Tuulianna123

Rekisteröitynyt
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Tuulianna123

  • Rank
    Aloittelija
  1. Miehelle kerroin heti, siskolle aika pian, mutta isovanhemmille vasta rakenneultran jälkeen, samoin töissä. Syynä edeltävät keskenmenot...
  2. Heippa Ekaa kertaa tällä palstalla ja en jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta osaiskos joku vastata tähän kysymykseen: Menkat on vasta alkaneet synnytyksen jälkeen (10kk sitten syntyi vauva) ja kierto on sen takia vielä tosi epäsäännöllinen (tänään alkoi menkat ja edelliset 6 vkoa sitten, ennen raskautta tosi säännöllinen kierto 29 pvää). Koska kierto on noin pitkä, on todennäköisesti ollut ovuloimaton, ei ollut myöskään mitään ovistuntemuksia, jotka nekin olivat selvät ennen raskautta, eli ovulaatiota ei tapahtunut ja kohdunseinämä valui 6 sitten vaan 'vanhuuttaan' pois (näin ilmeisesti tapahtuu ovuloimattomissa kierroissa). Kysymys onkin nyt se, että onko ovulaatio missään suhteessa menkkoihin tällaisessa tilanteessa? Ts. jos edellinen kierto oli ovuloimaton ja tämä olisikin ovulaatiollinen, niin voiko munasolu olla kypsynyt omia aikojaan ja irrota vaikka jo huomenna, vaikka menkat on päällä? Osaankohan selittää tätä? Olen ekaa kertaa kokeilemassa ovulaatiotestejä, jotta saisin tietää tapahtuuko ovulaatiota ollenkaan, koska pikkukakkonen on kovasti toiveissa mutta imetän vielä esikoista 5krt päivä ja maitoa tuottava hormoni voi kuulemma estää ovulaation vaikka menkat olisivatkin alkaneet ja näin varmaan minulla onkin näiden vastikään alkaneiden menkkojen kanssa käynyt. Ovistestit hankittu, en vaan tiedä pitäiskö niiden kanssa alkaa testailla samantien, jo kuukautisten aikana.
  3. Pidettiin menestyksekkäästi ns. pistäytymisunikoulu tämän palstan ketjusta saaduilla ohjeilla, ts. mies piti ja kolme yötä siinä meni ja yösyötöt jäivät ja vauva oppi nukkumaan aamuun. Halleluja ja kiitos vinkeistä!!! Tämän yhteydessä mies alkoi laittaa lasta nukkumaan ja alun purnauksen jälkeen lapsi sopeutuikin tähän hyvin ja sekä nukkumaanmeno että yöt ovat sujuneet hienosti viimeisen kuukauden tai noin. Nyt jostain kumman syystä on ihan yllättäen mennyt unillemeno tosi hankalaksi. Syötän lapsen alakerrassa ja mies vie yläkertaan omaan huoneeseen ja siitä hetkestä kun laskee sänkyyn alkaa ihan huuto, joka yltyy äkkiä hysteeriseksi eikä ei tyynny ennenkuin minä menen yläkertaan. Rauhoittuu samantien, mutta en voi poistua huoneesta ennen kuin nukahtaa, jos yritän sama hysteerinen huuto. Meillä on ollut toki eroahdistusta aiemminkin ilmassa, mutta ei tämän laatuista huutoa. Mikään ei ole muuttunut, paitsi miehen joululoma loppui eli ei ole enää kotona päivisin ja tähän tämä iltahuutojen alku ajoittui. Nyt on mennyt kolme iltaa, että mies on ensin yrittänyt 20-30 minuuttia tyynnytellä lasta ja sitten on jo sellainen meno, ettei sitä kestä kuunnella ja menen ylös ja olen siellä n. 30 minuuttia kunnes lapsi nukahtaa. On tyyni niin kauan kuin tietää minun olevan huoneessa ja tarkastelee aika ajoin että olen paikalla, eli nostaan päätään. Jos yritän poistua, kamala huuto, joka ei lopu ennen kuin palaan. Tiedän että eroahdistus on joihinkin vaiheisiin kuuluva, mutta sen suhteen ollaan nyt molemmat miehen kanssa ulapalla, että mitä tehdä, ts. pitäisikö vaan jotenkin väkisin totuttaa lapsi uudestaan siihen, että isä laittaa nukkumaan, eli antaa huutaa hysteerisenä tunti tai mitä siihen nyt menee ennenkuin kuukahtaa? Tämä on kyllä vaikeaa, koska lapsi on todella poissa tolaltaan, kuulostaa siltä että pelkää yksinoloa. Vai onko kyseessä vaihe joka menee ohi ja jonka aikana minun on vaan paras olla huoneessa turvana. Tätä vastaan minulla ei ole mitään, mutta en kyllä halua, että lapsi ehdollistuu minun huoneessa olooni ja seison siellä seuraavat puoli vuotta. Onko muilla kokemuksia äkkiä vaikeaksi muuttuneesta nukahtamisesta ja miten siitä on selvitty? Tätä on toki kestänyt nyt vasta muutaman illan, mutta olisi varmaan hyvä valita linja, miten toimitaan sen suhteen, nyt samantien ja koittaa pysyä siinä. Mielipiteitä?
  4. Kiitos vastauksista! Ehkä sitä sitten rohkenee siirtää vaan reippaasti. Vaikka mamilla saattaa tulla ikäväkin pientä öistä tuhisijaa... Mutta kuten joku täällä viisaasti totesi: oma jaksaminen vaikuttaa kaikkien muidenkin olotilaan - merkittävästi. Kiva muuten että löytyi tällainen palsta, jolla niin ystävällistä ja rakentavaa palautetta. Turhan paljon on tullut vierailtua jossain suomi24-palstalla, jossa aiheesta kuin aiheesta tuntuu saavan lokaa naamaan. Kiitos sympatiasta!
