Elflady

Aktiivijäsen
 • Content count

  5074
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Elflady

 1. 2,5 vuotta tuli ikäeroksi, esikoinen 10/2016, kuopus 4/2019
 2. Tokaa synnyttäessä kalvot puhkesi n. 5min ennen vauvan syntymää vesiammeessa.
 3. Tokaa synnyttäessä tens ja amme, liikkeen ja hengittelyn / keskittymisen lisäksi. Amme oli taivas vaikka ejdin siellä olla vain n. 7-8min ennen vauvan syntymää. En tahdo enää ikinä synnyttää kuivalla maalla, vauva syntyi siis veteen
 4. Eka käynnistyi vesien menolla ja 13,5h päästä oli poika syntynyt. Tokan kalvot oli ehjät vielä ponnistusvaiheen alussa, kalvot puhkesivat n. 5min ennen tytön syntymistä.
 5. Ja se mielihän muuttui, eli rahana otettiin. Koska kakki tarpeellinen vaan on jo ja se mitä ei ole, ei löydy pakkauksesta.
 6. ^ Ei käynnistä. Tutkimuksia on tehty siitä, että imetys raskausaikana ei lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Eikä se nännihierontakaan toimi taikakeinona, muuten kaikki käyttäis sitä menestyksekkäästi kun on pää täynnä raskautta Voi vauhdittaa synnytyksen käynnistymistä jos on muutenkin käynnistymäsä, mutta ei itse käynnistä
 7. Täällä menossa rv 25+5, taapero käy tissillä 1-2krt päivässä, mut ei sieltä n. 10 viikkoon kai mitään ole tullut. Unituttina ja välillä lohdukkeena siis. Jospa se maitokin joskus alkais taas virrata...
 8. Miekin merkkaan ja palaan kun ehin paremmin kirjottaa.
 9. Kylläpä helpotti tuo siun vastaus @sarvis, kiitos tosi paljon asian avaamisesta Tuntuu jotenkin, et netistä kauhean vähän mitään tietoa löytyy koko asiasta, siis jotain kyllä, mutta aika ristiriitaista ja suppeaa. Ja moni lähde puhuu ennestään vajaatoimintaisen äidin raskaudesta, eikä niinkään raskausaikana todetusta vajiksesta. Mut toki siitä vajiksen olemisesta mulla ei tietoa ole ennen raskautta, mut nyt se kuitenkin vasta on huomattu oli sitä jo aiemmin tai ei.
 10. Kiitos @sarvis vastauksestasi! Voiko tuosta TSH-arvosta tietää yksistään onko vajaatoiminta vakava vai ei? Oireitakin olen nyt jo monta pohtiessani havainnut, jotka voivat viitata vajikseen. Superkuiva iho, hiuksia tippunut ehkä enempi kuin normaalisti, se palelu, kylmät väreet, jonkin asteinen alakulo... Mut ku ne voi myös liittyä raskauteen ja/tai vuodenaikaan niin.... Ja neuvolassa ainakin olivat sitä mieltä, et noi viitteet koskee kaikkia raskaana olevia. Niin myös tulkitsin kilpirauhasliiton sivua.
 11. Mäkin tuun tänne porisemaan... Eilen rv 24+2 kävin sokerirasituksessa ja terkkari oli samaan syssyyn pistänyt TSH:n mittauksen, kun olen palellut raskaana ollessa aika paljon (aina oon ollut vilukissa). Olin sillä mielellä, että ihan turha testi, mutta joo eipä vaan ollutkaan. Arvo olikin 5,48mU/l, eli tosi reilusti koholla (tosin olin ollut kamalassa stressissä ja nukkunut tosi huonosti kaksi edeltävää yötä, mikä voi hieman vaikutaa, mutta ei se tuota koko ylitystä todellakaan selitä). Kaikkien muiden, vajisäitien, joiden kanssa olen nyt ehtinyt jutella/lukea keskusteluista, nuo TSH-arvot on sentään olleet melko maltillisesti yli viitteiden, mutta tuohan nyt on lähes kaksinkertainen viitteeseen nähden. Nyt pelottaa aivan kamalasti, että mitä kaikkea tää vajis on saanut aikaan meidän pienelle Rakenneultrassa rakenteet olivat ok, mutta huoli on valtava ja nyt on vielä joulun pyhät tulossa, eli sikälikään asia ei etene nyt viikkoon mihinkään. Ensi viikon loppupuolella koitan selvitä labraan ottamaan uudestaan arvot, silloin mukana myös T-4V ja se TPOjotain... Niitten labrojen jälkeen saan sitten kai vasta lääkityksen. Varasin myös soittoajan endokrinologille, mutta se on vasta 8. tammikuuta, eli ensin aloitan neuvolan ohjeella ja sitten varmistelen vielä jatkoa ja kontrolleja