Korppu

Aktiivijäsen
 • Content count

  107
 • Joined

 • Last visited

About Korppu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Turun seutu
 1. Syyskuun lopussa synnyttäneenä suosittelen ottamaan mukaan omat shampoot, rasvat jne. Suihkuissa on sellaista yleispesuainetta, mutta mun mielestä oli aika ihanaa pestä itsensä kunnolla omilla aineilla ja vähän rasvatakin itseään, kun muuten oli niin räjähtänyt olotila. Sairaalan vaatteita käytin ja niitä sai itse ottaa lisää käytävän hyllyltä niin usein kuin katsoi tarpeelliseksi. Itse jaoin kännykän netin tablettiin, mutta olisi sieltä saanut hoitajilta kysyttyä tunnukset sairaalan langattomaan nettiin (tämä tosin oli siellä synnytystä odottavien osastolla). Olen kaksi kertaa synnyttänyt tyksissä ja molemmilla kerroilla olen saanut hoitajilta tosi hyvää hoitoa. Kipulääkettä aina, kun olen pyytänyt ja apua on tarjottu niin pesuihin kuin vessareissuihin tarpeen mukaan. Toki toiset hoitajat suhtautuvat tiettyihin asioihin eri tavalla kuin toiset (esim. rintakumiin), mutta mielestäni ihan asiallisesti kuitenkin. Harmi, että joku oli kokenut asiat eri tavalla. Isät ja vauvan sisarukset saivat vierailla osastolla tosiaan klo 10-20, vauvan isovanhemmat päivittäin klo 18-19. Viikonloppuna on kai joku muu aika vielä. Muita vieraita paikalle ei saa tulla.
 2. Kiitos Verushka!
 3. Googlailin vähän asiasta ja sen perusteella laskeutunut vatsa ei todellakaan ennakoi vielä synnytystä... Eli joillain laskeutuu ajoissa, joillan vasta lopussa ja joillain JoHen tapaan se vatsa ei laskeudu ollenkaan. Neuvolassa terkkari sanoi, että mun vauva ei ole vielä ihan kiinnittynyt, vaikka tosiaan siellä alhaalla jo onkin.
 4. Tyttäremme täyttää loppuvuodesta 5 ja toivoo kovasti rannekelloa. Päiväkodissa on kuulemma toisilla (tai ainakin jollakulla) kello. Onko ihan turha hankinta tässä vaiheessa? Löysin kyllä netistä kangasrannekkeisia sveitsiläisiä kelloja, jotka voi pestä koneessakin ja niissä taisi silti olla 2v. takuu. Hintaa oli n. 30e. Suositusiät olivat joko 3+ tai 5+.
 5. Nostan vanhaa ketjua, kun on itselle ajankotainen aihe. Meillä esikoinen on jo melkein 5, kun pikkusisarus syntyy tänä syksynä. Tyttö on viime aikoina kovasti halunnut rannekelloa ja sovimmekin jo, että joulupukille voi kirjoittaa asiasta myöhemmin syksyllä. Olen kuitenkin ajatellut, että tyttö voisi saada rannekellon, kun tulee sairaalaan vauvaa katsomaan. Eli isosisko saisi rannekellon, kun on jo niin "iso". Onkohan hyvä idea? Vauva ei siis lahjaa tuo, mutta me vanhemmat muistaisimme isosiskoa sillä tavalla.
 6. Mulla on viikkoja 33 ja nyt vatsa on jo todella alhaalla. Koska oma vatsasi "laskeutui" ja kuinka kauan siitä meni synnytykseen. Ja mitä se koko vatsan laskeutuminen tarkoittaa?
 7. Tätä ketjua luettuani tuli sellainen olo, että tens-laite olisi pakko saada synnytykseen, että eihän siitä selviä ilman... Ja kaikki oman alueen tens-laitteet näyttää olevan varattuja oman lasketun ajan aikoihin. Apua!
 8. Minäkin olen kasvissyöjä ja hyvin ovat raskaudet siltä osin menneet. Neuvolassa en ole koskaan saanut ruokavaliostani mitään kommentteja. Rautaa olen joutunut ottamaan purkista aina toisella kolmanneksella, mutta niinhän joutuvat monet muutkin siinä vaiheessa. Äkkiäon kuitenkin arvot saatu nousemaan ja pillerit on voinut lopettaa. Viimeiset vuodet hb:ni on ollut yleensä aina hyvissä lukemissa (lukuun ottamatta siis noita tietyn raskausvaiheen mittauksia), joten uskon, että olen vuosien saatossa oppinut syömään monipuolisemmin kuin teininä... Sain muuten jokin aika sitten lahjaksi kirjan "Aurinkomaa - koko perheen kasviskeittokirja" ja siinä on kivasti käyty läpi, mistä kasvissyöjä saa mitäkin tärkeitä aineksia. Lisäksi siinä paljon kivoja reseptejä (sellaisia normaaleja arkireseptejä), tietoa raskaus- ja vauva-ajan ruokavaliosta jne. Suosittelen.
 9. Minäkin kerroin jo hyvin aikaisilla viikoilla tilanteen pakosta, koska en halunnut raskaana ollessa osallistua sellaiseen erityistyöpäivään kuuluvaan urheilutoimintaan, jossa olisi ollut vaarana kaatua. Muuten olisin varmaan odottanut vähän kauemmin.
 10. Namimam: Me soitimme tyksiin, kun olimme valmiit aloittamaan toisen lapsen yrittämisen. Meillä oli pakkasessa alkioita, joten pääsimme suoraan siirtoihin. Kun niistä ei tullut tulosta, alkoi ivf-hoitot alusta ilman sen kummempia tutkimuksia. Hoidon suunnittelukerta on tosin ollut jokaisen hoitokierroksen alussa, mikä on mielestäni ollut ihan turha, koska aina on vain todettu, että samalla kaavalla jatketaan kuin aiemmin...
 11. Me lähdettiin kutakuinkin heti vesien menon jälkeen sairaalaan. Vauva oli perätilassa. Aloittajan tapaan olisi kannattanut tukka letittää ennen lähtöä. Sitä oli tosi vaikea saada selväksi sektioon päätyneen synnytyksen jälkeen, kun suihkuunkaan en heti ekoina päivinä päässyt.
 12. Synnytys käynnistyi vesien menolla muistaakseni varttia yli yksi yöllä. Tyttö syntyi aamulla vähän ennen kahdeksaa.
 13. En muista ollenkaan jälkisupistuksia, joten ehkä niitä ei ollut ollenkaan?
 14. En ole synnärillä, mutta samassa rakennuksessa osastolla ja voin vain kertoa, miten kuuma täällä on... Ikkunat ovat auki ja tuulettimet pyörii, mutta ihan vaatteet märkinä täällä hikoillaan. Synnytykseen kannattaa varmaan ottaa ihan reippaasti kivennäisvettä tms. mukaan näiden helteiden jatkuessa. Ei varmaan haittaa, vaikka miehelläkin olisi vaihtopaita mukana.
 15. Ostimme 466l uima-altaan pihalle. Kannattaako siitä vaihtaa joka pulikoimiskerta vesi vai miten toimitte uima-altaiden kanssa? Tuntuu hullulta, että näillä helteillä sen täyttäisi joka päivä uudestaan, mutta en kyllä halua, että lapsi leikkii likaisessa vedessä...