Doremifa

Aktiivijäsen
 • Content count

  3083
 • Joined

 • Last visited

About Doremifa

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

731 profile views
 1. 1. synnytys: 2h 51min, kalvot puhkaistiin 2. synnytys: 16min, vedet menivät spontaanisti Onneksi oltiin päästy sentään synnytysvastaanottoon asti kun vedet meni
 2. Kauanko teillä on mennyt aikaa lapsiveden menosta vauvan syntymään? Menivätkö vedet spontaanisti vai puhkaistiinko kalvot? Itsellä toinen synnytys eteni rytinällä vesien menon jälkeen ja mietin, kuinka tavallista se on ja onko sama edessä mahdollisessa seuraavassa synnytyksessä...
 3. @Tepsa lla onkin mennyt vedet vaihtelevalla tyylillä Ekassa synnytyksessä kalvot puhkaistiin salissa synnytyksen edistämiseksi. Tokassa vedet menivät synnytysvastaanoton tarkkailuhuoneessa, kun odottelin pedillä kipupiikin vaikutusta.
 4. Kuinka todennäköistä on, että vauvan laskeutumaton kives korjaantuu itsekseen? Olisi kiva kuulla kokemuksia, onko jouduttu leikkaukseen vai ei.
 5. Tytöllä sellainen selkeä uhma alkoi kun hän oli 1v 10kk. Sitä edelsi muutaman kuukauden helppo ja seesteinen vaihe, joten muutoksen kyllä huomasi. Auktiriteettini oli romukopassa 3,5-vuotiaaksi asti, kunnes alkoi helpottaa... Voi mä niin toivon, että tämä poika olisi yhtä rauhallinen lussukka kuin mitä on nyt ensimmäisen kuukautensa aikana ollut!
 6. Ihanaa kun näin moni on lähtenyt mukaan Nyt olen itse saanut ainakin sen kymmenen viestiä kirjoitettua, mutta tietysti keskusteluja on kiva edelleen jatkaa nyt kun ne ovat lähteneet liikkeelle!
 7. Muuton yhteydessä huomasin, että esikoisen 6 vuotta vanhat plussatestit olivat vielä säilössä. Heitin roskiin, samoin kuin toisesta lapsesta säilötyt tämänvuotiset testit. Eipä niillä ollut enää tässä vaiheessa muistoarvoa.
 8. Ekalle otin pakkauksen, kun olihan se kiva kerran elämässä kokea. Toista varten olikin sitten niin ylenmäärin kamaa tallessa, että otettiin rahana.
 9. Meidän vauva 1kk kasvaa pääasiassa korvikkeella, mutta imetän muutaman kerran päivässä. Maidoneritys oli alkuun runsasta, mutta vauva oli niin heiveröinen, ettei jaksanut imeä. Vauva joko raivosi tai nukkui tissillä. Nyt hän on alkanut olla rinnalla yhteistyöhaluisempi, mutta imemistyyli on edelleen tehoton ja maidoneritykseni on alkanut tyrehtyä. Toiveissa olisi saada imetyksen osuutta suuremmaksi, mutta todennäköisesti se ei tule onnistumaan. Olisi kiva saada näkökulmia siihen, voiko tällainen osittainen imetyskin olla lopulta onnistunut ja positiivinen kokemus. Yritän ajatella, että imetys on meille läheisyyden tankkaamista ja ruokailu on siinä toissijaista. Mutta miten kauan tätä jaksaa? Tässä on kuitenkin kaksinkertainen työ täysimetykseen ja pelkkään pulloruokintaan verrattuna. Imetyksen jälkeen joutuu aina antamaan täyden annoksen korviketta - veikkaan että vauva saa rinnasta vain jotain 5-10 ml...
 10. Haluaisin kuulla kokemuksia osittaisesta imetyksestä. Mikä siihen johti, kuinka kauan sitä kesti ja mihin se päättyi? Oliko imetyskokemus positiivinen vai pettymys?
 11. Ollaan annettu muutaman viikon ikäisestä asti juuri avatusta korvikepurkista huoneenlämpöisenä. Hyvin on kelvannut. Jääkaappikylmä on lämmitetty. Pikkupurkit on tosi käteviä reissueväitä, kun maito on heti käyttövalmista, eikä tarvitse etsiä mikroa tai kuljettaa termospullossa kuumaa vettä lämmitystä varten.
 12. Yritän olla kyselemättä, siinäkin tapauksessa vaikka toinen johdattelisi itse keskustelua aiheen suuntaan. Itsekin silloin tällöin heitin, että "jos joskus saadaan toinen lapsi", mutta koin silti kiusallisena, jos joku alkoi udella asiasta enemmän. Ja kun en ole sen tyylinen ihminen, että pystyisin valehtelemaan taikka suoraan sanomaan, että ei kuulu sulle, niin on tullut joskus kerrottua kiusallisten kysymysten esittäjälle enemmän kuin olisin halunnut. Joten viisaampaa on mielestäni olla kyselemättä - kyllä ihmiset kertovat ihan itse sen verran kuin haluavat aiheesta avautua.
 13. Vauvan kasvu oli hidastunut pahasti loppuraskaudessa istukan vajaatoiminnan vuoksi, mutta tämä ei näkynyt sf-mitassa mitenkään, vaikka omasta mielestäni maha ei ollut kasvanut viimeisten 2-3 kuukauden aikana yhtään. Mitta meni koko raskauden ajan tasaisesti hiukan keskikäyrän yläpuolella, eikä osattu epäillä että olisi jotain häikkää. Vauva syntyi 2,1-kiloisena.
 14. Tässä toisessa synnytyksessä supistukset alkoivat ensin puolenyön aikaan, mutta laantuivat aamulla. Sitten ne alkoivat uudestaan n. klo 13. Sairaalaan lähdettiin tälläkin kertaa yötä vasten ja poika syntyi kolmelta yöllä. Synnytyksen virallinen kesto laskettiin tuosta klo 13 alkaen eli 14h, mutta oman laskutapani mukaan hommaan meni tälläkin kertaa n. vuorokausi.
 15. Mulla kävi myös niinpäin, että kivut vähenivät! Oliskohan vuodon määräkin muuttunut maltillisemmaksi. Kierron pituuteen ei tullut muutoksia.