Doremifa

Aktiivijäsen
 • Content count

  3699
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Doremifa

 1. Monet ovat sureneet foorumin hiljaiseloa ja kaivanneet menneitä hyviä aikoja. Erityisesti yleisten alueiden epäaktiivisuus karkottaa uudet foorumilaiset pois. Vaukkareissa on ihanan kannustava ja avoin ilmapiiri ja ainakin itse toivoisin sen jatkuvan! Kannetaan nyt kaikki kortemme kekoon ja käydään jokainen kirjoittamassa kymmenen viestiä yleisille alueille! Voit ilmoittautua mukaan kampanjaan tässä ketjussa.
 2. Mikä kohta kropassasi oli kaikkein kipein päivän-pari synnytyksen jälkeen? Omalla kohdallani olen ollut tästä hiukan huvittunut, koska kummallakin kerralla kipein kohta ei ole ollut se mitä ekana olettaisi. Ekan synnytyksen jälkeen kipein kohta oli sisäreidessä, jossa oli ollut sykeanturi teipillä kiinni. Iho oli tulehtunut teipin repäisyn jäljiltä Tokassa synnytyksessä kipuilin eniten synnytyksessä jumiin mennyttä niskaa! Särkylääkkeiden avulla pystyin jotenkuten olemaan sen kanssa.
 3. @sarvis tuossa alimmassa testissä olen näkevinäni jotakin
 4. Elea on minusta supernätti nimi! Ja tästä tulivat mieleeni Ellen ja Elle. Nimirimpsu on ehkä jotenkin rytmikkäämpi, jos keskimmäinen nimi loppuu johonkin muuhun kuin a:han. Pidemmäksi kakkosnimeksi ehdotan Loviisaa ja tuo Emiliakin sopisi erinomaisesti.
 5. Kolmannen synnytyksen jälkeen jälkisupistukset aiheuttivat ehkä eniten kipua. Ja imetys.
 6. Onnea sarvis Uskomattoman hieno juttu! Toivottavasti pysyy kyydissä
 7. Ooh @sarvis Meillä oli toinen lapsi sen 8 kk kun sain (pysyvän) plussan!
 8. Meidän poika täytti tänään 14 kk ja otti sen kunniaksi ensimmäiset askeleet
 9. Onnea @icela! Ei varmaan olla koskaan juteltu, mutta muistan nähneeni sut täällä
 10. Hieno juttu @Charlottenburg Meidän poika vaihtoi konttaamiseen 11 kk:n iässä. Tukea vasten nouseminen taisi alkaa jo 9,5 kk:n iässä ja nyt 12 kk:n iässä tukea vasten kulkemimen ja alas laskeutuminen on jo varsin varmaotteista ja ketterää. Joten eiköhän se kävelytaito sieltä muutaman kuukauden sisään putkahda
 11. 8+3 ei vielä kuulunut, mutta kun kokeilin seuraavan kerran 9+2, niin sain sykkeen kuuluviin. Tai olisi varmaan kuulunut jo 9+1 mutta vuorokausi vaihtui juuri siinä kohtaa kun kuuntelin Ääni oli vielä tosi hiljainen, mutta tiheydestä tunnisti vauvan sykkeeksi. Mulla on Angelsounds-doppleri.
 12. Me tehtiin 6-vuotiaalle tällainen taulukko, kun alkoi kysellä, miksei hän saa viikkorahaa. Esim. tiskikoneen täytöstä saa 10 snt ja siivouksesta 10-30 snt laajuudesta riippuen. Myös piano- ja puheterapialäksyjen harjoittelut saa kirjata taulukkoon. Alkuun tämä motivoi hurjasti, mutta nyt ei tyttöä enää innosta niin paljon. Mutta siinähän näkee, että rahaa ei tule, jos ei ole tehnyt mitään. Meidän tyttö on tosi kiinnostunut rahan arvosta ja rahojensa laskemisesta ja on nyt saanut opetella rahan käyttämistä. Tuo rahankäytön opettelu oli yksi syy miksi lähdettiin tähän viikkorahasysteemiin ja tyttö onkin oppinut ymmärtämään sen myötä raha-asioita paljon paremmin. Hänellä on kuitenkin hyvin säästäväinen luonne, joten ei ole ollut pelkoa, että hän tuhlaisi kaiken. Enemmänkin hän nauttii siitä, kun voi laskea rahamääränsä lisääntyneen. Välillä on käyty kaupungilla ja hän on saanut ostaa omilla rahoillaan esim. askartelutarvikkeita tai jonkun pikkutavaran. Ilman vanhempien hyväksyntää ei kuitenkaan saa ostaa mitään. Karkkipäiviä meillä ei pidetä, vaan karkit kuuluvat meillä erityistilanteisiin. Olen vähän kahden vaiheilla, että onko tällainen viikkorahasysteemi hyvä juttu. Toisaalta haluaisin, että