  5. MIetinnässä siis voisiko vauvan jo siirtää omaan huoneeseen nukkumaan, vaikka on vielä yösyöttöjä. Aina vähintää yksi, välillä kaksi. Eka on n. klo 12-02 välillä ja toinen 05-06, jos kuuden kieppeillä noustaan ylös. Syy miksi haluaisin vauvan jo khota omaan huoneeseen on se, että alan olla to-del-la väsynyt heräilemiseen ja syöttämiseen, koska herään joka inahdukseen, enkä sitten useinkaan saa unta pitkään aikaan. Viime yönäkin vauva heräsi 2 kertaa ja minä nukuin koko yönä ehkä 3h... valvoin siis lopun ajan, kun oli inahtelua ja peiton pois potkimista yms. Univelka on kertynyt näissä 6kk ja aika mittavaksi ja haittaa arkea. Vauva on tullut myös herkkäunisemmaksi, ts. herää usein kun menemme miehen kanssa nukkumaan, vaikka yritämme tulla huoneesen tosi hiljaa. Saa taputeltua uneen, jos herää ennen puoltayötä, mutta jos jälkeen, on pakko jo syöttää. On nukkunut viime kuukaudet (noin kaksikuisesta) pinniksessä meidän parisängyn vieressä. Mietittää vaan pitäisikö ensin pitää jotain unikoulua ennen kuin siirtää, jotta saisi yösyötöt pois. Joillakin kyllä omaan huoneeseen siirtäminen on aiheuttanut yösyöttöjen poisjäämisen ihan itsekseen. Sepäs olisikin helpottavaaa! VAuvamme menee nukkumaan joka ilta suunnilleen samaan aikaan, n. klo 20, ja herää n. 6.30 (aikaistunut viime viikkoina, ennen oli tuntia myöhemmin). Annan sängyssä vielä iltamaidon, mutta nukahtaa aika hyvin itsekseen, poistun huoneesta syötön jälkeen. Välillä nukahtaa rinnalle, josta siirrän omaan sänkyyn. Vauva syö 4 ateriaa päivässä, ei kovin suuria määriä, kohtalalisen keskikokoinen kaveri, ehkä vähän pienemmänpuoleinen. En tiedä pitäisikö yrittää tunkea viides ateria kehiin ennen siirtoa. Mielipiteitä omaan huoneeseen siirtämisestä.
  6. Kippuralla: Kiitos vastauksesta. Missä vaiheessa teille testiin allergiatestit? Yksityisellä vai julkisella? Ja oireet olivat ilmeisesti niin pahat, että jätit itse maidon kokonaan pois? Osa lääkäreistä tuntuu suosivan linjaa, että siedätetään, jos ei ole hirveitä iho-ongelmia ja vauva kakkaa lukuunottamatta hyväkuntoinen. Mä olen nyt ollut maidottomalla ihan omasta aloitteestani n. 3 viikkoa ja kakka on parempi. Kiinteämpää ja keltaisempaa, joskin vieläkin aika limaista... Mutta minusta kyllä vaikuttaa allergialta ja aion jatkaa maidottomalla linjalla. Myös painonnousu hidastui huomattavasti, viimeisessä mittauksessa oli tullut 25 grammaa kahdessa viikossa. Tänään uusi punnitus, toivon että paino on noussut nyt kun olen jättänyt maidon pois. Onko niin ,että suurin osa pikkuvauvan allergioista häviää itsekseen ajan myötä, kun suolisto kehittyy? Tällaista olen kuullut.
  7. Vihreästä kakasta olikin aiempana ketju, mutta meillä vihreyden lisäksi haju ja koostumus huolena. Vauva tulee kohta 7 viikkoa ja kakka ollut jo varmaan 4 viikkoa vihreää, siis ihan vihreää, keltaisesta ei tietoakaan, hyvin löysää ja haisee myös aika pahalle. Noin viisi päivää sitten muuttunut tosi pahanhajuiseksi ja limaiseksi, siis koostumus aika erilainen. Sellaista hyllyvää keittoa, joka välillä valuu reisillekin. Lisäksi paljon ilmavaivoja. Ajoittain myös atooppista ihottumaa poskissa ja otsassa ja kun laita lapsen mahalleen lattialle, ei nykyään enää ollenkaan nostele päätään, vaan hinkkaa kasvoja alustaa, ikään kuin ihoa kutittaisi. Me käytiin lastenlääkärillä muutaman päivä sitten ja hänen mielestään kakka voi olla vihreää ja erilaista koostumukseltaan, mutta silti jäi epäilys, että kaikki ei ole kunnossa (myös neuvolan neuvontapuhelimesta epäiltiin allergiaa oireiden perusteella). Lääkäri sanoi, että jos vauva voi muuten hyvin, niin ei syytä huoleen. Minusta on kuitenkin outoa, että kakka on viikkokausia vihreää ja tämä haiseva limaversio ei tosiaan vaikuta minusta normaalilta. Kakan teko tekee myös kipeää, vauva vääntelehtii ja itkuu ja sitten se ja se tulee pomminlailla vaippaan. Kakkaa tulee ehkä 6 kertaa vuorokaudessa, kerrat ovat hieman vähentyneet limaisuuden myötä. Kuulostaako allergialta ja pitäisikö hankkiutua allergologille? Osaako joku suositella sellaista pääkaupunkiseudulla? Milä tavoin allergioita testataan? Tuleeko todella kalliiksi testata yksityisellä (meillä ei ole vakuutusta)? Terv. huolestunut mami