Peony

Aktiivijäsen
 • Content count

  208
 • Joined

 • Last visited

About Peony

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1890 profile views
 1. Tyttö aloittaa yksityisellä perhepäivähoitajalla virallisesti ensi tiistaina ja on silloin kaksi viikkoa vaille 2v 8kk. Epävirallisesti aloitti jo tänään käymällä harjoittelemassa osan päivää. Sovittiin tytölle hoitopäiviä neljä per viikko ja tyttö viettää perjantait joko kotona tai mummolassa. Olen aikuisopiskelja ja opiskelen osan viikosta koulussa ja osa päivistä on etäpäiviä. Perjantait on useimmiten vapaita, ts. etäpäiviä, joten ehdin olla tytön kanssa.
 2. Toinen tilaus Nextille tuli tehtyä pari viikkoa sitten, kun mainostivat, että saa ilman postikuluja. Pienet on houkuttimet, kun ei tuossa nyt lopulta säästänyt kuin sen 5 € . Joka tapauksessa kaikki meni taas sutjakkaasti, kaikki vaatteet tuli mitä pitikin ja paketti tuli tilauksesta 7 arkipäivän päästä .
 3. Ihanaa Victoria . Eipähän tarvitse enää spekuloida, kun asian on nyt vihdoin paljastettu.
 4. Olenko minä vain puusilmä vai näyttääkö tuo Victorian vyötärö muistakin ihan normaalilta? Olen avautunut täällä ennenkin, mutta minua oikeasti ahdistaa Victorian puolesta, että jokaikisessä tilaisuudessa analysoidaan päällä oleva vaatekerta ja se, mitä se peittää tai paljastaa . Tuossa Kian laittamassa(kaan) kuvassa kun ei minusta ole mitään ihmeteltävää... Antaisivat olla ja odottaisivat, että asiasta tiedotetaan sitten, kun tiedotettavaa on .
 5. Kivat yhteensointuvat nimet, Beibi
 6. Palaan tänne . Meillä taitaa olla jonkin sortin muutosvastarintaa havaittavissa... Potalle käyminen aiheuttaa useimmiten huutoa ja tyttö toteaa "en halua" tai "en kokeile". Pari kertaa on onnistuttu mökillä saamaan kakat pottaan ja kyllä tyttö ylpeänä vieläkin selittää, kuinka kävivät mummon kanssa viemässä kakan huussin pönttöön, mutta kotona on turha yrittääkään saada isompia tuotoksia pottaan, kun edes pissa ei sinne tahdo tulla. Ostin meille myös edellistä paremman pöntönsupistajan, kun ajattelin, että jos se onkin siitä kiinni. No, eipä taida olla. Ei se istu siinä sen pidempää hetkeä kuin potallakaan. En elättele toiveita kuivaksi oppimisesta tämän kesän aikana, kuten olin ajatellut. Vahvasti vaikuttaa siltä, että tyttö ei ole valmis, joten odotellaan nyt asian kanssa hetki, kun en todellakaan tahdo potasta tytölle mitään peikkoa aiheuttaa. Ei se pakottamalla ainakaan onnistu.
 7. Reiman liikkeessä oli mukavia aleprosentteja, joten muutamia vaatteita tarttui tytölle mukaan: Tämä, mutta limenvihreänä: Tämä, mutta turkoosina: Tosi pienet kuvat, mutta eipä nyt tähän hätään sopivampiakaan löytynyt... Noiden lisäksi harmaa-valkoraidallinen lyhythihainen mopopaita, mustat collegehousut ja yksi yöpuku. Kaikki oli 30-40 %:n alessa Yhdestä nettikaupasta taas tilasin (ei ole tulleet vielä) seuraavat Småfolkit, jotka eivät valitettavasti olleet missään alessa:
 8. Minua ärsyttää myös. Ja itse lapsettomuuden kokeneena voin vain kuvitella Victorian stressin ja tuskan, jos syystä tai toisesta raskautuminen ei käykään noin vain. Millaisia paineita siitä saakaan, kun tietää, että koko kuningaskunta odottaa ja vaatii perillistä ja jos sen alulle saaminen ei olekaan ihan helppoa . En tiedä onko Victorialla ongelmia raskautumisessa, mutta onhan hän jossain haastatteluissa itsekin todennut pelkäävänsä, vaikuttaako sairastettu syömishäiriö lapsen saamiseen. Ja sitten kytätään jokainen vaatekerta suurennuslasin kanssa onko siellä alla vauvamaha vai ei...
