nauris12

Aktiivijäsen
 • Content count

  613
 • Joined

 • Last visited

About nauris12

 • Rank
  Aktiivi
 1. Kiitos! Nuo Britaxin on olleetkin mietinnässä, beSafe oli uusi! Olen ollut kallistumassa MultiTechiin mutta siinä jännittää että kun sen voi asentaa molempiin suuntiin niin toisaalta tuo ominaisuus lisää asennuksen helppoutta ja pidentää istuimen ikää, toisaalta jännittää että onko sitten turvallisuustekijöistä tingitty. Maxway on kiinnostanut myös, kiva kuulla että siihen on oltu tyytyväisiä! En ole nyt varma oliko se juuri se istuin minkä sivusuojaukset pään kohdalla näyttivät äkkiseltään huonoilta, täytyy vielä palata asiaan edit: Muistin väärin, hyvältähän tuo MaxWay näyttää. Ja kiitos, ei ollut tullut mieleen että Isofix ei aina poissulje vyökiinnitystä.
 2. Jos Alppilaan niin jääkää vaan Pasilassa pois, Alppila on käytännössä ihan vieressä! Lähistöllä kaksi isoa kivaa leikkipuistoa, Brahenkentän puisto siinä Brahenkadulla ja Linjan puisto enemmän Kalliossa, Toisen Linjan varrella. Linjan puistossa pääsee arkisin uimaan kahluualtaaseen. Braku on kiinni heinäkuun loppuun, muuten molemmissa saa käyttää kaikkia puiston palveluita eli lastenhoitotiloja, leluja, mikroa jne. Alppilan ravintoloista ainakin Weeruskaa on kehuttu lapsiystävälliseksi, se on Porvoonkadulla. Uusi leikkinurkkaus ja lasten lista, ihan hyvää ruokaakin minusta. Joku perus S-ryhmän ravintolakin löytyy sitten Kolmannen Linjan varrelta eli enemmän Kalliosta. Kesällä Alppipuistossa Lintsin vieressä on viikonloppuisin koko perheelle sopivia ulkotapahtumia joissa livemusiikkia ja ruokakojuja. Viltti ja eväät ja leluja ja lasten kuulosuojaimet vaan mukaan! Puistossa myös lampi jossa katsella ankkoja. Laitan lisää sitä mukaa kun tulee mieleen Asutaan ihan tässä kulmilla.
 3. Jos on hellepäivä, menkää Kivinokkaan. Kulosaaren ja Herttoniemen metroilta reilun kilometrin kävelymatka. Uimaranta, siirtolapuutarhamökkejä, nyt kesällä lisäksi kanoja, lampaita ja vuohia ihmeteltäväksi ja paijattavaksi sekä kioski jossa myydään maukkaita, itsetehtyjä munkkeja, joita saa myös munattomana ja maidottomana. Mustikkamaalla sekä Marjaniemessä myös hyvät uimarannat jotka sopivan matalia lapsen uittamiseen, molemmista löytyy suht läheltä myös kivoja leikkipuistoja. Ruokapaikkoja mestoilla aika huonosti joten eväitä suosittelen mukaan.
 4. Listaan nyt tänne, koska yritys alkanut tästä kierrosta ja oireet niin ristiriitaisia että hulluksihan tässä tulee. En oo raatsinut vielä testata, syy alla. Ovulaation oireet voimakkaat, eli vahvoja kipuja ja tunnistettavat limat. Yritys ajoittui kalenterin mukaan ovulaatiota edeltävälle päivälle mutta en oo noista ihan varma kun en testejä käytä oviksen bongaamiseen. Ovulaation jälkeinen viikko oli yhtä oireiden vuoristorataa. Oli palelua ja aivastelua. Järjetön ruokahalu. Paineen tunnetta alavatsalla, sellaista kiristystä. Ja alavatsa jotenkin arka. Munanjohdinten kohdilla tuntui edelleen välillä särkyä, tämä ihan ekoina ovulaatiota seuraavina päivinä. Kahtena päivänä oli jopa pahoinvointia, sitä ehkä 4-5 dpo. Ja maha sekaisin. Seuraava viikko oireetonta. Ja sitten n neljä päivää ennen kuin menkkojen piti alkaa, tuli ensin vaaleanpunaista limaista vuotoa. Seuraavana päivänä kirkasta veristä vuotoa, joka jatkui puolitoista päivää. Sitten ei enää mitään. Mulla menkat menee