baabuska

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About baabuska

  • Rank
    Aloittelija
  1. Vauva lehteä ja kaksplussaa on kiva lukea. 9 kuukautta on kyllä mielestäni myös oikein hyvä lehti.
  2. 24 tai 25 tulen olemaan.. La on syntymäpäiväni kieppeillä.
  3. Nyt kun ensimmäistä odottelen, niin toiveissa olisi 3-5 lasta. Katsotaan sitten uudestaan mielipidettä kun on kokemusta raskaudesta, synnytyksestä ja lapsen kasvatuksesta.
  4. Yhdessä 5,5 vuotta. Eli vauvan synnyttyä reilu 6 vuotta tulee täyteen.
  5. Kaksiossa, 51 neliötä. 2h+k. Haaveillaan isommasta asunnosta. Ja saunasta.
  6. Heti pillereiden lopettamisen jälkeen tuli plussaa! Oli melkoinen yllätys, että tärppäsi näin nopeasti.
  7. Unelmissa on ollut 4 tai 5 lasta. Itse olen lähtöisin 4-lapsisesta perheestä, ja se sisarusmäärä tuntuu itselle luonnolliselta. Nyt odotamme esikoistamme, joten kokemusperäistä tietoa raskaudesta, synnyttämisestä ja vauvaperhe-elämäsn pyörittämisestä ei vielä ole.
  8. Ninna on aika iloisen kuuloinen, mutta itse en antaisi omalle lapselle, tulee hieman Niina mieleen, enkä pidä siitä. Arvosanaksi 6 Oula?
  9. Minä syön B-vitamiini valmistetta, johon siis kuuluu foolihappo. Otan myös D-vitamiinia 10mikrogrammaa päivittäin. Lisäksi otan sillontällöin Kalkkia ja kalaöljykapselin jos näyttää ettei ole saanut tarpeeksi niitä aineita ruuasta. Raskausajan vitamiiniyhdistelmiä en ole vielä alkuraskaudessa käyttänyt, sillä niissä on rautaa, eikä sitä suositella alkuraskaudessa..
  10. Rautaa ei suositella aivan alkuraskaudessa, sillä se voi olla alkuraskaudessa sikiölle teratogeeninen. Siksi ihmetyttääkin että miksi kaikkiin raskausajan vitamiinivalmisteisiin on lisätty rautaa. Lisäraudan käyttö aloitetaan vasta tarpeen mukaan rv 20-24. Jossain perusteltiin, että vitamiinivalmisteet sisältävät usein myös kalkkia joka kumoaa raudan imeytymisen, joten käytännössä rauta ei siis imydy. Mietin vaan, että miksi valmiste sitten sisältää toisiaan kumoavia ainesosia. Eikö kalkki ja rauta kannattaisi olla omissa purkeissaan ja ottaa eriaikaan, jos haluaa.