amppeli

Aktiivijäsen
  • Content count

    1164
  • Joined

  • Last visited

About amppeli

  • Rank
    Addikti

Recent Profile Visitors

806 profile views
  1. Meillä on varmaan vähän alle 20 vaippaa ja normaalisti pestään päivittäin. Narukuivatus ja yökertsi. Sitä mä en ole ikinä ymmärtänyt, että vaipat pitäisi jotenkin laittaa valmiiksi. Tai siis minä en laita. Nappaan taskun kerrallaan ja sinne sisään tilanteeseen sopivat imut. Toki miehen aiheuttamia vahinkoja (liian pienet imut/ sisätäyttövaippa ilman imuja yms yms) olisi vähemmän jos vaipat täyttäisi valmiiksi.
  2. Mä olen muuten aikeissa laittaa uudenkarhean R&R tuplaläpän koossa M myyntiin, laita yv jos olet kiinnostunut. (Ostin uutena yövaipaksi mutta emme iho-ongelmien vuoksi nyt yökestoile, vaippa toimi kyllä erinomaisesti kun kokeilimme.)
  3. Onnikasta ei kai saa uutena mistään tällä hetkellä, kun yrittäjä on itse äitiyslomalla (jos en nyt täysin sekoita merkkejä). Nostanee hintoja.
  4. Ei ole reisiaukko lyhentynyt. Meillä on kaksi uutta Hahtuvahullun m-taskua ja kaksi vanhan mitoituksen m-taskua ja vanhat toimii, uusien reisiaukko liian suuri. Olen teettänyt omatoiveena vanhan mitoituksen aio:ta
  5. Näin. Supistuksia tuli 3 vrk putkeen ennen sektiota. Välissä puhkottiin kalvot ja annettiin tipalla oksitosiinia.
  6. PS

    Meillä on tuore kokemus Porvoosta ja oikein positiivinen sellainen Itse asiassa satuttiin olemaan sairaalassa kun tuo muutto remonttia varten oli tekeillä, ja meille selvisi vasta siellä, että remonttia ja muuttoa edes tulee. Ainoastaan synnytysosasto muutti evakkotiloihin, lapsivuodeosasto (jolla jo muuttopäivänä olimme) jäi paikoilleen. Me menimme varta vasten Helsingistä Porvooseen synnyttämään rauhallisemman sairaalan ja perhehuoneen toivossa. Tuskin ilman NKL-remonttia olisi sinne lähdetty mutta nyt oli tosi hyvä ratkaisu. Saimme erittäin hyvää hoitoa, tarvittavan kivunlievityksen (lääkkeetön ja lääkkeellinen) sekä sen toivomamme perhehuoneen. Varsinaiset perhehuoneet oli täynnä, mutta meille tehtiin sellainen tavallisesta osastohuoneesta. Kätilöt olivat ammattitaitoisia ja mukavia ja sain riittävää imetysohjausta. Kätilöt käyttivät ohjaukseen tosi paljon aikaa, kun pyysin apua. Ei ollut kiireen tuntua. Hyvä kokemus
  7. Yökkäily aamulla hampaita pestessä. Tämä alkoi ennen plussatestiä ja helpotti yhdessä pahoinvoinnin häviämisen kanssa n rv 12-13.
  8. Minun nimeni on erittäin harvinainen, miehen nimi jokseenkin harvinainen. Molemmat nimet ovat kauniita. Minun sukuhaarani on päättymässä meihin. Meidän poikamme saanee minun nimeni. Isä saanee sitten tahtonsa läpi uskontoasiassa. Tämä oli miehen ehdotus ja luultavasti toimimme näin. Naimisiin mennessämme keskustelimme sukunimistä mutta koska kumpikaan ei halunnut omaa nimeään vaihtaa, olemme eri nimillä. Tuolloin pohdin että vaihdan nimen jos myöhemmin alkaa siltä tuntua, mutta ei kyllä ole alkanut vaan päinvastoin valinnan oikeellisuus on vain vahvistunut ja minulla on vahva sukunimeeni liittyvä identiteetti.
  9. Joa on ihan kaunis, mutta en tiedä onko se tytön vai pojan nimi. Annan 7. Entä samantyylinen Joel?
  10. Ekalla neuvolakäynnillä mainittiin foolihaposta. Olin lukenut lehtijutuista ja netistä sen tarpeellisuudesta etukäteen ja aloittanut syömisen jo pari kuukautta ennen yrityksen aloitusta. Yritysaikana soitin teratologiseen tietopalveluun kysyäkseni erään lääkkeen sopivuudesta, jos tulenkin raskaaksi ja syön ko. Lääkettä tietämättä vielä raskaudesta. Tuolta erikseen kehottiin aloittamaan foolihappo nyt heti samalla kun vastattiin varsinaiseen kysymykseeni.
  11. Minä teen kesäpeittoa Mandarin Petit -puuvillalangasta, joka on hyvin miellyttävää virkattavaa. Vähän ohut tietysti, joten neliöitä pitää tehdä aika paljon. Laskin että 60x80 peittoon tarvitsen 63 neliötä. Vuokrikangasta en aio laittaa, ellei sitten käytäntö osoita sen tarvetta. Sitten lisään kankaan myöhemmin. Plussaa siitä, että puuvillapeiton voi pestä 60 asteessa.
  12. Dropsin sivuilta löytyy todella paljon ilmaisia neule- ja virkkausohjeita http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php Siellä on mm. virkattuja nuttuja ja tossuja.
  13. Minulla on silloin tällöin lyhyitä samanlaisia tuntemuksia ja juuri lantion alueen liitoksiin olen ko. kivun liittänyt. Eli hyvin pieneksi alkavaksi liitoskivuksi epäilen omalla kohdallani ja kuvaus tuntuu ihan tutulta. Toki pissanäyte kannattaa katsoa jos sitä yhtään epäilee.
  14. ^ kiva kuulla kokemuksestasi Katselin täälläkin äitiysjoogatarjontaa ja näytti, että se voisi olla sopivampaa sitten myöhemmin. En ole kyllä muutoin joogannut että en tiedä, suositellaanko sen aloitusta edes nollasta raskaana ollessa.
  15. Kävin kesällä gynellä kun yritys oli jo käynnissä ja mainitsin siitä. Otettiin papa ja ultrattiin ja kaikki oli ok, mutta nämä olisi tehty ilman yritystäkin. Nyt kävin työterveydessä muihin vaivoihin liittyen ja otettiin kilpirauhasarvot, senkka ja hemoglobiini. En tiennyt olevani raskaana mutta kokeiden aikaan olin jo. Kaikki olikin ok ja hb oli 139. Oli mukava kuulla hb-arvo tässä kohtaa. Soitin kunnalliseen hammaslääkäriin ja sain ajan suuhygienistille parin kuukauden päähän, tämäkin soitto siis ennen raskautta. Mitenkään erityisesti raskautta varten en hakeutunut tutkimuksiin.