riirii

Aktiivijäsen
 • Content count

  518
 • Joined

 • Last visited

About riirii

 • Rank
  Aktiivi
 1. Viikkoja neuvolan laskutavalla 8+3,mutta vastasi 8+5 ja koko 21mm.
 2. Nasunen mulla oli tuhrua oviksen aikana ja pari päivää sen jälkeenkin tässä lugekierrossa, jossa plussasin.
 3. Kuulolla minäkin. Mulla vauvahaaveet siirtyi lähes kahdella vuodella trexanin aloituksen ja reilun vuoden kuurin jälkeisen varoajan takia. Välillä kyllä hermot olleet koetuksella. Ehkäisy jätettiin viime kesänä ja nyt raskaus ihan alussa. Toivottavasti tämä kestää. Reumapolille on seuraava aika maaliskuulle. Tällä hetkellä ei mitään lääkitystä.
 4. Nyt vaan kirveet pois kaivosta Töhö ja Rosetta. Olisi niib mukavaa saada teidät mukaan pian odotuspuolelle!
 5. Sori kirjoitusvirheet.Kännykällä päivittely on vaikeaa.
 6. Töhö mulla oli tässä kierrossa nuo tuhrut ovisplussapäivänä(hyvin vähän), 2 päivää myöhemmin reilusti eli tuhru oli ihan punaista ja noin dpo3 eli just sinä päivänä kun aloitin luget niin ihan vähäistä vuotoa. Ovisvuoto googlettelusta ei tosiaan oikein saa ieti mitään ja tuota dpo 3 tuliputteluakaan ei selitä mikään. Tästä kaikesta huolimatta siis edelleen raskaana vaikka epävarma olo on varmaan vielä pitkään,että onko tuolla mahassa todella joku.
 7. P. S Rosetta mun mielestä vetinen valkovuoto voisi olla raskausoire-mulla oli sitä plussauksen aikoihin. Lugeista ei tullu mulle muuta kuin lugetöhnää.
 8. Rosetta mulle tuli Lugeista mahan turvotusta ja ehkä vähän ärsytyskutinaa alapäähän ei muuta. Gynen ohje siis oli että mun tilanteessa (Luget ainoana tukena luomukierrossa) ne todella saattoi lopettaa 10 päivän kuurin jälkeen (aloitus mullakin oli 4 päivää ovisplussasta). Sain plussattuani kyllä luvan käyttää paketin jämät pois eli käytin niitä plussakierrossa yhteensä 14 päivää. Lopetuksesta ei tullut tiputteluvuotoa, vaikka lääkäri varoitteli vaarattomasta tiputtelusta. Mullakin muuten varmaan tätä plussakiertoa edeltävän kierron luget aikaisti plussakierron oviksen. Sain ovisplussan jo kp12, kun yleensä se on tullut päivän pari myöhemmin. Eikä munkaan limakalvo ole ollut mikään superpaksu, koska kun pari kuukautta sitten ultrattiin ovisplussapäivänä niin limis oli vain 6.4mm. Kiitos Töhö onnitteluista. Vielä kaikki niin alussa että jännittää meneekö kaikki hyvin ja itsekin ihmettelen että plussasin tästä kierrosta missä oli melko runsas tiputtelu tai pikemminkin välivuoto ovisplussan aikaan ja muutama päivä sen jälkeen.
 9. Tänne raporttia, että plussa saatu toisesta lugesteron - kierrosta. Luge siis ollut ainoana lääkkeenä luomukiertoon. Tosi epämääräisiä runsaita tiputteluja oli tässä kierrossa puolivälissä ennen lugejen aloitusta, joten sikäli positiivinen tulos yllätti. Mulla on huomenna soittoaika(uudelle) gynelle että uskallanko oikeasti lopettaa luget plussaan. Näin varmaan, mutta mielenrauhan vuoksi tuo soitto lienee hyvä.
 10. Kiitos myötätunnosta Töhö. Se merkitsee paljon. Tämä vauvakuumeilu kun tuntuu välillä niin hyvin yksinäiseltä hommalta. Toivottavasti tuhruilut ei tosiaan haittaa, eikä se jos Lugeista sitten pitää taukoa. Verikokeen varasin loppuviikkoon, joten tulee olo, että voi tehdä ainakin jotain Ja toivottavasti meillä molemmilla tärppää pian! Jos siihen tärppiin nyt jollakin aika-akselilla kuitenkin uskaltaisi vähän luottaakin. Jotenkin mua huvittaa miten kesällä vielä laskin mahdollisia syntymäkuukausia ja pohdin miten työt menisi sitten suhteessa niihin. Nyt vaan toivoo, että joskus! se tärppi tapahtuisi. Hyvä puoli toki pikkujoulukauden kannalta, että saa juhlia rauhassa. Kurkkasinkin noita ketjuja, joihin olet kirjoitellut ja samoin olisi kiva kuulla miten sulla menee. Mä oon kirjoitellut lähinnä suljetun puolen vauvakuume -ketjuissa yli 30-vuotisissa ja Kakkosen kuumeilijoissa. Mukavaa ensi viikkoa!
