Lamperi

Jäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Lamperi

 • Rank
  Aloittelija
 • Birthday January 2

Profile Information

 • Location
  Tampere

Recent Profile Visitors

602 profile views
 1. Nyt on meillä kolmas tyttö sitten :-) Sunnuntaiaamuna syntyi Tsemppiä samille ja rankelle odotteluun.
 2. Pari viikkoa vanhan crocsin on näköjään saksinut. Ei pahasti, mutta viilto tuolla takaosassa on. Ei nuo monta päivää olleet käytössä nuo sakset. Olivat meinaan jäähyllä kun viimeksi kun ne oli sen käytössä oli saksinut meidän lakanan. Viime syksynä hajotti alle viikon vanhan miniläppärin näytön laittamalla nuken väliin ja vääntämällä kantta kiinni. Uskomattoman paljon lapset saattavatkin ehtiä hetkessä.
 3. Hoitopöytää meillä ei ole ollut käytössä ollenkaan. Aluksi pakastin ja myöhemmin pyykinpesukone ovat hoitaneet tätä osaa. Tietenkin niistä puutuu kaapit sun muut, mutta pyykinpesukoneen vieressä on kätevästi täysikokoinen kaappi johon saa sullottua vaipat. Sitteri on ehkäpä turhin esine mitä meidän perheessä on vauvoilla ollut. Kumpikaan vanhemmista lapsista ei ole arvostanut siinä istumista. Mielummin lattia sitten. Purkkiruuan syöttö onnistui parhaiten sylissä sen pienen hetken ennen kuin siirryimme käyttämään syöttötuolia. Voinkin suositella Tripp Trapp -tuolia, se sopii heti ensimmäiseksi syöttötuoliksi, ja pitäisi olla säädettävissä niin kauan kun vain on tarvetta. Sopii myös aikuiselle.
 4. Salomon on vähän turhan antiikkinen nimi kyllä 2000-luvun lapselle. Luuliis että maahanmuuttaja-aikoina tuollaisesta joutuisi vain kiusatuksi. 5 Entäs Kaarna?
 5. Hankittiin isosiskolle keväällä jo isompi istuin kun pikkusisko valtasi vanhan. Toista selkämenosuuntaan-istuinta ei autoon olisi järkevästi saanut laittettua joten laittettiin kaksivuotias sitten kasvot menosuuntaan autoon. Itse on kyllä tykännyt vaihdosta paljon kun näkee eteenpäin ja ulos autosta, ja tuo palkki pitäisi tehdä siitä aika turvallisen.
 6. Joo se TAYSin odotuskäytävä on ihan kamala. Ei tiedä yhtään mitään mitä masuvauva ja äiti tekee siellä, ja ne lehdet oli ihan kamalia, eikä TV:stäkään tullut mitään kummankaan lapsen kohdalla, kun olen viettänyt siellä aikaa vain 00-05 välissä :-) Tosiaan se 4 kerroksen synnytyssali on mukavampi kun voi viettää aikaa äidin kanssa.
 7. Kuulostaa hyvälle. Vähän jänniittää nimenomaan maitopuoli, kun eihän pienet voi muutakaan syödä. Meillä kun on ollut täysimetys kahdelle ensimmäiselle, voi olla että täytyy odotella siihen asti että kiinteää voi syödä. Sen näkee sitten.
 8. Onnea Rankelle! Satamakatu on tuttu paikka, siellä on aina kovin hiljaista aulassa, ja useita pareja odottamassa...
 9. Huomenna ajateltiin ajella Helsinkihin asti, käydä messuilla ja illemmalla tapailla kavereita. En yhtään tiedä mitä noilta messuilta pitäisi odottaa, mutta ehkä muksuja kiinnostaa ainakin Ella ja Aleksi.
