ainomarjatta

Jäsen
  • Content count

    37
  • Joined

  • Last visited

About ainomarjatta

  • Rank
    Tavis
  1. Kiitos rouva Tossavainen.. Kauramaitoa on meillä vanhempi lapsi käyttänytkin ja on tykännyt siitä. Se maistuu ihan hyvälle(kunhan makuun tottuu). Vieläkin epäilen onko tämä pojan korvikkeelle oksentelu allergiaa, kun ei ole ihottumaa eikä mitään muutakaan oiretta. Porkkana on ainoa ruoka-aine, joka on varmaksi huomattu aiheuttavan allergiaoireita, ihottumaa tuli niskaan ja selkään. Ehkä oireita tulisikin, jos jatkaisin maitokokeilua pidempään. Mutta äidinmaidolla pärjätään toistaiseksi ihan hyvin.
  2. Hei! Minäpä nostan tätä ketjua! Olen huomannut, että meidän 9kk:den ikäisellä saattaisi olla maitoallergia. Hän on saanut maitona vain äidinmaitoa syntymästään lähtien. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin korviketta noin kolme viikkoa sitten. Seurasi se, että ihan säännöllisesti poika oksentaa korvikkeen vähän maidon juonnin jälkeen. Muulloin ei oksenna. Tämä oksennus on sellaista, että se tulee ihan väkisin, olen esim. viemässä poikaa nukkumaan, niin on kiire nostaa poikaa pystyasentoon tai kyljelleen, kun oksennus tulee. Muistui mieleen sekin, että joskus pienempänä vauvana saattoi oksennella, kun olin syönyt riisipuuroa. Maitoa en itse osaa juoda ja käytän maitotuotteista omassa ruoassani yleensä vain juustoa ja jogurttia, kalsiumlisää on pitänyt syödä aika paljon. Mitään iho- eikä muita suolisto-oireita pojalle ei ole tullut. Neuvolaan soitin aamulla. Suosittelivat imettämään edelleen ja halutessani kokeilemaan kaupasta saatavaa maitojauhetta, joka on jotenkin paremmin pilkottua. Tai sitten hakemaan apteekista Nutrilon soijan. Ensimmäinen purkki pitää itse maksaa kokonaan ja jos se sopii, niin sitten pääsee lastenpolille aika pian hakemaan reseptiä. Epäilen vaan, että suostuukohan poika juomaan tuotakaan soijamaitoa..? Eikö se ole aika voimakkaanmakuista? Tämä lapsi on hyvin "kranttu" muutenkin.... Taidetaan jatkaa imetystä! Vaikka mielessä pyörii se, että pitäähän minun jossain vaiheessa vieroittaakin ja jokin muu maito lapselle olla, ainakin ensi vuonna jossain vaiheessa! Jos tämä on maitoallergiaa, niin tuskin se kovin nopeasti häviää.. Ja mitä pienempänä yrittää, niin sitä helpommin tottuisi makuun... Joka tapauksessa aion myös jatkaa imetystä. Meillä oli toisellakin lapsella maitoallergia, mutta se meni ohi kahdessa vuodessa. Se oli tosi ärhäkkä laadultaan. Tämä vaikuttaa siihen verrattuna helpommalta. Mietin jopa voiko tuo oksennusreaktio olla sittenkin jotain muuta kuin maitoallergiaa? Esim. poika oppii maistamaan eri makuja tosi monen maistamiskerran jälkeen.
  3. Meidän kolmikon ikäerot: Vanhin(poika) ja toinen(tyttö) ikäeroa vain 1v2kk. Kolmas (tyttö) ja ikäeroa isosiskoon 1v9kk. Kasvatuksessa täytyy tosiaan ottaa huomioon lapsen temperamentti. Mullakin kesti aikansa ennen kuin tajusin, että tätä kolmatta pitää käsitellä vähän eri tavalla. Poika oli taaperona tosi vilkas, mutta varovainen suhteessa uusiin asioihin. Hän on ns. hitaasti lämpeävä. Jos tyttöjen luonteita kuvaisi, niin vanhempi on kuin kaunis keväinen päivä, nuorempi on kuin