Doremifa

Aktiivijäsen
 • Content count

  3321
 • Joined

 • Last visited

About Doremifa

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

941 profile views
 1. Nostelen tätä. Vinkkejä tarvittaisiin. Onko missään autossa kolmea täyskokoista takapenkkiä ja sen lisäksi vielä yli metrin syvä takatila? Vai pitäiskö ottaa suosiolla 7-paikkainen, jotta saa tarvittaessa kuskattua myös pitempiä tavaroita?
 2. @Haaveissa yritin kovasti googlettaa, että miten tuo luteaalivaihe lasketaan, ja monessa yhteydessä sanottiin, että mahdolliset tuhruvuotopäivät lasketaan myös siihen mukaan. Eli jos oikein ymmärsin, niin luteaalivaiheen pituus olisi niiden päivien määrä, jotka jää ovispäivän ja ensimmäisen kunnon vuotopäivän (kp1) väliin. Ja monessa paikassa sanottiin, että 10-11 päivää olisi riittävä ja vasta alle 10 päivää olisi liian lyhyt. Joten eiköhän nämä kierrot ole kuitenkin ihan ok ja kaksi kemiallista menee vielä helposti sattuman piikkiin. Tsemppiä sinullekin yritykseen
 3. @roopsukka mulla vasemman rinnan maidoneritys on ehkä kymmenesosa siitä mitä oikeasta tulee! Taisin loppuvaiheessa imettää pelkästään oikeasta rinnasta, kun oli niin turhauttavaa kun tiesi, ettei sieltä vasemmasta mitään tule... Oletko pumppaillut imetyksen lisäksi (tai päätteeksi), jotta maidoneritystä sais nostettua? Tai jos pumppais huonompaa rintaa samaan aikaan kun imettää paremmasta? Tsemppiä lisämaitojen purkuun, toivottavasti onnistuu! Tuo 100ml kuulostaa jo tosi hyvältä, vau!
 4. Joo, on tuo dpo13 ihan aavistuksen vahvempi ja ovulaation ajankohta on testattu. Mutta tämänpäiväinen testi kyllä ratkaisi tämän jutun. Taisi olla kuivuttuaan jopa vielä vaaleampi kuin tuo dpo11 Että sinne meni meidän haave yhden kouluvuoden ikäerosta... Onko mulla liian lyhyt luteaalivaihe, kun ovis tuli kp15 ja oireiden perusteella kierron pituus olisi ollut tällä kertaa 25-26 päivää? Tämä oli eka kerta kun käytin ovistestejä. Synnytyksen jälkeen kierrot ovat olleet 23-26 päivää. Edellinen kemiallinen meni niin, että menkat ehtivät jo kestää pari päivää ennen kuin kroppa "huomasi" olevansa raskaana ja laittoi vuodolle stopin.
 5. Taitaa jäädä kemialliseksi tämäkin... Ylempi dpo11, alempi dpo13.
 6. @Haaveissa harmi kun ei oo vahvistunu
 7. Mikä tilanne sinulla @Haaveissa, oletko testannut uudestaan?
 8. Joo, ei se taida ainakaan viivanpaikka olla, vaikka hätäsesti katsottuna mitään ei huomaakaan. Että ainakin jotain yrittää tapahtua. Odotin vaan vähän selvempää tulosta näille päiville... No, torstaina reissun jälkeen selviää, jäikö kemialliseksi vai vahvistuuko. Sitä ennen ei uskalla hurrata. Ruskeaa tuhruvuotoa tulee, muita oireita ei ole suuntaan eikä toiseen.
 9. Täällä tuli tällainen dpo11. En oikein tiedä, mitä ajatella. Helmikuussa oli kemiallinen ja nytkin vaikuttaa viiva aika heikolta. Tuolla ylemmässä viestissä on kuva edellisen onnistuneen raskauden testeistä, jotka ovat vahvempia, mutta siinä ei oo dpo:t päivän päälle varmoja.
 10. @Haaveissa, minäkin olen näkevinäni jotain, mutta väriä en näe. Ei ole kokemusta kyseisistä testeistä. Mikä dpo, pitäisikö jo näkyä?
