LilleriLalleri

Aktiivijäsen
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

About LilleriLalleri

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tällä hetkellä asustellaan vuokralla kerrostalo kaksiossa jossa 40 neliöö. Perheeseen kuuluvat siis minä,mieheni ja 2v 3kk vanha poika. Tilaa on aivan liian vähän, mutta omakotitalo on rakenteilla ja näillä näkymin päästään muuttamaan ensi keväänä
 2. Hotelli on tosi hyvässä paikassa. Kaikki nähtävyydet ym ovat kävelyetäisyydellä. Oltiin miehen kanssa kahdestaan viime elokuussa Prahassa. Kaupunkia katselin lapsiperheen silmin, mutta oma reilu vuoden ikäinen jäi kotiin hoitoon matkan ajaksi. Moniin nähtävyyksiin ei pääse vaunujen kanssa tai on sellaisten kanssa hankala mennä. Rappusia on paljon, joten vaunuja tai matkiksia täytyy kantaa tai sitten niitä ei voi ottaa ollenkaan nähtävyyksiin mukaan. Voin kertoa lisää mitä haluatkin tietää jos vain voin olla avuksi.
 3. Meillä ei olla kiinnostuttu tv:stä ollenkaan. Sitä jaksetaan katsoa muutamia minuutteja, mutta sitten jo kyllästytään. Ei ole yhtään kyllä haitannut ettei tv kiinnosta. Ehtiihän sitä vielä tuijottelemaan
 4. Kopion tekstini tuosta aiemmasta ketjusta: Meillä ei astma alkanut yöllisillä yskäkohtauksilla lainkaan vaan selkeillä hengitystievaikeuksilla. Kohtaukset tosin usein ajoittuivat juuri yöaikaan. Syyskuun puolessa välissä tultiin keuhkojen rohinan vuoksi yksityiselle, joka laittoi lähetteen heti kunnalliselle puolelle. Samantien otettiin sairaalahoitoon jossa vietettiin yksi yö. Siitä lähtien hengitystievaikeuksia ollut jokaisen infektion yhteydessä. Kunnallisella ollaan käyty ahkeraan kontrolleissa, mutta siellä ei lääkäri ottanut oikeen todesta meidän vanhempien astmaepäilyjä vaan aina jatkettiin "katsotaan"- linjalla. Viikko sitten poika sai erittäin vaikean hengenahdistuskohtauksen ja tultiin yksityiselle ja keuhkot kuunneltuaan lääkäri totesi, että selvät astmakeuhkot ja teki heti diagnoosin. Nyt on kunnon lääkity päällä ja poika on kuin eri lapsi. Nyt on siis astmalääkitys kokoaikasena jonkin aikaa kunnes mennään kontrolliin ja katsotaan voidaanko lääkitys lopettaa tai voidaanko sitä ainakin vähentää. Ja jos voidaan lopettaa, niin sitten lääkitys aloitetaan aina jokaisen infektion yhteydessä. Eli meillä siis kyseessä infektioastma. Lääkkeinä tällä hetkellä singulair ja ventoline.
 5. Meillä ei astma alkanut yöllisillä yskäkohtauksilla lainkaan vaan selkeillä hengitystievaikeuksilla. Kohtaukset tosin usein ajoittuivat juuri yöaikaan. Syyskuun puolessa välissä tultiin keuhkojen rohinan vuoksi yksityiselle, joka laittoi lähetteen heti kunnalliselle puolelle. Samantien otettiin sairaalahoitoon jossa vietettiin yksi yö. Siitä lähtien hengitystievaikeuksia ollut jokaisen infektion yhteydessä. Kunnallisella ollaan käyty ahkeraan kontrolleissa, mutta siellä ei lääkäri ottanut oikeen todesta meidän vanhempien astmaepäilyjä vaan aina jatkettiin "katsotaan"- linjalla. Viikko sitten poika sai erittäin vaikean hengenahdistuskohtauksen ja tultiin yksityiselle ja keuhkot kuunneltuaan lääkäri totesi, että selvät astmakeuhkot ja teki heti diagnoosin. Nyt on kunnon lääkity päällä ja poika on kuin eri lapsi. Nyt on siis astmalääkitys kokoaikasena jonkin aikaa kunnes mennään kontrolliin ja katsotaan voidaanko lääkitys lopettaa tai voidaanko sitä ainakin vähentää. Ja jos voidaan lopettaa, niin sitten lääkitys aloitetaan aina jokaisen infektion yhteydessä. Eli meillä siis kyseessä infektioastma.
