Doremifa

Aktiivijäsen
 • Content count

  3409
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Doremifa

 1. Monet ovat sureneet foorumin hiljaiseloa ja kaivanneet menneitä hyviä aikoja. Erityisesti yleisten alueiden epäaktiivisuus karkottaa uudet foorumilaiset pois. Vaukkareissa on ihanan kannustava ja avoin ilmapiiri ja ainakin itse toivoisin sen jatkuvan! Kannetaan nyt kaikki kortemme kekoon ja käydään jokainen kirjoittamassa kymmenen viestiä yleisille alueille! Voit ilmoittautua mukaan kampanjaan tässä ketjussa.
 2. @sipulinen olen näkevinäni tuossa ylemmässä jonkun varjomaisen viivan, mutta omaan silmään se näyttää harmaalta... Toki kuvaan sitä väriä on vaikea saada.
 3. Voi sarvis En olisi varmaan koskaan edes kiinnittänyt huomiota neuvolakortin sanajärjestyksiin, jos en olisi lukenut tätä ketjua. Mutta koska luin, niin mun on pakko laittaa tänne meidän paras: "Hyvää lausepuhetta puhuu." (Entäs terkka itse?)
 4. ^ Yhdessä sukulaisperheessä kaikki lapset oppivat kävelemään lähemmäs puoltoistavuotiaina ja ovat nykyään superliikunnallisia nuoria kaikki Joten ei se ratkaise mitään, missä tahdissa asiat on vauvana hoksattu. Luulen että lapsen luonteellakin on iso vaikutus. Nopeasti liikkeelle lähtenyt esikoinen syntyi tuli hännän alla ja tämä hitaampi tapaus on puolestaan hyvin pohdiskeleva luonne. Pitkään hän oli tyytyväinen pelkkään pötköttelyyn, toisin kuin esikoinen, joka ei edes pysynyt sylissä kahta sekuntia kauempaa.
 5. Syntymäpaino 2,1 kg ja kymppi meni rikki 8 kk:n iässä
 6. @Charlottenburg mitä fyssari sanoi? Minusta tuo ei kuulosta mitenkään huolestuttavalta, vauvat kehittyy niin eri tahtiin Ja nuo neuvolakortissa olevat kehitysvaiheet kuvaavat vain sitä, minkä ikäisenä mitkäkin taidot tyypillisesti opitaan. Meidän esikoinen oppi useimmat taidot jo ennen neuvolakorttiin merkittyä ikähaarukkaa, joten miksei olisi normaalia oppia myös muutamaa kuukautta myöhemmin. En osaa sanoa, onko poika nostellut itseään pienempänä suorille käsille, kun ei ole tullut mieleen havainnoida erilaisia käsien asentoja Muistan vain sen, että tällä pojalla kesti tolkuttoman kauan ennen kuin alkoi viihtyä mahallaan. Meidän poika on nyt 9 kk ja alkoi tänään nousta lattialta konttausasentoon. Pari viikkoa aikaisemmin hän oppi nousemaan kontilleen matalaa tasoa (esim. alinta porrasta) vasten. Selkä on kuitenkin edelleen aika löysä, joten ei se asento mitenkään tukeva ole.
 7. Haluaisin kuulla kokemuksia osittaisesta imetyksestä. Mikä siihen johti, kuinka kauan sitä kesti ja mihin se päättyi? Oliko imetyskokemus positiivinen vai pettymys?
 8. @Lotta_ voi harmitus Tosi kurjaa jos oli vialliset testit... Tai sitten oli kemiallinen kyseessä?
 9. @Lotta_ onpas tosi jännä tilanne, ihan selvä viivahan tuossa alemmassa on, mut ylemmässä en näe. Jospa dpo10-11 tois selvyyttä asiaan. Tsemppiä odotteluun!
 10. @Lotta_ voisko olla niin, että noin aikaisilla päivillä vain aamupissassa on niin suuret pitoisuudet, että näkyy testissä? Mulle dpo10 on ollut aikaisin mitä oon saanu koskaan näkymään. Täällä näytti tänään tältä: https://aijaa.com/dTmpTd Ylhäältä alaspäin pc:t dpo13 aamu dpo12 aamu dpo10 ilta
 11. Oletko testannut uudestaan @Lotta_?
 12. @Lotta_ no sitten on kyllä tosi vahva viiva jos on vasta dpo 8!
 13. Täällä tällainen tilanne. Ylempänä dpo10 ilta ja alempana dpo12 aamu. Testi on selvästi vahvistunut, mutta kahden kemiallisen jälkeen tietysti epäilee, että onko tarpeeksi... Kamerasta oli akku loppu, joten nyt on vain surkea puhelimella otettu kuva.
