjältä. Xtra on kuitenkin mielestäni vähän eri luokassa kuin esim.Valio... Myyjä on todennäköisesti puhunut puppua. Pakkausmerkinnöistä on olemassa EU:n asetus. Ko. asiakirja löytyy täältä (EY asetus N:o 853/2004). Tässä suora lainaus sivunumeroineen: Edit: Nyt en olekaan enää samaa mieltä itseni kanssa. Tuo lainaamani EU-säädöshän ei välttämättä koske juustoja, koska siinä puhutaan lämpökäsittelyjen puuttumisesta. Juustomassaahan saatetaan kuumentaa yli tuon mainitun 40 asteen, mutta alle pastörointilämpötilan. Minä laitoin tästä kyselyä elintarviketarkastajalle, kun asia kiinnosti . Lyhyesti vastaus oli se, että aina kun juuston valmistuksessa on käytetty pastöroimatonta maitoa, se pitää mainita pakkausmerkinnöissä ("valmistettu raakamaidosta"). Eli jos juustopakkauksen ainesosaluettelossa lukee vain "maito", se tarkoittaa pastöroitua maitoa. Noista lämpökäsittelyistä sanottiin, että vaaditut lämpökäsittelyt ovat käytännössä sellaisia, joissa listeria kuolee. Tällöin voi siis jättää maininnan raakamaidon käytöstä pois. Juuston valmistuksessa lämpökäsittely ei kuitenkaan ole tarpeeksi kova raakamaitomerkinnän poisjättämiseksi. Eli pastöroimattomasta maidosta valmistetussa juustossa pitää aina olla merkintä siitä, että on käytetty raakamaitoa.
  21. ^ Mitä todennäköisimmin tuokin tuorejuusto on tehty pastöroidusta maidosta, ja jos ruoka syödään kuumennettuna (juusto on lämmennyt kauttaaltaan yli +72C), niin listeria tuhoutuu. Eli ei kannata murehtia!
  22. Ei pitäisi olla sen kummempia riskejä, kunhan varmistaa sen, että saa Vaxigrip-rokotteen, eikä Fluarixiä, jossa on teoreettinen narkolepsiariski. Jossain vaiheessa oli puhetta siitä, että kaikkiin kuntiin ei välttämättä ole tilattu tarpeeksi Vaxigripiä. Lisätietoa THL:n sivuilta.
  23. Puolueeton toki (vaikka eihän Autoliitto itse niitä testejä tee), mutta testien pitäisi olla laajempia. Esimerkiksi niskaan kohdistuvien voimien mittaus näissä testeissä ja niiden vaikutus testien loppuarvosanaan olisi mielestäni aika olennaista. Edit: Blogipitäjä oli vastannut kysymykseeni koskien tuota kuvaa. Eli x-akselilla ei ole mitään mitattavaa, siinä on vain laitettu istuimet johonkin järjestykseen. Alkupäässä on istuimia, joita voi käyttää sekä selkä että kasvot menosuuntaan, ja kun näitä on mitattu molempiin suuntiin, on yhden tuolin kohdalla kaksi mittaustulosta. Ja tuo testi on tehty samalla tavalla kuin Autoliiton testit (nopeudet yms). Käytetty nopeus on pienempi kuin Plus-testissä.
  24. Ihan hyviä pointteja. Tietenkin kannattaa suhtautua kriittisesti netistä poimittuun tietoon, siihen pyrin minäkin. Harmi vain, että tästä aiheesta on paljon tietoa, mitä ei ole helposti saatavilla. Jos kuitenkin ainoana selkä menosuuntaan-puolustajana olisi blogia kirjoittava äiti, suhtautuisin itsekin huomattavasti kriittisemmin. Minulla on kuitenkin jonkinasteinen luottamus siihen, että Ruotsissa asiaan paneutuneet instituutiot tuottavat ihan päteviä tuloksia (esim. tuo plus-testi). Autoliiton julkaisemat testitulokset ovat kyllä hieman harhaanjohtavia, jos ei jaksa/viitsi/ehdi tutustua testituloksiin tarkemmin. Minä ainakin myönnän, että oletin aluksi arvosanan tulevan vain turvallisuudesta, en mistään muusta. Mutta ei se tietenkään tarkoita sitä, että testi olisi kauttaaltaan huono. En löytänyt viimeksi googlettelulla mitään lisätietoa tuosta niskaan kohdistuvan voiman kuvaajasta, mutta laitoin viestiä tuon blogin kirjoittajalle, jos hänellä olisi lisätietoa (esim. koko alkuperäinen artikkeli). Ilmoittelen, kun saan kuulla jotain! Niissä nukeissa, mitä käytetään törmäystesteihin (jotka johtavat jonkun turvaistuimen hyväksymiseen tai hylkäämiseen EU-alueella), ei ilmeisesti ole mittauspisteitä, jotka mittaavat niskaan kohdistuvia voimia (lähde: tuo samainen blogi, en ole tarkistanut asiaa). Uudet nuket tulevat käyttöön vasta vuonna 2015. En tiedä, johtuuko viive kustannuksista, tekniikasta vai kenties lobbauksesta. Ideaalitilanne olisi kyllä se, että joku puolueeton instanssi tekisi laajat turvallisuustestit, joiden tulokset ovat julkisesti saatavilla. Ehkä jonain päivänä...