Ansq

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Ansq

  • Rank
    Aloittelija
  1. Onkos kellään tietoa farkku-Mondeon takapenkille mahtuvasta istuin-combosta? Nyt on käytössä Britaxin Safefix plus(1,5v:n) ja Kidplus(4v:n) reunapaikoilla. Keskelle ei aikuinen mahdu istumaan. Ja tammikuulla pitäisi vielä turvakaukalo noiden lisäksi saada kyytiin. Emmaljungan kaukalo telakalla olisi odottamassa, mutta ei noiden kanssa kyllä millään yhdistelmällä mahtunut. Eli jos on jotain vinkkiä, mikä yhdistelmä tuonne sopisi, niin kiitollisuudella ottaisin vastaan! Gracon rallysport olisi isoimmalle toisessa autossa, ja on vähän tuota kidplus:a kapeampi, mutta myös rimpulampi. Mikä olisi kaukaloista, telakallisista, kapein?
  2. Meillä ollut white leatherette-duo mondialit vuodesta 2009 eikä niin mitään vikaa ole vastaan tullut. On pidetty yli 20 asteen pakkasessakin, eikä minkäänlaista vauriota tullut materiaaliin. Ainoa vika on vaunukopan suojan nepparin löysyys, jota taitaa kyllä olla muidenkin matskujen kanssa. Ja omaa tyhmyyttäni yksi viilto tullut ratasosan jalkatuen suojaan, kun pistin kasaan ja jarrun joku osa otti siihen. Lika lähtee pyyhkimällä erittäin hyvin. Ja olen ratasosan valjaiden pehmusteita pessyt koneessakin useaan kertaan, niiden siitä kärsimättä. Kahden pojan jälkeen voisin kuvailla uudenveroisiksi. En vaihtaisi!
  3. Iski kuume jo synnärillä. Ja ikäväkseni tämä kuumeilu on turhaa. Molemmista synnytyksistä selvisin niin riskillä, että sekä kätilö, että lääkärit ehdottivat että lapsilukumme olisi tässä. Toki itsekin leikkaussalissa totesin, ettemme enää tapaa ja mieskin oli synnärillä oman kantansa kertonut. Mutta tuo tekee tämän kuumeilun vielä kauheammaksi. Yritän vain koko ajan pitää sen taka-alalla, mutta kohta se taas nostaa päätään, kun pienimpiä vauvanvaatteita pitäisi alkaa pakkaamaan kirpparille.. No onnellinen olen näistä kahdesta terveestä pojasta!
  4. Meillä myös käytössä adapteri kaukalon kanssa, enkä ole kokenut hankalaksi. Koppa irtoaa niin helposti, etten ole kokenut ongelmaksi sitäkään. En ole päässyt kokeilemaan matkikset+kaukaloyhdistelmää, mutta ratas+kaukalo on ainakin todella tukeva yhdistelmä, vaikka olisi enemmänkin tavaraa kyydissä.
  5. Eka synnytys käynnistettiin ja supistuskivut olivat hirveitä. Eli tarvitsin niin kätilöiden kuin lääkäreidenkin apua. Synnytyksessä vuosin verta ja istukka ei irronnut, jouduin leikkuriin, jossa vuosin lisää, yhteensä 5 litraa. Joten tässä ei kirjoiteltaisi ilman henkilökunnan apua. Ekassa synnytyksessä en mieheltä juurikaan apuja saanut, ei osannut toimia eikä oikein tajunnut koko tilannetta. Toinen synnytys ennakoitiin jo hyvissä ajoin, tilattiin verta yms. varalle. Mutta vaikka käynnistettiin taas, ei synnytys edennyt ja tehtiin kiireellinen sektio. Se meni ihan ok, mutta taas synnytyssaliin takaisin päästyäni aloin vuotaa kuin seula. Takaisin leikkuriin ja tällä kertaa verenhukka oli vain 4 litraa. Nyt mies oli kyllä tärkeänä tukena, kun kärvistelin lääkkeellisten supistusten aikana. Mutta summa summarum, en olisi selvinnyt ilman henkilökuntaa, enkä ilman niitä tärkeitä nimettömiä verenluovuttajia. Enkä ilman miestäni. Tosin miehelle on tainnut jäädä suuremmat traumat, kun jäi molemmilla kerroilla yksin vastasyntyneen vauvan kanssa pohtimaan tuleeko vaimo takaisin vai ei. Näiden synnytysten jälkeen oli sekä kätilöiden, että lääkärinkin suositus, että ei enempää lapsia tällä kropalla. Samaa mieltä toki oltiin miehen kanssa, kolmatta kertaa ei voi enää onni olla matkassa.