 6. L&B nettimyymälässä kaikki -70%
 7. Meillä onnistuu syöttötuolissa istuen
 8. Ihana lukea paria rohkaisevaa tarinaa. Täällä siis edessä myös tutista vieroittaminen. Vien sitä päätöstä kokoajan eteenpäin, mutta vielä se on edessä. Päivät jo menee ihan hyvin ilman tuttia, mutta päiväunille ja yöunille mentäessä vielä selkeesti kaipaa tuttia. Jospa se tästä pikkuhiljaa...
 9. Poika on nyt 1v7kk. Viime jouluna ei saanut meiltä vanhemmilta lahjaksi mitään. Tänä jouluna annetaan yksi lahja. Myös kummeja ja isovanhempia ollaan ohjeistettu etteivät ostaisi kamalaa määrää lahjoja, mutta se taitaa olla turha toive.
 10. Meillä olis taannoin ollut hyvät neuvot tarpeen kynsien leikkuun suhteen, mutta nykyään se menee jo ihan hyvin. Poika vaan katsoo saksia ja kikattelee. Välillä vetää käsiä hanakasti pois, mutta äitee on oppinut nopeaksi
 11. Poika on perhepäivähoidossa. Meillä on mieheni kanssa positiivinen kuva perhepäivähoitajista. Otettiin myös selvää tulevan hoitajan "sairastelu" historiasta ennen lopullista päätöstä. Poika meni vuoden ikäisenä hoitoon ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Hoitaja ei ole ollut sairaana kuin kaksi päivää ja nekin päivät pystyin itse hoitamaan pojan kotona. Hyvä ja toimiva varahoito on lähellä perhepäivähoitajan kotia, mutta sinne emme ole vielä päässeet tutustumaan. Nyt joulukuussa poika joutuu varahoitoon viikoksi kun hoitajalla on kahden viikon loma enkä itse saa kuin viikon loman töistä jolloin voin olla pojan kanssa viikon kotona. Perhepäivähoitaja valitiin hoitomuodoksi sen "lempeyden" vuoksi. Emme olisi pystyneet laittamaan poikaa päiväkodin suureen maailmaan vaikkakin ei sielläkään ne ryhmät kovin isoja ole. Perhepäivähoitajan valintaan vaikuttivat myös sijainti. Nyt meillä on vielä melkoinen matka (täytyy kulkea autolla) hoitoon, mutta muuton jälkeen on hoitoon kävelymatka. Ja myös pojan isovanhemmat asuvat aivan lähellä hoitopaikkaa.
 12. Lindexissä alevaatteet puoleen hintaan. Tein itsekin todellisia löytöjä. Bamsen vaatteita tarttui muutamia sekä talveksi 2010-2011 kyläilyyn toppatakki. Toppatakin normihinta ois ollu 35€ ja oli alennettu 20€, nyt sain sen 10€:lla.
 13. Sain pojalle alkuviikosta tilaamani sydän haalarin, mutta olin kauheen pettynyt kuinka kapea malli olikin. Onneksi se mahtui pojalle, kun on hoikahko, mutta kyllä se on melko jämpti pepun ja reisien kohdalta. Ja käytämme kertakäyttövaippoja.
 14. Poika on oppinut sanomaan tuttia tituksi, mutta mummin ja vaarin luona sana olikin jo ihan kaikkea muuta Voinette varmaan arvata minkä sanan poika vahingossa päästi Onneksi oli kerta luonteinen ja edelleen tutti on tittu
 15. Olen itsekin pohtinut tuota tyynyasiaa. Poika tunkee paljon peittoa pään alle ja olen ajatellut josko tarvitsisi ostella tyynyä jo. Ikää kohta puolitoista vee. Kaupoista olen katsellut jo jonkin aikaa erilaisia, mutta vielä ei ole mitään tarttunut matkaan. Kivoja tyynyjä kyllä on , mutta mistä tietää minkälainen sen pitää olla?