spesialistin kanssa. Koskaan aiemmin ei ole kilppariarvoja multa mitattu, eli mitään tietoa ei ole onko ollut ongelmia aiemmin. Raskaaksi tulin esikoista imettäessä (esikoinen oli n. 1v 9kk kun plussasin), eikä kiertoa ollut näkynyt, eli sikäli olen tulkinnut helpoksi plussaksi. Se puhuisi sen puolesta, että vaikeaa vajista ei ole ollut ainakaan ennen raskautta, kun raskaaksi on suht helposti tultu. Raskaus on sujunut ongelmitta tähän saakka. Itsestäni en ole lainkaan huolissani, mutta mun sydän on kääntynyt nurin, kun pelottaa, että meidän vauvalle käy jotain tämän takia, pelottaa, että se kuolee kohtuun tai jotain muuta kamalaa. Mutta enhän mä oo voinut tajuta vaatia kokeita aiemmin, kun en ole tajunnut oireilevani sen suuntaisesti Silti on ihan kauhea tuska ja itsesyytös, kun tällainen on jäänyt huomiotta.
 12. Esikoinen yk4, nykyinen raskaus alkoi reilun vuoden toivomisen jälkeen, mutta kiertoa ei ollut näkynyt (esikoinen rinnalla) ennen tärppiä.
 13. Mulla on paineet alakantissa raskausaikana, oli esikoisesta ja on nyt. Esikon odotuksessa välillä vähän huimasi kevyesti, tällä kertaa oon joutunut useaan kertaan yhtäkkiä istumaan kun silmissä pimenee tyystin. Yleensä tulee heti aamulla kun ei muista nousta riittävän rauhassa, mut välillä ihan muutenkin.
 14. Vessan kaapissa se yksi esikoisen ajalta ja kolme nykyisen rv 18+0 raskauden alusta
 15. En löytänyt aloitusta tästä aiheesta. Eli te toisella tai vaikka kuudennella kierroksella olevat, mitä eroja ja yhtäläksyyksiä olette odotuksissanne havainneet? Kuinka pitkä väli on edelliseen/edellisiin raskauksiin? Muuta asiaan liittyvää? Itse toista odotan nyt rv 15+4. Esikoista odottaessa ei kipuja ja kolotuksia ollut juuri yhtään, tällä kertaa tuntuu, että oöen aivan rampa Esikoinen on 2v ja käy vielä mulla rinnalla, imetys ehkä on vaikuttanut siihen edellisestä raskaudesta palautumiseen ja siksi nyt kipuilee herkemmin... Tai sit muuten vaan vaikeampi kierros. Todin phv on lieventynyt nyt aiemmin verrattuna edikoisen odotukseen kun voin pahoin koko ajan noin puoliväliin saakka. Tunteet heittelee nyt paljon pahemmin kuin eka kerralla.
 16. No oliha se värkki vähän arka, mut en mä ny muista et se kovin kipeä ois ollu..
 17. Onko päivitys tarkoitus joskus vielä tehdä loppuun vai onko tämä foorumi ylläpitäjien puolelta jo jäänyt unholaan?
 18. 40+1 spontaanisti alkoi vesienmenolla.
 19. Ekan ja tokan välille näyttäis tulevan eroa noin 2,5 vuotta
 20. Esikoinen oli aikanaan NuuNuu, nyt toista odotellaan ja hänen työnimensä on Tuittu. Oli nt-ultrassa niin yhteistyöhaluton tuittu ja mie oon nyt raskausaikana ollut niin tuittu, että ihan sopiva nimi hälle tässä vaiheessa
 21. Mulla nyt rv 14+2 ja rinnalla käy 2v taapero noin kolmesti päivässä. Aamulla heräämisen jälkeen ja sitten päikkäreille ja yöunille käydessä. Imetyskipu oli eka raskausoirekin. Edelleen sattuu, välillä enempi ja välillä vähempi. Toiveissa silti, että imetys jatkuisi pikkusisaruksen syntymisen jälkeenkin mikäli esikoinen itse haluaa jatkaa
 22. Ekaa odottaessa otettiin vuonna 2016 pakkaus. Nyt toista odotellaan ja toistaiseksi ainakin ajattelisin, et nytkin pakkaus otettaisiin, mutta saattaahan se mieli vielä muuttuakin
 23. Parhaita kivunlievityskeinoja mulla oli liikkuminen ja hengittely. Jumppapallo ei toiminut yhtään, ihan kamala. Lämpötyynyistä ja tensistä en kokenut saavani apua. Muuta en kokeillutkaan, ammeeseen oisin halunnut, mutta alkoi ponnistuttaa ennen kuin amme oli täynnä enkä sitten sinne päässyt enää.
 24. Jee! Todellakin mukana tässä, tätä pitää myös jatkossakin nostella, niin sais pidettyä foorumin elossa
 25. Okt (maatila) maalla, asuinneliöitä... Liikaa.. Melkein 300. Onpahan taaperolla tilaa juosta