June

Aktiivijäsen
 • Content count

  464
 • Joined

 • Last visited

About June

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

559 profile views
 1. Mulla on semmoinen pahoinvointiin jotenkin liittyvä vaiva, että sylkeä kertyy suuhun kamalan paljon ja se tietenkin yökkäyttää. Onko kellään muulla ollut tällaista, ja onko mitään apuja siihen? Rv nyt 10+2.
 2. Mulla vähän sama nyt kuin yllä, olin ajatellut eilisen ar-ultran jälkeen varata mutta koska siitä jäi epäileväinen olo niin varaan vasta toisen ar-ultran jälkeen jos ja toivottavasti kun tarvetta on. Eli viikot on sitten 7+ jotain. Varmasti aikoja on huonosti mutta eiköhän sieltä joku löydy.
 3. Kokemuksia, ettei rv 6+0 näkynyt sykettä mutta myöhemmin näkyi? Tänään käyty ultra, etukäteen arvioitiin rv 6+2, alkio vastasi viikkoja 6+0 ja sykettä ri näkynyt. Pitkä aika odotella reilu viikko uuteen käyntiin, vertaistukea kaipaisin. Ultraaja oli luottavaisen kuuloinen, itse tietty aloin heti murehtimaan.
 4. Onko muilla alkanut repäisykivut hyvin aikaisessa vaiheessa? Itsellä nyt vasta noin 5+2 rv menossa ja alkanut aika koviakin vihlaisuja tulla kun nousee istumasta/makaamasta. Onkohan tämä normaalia, nyt jo?
 5. On tää kyllä ihan hermoja piinaavaa aikaa. Saa miettiä joka toinen päivä että miksi joku oire katos, ja toisaalta miksi nyt vaikka näin selkeet menkkajomot. Onneks viivat testeissä (joo niitä muutama tullut tehtyä) vahvistuneet vaan. Menis nyt nopeasti aika! Rv nyt 4+jotain, tai saattaa olla "jo" 5+ kun kierrot vähän vaihdelleet, eli hyyyyvin alussa eli piinaviikkoja riittää...
 6. Kiitos Nelimo kannustavasta kommentista. Tän aamun testit tässä. PC minusta hailakampi kuin tuo eilisiltainen ja David samaa sarjaa ku eilen ja toissapäivänä. Dpo siis jotain väliltä 11-14. Voi että kun vahvistuis.
 7. Onko kokemuksia mammaksin puikkotesteistä (David) vrt PC:n liuskaan. Kuvassa näkyvät viivat saatu, ylemmät tuo David ja alin PC. Tuntuvat niin haaleilta :/ DPO:sta ei tarkkaa tietoa, nuo arvioita millä haarukalla todennäkösesti mennään.
 8. OYS