 14. @sipulinen pahoittelut kemiallisesta @Lotta_ ooh, onpa tosi selkeä viiva Kovin harmaalta kyllä näyttää, ei ole kokemusta kyseisestä testistä. Pidetään peukkuja!
 15. @Charlottenburg minkä ikäinen vauva sulla olikaan nyt? Yrittääkö edes konttausasentoon? Täällä poika 8,5 kk on edelleen samassa vaiheessa, eli ryömii kovaa vauhtia, mutta ei yritä konttausasentoa. Hieman yrittää käsillä kurotella ylöspäin, mutta ei jaksa nostaa itseään pystympään. Istuminen tukevoituu koko ajan, mutta tarvitsee edelleen varmistajan, eikä nouse itse istumaan. Mutta neuvolakortin taulukon mukaan istumaan noustaan yleensä 11 kk:n ikään mennessä, joten eihän tässä mitään kiirettä vielä ole. Muoks. Neuvolakortin mukaan istumaan nouseminen tapahtuukin yleensä 10 kk:n ikään mennessä, muistin väärin.
 16. Miten liikkuminen edistyy siellä @Charlottenburg? Ihan normaalissa rytmissähän tämä meidän poika lähti sitten liikkeelle. Tuo kääntymisen oppiminen vaan otti aikansa. Ensin hän lähti 7-kuisena ryömimään paikasta toiseen SELÄLLÄÄN ( ), sitten kierimään ja lopulta ryömimään mahallaan pari päivää ennen kuin täytti 8 kk. Samana päivänä huomattiin, että poika pystyy myös istumaan hetken tuetta, vaikka ei toki nouse itse vielä.
 17. Ihan kuin siinä jonkinlainen aavistus olisi viivasta
 18. Nostelen tätä. Vinkkejä tarvittaisiin. Onko missään autossa kolmea täyskokoista takapenkkiä ja sen lisäksi vielä yli metrin syvä takatila? Vai pitäiskö ottaa suosiolla 7-paikkainen, jotta saa tarvittaessa kuskattua myös pitempiä tavaroita?
 19. @Haaveissa yritin kovasti googlettaa, että miten tuo luteaalivaihe lasketaan, ja monessa yhteydessä sanottiin, että mahdolliset tuhruvuotopäivät lasketaan myös siihen mukaan. Eli jos oikein ymmärsin, niin luteaalivaiheen pituus olisi niiden päivien määrä, jotka jää ovispäivän ja ensimmäisen kunnon vuotopäivän (kp1) väliin. Ja monessa paikassa sanottiin, että 10-11 päivää olisi riittävä ja vasta alle 10 päivää olisi liian lyhyt. Joten eiköhän nämä kierrot ole kuitenkin ihan ok ja kaksi kemiallista menee vielä helposti sattuman piikkiin. Tsemppiä sinullekin yritykseen
 20. @roopsukka mulla vasemman rinnan maidoneritys on ehkä kymmenesosa siitä mitä oikeasta tulee! Taisin loppuvaiheessa imettää pelkästään oikeasta rinnasta, kun oli niin turhauttavaa kun tiesi, ettei sieltä vasemmasta mitään tule... Oletko pumppaillut imetyksen lisäksi (tai päätteeksi), jotta maidoneritystä sais nostettua? Tai jos pumppais huonompaa rintaa samaan aikaan kun imettää paremmasta? Tsemppiä lisämaitojen purkuun, toivottavasti onnistuu! Tuo 100ml kuulostaa jo tosi hyvältä, vau!
 21. Joo, on tuo dpo13 ihan aavistuksen vahvempi ja ovulaation ajankohta on testattu. Mutta tämänpäiväinen testi kyllä ratkaisi tämän jutun. Taisi olla kuivuttuaan jopa vielä vaaleampi kuin tuo dpo11 Että sinne meni meidän haave yhden kouluvuoden ikäerosta... Onko mulla liian lyhyt luteaalivaihe, kun ovis tuli kp15 ja oireiden perusteella kierron pituus olisi ollut tällä kertaa 25-26 päivää? Tämä oli eka kerta kun käytin ovistestejä. Synnytyksen jälkeen kierrot ovat olleet 23-26 päivää. Edellinen kemiallinen meni niin, että menkat ehtivät jo kestää pari päivää ennen kuin kroppa "huomasi" olevansa raskaana ja laittoi vuodolle stopin.
 22. Taitaa jäädä kemialliseksi tämäkin... Ylempi dpo11, alempi dpo13.
 23. @Haaveissa harmi kun ei oo vahvistunu
 24. Mikä tilanne sinulla @Haaveissa, oletko testannut uudestaan?