Kvarkki

Aktiivijäsen
  • Content count

    213
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kvarkki

  1. Pohdimme ystävän kanssa raskauteen ja lapsen sukupuoleen liittyviä uskomuksia. Lievää kuvotusta lienee useimmilla, mutta uskomusten mukaan tytöt aiheuttavat pahoinvointia enemmän kuin pojat. Miten on?
  2. Myydään käyttämättömät Avent Natural tuttipullon tutit (pakkauksessa 2 kpl). 1m+, 2 reikää. Pakkausta avattu sen verran, että totesin vääränmallisiksi omiin pulloihimme. Hinta 2 €. Nouto Espoosta tai treffit lähialueella.
  3. Myydään vähän käytetty Carriwellin raskausajan saumaton tukivyö. Musta, M-koko. Hinta 8 €. Nouto Espoosta tai postikulut ostajalle.
  4. Adenovassa käyty ultrassa. Lääkärinä M. Marttila, joka oli mukavan tuntuinen. Kela-korvaus tuli automaattisesti ja maksettavaksi jäi 113 € ja risat.
  5. Tämän ketjun innoittamana jatkoin testailua vielä oviksen jälkeenkin: Merkkasin ensimmäisen ovisplussan (, jonka varmistin digitestillä) dpo -2:ksi, koska seuraavan päivän liuskassa oli vielä tummemmat viivat. Tuohon asti testailin päivällä, dpo 0:sta lähtien aamuisin. Loppukierrosta testasin vain joka toinen päivä, kun liuskat alkoivat loppumaan. Ovulaation jälkeen viiva alkoi haalistumaan, mutta dpo10 vahvistuva viiva herätti toiveet. Vieressä herkkä (10 mIU/ml) raskaustesti, jolla sain näkyviin viivanpaikan (?). Dpo12 viiva oli edelleen tummunut ja tällä kertaa herkkään raskaustestiin tuli vaalea, mutta selkeä plussa. Dpo15 testattu digitaalisella raskaustestillä raskaana 2-3. Dpo 16 ovistestissä testiviiva oli jo tummempi kuin kontrolli. Valitettavasti minulla ei ole ovistestiaineistoa loppukierrosta ilman raskausplussaa, mutta sanoisin silti, että minulla viivan vahvistuminen antoi viitteitä raskautumisesta.
  6. Oireettomuus ei tiennyt hyvää tällä kertaa. Eilen alkoi vuoto, joka on sen verran runsasta, että kesken taisi mennä. Näillä viikoilla neuvolan ohje oli vain tsekata parin viikon päästä, että testi näyttää negaa.
  7. Oma oireettomuus saa epäilemään koko raskautta, vaikka selvät viivat on saatu pariinkin testiin. Voi miksi ekaa ultraa joutuu odottamaan niin kauan. Omaa mieltä rauhoittaakseni päädyin tilaamaan clearbluen viikkonäytölliset testit. Huoh. Miten sitä ekasta raskaudesta selvisi vain yhdellä testillä. Netti on kyllä odottajalle ihan vihoviimeinen paikka, kun tuntuu, että kaikki mahdolliset sattumukset korostuvat...
  8. Kävin vilkaisemassa, mutta en sillä reissulla testaillut sen suuremmin. Eikös tuon istuimen saa kummin päin vain? Toki kesken matkan sitä ei saa käännettyä ilman, että lapsi nousee rattaista pois, mutta jos tykkää aina istua kasvot menosuuntaan, niin sehän voi olla niin päin. Täytyy tutkia tarkemmin, kun päästään vähän isommille viikoille. Tykkäsin kyllä niiden ulkonäöstä. Pieni miinus, ettei niissä ole ilmakumirenkaita. Autoon matkarattaiksi olen ajatellut Britaxin b-dualeja. Niitä näyttää olevan kivasti tarjolla käytettynä. Esikoisella on b-mobilet kulkeneet koko ajan auton perässä ja ollaan tykätty niistä. B-mobilet voisi sitten myydä pois, kun b-dualithan menee yhdellä lapsella, kun esikoinen ei enää istu rattaissa.