aina tosi kalenterin mukaan. Tänään olisi menkkojen pitäny alkaa, mutta eivät alkaneet. Täytyy muutaman päivän päästä testata. En vaan tajua, esikoisesta ei ollut muistaakseni mitään tällaista ennen plussaa. Erityisesti tuo vuoto huolestuttaa. Esikoisesta ei ollut lainkaan vuotoja, ja tuo oli runsaampaa kuin pelkkä tuhruttelu, mutta ei kuitenkaan lähellekään sitä määrää mikä tulee normaalisti kuukautisten aikana. Sanoisin että ehkä kolmannes-neljännesosa siitä. Tuon vuodon takia ei innosta testata koska olisi ikävää saada ensin plussa ja sitten huomata että se häviää. Minusta kun tuo on runsaampaa kuin mitä kiinnittymisvuodon luulisi olevan, ja aika myöhäänkin se alkoi siihen nähden.
 5. Heittäkää nyt joku sellainen vaihtoehto mitä en oo miettinyt. Eli selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään, lapsi nyt 12kg arviolta, mahd pitkäaikainen istuin toiveissa ja pitäisi onnistua VAIN turvavyökiinnityksellä. Ei jalustoja, ei isofixiä. Parasta olisi jos olisi suht helppo kiinnittää, koska autot vaihtuu. Kunnon päänsuojaukset ym eli en haluaisi tinkiä järkevistä turvallisuustekijöistä. Näillä kriteereillä oon hakenut ja hakenut... Viimeksi ihastuin esim yllämainittuun Recaron Young Sportiin ja äh, vaan fixit.
 6. Kai (monet) ihmiset valittaa asiasta kuin asiasta. Ei se lapsikaan tässä mikään poikkeus ole. On monia jotka valittaa puolisostaan avoimesti ja paljon, moni valittaa työstään, ja sit pienemmistä asioista. Kertoo kai yleisesti elämänasenteesta sekä siitä että joskus on huono päivä ja väsyttää. Tietysti epärealistista on usean taaperon kohdalla odottaa että leikkisi yksin pitempiä aikoja jne. Mut en heti lähtis etsimään isompaa vikaa mistään, ihmiset nyt tekee kaikenlaista Mulla ei oo silmä fbssä osunut tällaiseen, eniten ihmiset ihastelee ja kehuu lapsiaan. Tunnenko siis vain poikkeuksellisen motivoituneita vanhempia ?
 7. No meillä on oikea purilainen. Ongelma edelleen paha ja kohta ouremista on jonkunlaisena jatkunut n vuosi. Lapsi täyttää elokuussa kaksi vuotta. Ensin vuoden vanhana alkoi puremaan minua. Aluksi liittyi tilanteisiin missä esim puhuin puhelimessa eli oli selvästi huomionhakua. Mut sitten hiljalleen alkoi purra muita lapsia puistossa ja nykyään puree päiväkodissa. Tosi raskas ja ärsyttävä tapa. Tilanteet ovat vielä täysin ennakoimattomia eli saattaa leikkiä nätisti muiden kanssa, mennä silittämään ja halaamaan ja sitten yhtäkkiä puree. Joskus toki liittyvät ärsytykseen tai kiukkuun mutta eivät aina. Olen aika neuvoton. Neuvolassa ja päiväkodissa ollaan keskusteltu useasti mutta ei varsinaista tulosta. Joskus pureminen jää pois jopa monen viikon jaksoksi ja sitten saattaa taas yhden päivänkin aikana purra monta kertaa. Osaa jopa omin sanoin sanoa että ei saa purra lapsia, tulee paha mieli, lapsia sattuu, mutta ei sitten kuitenkaan osaa olla purematta.
 8. Minua ärsyttää tämä ihan periaatteesta. En jaksa uskoa etteikö jostain muusta olisi voinut vähentää. Missä on se kansanedustaja joka ottaisi esim 7 prosentin palkanalennuksen itselleen? Lapsilisät ovat niin pieni summa kokonaisuudessaan että todella vaikeaa uskoa että tämä oli välttämättömyys. Periaatteen tasolla pidän todella ikävänä että aina lapsiperheiltä ja muuten pienituloisilta leikataan ensimmäisenä. No, näyttäähän tämä hallituksen vahvimman puolueen poliittisen tahdon.
