marjatta

Aktiivijäsen
 • Content count

  318
 • Joined

 • Last visited

About marjatta

 • Rank
  Aktiivi
 1. Buffalot kotiutettu! Ihanan kepeiltä ja näppäriltä vaikuttaa edellisiin Emmaljungiin verraten. Kopan pituuskin on kivan tilava (83cm) niin puolivuotias vauva voi jatkaa päiväuniaan kuten tähänkin asti, eikä tarvi ottaa ratasosiota vielä käyttöön.
 2. ^ Meillä on ollut mukana molemmat, ei ole kuulunut mitään ulinoita miltään lentoyhtiöltä. Parilla lennolla kaukalo oli jopa mukana lentokoneessa matkustajapuolella, kun koneessa oli tilaa.
 3. ^ Jes, vaunukävelyt sovittu!
 4. Jep! Viimeiset tuosta kuormasta kuulemma. Pakko hämmästellä hieman tätä Bugaboon nerokasta konseptia (oletan, että se on sieltä lähtöisin) - kuulin, että esimerkiksi latte-mukin pidikkeelle on oma jonotuslista Vaunu-Aitassa..!
 5. Minäkin ostin Buffalot, tai no siis maksoin sen varausmaksun ja loppusumman sitten kun tulevat, eli ilmeisesti joskus reilun viikon päästä.
 6. ^ Mistä tilasit?
 7. Voi, pakko hehkuttaa! Vauva on nyt noin kuusiviikkoinen, ja meillä menee (koti)vaipattomuus aivan loistavasti. Melkein poikkeuksetta kaikki kakat tulee pönttöön(/lavuaariin). Ja pissahädälle hänellä on ihan omanlainen ähinänsä, jonka sekä minä että mies nyt tunnistamme! Olen suoraan sanottuna ällistynyt. Aluksi vessatus toimi mielestäni enimmäkseen siksi, että kiikutin pientä siellä niin tiuhaan, mutta nyt ei tarvi käydä turhia reissuja käytännössä koskaan. Jee! Jännä nähdä missä vaiheessa ollaan kokonaan ilman vaippoja, varmasti menee lähemmäs kävely- ja puhumisikää, olettaisin ainakin. En ota mitään paineita asiasta, hirmu hauskaa vain, että tälläkin kertaa vaipattomuus vaikuttaa näin vaivattomalta. Se harmitus tässä kyllä on, että ei tekisi mieli käyttää vauvalla vaippoja milloinkaan, ja esimerkiksi öisin vaihdan vaipan monta kertaa ihan siksi, kun rupeaa säälittämään että poloinen joutuu olemaan likaisissa vaipoissaan... Ja olen huomaavinani, ettei pissavaipat kyllä vauvasta itsestäkään kovin kivoilta vaikuta.
 8. Ihmeellinen asenne kyllä tuolla teidän th:lla ollut! Vähän samanlainen kokemus esikoisen ajalta, kun poika oppi kotikuivaksi 8 kuukauden ikäisenä ja kokonaan vaipat jäi pois noin yksivuotiaana. Saatiin neuvolakorttiin maininta "pottaharjoittelusta" ja th oli sitä mieltä, että tein karhunpalveluksen pojalle, ja hänelle tulee jotain traumoja siitä että vaippoja ei oo käytetty riittävän pitkään. Sama tyyppi tosin sanoi mulle, että imetys on lopetettava kun lapsi on yksivuotias, koska maito on pelkkää vettä sen jälkeen... Ärsyttää edelleen, etten tehnyt valitusta ko. henkilöstä, pyysin vain vaihtoa toiselle terkalle.
 9. Höpsö aihe, mutta tulipahan neuvolakorttia lukiessa mieleen. Mulla on sekä esikoisen että nyt tämän nuoremman lapsen kanssa havaintoja siitä, että neuvolan terveydenhoitajat kirjoittavat havainto/arviointitekstinsä omalaatuisella, mutta kuitenkin toisiaan muistuttavalla tavalla. Kokemusta on siis useammalta th:lta, ja tekstit ovat jotensakin saman tyylisiä. En jaksa penkoa esikoisen korttia tähän hätään todistusaineistoksi, mutta tässä tuoreita esimerkkejä kuukauden ikäisen vauvan kortista: Hienosti painoa tullut on! Hyvin poika kasvanut. Virkeä ja jäntevä on. Mitä teidän korteissa lukee? Onko kukaan muu huomannut samaa?
 10. Mun lapsilla on ikäeroa seitsemän vuotta ja se tuntuu meidän perheelle ihan täydelliseltä! Olen miettinyt (/ollaan mietitty) kolmatta lasta, mutta mua ei yhtään haluttaisi jakaa omaa huomiotani kahden pienen välillä. Ehkä joku 4-5 vuotta voisi olla kohtuullinen ikäero, niin tämä kuopus saisi olla ihan rauhassa myös se pienin hellitty lemmikki. Tulen itse useampilapsisesta perheestä, ja mulle läheisin sisarus ei suinkaan ole ollut se, jonka kanssa on pienin ikäero, vaan 10 vuotta nuorempi veli. Omasta kokemuksesta uskon siis, että ikäeroa tärkeämpää on henkilökemiat.
