newbie

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About newbie

  • Rank
    Aloittelija
  1. Ketjun ensimmäisissä viesteissä oli etukäteen-pelkääjiä... Saanko kysyä yhden kysymyksen? Ei tarvitse vastata, jos ette halua. Ja kertokaa, jos tämä on tyhmä tai väärässä paikassa (sen te varmasti osaatte sanoa). Pelkäsittekö te etukäteen lapsettomuutta ja selvisikö myöhemmin, että se oli aiheellista? Entä kävikö joillekin niin, että pelko oli täysin turha? Yritän kysyä sitä, voiko oma kroppa kertoa jotakin tai kertooko se ylipäätään mitään. Ei muuta. Pahoittelen jo etukäteen, jos tämä on väärässä paikassa tai ihan hölmö kysymys.
  2. Anteeksi.
  3. pois pahat
  4. Osaatteko sanoa, vaikuttaako clomit+primot ovulaation tikuttamiseen? Sotkeeko ne jotenkin vai antaako ihan normaalisti ovisplussan? Voiko oviksen löytää, jos on lääkitys? Vähän vaikea pupuilla oikeaan aikaan, jos ei tiedä, milloin se oikea aika on.. Yritän tässä tikutella, katsotaan mitä tulee..
  5. Osaatteko sanoa, vaikuttaako clomit+primot ovulaation tikuttamiseen? Sotkeeko ne jotenkin vai antaako ihan normaalisti ovisplussan? Voiko oviksen löytää, jos on lääkitys? Vähän vaikea pupuilla oikeaan aikaan, jos ei tiedä, milloin se oikea aika on.. Yritän tässä tikutella, katsotaan mitä tulee..
  6. Mun primolutit on määrätty kp 15-24. Oviksen takia on sit lisäks clomit.. Primot on kai vähän tuhdimmat kuin terot. Mulla ei otettu verikokeita ollenkaan, katottiin vaan ultraamalla, klamydia ja papa lisäks (negat. kumpiki). Aiemmin on tosin otettu peruskokeet (kilpirauhat ja verenkuvat jne), hormonitestit puuttuu. Ja nyt menkat ja ovis kadoksissa e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Monirakkulaiset munasarjat havaittiin ultrassa. PCOS-diagnoosia se lääkäri ei sanonut, mutta sano, että vähän monirakkulaiset nyt kyllä on munasarjat. Mulla on lievä lihavuus, nuorena lievää aknea, mut ei muuta. VHH-ruokavalio ollut jonkin aikaakin. Tsemppiä Mirjamille!
  7. Seurailen tätä ja lapsettomuus-osaston ketjua. Lääkäri katsoi PCO-tyyppiset munsarjat, sain clomit ja primot. Jos nyt löytyisi menkat ja ovis.. Ja se toivottu raskaus..
  8. Jahas, sain sit lekurista sekä clomit että primot. Näillä lähdetään etsimään kadonneita ovista ja menkkoja.. Kp 55-60? muuttui nyt siis kp5 ja aloitin ekat clomit. PCO-tyyppiset munasarjat, katsotaan mitä tulee.. Eli kannattaa vaan mennä lääkäriin ajoissa, siellä voi olla jotain muutakin kuin vain e-pillereiden aiheuttamaa sotkua. Ja ei kai siltikään tarvi kärvistellä kuukausikaupalla.
  9. Tulin tänne kurkistelemaan. Mulle määrättiin clomit (kp5-9, 2tbl/pvä) ja primolutit (kp 15-24 muistaakseni). E-pillereiden jälkeen ei menkkoja tai ovista kuulunut, joku kp 60. Yksityisellä tutkimusten mukaan pco-tyyppiset munasarjat ja muutenkin tilanne vähän sellainen. PCOta ei diagnosoitu, mutta sinne päin on. Ensin katsotaan 3kk tällä paketilla ja jos ei tärppää, jatketaan tutkimuksia ja katsotaan lääkitystä. Kohtu ei ole kovin paksu, toivottavasti se siitä.. Vaikka yritys on vasta alussa, niin kiva saada apua heti. Forumista viisastuneena hakeuduin nopeasti yksityiselle, etenkin kun fiilis oli vähän sellainen, että ei tästä luomuna ovis lähde käyntiin. Mulle ei määrätty seurantaultraa. Tai puhuttu mitään lääkkeiden vaikutuksesta kohtuun.. Ne ei ilmeisesti aina seuraa?