 11. @sarvis se on niin ärsyttävää kun ne syyllisyyden tunteet kuitenkin tulee jostain, vaikka järjellään tietää, ettei ole mitään syytä syyllisyyteen. Mulle kätevin keino yölliseen pullonpyöritykseen on ollut huoneenlämpöisen maidon tarjoaminen juuri avatusta korvikepurkista. Eli yösyötöllä avaan aina uuden 2 dl:n purkin ja syötön päätteeksi vien jämät jääkaappiin. Päivällä sitten lämmitän mikrossa niitä purkkien loppuja. Tämä on ollut kaikkein nopein tapa saada pullo yöllä valmiiksi, eikä tarvitse nousta lämmittämään.
 12. Onpa jännä tilanne, kunpa plussa lähtisi vahvistumaan
 13. Keskustelukulttuuri ainakin muuttui kovasti siinä kohtaa kun älylaitteet yleistyivät. Uudet viestit pystyy lukemaan missä vaan, mutta aika harvassa paikassa on mahdollisuutta alkaa heti kommentoida, eikä puhelimella jaksa näpyttää kovin pitkiä juttuja. Sitten se kommentointi jää. Silloin kun odotin esikoista vuonna 2012, en omistanut älypuhelinta, vaan luin viestit pöytäkoneella ja vastasin aina samantien lukemisen jälkeen. Siihen aikaan keskustelu oli todella aktiivista ja syvällistä. En oikein tiedä, pystyykö tälle kulttuurin muutokselle tekemään mitään, mutta itse ainakin kaipaisin sosiaaliselta medialta jotain muutakin kuin emoji-kieltä. En kannata ainakaan aihepiireittäin koottujen keskustelujen poistamista, sillä ne ovat mielenkiintoisia koosteita eri ihmisten kokemuksista. Sen sijaan jotkut ikuisuuden vanhat odotusklubit ym. vertaistukiketjut voisi poistaa. Tosin joku voi haluta vielä palata vuosien takaiseen odotukseensa. Yksi ongelma on liian suuri keskustelukategorioiden määrä. Toimi ehkä silloin kun foorumi oli aktiivisempi. Nyt on vaikea huomata, jos joku on kirjoittanut jonnekin alakategoriaan. Harmi juttu että foorumia ei taideta enää päivittää ja on ehkä jätetty vaan kuolemaan. Tämä on ollut asiallisin ja kannustavin vauvafoorumi, johon olen törmännyt, ja täällä ihmiset uskaltavat keskustella myös vaikeista aiheista, eikä vaan luoda elämästään jotain menestysmielikuvaa.
 14. Enpä olekaan ajatellut asiaa tuolta kannalta. Mulla ei myöskään rinnat reagoineet raskausaikaan (tai no mies oli toista mieltä, mutta ainakaan ei ollut tarvetta vaihtaa liivikokoa) ja tuota nännikipua oli vain jonkin aikaa plussan jälkeen. Synnytyksen jälkeen maidon noustessa rinnat paisuivat hetkellisesti, mutta palautuivat sitten entiselleen. Sairaalassa maidontuotanto käynnistyi runsaana, kun pumppasin paljon, ja silloin maitoa myös valui, mutta kotona en muista mitään suurempia valumisongelmia olleen. Ja epäilen myös, että maito on mulla jotenkin tiukassa ja vauvat eivät ole jaksaneet tehdä työtä saadakseen sen ulos. Että ei mulla taida suuria imettämisen lahjoja olla, vaikka joku väittäisikin, että kaikilla rinnoilla pystyy imettämään. Mulla on vasemman rinnan maidoneritys paljon heikompi kuin oikean, joten varmasti eri naisten väliset erot ovat vielä paljon suuremmat. Hienoa @sarvis että olet löytänyt ruokkimistavan, joka ei stressaa, se on tärkeintä! Se on iso juttu, jos ei tarvitse pumpata, se vie helposti voimat.
 15. Pääasia, että vahvistuu Sitten vaan marras-joulukuisten ketjua perustamaan, kun kukaan ei ole vielä uskaltanut! Jos vaikka itsekin pääsisi parin viikon päästä liittymään sinne