  9. Nyt toisella kierroksella oli taas sitä normi juilintaa, jonka perusteella odotin uuden kierron alkavan. Muutama päivä ennen oletettuja menkkoja tuli ihan pientä tuhrua. Tällä kertaa oireena oli myös lievä närästys (mm. suklaasta), josta en yleensä juurikaan kärsi.
  10. Tänä aamuna testattu plussa. Kp 31. Epätodellinen, mutta onnellinen olo. Maisamou, tuo sunnuntai voi olla vielä kovin aikainen testipäivä. Nerppa, koskas testaat? Oireet on lupaavat.
  11. Ei ollut ässistä apua. Esikoinen syntyi yliaikaisena käynnistyksellä. Odotellessa kokeiltiin niin saunaa, seksiä, siivousta kuin shoppailuakin, puhumattakaan muista aakkosista...
  12. Elämä on opettanut olemaan kyselemättä. Jos joku itse sivuaa aihetta, voin asiallisesti kysyä, onko teillä suunnitelmia asian suhteen ja keskustelu voi siitä edetä, mutta muuten pidän suuni kiinni. En myöskään itse huutele omista suunnitelmistamme ja vastaan ympäripyöreästi kysyttäessä.
  13. hhennalle onnea plussasta ja thinsulatelle haamusta! Itse olin jo varma, että nyt ne menkat alkaa, kun perjantai-iltana ja lauantaiaamuna tuli rusehtavaa valkkaria ja mahaa on juilinut viime päivinä. Tänään kp 29 eikä ne menkat ole kuitenkaan vielä alkaneet, joten mieli alkaa taas kehittelemään toiveita ja oireita. Viime päivinä on ollut lievää närästystä; suklaa mokoma on alkanut närästää. *kriisi* Toisaalta helpottaa ehkä suklaansyönnin vähentämistä, jos tuo alkaa olla toistuvaa.
  14. Vaikka näistä viesteistä onkin jo pari viikkoa, kommentoin silti: paineentunnehan voi johtua myös virtsatietulehduksesta erityisesti alkukierrossa, kun raskaus on poissa laskuista. Silloin tulee myös ravattua vessassakin usein, kun tuntuu, että olo ei helpota. Toisilla aktiivinen seksielämä altistaa noille pissiiteille ja aktiivisiahan silloin yleensä ollaan, kun raskaus on toiveissa Lievissä tilanteissa kannattaa juoda runsaasti (happamia juomia), jos vaikka oireet helpottaisivat.
  15. Olen nyt saanut päähäni, että jos meille lähitulevaisuudessa tulee toinen lapsi, haluan Emmaljungan double vikingit (ent. double monkey). Onko kellään näistä vielä kokemusta sisaruskäytössä? Malli on ollut niin vähän aikaa markkinoilla, että vielä näitä ei käytettynä ole juurikaan tarjolla.
  16. Sellon Vauvatalo Johannasta täytyy antaa negatiivista palautetta. Kävin vuosi sitten maaliskuussa kysymässä rintapumppuun varaosaa, jota heillä ei ollut varastossa. Lupasivat kuitenkin tilata sellaisen ja ilmoittaa, kun se tulee. Kävin puolitoista kuukautta myöhemmin kyselemässä varaosan perään, kun mitään ei kuulunut. Merkintä tilaustoiveesta löytyi heidän vihkostaan, mutta myyjä ei osannut sanoa, miksi sitä ei ollut tilattu. Lupasi kuitenkin laittaa viestin omistajalle. Näin lähes vuotta myöhemmin ei ole edelleenkään kuulunut mitään (ja yllättäen rintapumppukaan ei ole ollut pitkään aikaan käytössä). Vaikka kyse on pikkuasiasta, niin tuollaisen asiakkaasta piittaamattomuuden takia en mokomassa putiikissa viitsi asioida. Lastentarvikkeita onneksi saa pääkaupunkiseudulla monesta muustakin paikasta.
