Elflady

Aktiivijäsen
 • Content count

  5074
 • Joined

 • Last visited

About Elflady

 • Rank
  Ei muuta elämää
 • Birthday 07/26/93

Recent Profile Visitors

2290 profile views
 1. 2,5 vuotta tuli ikäeroksi, esikoinen 10/2016, kuopus 4/2019
 2. Tokaa synnyttäessä kalvot puhkesi n. 5min ennen vauvan syntymää vesiammeessa.
 3. Tokaa synnyttäessä tens ja amme, liikkeen ja hengittelyn / keskittymisen lisäksi. Amme oli taivas vaikka ejdin siellä olla vain n. 7-8min ennen vauvan syntymää. En tahdo enää ikinä synnyttää kuivalla maalla, vauva syntyi siis veteen
 4. Eka käynnistyi vesien menolla ja 13,5h päästä oli poika syntynyt. Tokan kalvot oli ehjät vielä ponnistusvaiheen alussa, kalvot puhkesivat n. 5min ennen tytön syntymistä.
 5. Ja se mielihän muuttui, eli rahana otettiin. Koska kakki tarpeellinen vaan on jo ja se mitä ei ole, ei löydy pakkauksesta.
 6. ^ Ei käynnistä. Tutkimuksia on tehty siitä, että imetys raskausaikana ei lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Eikä se nännihierontakaan toimi taikakeinona, muuten kaikki käyttäis sitä menestyksekkäästi kun on pää täynnä raskautta Voi vauhdittaa synnytyksen käynnistymistä jos on muutenkin käynnistymäsä, mutta ei itse käynnistä
 7. Täällä menossa rv 25+5, taapero käy tissillä 1-2krt päivässä, mut ei sieltä n. 10 viikkoon kai mitään ole tullut. Unituttina ja välillä lohdukkeena siis. Jospa se maitokin joskus alkais taas virrata...
 8. Miekin merkkaan ja palaan kun ehin paremmin kirjottaa.
 9. Kylläpä helpotti tuo siun vastaus @sarvis, kiitos tosi paljon asian avaamisesta Tuntuu jotenkin, et netistä kauhean vähän mitään tietoa löytyy koko asiasta, siis jotain kyllä, mutta aika ristiriitaista ja suppeaa. Ja moni lähde puhuu ennestään vajaatoimintaisen äidin raskaudesta, eikä niinkään raskausaikana todetusta vajiksesta. Mut toki siitä vajiksen olemisesta mulla ei tietoa ole ennen raskautta, mut nyt se kuitenkin vasta on huomattu oli sitä jo aiemmin tai ei.
 10. Kiitos @sarvis vastauksestasi! Voiko tuosta TSH-arvosta tietää yksistään onko vajaatoiminta vakava vai ei? Oireitakin olen nyt jo monta pohtiessani havainnut, jotka voivat viitata vajikseen. Superkuiva iho, hiuksia tippunut ehkä enempi kuin normaalisti, se palelu, kylmät väreet, jonkin asteinen alakulo... Mut ku ne voi myös liittyä raskauteen ja/tai vuodenaikaan niin.... Ja neuvolassa ainakin olivat sitä mieltä, et noi viitteet koskee kaikkia raskaana olevia. Niin myös tulkitsin kilpirauhasliiton sivua.
 11. Mäkin tuun tänne porisemaan... Eilen rv 24+2 kävin sokerirasituksessa ja terkkari oli samaan syssyyn pistänyt TSH:n mittauksen, kun olen palellut raskaana ollessa aika paljon (aina oon ollut vilukissa). Olin sillä mielellä, että ihan turha testi, mutta joo eipä vaan ollutkaan. Arvo olikin 5,48mU/l, eli tosi reilusti koholla (tosin olin ollut kamalassa stressissä ja nukkunut tosi huonosti kaksi edeltävää yötä, mikä voi hieman vaikutaa, mutta ei se tuota koko ylitystä todellakaan selitä). Kaikkien muiden, vajisäitien, joiden kanssa olen nyt ehtinyt jutella/lukea keskusteluista, nuo TSH-arvot on sentään olleet melko maltillisesti yli viitteiden, mutta tuohan nyt on lähes kaksinkertainen viitteeseen nähden. Nyt pelottaa aivan kamalasti, että mitä kaikkea tää vajis on saanut aikaan meidän pienelle Rakenneultrassa rakenteet olivat ok, mutta huoli on valtava ja nyt on vielä joulun pyhät tulossa, eli sikälikään asia ei etene nyt viikkoon mihinkään. Ensi viikon loppupuolella koitan selvitä labraan ottamaan uudestaan arvot, silloin mukana myös T-4V ja se TPOjotain... Niitten labrojen jälkeen saan sitten kai vasta lääkityksen. Varasin myös soittoajan endokrinologille, mutta se on vasta 8. tammikuuta, eli ensin aloitan neuvolan ohjeella ja sitten varmistelen vielä jatkoa ja kontrolleja spesialistin kanssa. Koskaan aiemmin ei ole kilppariarvoja multa mitattu, eli mitään tietoa ei ole onko ollut ongelmia aiemmin. Raskaaksi tulin esikoista imettäessä (esikoinen oli n. 1v 9kk kun plussasin), eikä kiertoa ollut näkynyt, eli sikäli olen tulkinnut helpoksi plussaksi. Se puhuisi sen puolesta, että vaikeaa vajista ei ole ollut ainakaan ennen raskautta, kun raskaaksi on suht helposti tultu. Raskaus on sujunut ongelmitta tähän saakka. Itsestäni en ole lainkaan huolissani, mutta mun sydän on kääntynyt nurin, kun pelottaa, että meidän vauvalle käy jotain tämän takia, pelottaa, että se kuolee kohtuun tai jotain muuta kamalaa. Mutta enhän mä oo voinut tajuta vaatia kokeita aiemmin, kun en ole tajunnut oireilevani sen suuntaisesti Silti on ihan kauhea tuska ja itsesyytös, kun tällainen on jäänyt huomiotta.
 12. Esikoinen yk4, nykyinen raskaus alkoi reilun vuoden toivomisen jälkeen, mutta kiertoa ei ollut näkynyt (esikoinen rinnalla) ennen tärppiä.
 13. Mulla on paineet alakantissa raskausaikana, oli esikoisesta ja on nyt. Esikon odotuksessa välillä vähän huimasi kevyesti, tällä kertaa oon joutunut useaan kertaan yhtäkkiä istumaan kun silmissä pimenee tyystin. Yleensä tulee heti aamulla kun ei muista nousta riittävän rauhassa, mut välillä ihan muutenkin.
 14. Vessan kaapissa se yksi esikoisen ajalta ja kolme nykyisen rv 18+0 raskauden alusta
 15. No oliha se värkki vähän arka, mut en mä ny muista et se kovin kipeä ois ollu..