Utu

Aktiivijäsen
  • Content count

    734
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Utu

  1. Saatiin aika ensikäyntiin julkisella puolella. Voiko ajan vaihtaa, jos se ei sovi omiin aikatauluihin?
  2. Meillä 2 ekaa stimulaatiota (ICSI:in) tehtiin Puregonilla ja kolmas Menopurilla. Muitakin muutoksia tehtiin hoitosuunnitelmaan, mutta joka tapauksessa saadut alkiot olivat parempi laatuisia kuin Puregonilla ja lopulta saimme myös kauan odotetun lapsen.
  3. Hoitojen aikana unohtuvat helposti "normaalit" järkevät ruokarajoitukset ja -suositukset. Foorumin yrityspuolen ketjuja ei tule luettua enää, kun yritystä on vuosia takana. Sieltä varmaan löytyisi perussuositukset, mutta hoitojen yhteydessä saattaa olla ote niihin erilainen. Eli kertokaapa muut, minkälaisia rajoituksia tai suosituksia noudatatte ruokavaliossanne lapsettomuushoitojen aikana? Ja kuinka tiukkaan noudatatte esim. alkoholittomuutta ym?
  4. 15 kg tuli ja viikossa oli lähtenyt 8 kg. Nyt on 3 viikkoa synnytyksestä ja 3 kg jäljellä raskauskiloja.
  5. Rv 18 maha oli vielä hyvin piilossa, kun käytti vähänkään löysiä vaatteita. Selkeä käänne tapahtui jossain rv 22-23 aikoihin, jolloin vain "sokeimmat" eivät enää mahaa pysty edes väljän vaatteen alta huomaamaan
  6. Mintel, ainakin mitä multa on otettu julkisen/ yksityisen lähetteellä, niin julkisen lähetteellä ovat olleet kokonaan ilmaisia ja yksityisen lähetteellä (julkisessa labrassa) maksullisia. Ja se kannattaa myös huomioida, että julkisessa labrassa tehtyjä yksityisen lähetteellä tehtyjä tutkimuksia ei myöskään Kela korvaa (tämän sain parin kalliimman kokeen kohdalla karvaasti oppia ) Ilmeisesti listahinnat ovat kuitenkin julkisessa labrassa hiukan edullisempia kuin yksityisessä labrassa.
  7. Nyt rv 19 kohdalla täytyy viimeistään siirtää kaikki joustamattomat housut ja farkut sivuun ja siirtyä niiden osalta äitiysmalleihin. Joustavat housut ja leggingsit käy vielä normaalimallina.
  8. Äitienpäivänä ajattelin kertoa, kun on rv 15 menossa. Sopivat hyvin äitienpäiväonnitteluiden mukaan
  9. Kinuskimansikka, ehdottamasi "sitten kun lapsi pääsee ripille" kuulostaa suunnilleen mun ajatuksilta Kerätään siis rohkeutta ja kerrotaan sitten, kun sopivalta tuntuu.
  10. Kertomattomuuteen on monia syitä. Nyt ollaan jo ns. selvillä vesillä, kun NT-ultrassa rv 13 oli kaikki hyvin. Toiset tulevat isovanhemmat tietää, mutta toiset ei vielä. Suurin syy taitaa olla se, että pelätään sitä kamalaa hössötystä, minkä uutinen saa aikaan. Onhan tässä vielä yli puoli vuotta laskettuun aikaan. Tässä ketjussa joku kirjoitti, että ei halua kuulla hyväntahtoisia kertomuksia omista raskauksista ja neuvoja ym. Vähän samaa on mullakin mielessä. En halua elämäni muuttuvan pelkäksi vauvasta höpöttämiseksi, vaikka lapsi todella toivottu onkin.
  11. ^Mulla viikoilla 12+4 vastasi sikiön koko viikkoja täysin. Niskaturvotusta 1,7 mm. Käytännössä matalan riskin raskautena jatketaan. Kätilö mittasi myös raajoja sekä päätä ja nekin vastasivat viikkoja. Ja myös aikaisemmat ultrat rv 8 ja 10 ovat myös vastanneet viikkoja.
  12. PICSI:ssä käytettävät siittiöt valitaan jotenkin tarkemmin, en osaa sanoa paremmin.
  13. Täytyy vielä lisätä, että meilläkin lääkäri sanoi samaa positiivista kuin teidänkin lääkäri noista tuulimunista ja kemiallisista: On hyvä, että jotain on yrittänyt tapahtua ja että se tuo toivoa siitä, että vielä voidaan onnistua.
