Lilynen

Jäsen
  • Content count

    80
  • Joined

  • Last visited

About Lilynen

  • Rank
    Tavis
  1. Edelleen kovasta mahasta jatkaisin.. vauva on nyt reilut 5kk ja syönyt kiinteitä 4,5kk lähtien. Ekat pari viikkoa kakka tuli mukavasti joka päivä, joskus kahdestikin, sittne ykskaks alkoi ummetus. Kauheella väännöllä toinen kakkaa tekee, itkien ähertää. Ehdin antaa kerran parsakaalia ja kukkakaalia jääpalallisen verran, jätin samantien pois. Mahavaivat jatkuu silti. Annoin luumua ja mallasuutetta, niillä vatsa alkoi toimia mutta kun jätin ne pois alkoi taas pikkuhiljaa muuttua työläämmäksi vauvan torttupuuhat. Nyt olen ollut antamatta perunaakaan ettei tärkkelys sitä aiheuttaisi, mutta neuvolasta sanoivat perunan tärkkelys tekisi mahan heti kovaksi eikä parin viikon syönnin jälkeen. Päärynää annan myös soseena, vettä menee vaihtelevalla menestyksellä. Mallasuutteen antaminen käy myös kikkailusta, vauva ei huoli korviketta, täytyy varmaan laittaa omaan maitoon sitä (mutta pumppaamalla en kovin hyvin saa maitoa tulemaan). Eli: miten saada vauvan vatsa toimimaan normaalisti, kauanko kiinteiden aloituksen aiheuttama ummetus kestää?
  2. Meillä tämän ketjun innoittamana seuraavanlaiset kutsut, kiitos ideoista! Alunperin tarkoituksena oli laittaa korttiin vauvan jalanjälki-painatus, mutta viileä maali lapsen jalkapohjassa ei ollut menestys eikä valkoinen maali lilalla pohjalla oikein näkynyt. Tässä plan b, oikein ihana sekin <3 tytön syntymän myötä olen ehkä vähän hurahtanut vaaleanpunaiseen, aiemmin en sinne päin vilkaissutkaan
  3. Meillä saman ikäinen, mutta tyttö ja ristiäiset kyseessä
  4. ^ Kaunis nimi, etenkin Linnea on suloinen Muoks: nimi piiloon
  5. Voi että, onnea teille plussautuneille minä plussasin muistaakseni kp 34 tai 35, jätin aina mahdollisimman viime tinkaan testaamisen ettei taas tule pettymystä.. kierto suht epätasainen.
  6. Sairaalassa, osa siteeseen ammeeseen mennessä ja loput ammeeseen.
  7. Supistelua oli jo puolesta välistä eteenpäin, kokoajan reippaampia ja neuvolassa ennustivat että tuskin menee kovin paljon yli lasketun ajan. 40+5 aamuyöllä klo 3.45 kuvittelin vesien menneen (jotain sellaista sänkyyn ja lattialle vessaan mennessä lorotti), mutta oikeasti vedet menivät vasta paria tuntia myöhemmin sairaalassa. Synnytys alkoi kuitenkin tuolla mystisellä vuodolla.
  8. Karjuin ja valitin, kiroilinkin kunnes kätilö sanoi että nyt loppui se kiroilu. Ja käskivät olla hiljaa ja ponnistaa, energia menee muuten vain ääntelemiseen eikä itse ponnistamiseen. Tein työtä käskettyä vaikka tekikin edelleen mieli karjua ja kiroilla
  9. 40+5 aamuyöllä luulin että vedet meni, eivät kuitenkaan menneet vielä siinä vaiheessa mutta synnytys alkoi kuitenkin ja iltapäivällä lapsi syntyikin.
  10. Samat on ajatukset, paitsi että en olisi synnyttänyt heti uudelleen lafassan kanssa myös samaa mieltä; avautumisvaiheen kipu oli kuin järkyttävät kuukautiskivut.
  11. Matkaa n. 6km ja omalla autolla mentiin.
  12. Synnytys alkoi aamuyöllä, iltapalan olin syönyt klo 21 edellisenä yönä. Supistusten seassa pyysin aamupalaa ja sainkin kaiken mitä pyysin: ruisleipää, leikkelettä, ruusunmarjaviiliä ja teetä. Sain syötyä pienen palan ruisleipää päällysteineen ja puolikkaan viilin. Nälkä oli kova muttei pystynyt keskittymään syömiseen.
  13. 9,5 tuntia josta ponnistusvaihe 20 minuuttia. Odotin pidempää synnytystä, kokonaiskestoltaan siis.
  14. Pienikokoista vauvaa ennusti ja siro lapsi sieltä syntyikin, painoarvio ihan nappiin
  15. Yrityskiertoja ei laskettu, ajallisesti eka plussaan meni 1v2kk (km), toiseen plussaan 1v7kk.