  10. Suris: Aivan samaa olen pohtinut. Että miksei ne voi auttaa sitä vauvan yrittämistä, kun kerran lääkkeet on. Et miks on pakko oottaa puoli vuotta, vuosi, vuosia.. Ja mitä kauemmin odottaa, sen pahempi, kun hedelmällisyys laskee koko ajan ja riski vauvalla saada jokin vamma tms kasvaa myös. Et en ymmärrä, et miten voi olla, et e-pillereitä pidetään niin kauheen luonnollisina ja tungetaan teinitytöillekin kertomatta vaihtoehdoista ja sitten toisen pillerit, joilla voisi saada kropan taas kuntoon e-pillereiden aiheuttamien ongelmien takia, niin ne on sit jotenkin pahoja. Ei käy järkeen Tuntuu, et ne lääkärit vaan kiusaa ja ei ymmärrä pienen ihmisen tuskaa ja ahdinkoa. Ja kun joissain tapauksissa siellä selviä sitten ongelmia, vasta sen puolen vuoden tai vuoden odottamisen jälkeen, kun lääkäri ei edes vaivaudu tarkistamaan tilannetta. Tai eka pitää odottaa puoli vuotta menkkoja, sit yrittämistä vuosi ja sit hakeutua lääkäriin hakeen apua, sit jonottaa apua ja sit todeta, et jaa, teillä on ongelmia. Et miks pitää suotta venyttää? Ja miksei voi automaattisesti vain heti tarkistaa perusasiat, et onko ne kunnossa. Siis ihan verikokeet ja ultra, ei sen kummempia.
  11. Lisätään nyt sitten listaan tukan rasvoittuminen. Koko ajan pitäisi olla pesemässä Mulla on nyt kp 46/30, mutta mitään ei kuulu, mikään ei toimi. Yritän saada lääkärin auttamaan ja tutkimaan, että onko kaikki kunnossa. Haluan myös mahdollisimman nopeasti terot tms. käyttöön, koska minä en vain kestä ensin menkkojen odottamista (joka voi viedä vuoden) ja sitten sen yrittämisen ja tärppäämisen odottamista. Ja minulla on omat pelkoni siitä, että tärppäämisestä voi tulla hyvin vaikeaa, niin en haluaisi viivästyttää yhtään yrittämistä. Pelkään, että tästä tulee monen vuoden projekti.. Lääkärin mielestä ei tarvi apua, pitää vain odottaa hamaan tulevaisuuteen saakka ja kaikki on ok, nuoret ihmiset kyllä saa lapsia, useimmiten ongelmia ei ole ja seliseli. Tuntuu, ettei se lääkäri kuuntele. Se ei ymmärrä minun tilannetta, se suhtautuu tosi yliolkaisesti ja ei riittävällä paneutumisella. Se ei usko mua. Tuntuu, että mä hakkaan vaan päätä seinään, asiat ei etene, mua ei auteta ja alkaa turhauttaa Kohta varaan jonnekin yksityiselle ajan, että saan vastauksia, apua ja jonkun, joka uskoo. MrsJ, sulle mä sanoisin, että vaikka heti! Koskaan ei tiedä, mitä kaikkea on vastassa. Ja onhan se oman mielenrauhan takiakin hyvä tarkistaa, et kaikki on ok. Ja jos et jaksa odotella (niinkuin en minäkään), niin voi kai yksityisen kautta hakea apua nopeammin?
  12. Kp 35 (/30-35) ja menkkoja ei näy eikä kuulu Mulla on normaalisti ollut n. 30 päivää kierto, parin päivän heitolla. 35 oli nuoruusvuosina, jos oli kipeä tai paha stressi. Tämä on nyt toinen kerta kun lopetan pillerit. Ekalla kerralla meni ihan hyvin, ei oireita, menkat tuli ja kierto n. 30 päivää (tosin parin päivän heittely ärsytti pillereiden jälkeen). Nyt sitten saa odotella ja odotella, eikä mitään tapahdu Ehkä asiaan vaikuttaa merkki (Diane nova ja sen eri versiot) tai stressi tai vauvajuttujen liika miettiminen. En tiedä. Muita oireita ei ole kuin menkkojen poisjääminen. Muuten on mukavaa, ei aknea, ei hiusongelmia, ei mielialaongelmia, ei kipuja. Ainakaan vielä.. Vaikeaa vain yrittää vauvaa, kun ei ole ovista ja menkkoja Ja sitten oli viime viikolla paineen tunnetta alavatsassa, välillä pistävää painetta ja pissihätä. Ehdin jo toivoa parasta, mutta taitaa olla vain hormonit sekaisin ja rikki mennyt kiertoni siellä lähettelee vain terveisiä.. Ajattelin ottaa yhteyttä lääkäriin, ja toivon, että se osaisi kertoa jotain ja auttaa. Mieluiten haluan HETI kierron kuntoon, koska mistä sen tietää, miten kauan yrittäminenkin vie.. Ilmeisesti oudot, raskaustyyppisetkin tuntemukset on aika tyypillisiä pillereiden jälkeen forumin perusteella. Ihmetyttää vain tuo pissihätä..
  13. Minä 28, mies 29 ja esikoista yritetään. Säikähdin jo vähän, kun täällä oli niin paljon kakskymppisiä, mutta on onneksi kolmenkympin hujakoissakin ja yli