 10. Miehinä olemme siellä ensisijaisesti vauvan äitiä tukemassa minusta. Riippuu mitä meinaat tuolla juomahemmolla... ihan joka litkua en sairaalaan ottaisi mukaan, mutta kahvi maistuu aina (varsinkin kun meidän tytöt on syntyneet siten että tuli valvottua kaksi päivää putkeen!) ja vettä sai ainakin meillä ottaa itse siitä synnytyshuoneen hanasta. (tarvitsemme letittömän kahvinlitkijän, minun avatar kävisi siihen)
 11. Paljon onnea teille :-) Ja tsemppiä sen naisen kanssa. Sitä tulet kyllä tarvitsemaan koko raskausajan ehkä normaaliakin enemmän.. Ittee jännitti ihan hirveesti myös kun ensimmäisen kerran plussa pärähti tauluun. Istuin silloin tietokoneella enkä suuremmin tiedostanut että toinen oli pissaamassa vessassa tikulle. Kyllä se oli hirveen iloinen ja kiva asia sitten loppujen lopuksi. Eikä me noin äkisti kyllä alettu kaikelle kansalle ilmoitella, otettiin ihan rennosti. Se on tavallaan hauskaa kun se on vähän aikaa oma pieni salaisuus. Kuulemma keskenmenon riski pienenee viikkojen edetessä niin kannattaa vähän viivytellä.
 12. Millaisia kokemuksia muilla isillä on synnyttämistä? Tai lähinnä siinä rinnalla olemisesta. Tämä aihe on varmasti enemmän naisten aihe, mutta eiköhän meillä miehilläkin ole unohtumattomia kokemuksia uusien elämien alkuhetkistä. *************************** Esikoisen kohdalla oli kyllä todellä jännittävää. Synnytys alkoi lauantaina joskus iltapäivän aikaan. Koitimme vielä käydä nukkumaan illalla, mutta eihän se onnistunut. Vaimon olo oli aika tukalan kuuloinen, kun supisteli vähän väliä. Lähdimme sitten yöllä kolmelta taksilla TAYSiin (meillä ei ollut autoa silloin). Se aika kun pitää odottaa vaimon alkututkimuksia tuntuu todella pitkältä. Lisäksi olin hieman väsynyt melkein vuorokauden valvomisen jälkeen. Loppuyökin meni siinä kädestä pitäessä ja tukiessa kun ei uni tullut supistelun takia. Kuuden ja seitsemän välissä vaimo puudutettiin ja nukahdimme seitsemän ja kahdeksan välissä hetkeksi. Kymmeneltä heräsimme ja vissiinkin synnytys oli jo lähestymässä loppua. Se viimeinen tunti meni aika villisti ohi, ja yhtäkkiä yhdentoista maissa meillä olikin jo pieni tyttö. Isukin tähtihetki tulikin sitten, kun sain kätilön kanssa käydä punnitsemassa tyttöä ja pukemassa ensimmäisiä vaatteita. Minulle jäi hyvin uuvuttava oli syntymästä. Vietin vielä sunnuntain sairaalalla, ja kun vihdoin lähdin illalla olin kovin uupunut. Koko homma menee ohi niin nopeasti loppujen lopulta, varsinkin näin miehenä. Kirjoittelen tarinan vielä toisenkin lapsen syntymisestä jos jaksan jossain välissä.
 13. Meille syntyy kolmas lapsi luultavasti elokuussa, ja ollaan vähän vaimon kanssa mietitty etukäteen että saattaa olla meidän perheelle sopivampi tilanne, jos jään joulukuussa kotiin ja hän lähtee muutaman vuoden tauon jälkeen pois neljän seinän sisältä. Ensimmäistä lastamme hoidin kotona hänen ollessa kahdeksan kuukautta - vuoden. Yllättävän helposti onnistuimme harventamaan imetystä sen ikäiseltä.. Silloin oli tosin vain se yksi lapsi, eikä edes kovin iso (eikä onneksi pikkuvauvakaan enää). Tällä kertaa onkin luvassa sitten varsinainen lapsikatras. Mitäs foorumin raavaalla miesväellä on kokemusta pienen vauvan kanssa kotiin jäämisestä? Imetyksen kanssa ainakin saattaa tulla ongelmia, mutta aika näyttää sitten.