 11. Joo lääkärillä käyty. Ja ei auta ikä , vaan vuosi pitää odottaa hoitoihin pääsyihin erityisesti, kun meillä on takana jo yksi onnistunut raskaus. Plääh. Sain läheteen verikokeeseen, jossa varalta katsotaan kilpirauhasarvot ja prolaktiini. Lääkärin mielestä mun pitää vain lopettaa stressaaminen. Vuotohäiriöt ei olleet hänen mielestään huolestuttavia. Käynti oli hiukan sekava, kun lääkäri oli myöhässä ja huonettakin piti vaihtaa kesken käynnin, joten unohdin pyytää Luge-reseptin uusinnan. Eli ei mennyt niinkuin Strömsössä tämä nyt. Lekuri suositteli kuitenkin käymään hiukan ennen ovista vielä uudelleen gynellä jossain seuraavassa kierrossa, jolloin voisi vielä varmistaa ovuiloinko. Eli ehkä mä nyt sitten menen vielä gynelle viimeistään alkuvuodesta ja pyydän samalla uusimaan Luge-reseptin. Mulla riittää luget vielä tähän kiertoon ja sitten aattelin pitää joulun yli "lomaa" tästä vauva-asian miettimisestä. Onkohan jotain haittaa, jos sitten onkin pari kiertoa ilman lugeja siis muuta kuin, että toki jos mun keltarauhasen toiminnassa nyt jotain häikkää on, niin tuo apu on sitten pois käytöstä. Mun planB on, että jos tilanne on edelleen tämä kevättalvella, niin mennään sitten perustutkimuksiin yksityiselle, jos saan miehen suostumaan. Lähetteen julkiselle, kun voisi siis saada aikaisintaan toukokuussa, joten mahdollinen hoidon aloitus julkisella menisi jonnekin ensi syksyyn tai vieläkin kauemmaksi. Ehkä positiivisena asiana täytyy ajatella, että koska toisaalta mitään varsinaista isompaa vikaa ei luultavasti pitäisi olla, niin jospa luomuihme nyt yllättäisi tässä lähitulevaisuudessa.
 12. Töhö mullakin vuotohäiriö jatkui pari päivää. Huomenna olisi vasta Lugejen aloitus riippuen nyt mitä kommenttia tulee yleislääkäriltä tänään. Rebekka kannattaa varmaan soittaa ja kysyä tuosta. Tärkeä asia.
 13. Kiitos Töhö! Sun kommenteista on suuri apu Tosi samalta kyllä kuulostaa sun tilanne kuin munkin sekä iän, että erinäisten tiputtelujen suhteen. Hyvä myös jos lapsettomuuslääkäri ei ole pitänyt puolivälin tiputtelua pahana. Hyvä tietää, että yleislääkäri voi ehkä uusia tuon Luge-reseptin. Ja täytyypä tosiaan toivoa, ettei vaadi sitä vuoden yritystä, mutta jos niin, niin eiköhän me sitten suunnata yksityiselle puolelle. Tuo HUS:in sivujen teksti kuulostaa aika ehdottomalta, mutta korostan siis tiputteluja. Joo ja Lugeista, niin se gynegologi, joka määräsi niitä mulle sanoi, ettei niitä tarvittaisi enää sitten jos alkio on jo kiinnittynyt, että oma keltarauhanen pitäisi huolen lopusta.
 14. Kiitos Töhö! Tällä perusteella en mene lääkäriin anteeksipyydellen vaan toivon, että ottaa tosissaan. Luget auttoi mulla tiputteluun, mutta pelkään, että sotkin kierron kun käytin niitä pari päivää "ekstraa" ja viime kierto oli ennätyspitkä. Ovisplussa tosin tuli vielä "normaalin rajoissa" tänään kp12 (yleensä ollut kp13-14). Tosin lisähuolena tänään vuotoa, ovisvuoto?, mutta ärsyttää tuokin kummallisuus, kun en oo ennen moista huomannut. Niin ja lugeista se, että ne tosiaan piti tiputtelun täysin poissa, mutta koska käytin niitä "liikaa", niin resepti riittää vaan tähän kiertoon ja sitten täytyisi mennä jonnekin pyytämään uusi resepti. En viitsisi enää mennä tavalliselle yksityiselle gynelle, kun samalla hinnalla päästäisiin yksityiselle jo ensikäynnille lapsettomuuspuolellekin, mutta siihen taas on iso kynnys. Eli voisikohan siltä yleislääkäriltä loppuviikosta pyytää uutta reseptiä niihin Lugeihin? Se ainakin nyt ratkaisisi tilanteen hetkeksi. Mulla on vieläkin vaan epäselvää se lugejen annostus, kun en usko, että se mun lääkärin määräämä 7 päivää 4 päivää ovisplussasta eteenpäin olisi riittävää...plääh. Mutta mahtavaa, jos se puoli vuotta on ainakin jossain kunnassa peruste. Tietääkö joku miten Helsingissä/Pääkaupunkiseudulla?
 15. Oon varannut lääkärin loppuviikkoon julkiselta puolelta ja toivon että sitä kautta voisi saada jotain apua tähän vauvakuumeiluun. Ollaan yritetty aktiivisesti 6kk, ja nyt kokeilen saisiko oman iän(35) perusteella julkiselta puolelta jo jotain apua tilanteeseen. Ajan antanut sairaanhoitaja ei ainakaan tiennyt, että iän perusteella voisi päästä julkiselle hoitoihin jo ennen kuin vuoden yritys on täynnä. Tietääkö joku täällä asiasta enemmän? Jos ei julkisen jonoihin pääse, niin voisikohan perusterveydenhuollosta kuitenkun pyytää jotain verikokeita esimerkiksi vaihdevuosihormonien osalta? Itseä pelottaa, että ikää on jo liikaa. Viime kierrossa gyne myös epäili etten välttämättä ovuloinut ollenkaan, vaikka sainkin ovistikkuun plussan. Kierron lopulla myös tiputtelee.