Briony

Aktiivijäsen
 • Content count

  136
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Briony

 1. Täällä voisi jatkaa keskustelua poikien nimistä.
 2. Mitä mieltä olet vapaaehtoisesti lapsettomista henkilöistä eli veloista? Löytyykö lähipiiristäsi veloja tai oletko koskaan edes törmännyt sellaisiin? Oletko itse "lapsellinen" vai kenties tahattomasti lapseton? Suhtautuvatko lapselliset ja lapsettomat erilailla veloihin? Miten? Ja mielipiteisiin perusteluita myös, kiitos. Linkkejä aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Childfree http://en.wikipedia.org/wiki/Antinatalism http://www.vhemt.org/ http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Vauvakuumeettomat/1135257381088 http://ellit.fi/ihmissuhteet-ja-perhe/parisuhteessa/vapaaehtoisesti-lapseton http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/499574 http://ylioppilaslehti.fi/2010/12/ilonpilaaja/ http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Ty%C3%B6+tuntui+antoisammalta/1135257381243
 3. Kysy mitä vaan vauvatoiveisiin ja yritykseen liittyen!
 4. Ei tarvitse nimiä paljastaa, jollei halua, mutta musta olisi mielenkiintoista tietää mistä ja miten olette keksineet lapsellenne etunimen/etunimet. Periytykö joltain sukulaiselta, bongasitteko nimikirjasta, keksittekö itse aivan uuden, annoitteko nimeämistehtävän isosiskolle tai -veljelle, nappasitteko joltain esikuvaltanne vai jollain muulla tavoin? Tuli mieleeni tällainen aihe, kun itse "keksin" unessa erään nimen, joka tarkistettuani Väestörekisteristä on vielä tosi harvinainenkin (mutta olemassa kuitenkin) ja nyt olen tykästynyt siihen aika lailla. Jos ko. nimen joskus mahdollisesti tulevalle lapselleni antaisin niin olisi ainakin kiva tarina sen synnystä.
 5. Löytyykö täältä sukupuolisensitiivisesti lapsiaan kasvattavia vanhempia? Millä kaikilla tavoilla yrität ottaa kasvatusopin huomioon arjessa? Miten muut suhtautuvat tähän vai oletko ohjeistanut heitäkin toimimaan tietyin tavoin? Entä mitä muut ovat mieltä tällaisesta opista? Sukupuoliroolit, jees vai nou? Linkkejä aiheesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolisensitiivinen_kasvatus http://www.naisunioni.fi/index.php?k=15670 http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/66073-pilottipaivakodissa-muhii-sukupuolivallankumous http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/10/tytosta_apuri_pojasta_paivakodin_pasmari_2960824.html
 6. Tässä ketjussa voisi ilmoitella tv-ohjelmista, lehtijutuista yms. sateenkaariperheaiheesta. *** Huhtikuun KaksPlussassa (nro 4/2012, ilmestyy 27.3.2012) on "Miten tullaan sateenkaariperheeksi?" -juttu.
 7. ^Ei, ei se ole näkemysero vaan biologiaa ja fakta. Niin ihminen, kissa, sika, silakka kuin hyttynenkin kuuluvat kuntaan nimeltä Animalia eli eläinkuntaan.
 8. Mun mielestä Manna on ihana. Mitä sitten, jos tulee mannapuuro mieleen? Ei se mun mielestä ainakaan ole mikään kamala mielleyhtymä. Ellei sitten vihaa mannapuuroa yli kaiken.
 9. ^Mun piti kans vähän pyöritellä silmiä tolle väittämälle.
 10. Rosalina Maire, Marleena, Marlena, Maja, Maija, Matilda, Magdalena, Magdaleena, Marina, Maria, Mari, Maaria, Malin, Maj, Malviina, Malena, Martta, Marjatta, Marianne, Marie, Maarit, Matleena, Marika, Marja, Marjaana, Margaretha, Margareetta, Margareeta, Margareta, Marianna, Mariia, Maya, Marita, Marketta, Madeleine, Marjut, Marjukka, Maaret, Mariella, Mariana, Marlene, Marikki, Marissa, Mariaana, Mai, Marta, Marjo, Maritta, Margit, Maila, Mariitta, Mailis, Majlis, Martina, Marttiina, Maarika, Marju, Maili, Marian, Mary, Marit, Marjanne, Margita, Margetta, Mandi, Mariann, Maini, Marke, Marisa, Margaret, Mariina, Maikki, Mariela, May, Marietta, Margot, Marjaleena, Marion, Markit, Manta, Marinka, Maari, Marikka, Mariette, Mariam, Marilla, Marjetta, Maarita, Martha, Mareena, Maia, Mariita, Maijastiina, Margarita, Marjanna, Mainikki Tässä vielä linkki, jossa kasapäin Ma-alkuisia nimiä.
 11. Kaikkee ne keksii. Tulikukka on minusta aika ihana.
 12. Tessa on ihana! Ja ei yhtään haittaa, että siitä tulee eräs söpö roolihahmo mieleen. 10 India?
 13. Awww ihana! Harmi vaan, että tuntuisi hieman hassulta antaa tuollainen, jos ei lapsella (tai edes vanhemmilla) ole muuten mitään yhteyttä Intiaan.
 14. Niin. Toi on aika vaikee, jos ei oikeen mikään iske. Ja enkä kyllä tiedä miksi edes vastaan tähän, kun ei ole mitään ehdotuksia antaa. Itse olisin niin mielelläni äiti ja olen vielä siinä "onnellisessa" tilanteessa ettei ole puolisoa äidin tittelistä kilpailemassa. Ei tarvitse toistaiseksi tällaista pohtia. Oletko muuten Setan foorumilla? Siellähän on sateenkaariperheille kuin transhenkilöillekin oma suljettu alueensa, jossa varmaan voisit saada enemmän vastauksia tällaiseen pohdintaan.
 15. Äiti jätti 16-kuukautisen lapsen yksin viideksi vuorokaudeksi – halusi juhlia yötä päivää Taas näitä järkyttäviä turhuusuutisia, mutta
 16. Ricky Martin perheineen Espanjan Vanity Fair -lehdessä. Plus video TÄÄLLÄ. *** Ihanan muotitietoiset hiukset lapsilla, heh.
 17. Ricky Martin perheineen Espanjan Vanity Fair -lehdessä. Plus lyhyt video TÄÄLLÄ. *** Ihanan muotitietoiset hiukset lapsilla, heh.
 18. Kyllä tuo minusta ihan selkeeltä plussalta näyttää. Onnea!
 19. Onnittelut Passiplussalle myös!
 20. Mulla tuli ensimmäisenä mieleen, että voisiko sillä olla jotain vaikutusta tutkimustulokseen, jos myöhään tai ei koskaan päivähoitoon menevät lapset ovat köyhemmistä "alemman sosiaaliluokan" perheistä ja varhain päivähoitoon menevät korkeasti koulutetuista, varakkaammista ja urakeskeisemmistä perheistä? Enkä väitä että kaikista köyhien perheiden lapsista tulee syrjäytyneitä ja rikkaiden lapsista onnellisia, mutta ei tuskin käy kiistäminen, että yhteys on niilläkin. Mutta enpä tiedä. Ota tästäkin selvää, että kumpi sitten on parempi, hoitoon alle yksivuotiaana vai aikaisintaan kolmevuotiaana.
 21. Säsily??? Kuulostaa ja näyttää ihan joltain väkisin väännetyltä suomennokselta vieraskielisestä nimestä. Cecily?