 9. Kiitos dizo kannustavasta kokemuksesta . Juuri tuota hoksaamista minä meilläkin odotan. Että tyttö vaan keksisi sen potan tarkoituksen. Ehkä se jonain päivänä tapahtuu meilläkin.
 10. Kävin täältä hakemassa/saamassa vertaistukea . Meidän tyttö, 2 v 2 kk, ei ole tähän päivään mennessä tuntunut ymmärtävän potan ideaa. Potalla kyllä käy välillä istumassa, mutta tuotoksia sinne ollaan saatu viimeksi useampi kuukausi sitten. Yritin myös tarjota vaihtoehdoksi aikuisten tapaa eli wc-pönttöä, mutta tulos ei ollut yhtään sen parempi, vaikka tyttö pöntöllä istuikin. Olen odottanut, että tytöllä itsellään jossain vaiheessa lamppu syttyisi ja hän tajuaisi potan ja kuivan vaipan yhteyden. Sellainen lampun syttyminen tuli aikoinaan mm. lusikan käytön oppimisessa. Ykskaks hän vaan hokasi, mitä sillä lusikalla tehdään. Ehkä se joskus tapahtuu potankin suhteen, toivon. Tyttö osaa kyllä sanoa onko vaipassa kakka vai ei ja pyytää ottamaan kakan pois, muttei näytä tajuavan, että sen kakkahädän voisi ilmaista jo ennen kuin se kakka siellä vaipassa on. Ollaan käytetty myös pottatarroja eli tuotoksesta potassa saa vihkoon tarran. Muutama tarra saatiinkin vihkoon, mutta sitten homma tyssäsi ihan täysin. Toisaalta hidas kuivaksi oppiminen on varmaan osittain myös omaa syytäni. Olen hyvin laiska juoksuttamaan tyttöä potalle vähän väliä ja pottaa ei tule juuri edes tytölle tarjottua . Ehkä se läpimurto tulee tässäkin asiassa ennemmin tai myöhemmin ja meillä ilmeisesti sitten myöhemmin. Oletan, että jos tyttö olisi päivähoidossa, siellä olisi ehkä tehokkaammin opeteltu kuivaksi kuin kotona. Mutta eiköhän hän sitten opi, kun aika on kypsä ja uskon ja luotan, ettei se enää riparilla käytä vaippoja .
 11. Ensimmäistä kertaa kokeilin tilata ja kokemus oli positiivinen . Tilauksen tein 8.1. ja eilen olisin saanut paketin, mutta kun ei mahtunut postilaatikkoon, niin jouduin odottelemaan tälle päivälle, että sain noutaa lähipostista sen. Tilasin tytölle 1 v 10 kk useamman vaatekappaleen ja varmuuden vuoksi otin kokoa 3-4 v. Lapuissa lukee näköjään koko 104 cm. Ja ihan hyvä, että otin reilumpaa kokoa, joten nuo ehkä on kesällä sitten sopivia. Edellinen koko olisi varmaan ollut sopiva juuri nyt tai sitten jo pieni. Päätellen siitä, että yksi t-paita tuossa isommassakin koossa on juuri sopiva nyt (tytöllä on vähän mahaa, joten sen kohdalta vaatteet aina ensimmäiseksi kiristää ). Ne muutamat housut, jotka tilasin on tytölle vielä pitkiä, samoin neuletakki ja takki on vielä reiluja, mutta tarkoitus olikin, että nuo olisivat sopivia keväällä/kesällä. Paidat sen sijaan oli aika sopivia jo nyt. Ihania vaatteita ja helposti sain 160 € kulutettua...
 12. Meidän tyttö on 1 v 10 kk ja meillä on nyt juuri se tilanne, että tyttö haluaa aina samoja ruokia kuin mitä meidän lautasillamme on. Ei puhettakaan, että hänelle annettaisiin jotain omaa ruokaa tai eri ruokaa kuin aikuisilla. Yleensä tehdään sellaista ruokaa, että sitä voi syödä kaikki ja herkut tai lapselle sopimattomammat syödään sitten yleensä lapsen ollessa nukkumassa. Meillä tämä "ongelma" esiintyy myös niin, että jos ruuan yhteydessä syödään salaattia ja leipää, ne pitää syödä ns. jälkiruokana, kun pääruoka on ensin syöty. Jos tytölle antaa ruuan kanssa yhtäaikaa salaattia tai leipää, hän syö tyytyväisenä niitä eikä