  17. Onnea kuumeilija! Itsellä on ovisplussasta vasta viikko, mutta silti sitä jo kuulostelee kaikkia mahdollisia oireita... Eilen nippaili alavatsaa ja rinnat ovat olleet oviksesta lähtien ihmeen kipeät, mutta mitään uutta ja merkittävää ei ole tapahtunut. Finnejäkin pukkaa, kuten yleensä ennen menkkoja. Niisk.
  18. Jäin esikoista odottaessa kesälomalle pari viikkoa ennen äitiysvapaata, joka alkoi sen 30 arkipäivää ennen laskettua aikaa. Yhtään saikkupäivää ei raskauden takia kertynyt ja voinnin puolesta olisin voinut olla töissä pidempäänkin. Kun lapsi sitten syntyi vielä yliaikaisena, olisi ollut sääli tuhlata äitiysvapaapäiviä odotteluun.
  19. Kiitos vastauksista. Dippailtu on nyt täälläkin ja eikä ole tarvinut kärsiä tähtäysongelmista
  20. Kun testaatte ovista, pissittekö purkkiin vai suoraan tikkuun? Onko merkitystä käytättekö digitestejä vai liuskoja? Hankin CB:n digitestejä, joista heti ekaan sain virheilmoituksen. Toka testi purkissa uitettuna näytti tuloksen, joten mietin pitäisikö jatkossa suosia purkkia tuhlauksen minimoimiseksi...
  21. Meillä on tämäntyyppinen Petunia Pickle Bottomin hoitolaukku punavalkoisella kuosilla. Laukku on ollut tosi näppärä, joskin saisi mielestäni olla hieman isompi. Vetoketju hajosi reilun vuoden käytön jälkeen (johtuen osittain siitä, että laukku on usein tosi täysi), mutta vaihdatin siihen pikasuutarilla uuden vetskarin. Tykkään erityisesti tarranauhalenkeistä, joilla laukun saa vaunujen aisaan roikkumaan. Käyn usein asioilla rattaiden kanssa ja laukusta on näppärä ottaa lompakko yms sen roikkuessa aisassa. Valitsin aikanaan laukun ihan oman maun mukaan, mutta meillä ei ole ainakaan miestä lainkaan haitannut laukun kuosi. Ihan sujuvasti tuo ottaa hoitolaukun mukaan, jos lähtee lapsen kanssa johonkin. Meillä on myös rattaisiin sopiva Emmaljungan hoitolaukku, mutta sitä ei ole käytetty kuin silloin, kun tuo ppm oli korjattavana. Kokonsa puolesta se on hyvä, mutta siinä on kehnompi lokerointi ja ulkonäkö on, noh, rumempi.
  22. Meidän molempien vanhemmat ovat elossa ja lisäksi miehen mummi porskuttaa.
  23. Vasen rinta palautui imetyksen lopettamisen jälkeen samaan kokoon kuin ennen raskautta, mutta oikea ei tahtoisi enää sopia vanhoihin liiveihin Pientä eriparisuutta oli kyllä ennen raskauttakin. Loppuraskaudessa ympärysmitta kasvoi ja pari päivää synnytyksen jälkeen rinnat olivat valtavat, mutta onneksi tilanne tasoittui aika pian.
  24. Ensimmäisen kohdalla ei ollut sukupuolella väliä. Nyt kun toinen on haaveissa, en voi välttyä ajatukselta, että tyttö olisi kiva. Koska asiaan ei voi itse vaikuttaa, mokomat ajatukset pitäisi haudata, mutta silti... Huoh.
  25. Yrityksen alkaessa olimme olleet yhdessä 8 vuotta, joista 6 asuttu yhdessä ja vuosi naimisissa. Nyt kun toinen on toiveissa yhteistä elämää on takana jo lähemmäs 12 vuotta. Huh, kun aika juoksee.