 9. Joo ja nää on tällasia juttuja mitä on hemmetin hankala toteuttaa käytännössä jos on vaikka jatkuvasti usean tai usean kymmenen asteen pakkaset. Toki monista autoista nykyään jo löytyy ihan hyvät lämmitykset jne. Ja pahoittelen jos on vanhaa asiaa mutta pisti silmään kun luin jonnekin sivulle 15 asti ja lähes joka sivulla mainittiin että kaukalo jäi pieneks vauvan toppavaatteiden takia... Ja sama nähtävästi jatkuu täällä lopussakin.
 10. Kahlaan parhaillaan läpi tätä pitkää keskustelua ja ajattelin vaan sanoa väliin sen mitä oon lukenut viime aikoina vaikka mistä. Täällä moni valittaa että istuimen vyöt jäävät nopeasti pieneksi kun lapsi toppavaatteissa. Kannattaa pitää mielessä että jos lapsi kiinnitetään istuimeen paksuissa vaatteissa, istuin ei ole silloin turvallinen. Vöiden pitäisi olla mahdollisimman napakasti lähellä vartaloa. Jos auto on niin kylmä ettei sisävaatteiden tyyppisillä pärjää niin kannattaa esim vauvalle harkita kaukalopussia, jonka sisälle mahtuu vyöttämään. Käsittääkseni toppavaatteiden päällä olevat turvavyöt ovat yhtä turvallisia kuin kokonaan väärin kiinnitetty istuin, ja tositilanteessa voi tulla pahaa jälkeä. Tää talvivaatevalittelu esiintyi niin monesti ketjun alkupuolella että pakko oli mainita, toivottavasti ei tuu moneen kertaan loppupuolella Edit esim tässä yksi linkki jossa ideoita, vastaavia löytyy ihan todella todella paljon. http://www.consumerreports.org/cro/news/2012/12/winter-coats-and-car-seats-keeping-your-child-safe-and-warm/index.htm
 11. saara- , onnea raskaudesta! Onko paikkakunnallasi mitään yhden vanhemman perheiden vertaistukijuttuja? Neuvolastakin voi kysellä vaikka oletkin odottajana jo konkari. Nettisivusto perheaikaa.fi sisältää paljon keskusteluuotoista tukea myös jos sellaista kaipaat. Varmasti pärjäät kolmen kanssa kun isommat ovat jo tuossa iässä, ja uskon että he ovat varmasti innoissaan vauvasta. Tuonikäiset osaavat olla myös jo avuksi jossain määrin ja ainakin ovat omatoimisia, mikä on iso helpotus. Mulla on reilun vuoden ikäinen lapsi jonka ainoa vanhempi olen, laita viestiä yvllä jos haluat jutella lisää.
 12. Joo siis tottakai laadukkaan vaatteen tekeminen maksaa jo itsessään mutta tarkoitin vaan yleisesti ilmiötä että saman viiteryhmäb tuotteilla on oltava suht sama hintaluokka tai kauppa ei käy, kun se liian halpa herättää vaan epäilyksiä.
 13. Kiitos mei! Joo mä pelkään että kyse on enemmänkin temperamenista kuin hanskoista... Joku muukin suositteli Lassieta, täytyy kokeilla vielä ne. Ärsyttävää kun tykkäisin ommella sille söpöisiä tumppuja mut ei se niitä pidä. Oon miettinyt tuota halvempien merkkien (Lindex, Kappahl) haalarien kovie hintoja ja tullut siihen tulokseen että siihen pätee se sama markkinointijuttu kuin moneen muuhun eli ihmiset ei ottais vakavasti alle viidenkympin tai alle seitsemänkympin talvihaalaria, ei enää kun on keksitty noi toistasataa maksavat Molot ja muut. On laitettava se tietty hinta vaikka muuten merkin muut vaatteet ei oliskaan kamalan kalliita. Mitä oon kuullut niin Henkkamaukan ja Kappahlin ulkoiluvaatteet on ilmeisesti aika kestäviä, yllättävänkin, mutta voi toki riippua kappaleesta ja käyttäjästäkin...
 14. Kuulin mulle uuden nimen, Joiku. Mistä tuli mieleen toinen suht harvinainen, Kaiku. Molemmat minusta hauskoja, ja ääntämyksellisesti kauniita.
 15. Kiva tuo Elka.