enää koskekaan pääruokaansa. Ja meillähän ei kuitenkaan pelkällä salaatilla ja leivillä eletä. Tyttö on kuitenkin tottunut kaikkuruokaiseksi ja minusta tämä saman ruuan syömisongelma on pienempi kuin se, että tytölle pitäisi nirsoilun tms. takia tehdä eri ruokia. Meillä on syöty samoja ruokia ja samoja mausteita jo pitkään ja tyttökin on tottunut homejuustoon, valkosipuliin yms. ja syö niitä siinä missä muutkin. Toisinaan hänen uteliaisuutensa ruokaa kohtaan on niin suurta, että nähtyään isänsä lautasella marinoituja valkosipulinkynsiä, hänen oli ihan pakko saada maistaa niitä itsekin. Ja niin hän sitten rouskutti niitä valkosipulinkynsiäkin ilmeenkään värähtämättä .
 13. ^tuo meidän huvila oli ihan Aurinkomatkojen omaa tarjontaa. Huvilan hinta jaettuna neljän aikuisen kesken + päälle lennot tuli maksamaan suunnilleen saman verran per naama kuin useimmat huoneistohotellit olisi maksaneet. Totesimme tuon huvilamajoituksen niin käteväksi, että toistekin etsitään sellainen . Ei tästä sinulle kyllä juurikaan taida apua olla .
 14. Pelkäsin etukäteen miten rattaiden käy lentomatkoillamme, mutta nyt, kun matka on takana voin todeta, että hyvin meni molempiin suuntiin. Saimme Finnairilta pussin rattaille ja teipattiin aika tiukkaan pakettiin ne. Jo aiemmin oltiin pakattu matkalaukkuvyöllä rattaat nippuun niin, että varmasti kestää. Kreikan päässä pienellä lentoasemalla rattaat purettiin koneesta suoraan terminaalin ovelle ja sieltä kasasta jokainen sai omansa hakea. Palatessa rattaat olisi saanut viedä portille saakka, mutta ei koettu tarpeelliseksi vaan mieluummin pakattiin ne jo hotellista lähtiessä napakkaan pakettiin.
 15. Meidän Zakinthoksen matka on nyt takana ja oli oikein onnistunut . Majoituimme huvilassa, jossa oli sopivasti tilaa neljän aikuisen ja yhden lapsen seurueellemme. Oma uima-allas oli luksusta, kun ei tarvinnut jakaa sitä muiden kuin oman porukan kanssa. Meillä oli vuokra-auto kolmen päivän ajan käytössämme ja hyvin ehdimme kiertää tärkeimmät nähtävyydet ja muutenkin katsella paikkoja eri puolilla saarta. Liikenne on paikoin hurjaa ja tiet todella kapeita, mutta maltilla ja tarkkaavaisuudella siitäkin selvisi. Sää ei ollut ihan niin hyvä kuin olisi voinut toivoa, sadetta saatiin muutamana päivänä rapakastikin ja ukkosmyrskykin koettiin yhtenä iltana. Muutama päivä oli ihan pilvistä, mutta lämpötila pysyi siltikin n. 25 asteessa, joka riitti meille mainiosti. Parina aurinkoisimpana päivänä olikin sitten lähemmäs 30 astetta lämmintä. Tyttö 1½ v matkusti kuin vanha tekijä. Nukkumiset onnistui hyvin, syömisten kanssa ei ollut ongelmia ja muutenkaan hän ei tuntunut olevan millänsäkään maiseman vaihdoksesta ja erilaisista ihmisistä ja vieraasta kielestä ympärillä. Enkä kokenut, että lapsen kanssa matkustaminen olisi erityisemmin rajoittanut. Tehtiin asioita, joita olisi tehty ilman lastakin ja toisaalta kun ei olla mitään yökerho-coctailbaari -faneja, niin ei harmittanut sekään, että piti olla illalla tytön nukkumaanmenoaikaan jo majapaikassamme. Onnistunut matka siis ja kaikki meni paremmin kuin uskalsin odottaakaan . Ja Kreikka nyt vaan on niin ihana, että taatusti mennään johonkin päin Kreikkaa vielä uudemman kerrankin. Tämä oli ensimmäinen matka lapsen kanssa, häntä ennen ollaan kerran käyty Santorinilla ja valovuosia sitten olen ollut myös Kyproksella. AnneJ:n lista on kyllä vaikuttava . Taidat todella tykätä Kreikasta .