Ruska

Aktiivijäsen
 • Content count

  621
 • Joined

 • Last visited

About Ruska

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Ennen raskautta 80B ja nyt imetyksen loputtua palattiin samaan, muoto vaan on valitettavasti muuttunut. Imetyksen aikana olivat vähän isommat, en tiedä tarkkaa kokoa kun käytin joustavia imetysliivejä.
 2. 1-vuotias menee yöunille noin klo 20-21 maissa. Viime aikoina on nukahtanut useammin lähempänä yhdeksään kuin kahdeksaa. Aamulla herää noin 7-8 aikaan ja nukkuu yhdet vajaan parin tunnin päikkärit.
 3. Ei niitä näköjään saa Oulun kentältä. Me siis lennetään vain Oulu-Helsinki -väli, ei sen pidempi matka ole kyseessä. Eipä se tietenkään rattaiden kohtaloon vaikuta, mutta täytyy ilmeisesti vain toivoa että pysyvät ehjinä.
 4. Niin mekin miehen kanssa tuo ymmärrettiin. Toivottavasti saadaan rattaat koneeseen. Kovaa pakettia ei kyllä tähään hätään ole, mutta toivotaan että nuo kestäisivät. Ei ne onneksi ihan rimpulat matkarattaat ole.
 5. Norwegianin sivuilla sanotaan näin: "Sylilapset (alle 2-v) ilman omaa istumapaikkaa saavat ottaa 5 kiloa kirjattavaa matkatavaraa (joko vanhempien laukussa tai omassa laukussaan). Lapset ja sylilapset, joilla on oma istumapaikka, voivat kuljettaa kirjattavaa matkatavaraa normaalien ehtojen mukaisesti. Alle 12-vuotiaat voivat maksutta kuljettaa turvaistuimen ja lastenrattaat normaalin kirjattavan matkatavaran lisäksi. Suosittelemme suojaamaan turvaistuimen/lastenrattaat kuljetuksen ajaksi. Lue lisää matkatavaran suojaamisesta." Eli saako 1-vuotias sylilapsi (ei omaa istumapaikkaa) viedä rattaat ilmaiseksi?
 6. Meille tuli lopulta Mutsy Evot ja vajaan viikon käyttökokemuksella olen ihan tyytyväinen. Täällä satoi loppuviikosta lunta ja hyvin kulkevat talvikelilläkin. Menevät riittävän pieneen pakettiin ja mahtuvat hyvin olemaan meidän eteisessä, kasaaminen ei kylläkään käy ihan käden käänteessä. Taitaa olla uutuuden jäykkyyttä ja mulla huonot sormivoimat, kun miehellä ei ollut mitään ongelmaa... Ne aisoissa olevat jutut joista pitää vetää että vaunut taittuvat kasaan, ovat jotenkin tosi tiukat, toinen erityisesti. Istuinosa on kyllä aika pieni, tai lähinnä jalkatuki on tosi lyhyt kun tuolla 1-vuotiaalla meinaa jo tulla jalat yli siitä.
 7. Meillä on huomenna aikomus viettää miehen kanssa kaksistaan iltaa, poika on 11,5 kk. On käyty ulkona syömässä pari kertaa aiemminkin mutta päiväsaikaan, huomenna poika menee ensimmäistä kertaa mummolaan yökylään eikä ole koskaan ollut minusta erossa niin kauaa (vajaata vuorokautta). Imetys loppui kuukausi sitten ja nyt kun tuo on oppinut nukahtamaan itsekseen ilman tissiä niin voi edes harkita tällaista. Vasta tänään olin ensimmäistä kertaa poissa kotoa pojan nukkumaanmenoaikaan, vaikka on mies sitä kyllä imetyksen loputtua muutamia kertoja laittanut yöunille.
 8. Onkohan SuzieL siinä teidän Sironan lukossa joku vika? Meillä se on tosi jämäkkä ja varsinkin alussa tuntui liiankin jäykältä avata.
 9. 9 kk iässä siirtyi istuimeen. Mahtumisesta ei ollut kiinni, ei vaan kertakaikkiaan enää viihtynyt kaukalossa eikä jaksettu kuunnella sitä huutoa
 10. Onko sulla NeferNefer ollut nuo Evot talvikelillä käytössä? Olen katsellut niitä vähän sillä silmällä jos joudutaan rattaat vaihtamaan, mutta mietityttää miten niillä pärjää talvella. Kaupunkialueella ei kyllä kovin kummoisia off road -ominaisuuksia tarvi.
 11. Nauti nyt vaan pitkistä yöunista! Meilläkin poika nukkui pienenä yhteen väliin pitkiä pätkiä yöllä ja maito riitti hyvin. Muutenkin on yleensä ollut hyvä nukkuja, tietenkin kaikenlaiset vaiheet on välillä sotkeneet kuvioita (mahalleen kääntyminen, konttausasentoon nouseminen, konttaamisen oppiminen jne.) ja aiheuttaneet levottomia öitä.
 12. Brioista en ole oikein innostunut. Päätettiin laittaa nuo Visionit myyntiin eli budjetti kasvoi sen myötä Mutsy Evot vaikuttivat mielenkiintoisilta mutta niissä on ilmeisesti täysin sileät renkaat, joka voi talvikelillä olla huono juttu. Vai onko? Mitäs kaikkia vaihtoehtoja on n. 300-400 euron hintaluokassa? Eli hakusessa pieneen tilaan kasautuvat rattaat, ei tarvi saada täysin makuuasentoon mutta ajo-ominaisuuksia pitää olla sen verran että pärjätään pelkästään niillä (kaupunkiolosuhteissa).
 13. Kulkeeko nuo Singit talvella hyvin? Missään umpihangessa ei ole tarkoitus mennä, vaan ihan auratuilla pyöräteillä.
 14. Me tarvittaisiin kohtapuoliin mahdollisesti rattaat jotka kasautuu pieneen tilaan (säilytettäisiin sisällä kasattuna) mutta joissa olisi paremmat ajo-ominaisuudet kuin matkarattaissa. Ja mahdollisimman edulliset, käytetytkin ok. Tällä hetkellä on Gesslein Visionit ja kääntyvään eturenkaaseen tottuneena vierastan Brio Ponyja ja vastaavia, tosin ne ei kyllä ole älyttömän pienet kasattunakaan. Kaverilla on Britaxin B-motionit ja ne vaikutti käteviltä, mutta niitä ei oikein liiku käytettynä ja jos niihin päätyisi niin nuo Gessleinit pitäisi varmaan ensin myydä alta pois budjettisyistä.
 15. Nykyäänhän Hahtuvahullulla on uudet mitoitukset vaipoissa ja ne entiset plus-koot on vakiokokoja. Eli käytännössä malli on aiempaa korkeampi