ukkosmyrsky. Eikä mitenkään pahalla sanottuna. Nuorempi tyttö on vain erilainen ja tulee kyllä varmasti pärjäämään elämässään. Tulee mieleen muisto... Nämä kaikki kolme olivat kerran mummolassa yökylässä. Mummo oli yrittänyt laittaa yöksi vaippaa nuoremmalle tytölle, vaikka tyttö oli ollut yli kuukauden jo kokonaan ilman vaippoja(en muistanut sanoa). Tyttö oli pieni,reilusti alle 2-v eikä osannut puhua vielä kovin selkeästi. Mutta mummolle oli kyllä tullut selväksi, että vaippaa ei enää käytetä... Kielen kehityksestä; 10-12kk:tottelee yksinkertaisia käskyjä 16-20kk:ymmärtää kieltoja (Mielen maailma, kehityspsykologia) Tuon pohjalta sanoisin, että teidän taapero ei vaan vielä ymmärrä kieltoja, mutta se on vielä ihan normaalia. Ei hän varmasti ymmärrä satuttavansakaan. Jos vaan jatkat samaan malliin kuten olet tehnytkin, niin muutosta pitäisi tapahtua syksyyn mennessä...
  4. Hei. Vauvan tulo voi muuttaa pahemmaksi, mutta toisaalta syksyyn on vielä aikaa. Ole rauhassa, sitä sinun ei sitä tarvitse vielä stressata! Odottavan äidin pitäisi muutenkin murehtia mahdollisimman vähän... Minulla on kolme ensimmäistä lasta syntynyt pienin ikäeroin ja meillä vauvan syntymä muutti tilannetta keskimmäisen osalta niin, että hän tahtoi olla iso. Oli vauvan syntyessä muistaakseni 1v.9kk ja jätti pois kaikki vauvamaiset asiat kuten vaipat, jopa yövaippakin jäi kuukaudessa pois. Toisaalta meidän silloinen kolmevuotias taas oli mustasukkainen ja se oireili monella tavalla... Päivä kerrallaan siinä vaan eteenpäin mentiin ja pikkuhiljaa porukka hitsautui yhteen ja alkoi leikkiä keskenään... Oletko muuten puhunut asiasta neuvolassa? Ehkä terveydenhoitajalla on asiantuntemusta ja hän tuntee lapsesikin.
  5. Jaksamista kovasti! Kuulostaa tosi raskaalta. Meillä ei oo ollut noin nuorena eikä noin pahana, mutta parhaiten selvisin tuollaisista yrittämällä itse säilyttää viileän asenteen. Jos hakee huomiota negatiivisin keinoin, niin ehkä siitä tilanteesta pois sulkeminen auttais, että ei ainakaan onnistu siinä huomion saamisessa. Meillä oli systeeminä jäähypaikka+minuutti per ikävuosi, joka ainakin tavallisiin uhmailuihin tehosi. Mutta tehoaako tuollaiseen, kun toinen on noin pieni... Miten hän reagoi, kun tuhmuuksien tekoon sanotaan topakasti "EI!"? Toivottavasti löydät hyviä opuksia ja apua ja vertaistukea ennen teidän kolmannen pikkuisen syntymää.
  6. Niin minustakin hyvä linkki, toivottavasti mahdollisimman moni kävis tuon katselemassa, jos refluksi on ajankohtaista. Tiedän miten ikävä vaiva refluksi on. Lähipiirissäni oleva vauva sai helpotusta maidon sakeuttamisaineesta(imetyksen kanssa tietysti ei voi oikein toteuttaa) ja yhdestä lääkkeestä.
  7. Jos tämä viestin lainaaminen onnistuu(olen vasta-alkaja täällä) Niin minusta hyviä vaippoja on olleet onesize omenavaipat. Googlettamalla omenavaippa löytyy. No, ihan vastasyntyneelle en ole kokeillut, mutta aika pienelle ja uskon, että meillä näitä käytetään loppuvaippa-aika... Käytössä nuo vaipat ovat olleet hyviä, sisäpinta tuntuu kuivalle ja ei ole falskanneet,vaikka on hoikahko vauva.. Ostin aluksi edullisen hinnan vuoksi, nyt olen tilannut lisää.
  8. OAS

