Doremifa

Aktiivijäsen
 • Content count

  3699
 • Joined

 • Last visited

About Doremifa

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1898 profile views
 1. @sarvis tuossa alimmassa testissä olen näkevinäni jotakin
 2. Elea on minusta supernätti nimi! Ja tästä tulivat mieleeni Ellen ja Elle. Nimirimpsu on ehkä jotenkin rytmikkäämpi, jos keskimmäinen nimi loppuu johonkin muuhun kuin a:han. Pidemmäksi kakkosnimeksi ehdotan Loviisaa ja tuo Emiliakin sopisi erinomaisesti.
 3. Kolmannen synnytyksen jälkeen jälkisupistukset aiheuttivat ehkä eniten kipua. Ja imetys.
 4. Onnea sarvis Uskomattoman hieno juttu! Toivottavasti pysyy kyydissä
 5. Ooh @sarvis Meillä oli toinen lapsi sen 8 kk kun sain (pysyvän) plussan!
 6. Meidän poika täytti tänään 14 kk ja otti sen kunniaksi ensimmäiset askeleet
 7. Onnea @icela! Ei varmaan olla koskaan juteltu, mutta muistan nähneeni sut täällä
 8. Hieno juttu @Charlottenburg Meidän poika vaihtoi konttaamiseen 11 kk:n iässä. Tukea vasten nouseminen taisi alkaa jo 9,5 kk:n iässä ja nyt 12 kk:n iässä tukea vasten kulkemimen ja alas laskeutuminen on jo varsin varmaotteista ja ketterää. Joten eiköhän se kävelytaito sieltä muutaman kuukauden sisään putkahda
 9. 8+3 ei vielä kuulunut, mutta kun kokeilin seuraavan kerran 9+2, niin sain sykkeen kuuluviin. Tai olisi varmaan kuulunut jo 9+1 mutta vuorokausi vaihtui juuri siinä kohtaa kun kuuntelin Ääni oli vielä tosi hiljainen, mutta tiheydestä tunnisti vauvan sykkeeksi. Mulla on Angelsounds-doppleri.
 10. Me tehtiin 6-vuotiaalle tällainen taulukko, kun alkoi kysellä, miksei hän saa viikkorahaa. Esim. tiskikoneen täytöstä saa 10 snt ja siivouksesta 10-30 snt laajuudesta riippuen. Myös piano- ja puheterapialäksyjen harjoittelut saa kirjata taulukkoon. Alkuun tämä motivoi hurjasti, mutta nyt ei tyttöä enää innosta niin paljon. Mutta siinähän näkee, että rahaa ei tule, jos ei ole tehnyt mitään. Meidän tyttö on tosi kiinnostunut rahan arvosta ja rahojensa laskemisesta ja on nyt saanut opetella rahan käyttämistä. Tuo rahankäytön opettelu oli yksi syy miksi lähdettiin tähän viikkorahasysteemiin ja tyttö onkin oppinut ymmärtämään sen myötä raha-asioita paljon paremmin. Hänellä on kuitenkin hyvin säästäväinen luonne, joten ei ole ollut pelkoa, että hän tuhlaisi kaiken. Enemmänkin hän nauttii siitä, kun voi laskea rahamääränsä lisääntyneen. Välillä on käyty kaupungilla ja hän on saanut ostaa omilla rahoillaan esim. askartelutarvikkeita tai jonkun pikkutavaran. Ilman vanhempien hyväksyntää ei kuitenkaan saa ostaa mitään. Karkkipäiviä meillä ei pidetä, vaan karkit kuuluvat meillä erityistilanteisiin. Olen vähän kahden vaiheilla, että onko tällainen viikkorahasysteemi hyvä juttu. Toisaalta haluaisin, että kotitöihin osallistuttaisiin ihan yhteispelin vuoksi, mutta toisaalta on hyvä myös oppia, että rahan eteen täytyy oikeassakin elämässä tehdä töitä. Kun vahvatahtoista tyttöä ei saanut osallistumaan kotitöihin ilman palkkiota, niin päädyttiin tähän viikkorahan maksamiseen. Toinen juttu on se, että jos rahaa antaisi aina vain tarpeen mukaan, niin pystyisi paremmin kontrolloimaan ja keskustelemaan, mihin sitä oikein käytetään. Lähinnä siis vähän isomman lapsen kanssa. Mutta toisaalta pitäisi itse opetella sitä vastuullisuutta rahankäytössä, eikä sitä opi, jos ei omaa rahaa ole.
 11. @sipulinen olen näkevinäni tuossa ylemmässä jonkun varjomaisen viivan, mutta omaan silmään se näyttää harmaalta... Toki kuvaan sitä väriä on vaikea saada.
 12. Voi sarvis En olisi varmaan koskaan edes kiinnittänyt huomiota neuvolakortin sanajärjestyksiin, jos en olisi lukenut tätä ketjua. Mutta koska luin, niin mun on pakko laittaa tänne meidän paras: "Hyvää lausepuhetta puhuu." (Entäs terkka itse?)
 13. ^ Yhdessä sukulaisperheessä kaikki lapset oppivat kävelemään lähemmäs puoltoistavuotiaina ja ovat nykyään superliikunnallisia nuoria kaikki Joten ei se ratkaise mitään, missä tahdissa asiat on vauvana hoksattu. Luulen että lapsen luonteellakin on iso vaikutus. Nopeasti liikkeelle lähtenyt esikoinen syntyi tuli hännän alla ja tämä hitaampi tapaus on puolestaan hyvin pohdiskeleva luonne. Pitkään hän oli tyytyväinen pelkkään pötköttelyyn, toisin kuin esikoinen, joka ei edes pysynyt sylissä kahta sekuntia kauempaa.
 14. Syntymäpaino 2,1 kg ja kymppi meni rikki 8 kk:n iässä