 11. Onko kenelläkään ollut erikoisia mielitekoja/himoja raskausaikana? Minä addiktoiduin raskausaikana jäämurskalle. Rouskuttelin useamman litran jäämurskaa päivässä, ja tämä himo jatkui vielä pari päivää synnytyksen jälkeenkin mutta on nyt onnekkaasti ohi (synnytyksestä 3+ vkoa aikaa). Kokeilin samaan tarpeeseen porkkanoita, mutta se ei vaan tuntunut samalta - mun piti nimenomaan saada se jäämurskan suutuntuma, tilasin ravintolassakin aina pari lasia pelkkiä jääpalasia erikseen. Toinen himo oli tuoksu... Huomasin raskausaikana, että limen ja sitruunan tuoksuinen vessanpesuaine tuoksui ihan huumaavalle. Siinä vaiheessa kun rupesin kuskaamaan (onneksi myrkytöntä!) pesuainepulloa mukanani mm. keittiöön ja sohvan vierelle, mies kävi heittämässä sen roskikseen. Ostin sitten tilalle sitruksista eteeristä öljyä ja lotrasin sen kanssa loppuraskauden ajan. Nyt tuo samainen tuoksu ei herätä juuri minkäänlaisia tunteita, tosin ei se nyt pahallekaan haise... Yritin sanallisesti kuvata tuota tuoksuhimoa miehelle jotenkin niin, että olisin toivonut, että se tuoksu ois ympäröinyt mua ihan koko ajan, kauttaaltaan, kokonaisvaltaisesti. Laitoinkin öljyä myös kasvoille, otsaan ja nenän lähelle ja yötä vasten vielä yöpaitaan ja tyynyliinaan.. Myönnän näin jälkeenpäin, että nuo mieliteot oli ihan järjettömän voimallisia. Onko kenelläkään ollut mitään vastaavaa?
 12. Hmm.... Mun vauva hiljenee/rauhoittuu aina ennen pissaa, ts. lopettaa sellaisen häsläyksen ja huitomisen. Siinä on pieni hetki varoaikaa, jonka aikana ehdin rientää vessaan. Sitten pissatan ihan rutiininomaisesti aina kun tyyppi herää päiväunilta ja syöttämisen jälkeen usein myös. Kakka-asioihin on pidempi aika varautua, sen työstämisen huomaa jo ilmeestä tai varoituslaukaus-pieruista... Pakko kyllä myöntää, että verrattuna viisikuisen kanssa harjoittelemiseen on tämä piskuisen vauvan vessattaminen töisevämpää. Tämä tapaus ainakin pissailee välillä myös syödessään (esikko ei koskaan!) - joten pidän kevyttä harsotaitosta poikasella yllä melkein koko ajan.
 13. Löytyykö SwaddleMe-kapaloja mistään muualta kuin nettikaupoista? Olen kokeillut googlettaa eri hakusanoilla, mutta toistaiseksi tuloksetta...
 14. Mä harrastin esikoisen kanssa vvv:tä, aloitettiin kunnolla vasta kun poikanen oli 5 kuukautta (aiemmin ei ollut mahdollisuutta kuin satunnaisiin kokeiluihin, koska emme asuneet omassa kodissa) ja kahdeksan kuukauden iässä laps oli päivä- ja kotikuiva. Kokonaan vaipat jäi pois, kun esikko oli noin yksivuotias. Tässä vaiheessa hän ilmoitti itse omasta vessahädästään sanallisesti ("kakka" kuvasi alkuun molempia tarpeita) tai sitten yksinkertaisesti meni potalle/vessaan. Vahinkoja ei sattunut kuin muutaman kerran. Pienemmän piiperön kanssa ollaan harjoitettu vessahätäviestintää nyt heti alusta saakka. Kun ollaan kotona, lapsella on vaippa vain öisin, muuten korkeintaan harso taiteltuna tai sitten ihan ilman mitään. Pissavahinkoja on tullut muutama pitkien imetystuokioiden aikana. Jännä nähdä, miten käy tämän toisen kanssa, oletan että esikon aikaan mulla sattui ihan hirveän hyvä tuuri, ja toisaalta pojan viestinnät oli itselleni helpot tulkita. En osaa oikein vertailla tähän tulokkaaseen, kun hän on niin pieni vielä (10 vrk).
 15. Alle vuorokausi syntymästä, heti kun vaan päästiin.