    Tsemppiä synnytykseen stigmation!
  9. Hei! En lukenut koko ketjua. Onko täällä ollut tätä linkkiä: http://areena.yle.fi/video/1320824656630 Siinä haastatellaan Tiina Tuomelaa ja tosi hyödyllisiä juttuja, jos vaikka epäilee refluksitautia lapsellaan..
  10. Hei! Voimia kaikille maitoallergian kanssa kamppaileville! Minulla on nyt 7-vuotias lapsi, joka oli hyvin voimakkaasti moniallerginen kaksi ensimmäistä vuotta. Kokeiltiin lähes kymmenen erilaista apteekin korviketta (turhaan..) ja imetin kymmenen kuukautta hyvin tarkalla imetysdieetillä(pois oli esim. maitotuotteet,muna,vehnä,nauta). Sitten viimein muistaakseni Almiron Pepti oli se, jota vauva alkoi sietää niin hyvin, että lopetin imetyksen. Kahdessa kuukaudessa sekin kävi sopimattomaksi ja sitten juotiin kaupan kauramaitoa seuraava vuosi. Tuntuu hurjalta muistella sitä aikaa, kun vauva pystyi syömään esim. 9kk iässä äidinmaidon lisäksi vain kauraa, mustikkaa, uusiseelantilaista lammasta(ei syö vehnää ruoakseen) ja bataattia. Hän sai myös hengitystieoireita, joten siedätyshoito ei ollut ratkaisu. Mutta nykyään hän voi syödä kaikkea!! p.s. Yliopiston apteekissa on saatavana hyvä heidän itse valmistamansa monivitamiinivalmiste, jota allergialääkäri Tiina Tuomela suositteli meille.
  11. Me kotiuduimme sunnuntaina. Vauva oli syntynyt lauantaiaamuna. Muiden lasten kanssa olin ollut vähän pidempään sairaalassa.
  12. Meillä on kaikilla lapsilla 3-4 kummia. Siis kaksi pariskuntaa tai yksi pariskunta ja yksi sinkku. Kummit ovat suurimmaksi osaksi meidän vanhempien sisaruksia ja läheisiä serkkuja. Mieheni sisaruksista yhdellä oli jo runsaasti kummilapsia ja hän ilmaisi tämän jo raskausaikana. Siksi emme heitä pyytäneet kummiksi kenellekään lapsistamme. Olen enemmän sukulaiskummien kannalla, sillä nyt lapsista vanhimpien ollessa kouluikäisiä, he ovat saaneet olla yksin kyläilemässä kummiperheiden luona. Jokaiselle on onneksi löytynyt yksi tällainen läheinen kummipaikka, jonne on ollut oikein tervetullut. Tällaisesta kyläilystä lapsi on saanut paljon iloa, sillä sisarukset ovat jäänyt kotiin ja kummilassa on saanut "erityishuomiota". Yökylässä oleminen on erityisesti opettanut itsenäistymistä. Se on hieman eri asia kuin mummola... Lapset eivät myöskään ole kateellisia toisen pääsemisestä yksin kylään, koska he tietävät että pääsevät itsekin jonkun oman kumminsa luokse. Eikä esim. tädille tule huonoa omaa tuntoa siitä, että suosisi yhtä sisaruksista, kun kummiuden takia saa ottaa juuri sen yhden lapsen kylään. Toki joskus ovat kylässä kaikkikin, mutta ei koskaan kaikki yökylässä. Itsekin kummina otan kummilapset mielellään kylään. Juuri tänään onkin kummipoika tulossa hiihtolomavieraaksi useammaksikin yöksi. Sukulaisten kesken näistä kyläilyistä on ollut jotenkin helpompi sopia. Ne ovat mielestäni kummiudessa parasta. Ei ne lahjat! Nuorimmalleni näitä sukulaisia ei jäänyt kummiksi(en tahtonut samaa kummia kuin sisaruksella), mutta toivon lähimmistä ystäväperheistämme kasvavan hyvät kummit. Olen myös toisen ystäväperheen lapsen kummi, joten se lujittaa yhteydenpitoa kumminkin päin.
  13. Minulla on aina pysyneet poissa niin kauan kuin olen imettänyt. Toisiksi nuorimman kanssa alkoivat siis vasta 11kk synnytyksen jälkeen. En odotakaan niiden alkavan ennen kuin lopetan imetyksen. Suunnitelmani on imettää lähelle vuoden ikään tai ehkä vähän ylikin. Se riippuu siitä, miten jaksan ja miten vauvalle äidinmaito kelpaa... Synnytyksestä on nyt 4kk ja minä kyllä kaipaisin jo menkkoja. Taidan olla harvinaisuus! Sen vuoksi, koska minusta on kurjaa(miehen puolesta) kun hormoonit aiheuttavat sen, ettei rakastelu kiinnosta juuri lainkaan...
  14. Ulla, aika neutraali, mutta omalle en harkitsisi.. 7 Miitta?
  15. Rinnat on kyllä suurentuneet joka raskauden jälkeen, vaikka kiloja ei ole aikaisemmasta kolmesta juurikaan jäänyt. Nyt tämä neljäs kerta on kuitenkin eri juttu, kun on välissä ollut useamman vuoden tauko. Toivottavasti nämä kilot lähtee yhtä hyvin kuin nuorempana. Olen vähän yli kolmekymmentä...