gazini

Aktiivijäsen
 • Content count

  286
 • Joined

 • Last visited

About gazini

 • Rank
  Aktiivi
 1. Hei Sins, oliko sulla kipuja? Mulla siis vaivana vaan, että pitää juosta aika nopsaa vessaan. Mitään kipuja ei ole...
 2. Mun miehellä on kylmäallergia, joka puhkesi lapsena. On helpottanut aikuisiällä. Mutta kun tauti todettiin, oli käynyt niin vakavasti, että oli lähtenyt taju uintireissulla lapsena. Tuota nokkosrokkoa oli myös. Nyt on jopa uskaltautunut Suomessa uimaan, eikä ole tullut oireita. Kädet turpoavat talvisin helposti.
 3. Mulle tuli 2 v varoaika sellaisesta lääkkeestä kuin Arava. Siitä ei ollut kyllä mitään hyötyä. En syö lihaa, joten sen jättäminen ei omalla kohdallani ole mahdollista. Mutta jäin miettimään tuota gluteenia. Tuntuu tosi hankalalta lähteä rajoittamaan ruokavaliota, mutta voisi olla sen arvoista, jos se auttaisi. Nyt kun tilanne on (vielä) rauhallinen nivelten osalta, niin voisi jonkun ruokavaliokokeilun laittaakin? Omalla kohdallani tiedän myös että sää ja stressi vaikuttavat taudin pahenemiseen. Jäin miettimään tuota suoliasiaa... Mulla on KOKO raskauden ajan ollut ripuli. Sellainen, että välillä tulee jopa kiire vessaan. En ole jaksanut asiaa sen koommin miettiä, mutta voisiko kyseessä olla joku autoimmuunisuolistosairaus? Olen kerran tehnyt apteekin pikatestin keliakian varalta, se oli negatiivinen.
 4. Moikka. Loppuraskaus on mennyt rauhallisesti. Silloin kun viimeksi kirjoittelin, kävin pistättämässä kortisonia (polven löydökset ultraäänellä sai harjoittelijalääkärit oikeen innokkaiksi sen verran paha tilanne oli). Sen koommin ei ole vaivanneet nivelet, yksi jänne vaihtelevasti kylläkin. Ihanaa, kun ei tarvitse miettiä koko sairautta tällä hetkellä. Yritän olla ajattelematta mitä sitten taas synnytyksen jälkeen seuraa.
 5. Mulla meni imetysaika enemmän tai vähemmän kivuissa. Lopetin imettämisen, kun lapsi oli puolivuotias. En olisi halunnut, mutta oli pakko saada lääkettä. Nyt olen raskaana, ja luonnollisesti Enbrel tauolla. Ja ihan hirvittävä niveltulehdus taas polvessa ja toisessa nilkassakin. Masentaa. En selviä mitenkään koko raskautta näin.
 6. Kiitos
 7. Mä kävin apteekissa, mutta koska olin nakannut testin roskiin, en saanut uutta. Ostin sitten Clearblue-testin, joka oli välittömästi positiivinen. Predictor early oli siis oikeassa, vaikka kontrolliviiva ei näkynytkään. Ei siis epäilystä. Hurjaa. Etenkin kun olen "hieman" ajoissa testaamassa.
 8. Mä tein tuollaisen Predictor early -testin. Ihan salamana tuli testipaikkaan TUMMA viiva, mutta kontrolliviivaa ei lainkaan. Ja testi maksoi 13 euroa. Onko tällaisesta kokemusta? Pitänee käydä ostamassa uusi testi illalla, mutta harmittaa vietävästi tällainen tulos, kun tulos on mitätön (?).
 9. Liityn tähän joukkoon, sillä mulla on kummallinen olo, että voisin olla raskaana? Vauvakuumetta ilmassa? Varsinaista yritystä ei ole ollut, mutta yksi pienen pieni vahinko kylläkin. Oikeastaan nyt toivoisin, että olisin raskaana, ja siksi kaivelen kaikkia oireita. En ole edes laskenut kiertoja tai sen sellaista, joten en noloa kyllä tiedä, koska menkkojen pitäisi edes alkaa. Olen tehnyt malttamattomana kaksi testiä, negatiivisia ovat olleet, joten suurta toivoa en enää pidä yllä. Oireet: näpyt selässä ilmestyivät kuin tyhjästä tänään (viime raskaudessa näitä tuli heti), pientä kuvotuksen tunnetta aamulla, omituinen maku suussa (tätä ei ollut viimeksi), rinnoissa ei mitään tuntemuksia (viimeksi oli mutta en muista oliko ennen plussaa), erilaisia tuntemuksia alavatsalla, ei sellaista selkeää nipistelyä kuin viimeksi, rusehtavaa limavuotoa suihkussa (huomenna näkee oliko menkat siis vaan...).
 10. Sain mehukeittoa, vettä ja mehua. Oksensin kaiken pois...
 11. Kiitos kommenteista! Hajuongelma on helpottanut. Luulen, että johtui siitä sappisaippuasta. Lisäksi olen nyt pessyt pisimmällä pesuohjelmalla 60 asteessa, ja vaihdoin pesuaineen nestemäiseen Erisaniin. Meillä on toimivammiksi vaipoiksi osoittautuneet nyt (4 kg) Nalle Nöttöset ja Pehmonallet, Hippu AIO, Little Lamb-sisävaippa ja Bumbgeniuksen tasku. Osa vaipoista on vauvalle liian pieniä (suurin osa vastasyntyneiden AIOista ja myös sisävaipoista). Öisin ollaan menty kertiksillä, vaippoja ei ole ihan tarpeeksi täyskestoiluun. Mietin nyt, että mitäköhän vaippoja tilaisi lisää.
 12. Mulla on nyt kaksi viikkoa sektiosta ja maha on ihosta haavan yläpuolelta kosketusarka. Terkkari selitti, että johtuu siitä, että hermoja on mennyt poikki leikkauksessa.
 13. Meillä on viikon vanha vauva ja ollaan osakestoiltu. Muuten on mennyt hyvin, mutta vaippojen pesu askarruttaa. Olen pessyt vaipat 60 asteessa jauhemaisella Erisanilla ekstrahuuhtelun kanssa, hieman etikkaa huuhteluaineena. Näennäisesti vaipat puhdistuvat ok, mutta haisevat sellaiselle imelälle (kakalle?). On huuhdeltu käytön jälkeen kakat pois ja laitettu sappisaippuaa. Säilytys kannellisessa ämpärissä alle vrk. Missä vika?
 14. En ole syönyt muita lääkkeitä kuin parasetamolia. Sain tosin kortisonia reseptillä, mutta en hakenut sitä sitten kuitenkaan (kammoan sitä kun aiemmin sain siitä ikäviä hiivatulehduksia). Kortisonipiikki voisi ehkä olla tähän yhteen sormeen hyvä. Olen huomannut, että sormet reagoivat matalapaineeseen kipeytymällä. Tsemppiä sinulle Rellu!
 15. Minulla on vieläkin vaihtelevasti oireita. Mutta huhtikuun jälkeen olen pärjännyt aika vähällä kipulääkityksellä, parasetamolia ottanut jos ihan sietämättömäksi on mennyt. Mutta siis jonkinasteista kipua on koko ajan kolmessa sorminivelessä. Leuka, rintalasta ja polvi ovat olleet ihmeen rauhallisia. Yksi sorminivel on tällä hetkellä ihan epämuodostunut. Olen huomannut, että sää vaikuttaa paljon. Sateella kipuja on enemmän. Lääkäri varoitti, että oireeni voivat pahentua rajusti jo laitoksella.