Auppis

Aktiivijäsen
 • Content count

  629
 • Joined

 • Last visited

About Auppis

 • Rank
  Aktiivi
 1. Meillä oli rakenneultra maanantaina ja kätilö tutki huolellisesti n. 30 min. kaikkia rakenteita. Kaikki on kuulemma kunnossa. Nyt jälkeenpäin aloin vasta miettiä, että näkyykö esim. huulihalkio tuossa tavallisessa rakenneultrassa vai pitäiskö sitä varten mennä 3D:hen? En yhtään muista, mainitsiko kätilö mitään suuontelosta. Nyt harmittaa, kun en huomannut tuosta halkiosta siinä vaiheessa kysyä. Mä en muusta syystä olisi menossa 3D-ultraan kuin tuon tsekkauksen takia, koska haluan nähdä vauvani piirteet vasta sitten syntymän jälkeen. Eikä meillä varsinaisesti ole mitään sukurasitetta tuomassa riskiä halkioon tavallista enempää.
 2. Kysymys sokerirasituskokeesta: Meillä on koira käymässä ja mun pitäisi rasitusta ennen aamulla käyttää se puolen tunnin reippaalla lenkillä. Vaikuttaako tuo tulokseen vai voinko tehdä sen hyvillä mielin? Mä urheilen joka aamu muutenkin, joten sen puolesta toi ei olisi elimistölle kova rasitus.
 3. No on tosiaan harmi sillien kanssa! Mitä ihmettä sitä joulun alkupaloista uskaltaa syödä tai ehdottaa kalapöytään tarjolle? Anoppilassa pääpaino ruokailussa on nimenomaan kylmissä alkupaloissa, jotka on pääasiassa erilaisia kylmiä kaloja ja mätejä. :/
 4. Syöttekö te jouluna sillejä? Olen lukenut ristiriitaisia ohjeita, joista osa sanoo, että sillejä voi syödä ja osaa taas sanoo, että ei. Suolaahan niissä on paljon, mutta onko muuta riskiä?
 5. Mulla on nämä ihan samat! Ihmetyttää, missä on se paljon puhuttu alkuraskauden väsymys, kun kukun keskellä yötä hereillä ja silti herään tikkana pystyyn ennen viittä! Mulla siis vasta 4+5.
 6. Oireet tismalleen samat kuin mulla! Näiden lisäksi oli lämmöt koholla, palelin koko ajan ja vatsassa vihlaisi parina päivänä ikävästi. Pistin kaikki lugejen piikkiin ja olin varma, että saan negan. Plussa sieltä eilen kuitenkin tuli 4+2 ja hCG oli 468!
 7. Kiitos vastauksista Jonnuli ja Sookie! Tuollaisesta mäkin jostain luin, mutta ajattelin, että onko sen lisäksi joku muukin syy välttää rasitusta. Mä ryhdyin nyt itse omaksi koekaniinikseni, kun päätin hetkeksi vähentää rajusti urheilua. Periaatteessa olen puolittanut treenimäärät ja jättänyt kovan sykkeen harjoitukset kokonaan tekemättä. Tällä viikolla olen esim. tehnyt vain kävelylenkkejä ja pyöräillyt, ja viikossa liikunnan määrä on laskenut 12 tunnista 7:ään. Mielellekin on tehnyt hyvää tämä kevennys, kun kovempaa treenausta on takana jo monta vuotta. Ja vaikka suoranaista hyötyä raskautumiselle tästä ei olisikaan, elämänlaatuun se nyt ainakin on vaikuttanut positiivisesti. edit. Toivotaan Jonnuli, että tulos on positiivinen!
 8. ^ OT: Oletko Jonnuli saanut lääkäriltä jonkun rajoituksen tai ohjeistuksen liikunnan määrästä? Mä urheilen nimittäin yli 10 tuntia viikossa ja olen ruvennut miettimään, haittaako se vielä lisää näiden muiden ongelmien päälle... Viimeksi gyne oli sitä mieltä, että jos en stressaa urheilusta tai se ei ole mulle pakonomaista tai en tee sitä laihdutusmielessä, ei ole syytä huoleen. Mutta onhan rasitus tietynlainen stressitila ja stressiä tulisi välttää.
 9. Mulla kävi taas niin, että sama annos, joka viimeksi toimi, ei enää toiminutkaan. Söin kolme tablettia päivässä kp 3-7. Yhteensä viisi clomikuuria on nyt takana, joista kahdessa oli ovis. Onneksi seuraavassa kierrossa on jo järeämmät aseet käytössä ja saan jättää clomit.
 10. Juu, yksityisellä käytiin ja siis ihan lapsettomuusklinikalla. Mä luulen, että sen ideana on, että ensin tsekataan miehen siittiöt ennen kuin mulle edes harkitaan aukkaria ja senkin jälkeen vielä katsotaan ainakin pari clomikiertoa, jos vaikka tärppäiskin. Sanoin, että jos jossain vaiheessa alkaa näyttää siltä, että joudutaan siirtymään koeputkihoitoihin, halutaan siirtyä julkiselle ihan kustannusten takia. No, kontrolliultra on tulossa ens viikolla, joten ehkä se ultratessa sitten tutkii tarkasti näkymät ja samalla pohditaan asiaa uudestaan.
 11. Me käytiin tänään siellä ensikäynnillä. Kysyin, oisko mahdollista tehdä vaikka heti aukiolotutkimus, mutta lääkäri oli sitä mieltä, ettei ko. tutkimusta kannata välttämättä edes mulle tehdä! Hän perusteli asian niin, että tosi harvoin johtimet on tukossa, varsinkin jos niitä ei ultrassa näy ja ei muutenkaan pitänyt sitä mulla todennäköisenä. Oonko käsittänyt ihan väärin, että tutkimus tehtäisiin AINA lapsettomuushoitoihin ryhdyttäessä? Onko täällä kenelläkään ollut vastaavaa kokemusta?
 12. Ei arvot varmaan nopeammin oikein laske, mutta meinaan vaan, että lääkitystä saatetaan nostaa taas tämän jälkeen ja sitten pitää olla uudestaan testaamassa taas kuukauden kuluttua jne.
 13. Meillä tulee elokuussa vuosi täyteen yrittämisen aloittamisesta. Ei kyllä vahvasti ole tämä vuosi mennyt, kun olen ovuloinut yhteensä kokonaista kaksi kertaa! Helpommallakin voisi päästä... Noh, vähän yli viikon päästä on eka aika lapsettomuusklinikalle. Tähän asti olen käynyt Mehiläisessä ja siellä on saatu edes hiukan kroppaan eloa, mutta nyt tarvitaan jo järeämmät aseet käyttöön eli piikitykset taitaa olla edessä.
 14. ^ Koska sulla otetaan seuraavan kerran arvot? Kannattaa nimittäin ainakin alkuun tarkkailla oloa ja käydä ainakin pari kertaa vuodessa tsekkaamassa arvot, ja niiden mukaan sitten mahdollisesti nostaa annosta.
 15. Mä olen katkera silloin, jos tulee ihan yllätyksenä, että joku tuttu on raskaana. Silloin on helpompi suhtautua positiivisesti, jos tietää toisten yrittäneen tosissaan jo pidempään.