  En tiedä pitääkö mutta itse soitin esikoisesta ja myös tästä toisesta viikko sitten Ennen puhelua luulin että ei kovin kiire ole mutta kehoittivatkin tulemaan suht nopsaan, ja hyvä niin kun homma eteni aika joutuin.
 9. Hups, muutama hetki edellisen viestin jälkeen lapsivedet lähti menemään ja vauva syntyi siitä noin 10 tunnin kuluttua! <3
 10. Ilmeisesti kannatti joutua sairaslomalle jo tuolloin ennen joulua (en siis ed viestin jälkeen töihin palannut), sillä lepäilyn myötä vauva on viihtynyt "liiankin" hyvin mahassa, viikot nyt 38+6! Parempi näin mutta eipä kyllä jaksaisi enää yhtään. Ikinä en ois uskonut näin pitkään pääseväni ja tuntuu hurjalta että saa oikeasti jo toivoa pienen syntyvän!
 11. Vedet meni vasta kun lapsi tuli kokonaan ulos, sitä ennen ei mitään havaintoa vesistä.
 12. Onnea chaste ja ihanaa että täysiaikaiseksi pääsitte! Täällä kärvistellään selkäkipujen kanssa rv 27+1, saapa nähdä vieläkö on töissäolijaksi. Terkkarin ja lääkärin "lupa" on hakea heti lisää sairaslomaa jos ei jaksa ja nyt olenkin ollut jo kaksi viikkoa pois töistä. Tuntuu ettei oma kroppa oikein jaksa raskaanaoloa.
 13. * Vatsasi on levinnyt sivulle. * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. *Olit yhdynnässä muutamaa päivää * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. (2-3 päivää ennen, eli muutamaa päivää ennen?) * Viiva vatsassasi päättyy napaan. * Viiva vatsassasi jatkkuu aina rintojen korkeudelle. (ei vielä viivaa, esikoisesta oli napaan päättyvä ja poika tuli) * Vauva potkii hillitysti. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. *Edellinenkin lapsesi on tyttö. * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina. * Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. * Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin. * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. * Kätesi on aiempaa pehmeämmät. * Kätesi kuivuvat helposti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Vauvasi sydämen syke on alle 140. * Olet normaalia kiukkuisempi. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. * Vauvasi hikottelee usein. * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi. * Ikenet verestävät odotusaikanasi. * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. Tytön puolelle kallistuisi tämän mukaan, mutta poika sieltä on tulossa. Sama homma oli esikoisen kohdalla joten mun kohdalla nämä ei pidä paikkansa ollenkaan
 14. chaste ja sarah, kiitos onnitteluista Ja kiitos myös tsempeistä. Joitain yksittäisiä päiviä olen ollutkin jo sairaslomalla aina välillä, niin pahoinvoinnin kuin väsymyksenkin vuoksi. Mutta kyllä tämä selkä on niin huonona, että en pysty kuvittelemaankaan että selviäisin töissä viralliseen ä-loman alkuun asti. Varsinkin kun on jo se yksi lapsi jonka kanssa täytyy myös jaksaa. Kyllä on ollut pakko huomata ja antaa periksi sille, että omaa oloa täytyy kuulostella herkästi ja herkästi antaa itselle lupa lepoon. Eilen oli ensimmäinen kerta kun aivan varmuudella tuli harjoitussupistus(-ksia), tosi rasittunut olo ja työpäivän päälle olin lapsen kanssa kahdestaan kotona ja pakolliset iltapesut ym. hoitaessa oli koko maha niin kireänä että kyllä siitä täytyi nyt olla kyse. Ei onneksi kipeää varsinaisesti käynyt, mutta kyllä pisti taas miettimään. Esikoisestakaan mulla ei ollut kipeitä supistuksia ennen sitä synnytykseen johtanutta tilannetta, pelkkiä noita kiristelyjä mutta alkoi ne kyllä silloinkin näihin aikoihin vaikka ei edes ollut sellaista "rasitusta" kuin nyt tulee kun toista odottaa eikä voi vaan lepäillä kaikkea vapaa-aikaa niin halutessaan. Ajattelin kyllä ensi viikon neuvolassa suoraan sanoa että nämä asiat kovasti pyörii mielessä ja vähän kuulostella suhtautumista jos sattuu että jo suht aikaisin alkaa tuntua ettei enää jaksa. Chaste kun sanoit että olet jo pari kuukautta ollut kotona, niin sitä kun miettii että tuohon 35 viikkoon olisi itsellä se kaksi kuukautta joulukuun puolen välin jälkeen, niin siihenhän ei olisi kuin puolitoista kuukautta, tuntuu hurjalta mutta saapa nähdä käykö sitä itsellekin samoin. Sinulle chaste myös tsemppiä ja hienoa että noin paljon pidempään on nyt jo vauva pysynyt kyytissä, toivottavasti vielä ainakin pari viikkoa pysyykin
 15. Onnea Sarah! Odotamme nyt toista lasta ja mua on alkanut ihan viime aikoina melkeinpä pelottaa että syntyyköhän tämä kuinka aikaisin. Esikoisesta ei koskaan selvinnyt miksi hän syntyi ennenaikojaan (synnytys siis alkoi ihan yhtäkkiä supisteluilla rv 34+6 eikä mitään ennakoivia oireita ollut, limatulpan irtoamisesta ja supistelujen alkamisesta lapsi syntyi 10 tunnin kuluttua) ja olen itse vain melko varma ettei mun kroppa yksinkertaisesti jaksanut häntä pidempään kantaa kun olin niin raihnainen selkävaivoineni yms vaikkei mitään sen erikoisempaa "vikaa" siis odotusaikana minulla ollutkaan. Nytkin selkä vaivaa ja muutenkin tunnen oloni tosi väsyneeksi ja raihnaiseksi niin kyllä jännittää että päästäänkö edes samoille viikoille kuin esikoisen kanssa. En nyt hirveästi vielä suorastaan pelkää, mutta luulen että jossain vaiheessa tämä jännäily muuttuu vielä peloksi. Aivan hyvinhän toinen raskaus voi olla aivan erilainen ja vauva syntyä vasta täysiaikaisenakin, mutta tähän asti on menty niin samalla kaavalla että vaikea uskoa että niin kävisi. Viikot nyt 18+6.