  14. Pahoittelut keskenmenosta, Kookosta! Ekan ICSI:n 2. PAS:sta tuli meidän eka plussa. Oltiin tietysti tosi innoissaan siitä, mutta ar-ultrassa ei löytynyt sykettä. Pariin kertaan tarkistettiin vielä tilanne, diagnoosi tuulimuna. Lääkkeellisen tyhjennyksen takia meni joitain kuukausia seuraavaan PAS:iin, josta tuli taas plussa. Pelko oli alusta asti mukana, ja taas todettiin ar-ultrassa tuulimuna! Lääkäri totesi tähän, että aika harvinaista, että kaksi kertaa näin käy, mutta joskus vaan näitä sattuu. Seuraavalla ICSI-kierroksella saatiin 1. PAS:sta plussa, joka aika pian vuoti pois -> kemiallinen 3. ICSI:ssä vaihdettiin lääkitystä ja otettiin käyttöön PICSI. Alkiolaatu ilmeisesti parantui, koska tuoresiirrosta tuli kemiallinen, ekasta PAS:sta nega, toisesta PAS:sta kemiallinen ja kolmannesta PAS:sta plussa, jonka jatkoa nyt 6+4 jännitetään. Yhteenvetona: Keskenmenon jälkeen voi tulla uusia plussa, mutta toistaiseksi en itse pysty sanomaan, onko lopullinen tärppi mahdollista kaikissa tapauksissa.
  15. ^Uskaltaisin kyllä kunnollisen kuumennuksen jälkeen syödä vuodenjuustoa.
  16. ^Suurin lasku on tähän mennessä ollut noin 3000 e ICSI:stä ja alkioiden pakastuksesta ja kerralla on pitänyt maksaa. (En ole edes tajunnut kysyä osissa maksamista.) Normaali lasku peruskäynnistä on ollut luokkaa 170 e (käynti+ultra). Ja PAS:sta luokkaa 700 e. Plus sitten tähän vielä lääkkeet päälle.
  17. Jos olen asian ymmärtänyt oikein, klinikan inseminaatioissa sperma myös pestään, mikä parantaa sperman laatua.
  18. Kokemuksia on enemmän tuolla jäsenten lapsettomuuskeskusteluissa. Tuntuvat punktiokokemukset vaihtelevan laidasta laitaan ja kerrasta toiseen.
  19. Kiitos mesi! Ilmeisesti siis julkisen puolen hinnat on vähän yksityisen hintoja matalammat, vaikka yksityisasiakkaana menisikin. Mietin vaan tätä siis sen takia, kun en ole kaikista yksityisen lääkärin määräämistä labroista saanut kela-korvausta, kun ne on otettu julkisella puolella yksityisasiakkaana. Tavallaan siis näkyy jo hinnassa tuo, ettei Kela-korvausta välttämättä saa.
  20. Kiitos Emilia!
  21. Kysymys koskien labrojen KELA-korvauksia: Jos lähete on saatu yksityiseltä puolelta ja menee julkiselle puolelle labraan, oletteko maksaneet julkisen puolen hinnan vai jotain muuta? Entä KELA-korvaus? Kun julkisen puolen palveluita ei yleensä Kela suostu korvaamaan.
  22. Onnea Viki! Hyvin muistan tarinasi ja olen huippuonnellinen, että sun uudessa elämässä on plussattu
  23. Meillä on alunperin ollut toiveissa kolme lasta, mutta tässä kun ensimmäistäkin ollaan yli 6 vuotta toivottu tuloksetta, niin todellisuudessa toiveitaan on joutunut muuttamaan. Tällä hetkellä, jos hoidoista saataisiin edes se ensimmäinenkin, niin saatettaisiin toivoa vielä toista lasta.
  24. happpy, Suomessa siirretään yleensä max. 2 alkiota, koska monikkoraskaus on aina riski, myös keskenmenon riski on suurempi. Osalla molemmat alkiot kiinnittyvät ja myös myöhemmässä vaiheessa toisen kehitys voi keskeytyä. Tällöin toinen alkio saattaa vuotaa pois.
  25. Nostellaanpas tätä aihetta. Kelan tiedote lääkehintojen muutoksista Lääkehintoihin on tulossa korotuksia vuoden vaihteessa, samalla lääkkeiden omavastuukatto alenee 670 eurosta 610 euroon.