Utu

Aktiivijäsen
 • Content count

  730
 • Joined

 • Last visited

About Utu

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

319 profile views
 1. Saatiin aika ensikäyntiin julkisella puolella. Voiko ajan vaihtaa, jos se ei sovi omiin aikatauluihin?
 2. Meillä 2 ekaa stimulaatiota (ICSI:in) tehtiin Puregonilla ja kolmas Menopurilla. Muitakin muutoksia tehtiin hoitosuunnitelmaan, mutta joka tapauksessa saadut alkiot olivat parempi laatuisia kuin Puregonilla ja lopulta saimme myös kauan odotetun lapsen.
 3. 15 kg tuli ja viikossa oli lähtenyt 8 kg. Nyt on 3 viikkoa synnytyksestä ja 3 kg jäljellä raskauskiloja.
 4. Rv 18 maha oli vielä hyvin piilossa, kun käytti vähänkään löysiä vaatteita. Selkeä käänne tapahtui jossain rv 22-23 aikoihin, jolloin vain "sokeimmat" eivät enää mahaa pysty edes väljän vaatteen alta huomaamaan
 5. Mintel, ainakin mitä multa on otettu julkisen/ yksityisen lähetteellä, niin julkisen lähetteellä ovat olleet kokonaan ilmaisia ja yksityisen lähetteellä (julkisessa labrassa) maksullisia. Ja se kannattaa myös huomioida, että julkisessa labrassa tehtyjä yksityisen lähetteellä tehtyjä tutkimuksia ei myöskään Kela korvaa (tämän sain parin kalliimman kokeen kohdalla karvaasti oppia ) Ilmeisesti listahinnat ovat kuitenkin julkisessa labrassa hiukan edullisempia kuin yksityisessä labrassa.
 6. Nyt rv 19 kohdalla täytyy viimeistään siirtää kaikki joustamattomat housut ja farkut sivuun ja siirtyä niiden osalta äitiysmalleihin. Joustavat housut ja leggingsit käy vielä normaalimallina.
 7. Äitienpäivänä ajattelin kertoa, kun on rv 15 menossa. Sopivat hyvin äitienpäiväonnitteluiden mukaan
 8. Kinuskimansikka, ehdottamasi "sitten kun lapsi pääsee ripille" kuulostaa suunnilleen mun ajatuksilta Kerätään siis rohkeutta ja kerrotaan sitten, kun sopivalta tuntuu.
 9. Kertomattomuuteen on monia syitä. Nyt ollaan jo ns. selvillä vesillä, kun NT-ultrassa rv 13 oli kaikki hyvin. Toiset tulevat isovanhemmat tietää, mutta toiset ei vielä. Suurin syy taitaa olla se, että pelätään sitä kamalaa hössötystä, minkä uutinen saa aikaan. Onhan tässä vielä yli puoli vuotta laskettuun aikaan. Tässä ketjussa joku kirjoitti, että ei halua kuulla hyväntahtoisia kertomuksia omista raskauksista ja neuvoja ym. Vähän samaa on mullakin mielessä. En halua elämäni muuttuvan pelkäksi vauvasta höpöttämiseksi, vaikka lapsi todella toivottu onkin.
 10. ^Mulla viikoilla 12+4 vastasi sikiön koko viikkoja täysin. Niskaturvotusta 1,7 mm. Käytännössä matalan riskin raskautena jatketaan. Kätilö mittasi myös raajoja sekä päätä ja nekin vastasivat viikkoja. Ja myös aikaisemmat ultrat rv 8 ja 10 ovat myös vastanneet viikkoja.
 11. PICSI:ssä käytettävät siittiöt valitaan jotenkin tarkemmin, en osaa sanoa paremmin.
 12. Täytyy vielä lisätä, että meilläkin lääkäri sanoi samaa positiivista kuin teidänkin lääkäri noista tuulimunista ja kemiallisista: On hyvä, että jotain on yrittänyt tapahtua ja että se tuo toivoa siitä, että vielä voidaan onnistua.
 13. Pahoittelut keskenmenosta, Kookosta! Ekan ICSI:n 2. PAS:sta tuli meidän eka plussa. Oltiin tietysti tosi innoissaan siitä, mutta ar-ultrassa ei löytynyt sykettä. Pariin kertaan tarkistettiin vielä tilanne, diagnoosi tuulimuna. Lääkkeellisen tyhjennyksen takia meni joitain kuukausia seuraavaan PAS:iin, josta tuli taas plussa. Pelko oli alusta asti mukana, ja taas todettiin ar-ultrassa tuulimuna! Lääkäri totesi tähän, että aika harvinaista, että kaksi kertaa näin käy, mutta joskus vaan näitä sattuu. Seuraavalla ICSI-kierroksella saatiin 1. PAS:sta plussa, joka aika pian vuoti pois -> kemiallinen 3. ICSI:ssä vaihdettiin lääkitystä ja otettiin käyttöön PICSI. Alkiolaatu ilmeisesti parantui, koska tuoresiirrosta tuli kemiallinen, ekasta PAS:sta nega, toisesta PAS:sta kemiallinen ja kolmannesta PAS:sta plussa, jonka jatkoa nyt 6+4 jännitetään. Yhteenvetona: Keskenmenon jälkeen voi tulla uusia plussa, mutta toistaiseksi en itse pysty sanomaan, onko lopullinen tärppi mahdollista kaikissa tapauksissa.
 14. ^Uskaltaisin kyllä kunnollisen kuumennuksen jälkeen syödä vuodenjuustoa.
 15. ^Suurin lasku on tähän mennessä ollut noin 3000 e ICSI:stä ja alkioiden pakastuksesta ja kerralla on pitänyt maksaa. (En ole edes tajunnut kysyä osissa maksamista.) Normaali lasku peruskäynnistä on ollut luokkaa 170 e (käynti+ultra). Ja PAS:sta luokkaa 700 e. Plus sitten tähän vielä lääkkeet päälle.