kotitöihin osallistuttaisiin ihan yhteispelin vuoksi, mutta toisaalta on hyvä myös oppia, että rahan eteen täytyy oikeassakin elämässä tehdä töitä. Kun vahvatahtoista tyttöä ei saanut osallistumaan kotitöihin ilman palkkiota, niin päädyttiin tähän viikkorahan maksamiseen. Toinen juttu on se, että jos rahaa antaisi aina vain tarpeen mukaan, niin pystyisi paremmin kontrolloimaan ja keskustelemaan, mihin sitä oikein käytetään. Lähinnä siis vähän isomman lapsen kanssa. Mutta toisaalta pitäisi itse opetella sitä vastuullisuutta rahankäytössä, eikä sitä opi, jos ei omaa rahaa ole.
 13. @sipulinen olen näkevinäni tuossa ylemmässä jonkun varjomaisen viivan, mutta omaan silmään se näyttää harmaalta... Toki kuvaan sitä väriä on vaikea saada.
 14. Voi sarvis En olisi varmaan koskaan edes kiinnittänyt huomiota neuvolakortin sanajärjestyksiin, jos en olisi lukenut tätä ketjua. Mutta koska luin, niin mun on pakko laittaa tänne meidän paras: "Hyvää lausepuhetta puhuu." (Entäs terkka itse?)
 15. ^ Yhdessä sukulaisperheessä kaikki lapset oppivat kävelemään lähemmäs puoltoistavuotiaina ja ovat nykyään superliikunnallisia nuoria kaikki Joten ei se ratkaise mitään, missä tahdissa asiat on vauvana hoksattu. Luulen että lapsen luonteellakin on iso vaikutus. Nopeasti liikkeelle lähtenyt esikoinen syntyi tuli hännän alla ja tämä hitaampi tapaus on puolestaan hyvin pohdiskeleva luonne. Pitkään hän oli tyytyväinen pelkkään pötköttelyyn, toisin kuin esikoinen, joka ei edes pysynyt sylissä kahta sekuntia kauempaa.
 16. Syntymäpaino 2,1 kg ja kymppi meni rikki 8 kk:n iässä
 17. @Charlottenburg mitä fyssari sanoi? Minusta tuo ei kuulosta mitenkään huolestuttavalta, vauvat kehittyy niin eri tahtiin Ja nuo neuvolakortissa olevat kehitysvaiheet kuvaavat vain sitä, minkä ikäisenä mitkäkin taidot tyypillisesti opitaan. Meidän esikoinen oppi useimmat taidot jo ennen neuvolakorttiin merkittyä ikähaarukkaa, joten miksei olisi normaalia oppia myös muutamaa kuukautta myöhemmin. En osaa sanoa, onko poika nostellut itseään pienempänä suorille käsille, kun ei ole tullut mieleen havainnoida erilaisia käsien asentoja Muistan vain sen, että tällä pojalla kesti tolkuttoman kauan ennen kuin alkoi viihtyä mahallaan. Meidän poika on nyt 9 kk ja alkoi tänään nousta lattialta konttausasentoon. Pari viikkoa aikaisemmin hän oppi nousemaan kontilleen matalaa tasoa (esim. alinta porrasta) vasten. Selkä on kuitenkin edelleen aika löysä, joten ei se asento mitenkään tukeva ole.
 18. Haluaisin kuulla kokemuksia osittaisesta imetyksestä. Mikä siihen johti, kuinka kauan sitä kesti ja mihin se päättyi? Oliko imetyskokemus positiivinen vai pettymys?
 19. @Lotta_ voi harmitus Tosi kurjaa jos oli vialliset testit... Tai sitten oli kemiallinen kyseessä?
 20. @Lotta_ onpas tosi jännä tilanne, ihan selvä viivahan tuossa alemmassa on, mut ylemmässä en näe. Jospa dpo10-11 tois selvyyttä asiaan. Tsemppiä odotteluun!
 21. @Lotta_ voisko olla niin, että noin aikaisilla päivillä vain aamupissassa on niin suuret pitoisuudet, että näkyy testissä? Mulle dpo10 on ollut aikaisin mitä oon saanu koskaan näkymään. Täällä näytti tänään tältä: https://aijaa.com/dTmpTd Ylhäältä alaspäin pc:t dpo13 aamu dpo12 aamu dpo10 ilta
 22. Oletko testannut uudestaan @Lotta_?
 23. @Lotta_ no sitten on kyllä tosi vahva viiva jos on vasta dpo 8!
 24. Täällä tällainen tilanne. Ylempänä dpo10 ilta ja alempana dpo12 aamu. Testi on selvästi vahvistunut, mutta kahden kemiallisen jälkeen tietysti epäilee, että onko tarpeeksi... Kamerasta oli akku loppu, joten nyt on vain surkea puhelimella otettu kuva.