  6. Tuo ballonki ei tosiaan vaikuttanut minun tilanteessa mitenkään. Seuraavana aamuna se sitten väkisin vedettiin ulos lääkärin toimesta. Vähän ihmetytti lääkäriäkin, kun paikat oli edelleen samassa tilassa, kuin ennen ballonkia. Joten cytotecilla taas käynnisteltiin. Ja vauva syntyi sitten kuitenkin sektiolla vasta 2vrk ballonkin laiton jälkeen. Ja painoakin oli vain 4020g..
  7. Meillä arvioitiin koko odotuksen ajan, että nelikiloinen vauva tulee. Sen perusteella ei päästetty yhtään yliaikaiseksi. Käynnistysaamuna viikoilla 40+0 kokoarvio oli 4,3 kg. Sekä ultran, että kokeneen kätilön vatsan päältä tekemien tunnustelujen perusteella. Seuraavana päivänä syntyi 4020g painava poika. Aika lailla oikeaan siis meni, varsinkin nuo aikaisemmat arviot.
  8. Täällä odotellan huomisaamua ballonki paikallaan. Laittaminen ei sisätutkimusta kummemmalta tuntunut, tosin tässä vaiheessa tuo sisätutkimuskaan ei mikään mukava toimenpide ole. Rakko tuntuu koko ajan täydeltä, kun tuo vauvan pää painaa. Vessassakäynti ei tosiaan mikään miellyttävä kokemus ole, mihinkään ei toki satu, mutta nuo ylimääräiset letkut vähän ehkä häiritsevät. Aamulla sitten viimeistään pitää ilmoittautua osastolle. Ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että sinne asti tosiaan saa odotella. Huomenna viikkoja tasan 40, mutta viimeiseen kahteen viikkoon ei kohdunsuulla ollut tapahtunut juurikaan mitään. Ja vauvan painoarvio tänään oli jo 4,3kg, joten eivät halua päästää enää suuremmaksikaan. Siksi käynnistykseen..
  9. Meillä ei olla: - kelpuutettu tuttia tai tuttipulloa - nukuttu 2,5 vuoteen kokonaisia yöunia - suostuteltu syömään, kaikki sallittu kelpaa - nukuttu päiväunia omassa sängyssä, vain parisänky tai rattaat kelpaa
  10. Jouduin kertomaan töissä heti plussattuani, jotta sain vaihtaa työtehtäviä turvallisempiin. Samalla tuli toki sitten kerrottua vanhemmillekin. Muille en sitten kertonutkaan. Nt-ultrassa kun paljastui turvotusta yli sallitun, olin erittäin tyytyväinen päätökseeni. Aika ultrasta LV-punktion tuloksiin oli yhtä tuskaa ilman ulkopuolisten raskauskyselyitäkin. Koko odotusaikana en ole voinut olla rauhallisin mielin, niin paljon on poikennut esikoisen odotuksesta, enkä silloinkaan halunnut julistaa odotusta sen kummemmin. No ehkä sitten ensi kuussa voi taas hengähtää, kunhan lapsi on syntynyt terveenä.. Mutta jokainen toki elää omalla tyylillään, ymmärrän kyllä erittäin hyvin sen, että heti haluaa kertoa onnestaan kaikille.
  11. Voisi olla kuin minun näppäimistöltä tuo lainattu. Paitsi että sairaala oli eri ja mies ja vauva kävivät hoitajan luvalla viiden minuutin visiitillä ja miehen ilme kyllä kertoi kaiken. Ehkä ei olisi pitänyt nähdä lähes täydellisen verenvaihdon kokenutta vaimoa mustelmat ja kanyylit käsivarsissa. Mutta minusta oli ihana nähdä vauva, syntyi siis kolmen jälkeen iltapäivällä ja heräämössä näin hänet isän sylissä seuraavan kerran seitsemän jälkeen illalla. Tämän jälkeen seuraava kosketus vauvaan olikin vasta seuraavana aamuna. Ja heräämö oli tosiaan koko sairaalan yhteinen, pääsin onneksi itse sieltä pois joskus yöllä, varasynnytyssaliin, osastolle ei vielä tuossa kunnossa minua huolittu. Mutta pitkä aika erossa vastasyntyneestä, en kyllä koe sen vaikuttaneen äiti-lapsi-suhteeseen millään tapaa.
  12. Kertokaahan, mistä tunnistan ns. merkkilaukun? Satuin nimittäin kirpparilta bongaamaan hoitolaukun 13 €:lla. Kotiin tullessani huomasin, että OiOi oli merkki ja löysinkin sitten kyseisen laukun netistä http://www.diaperbags.com/messenger-diaper-bags/floral/oioimessengerdiaperbagblackandwhiteflower.cfm Mukana tuli hoitoalusta ja pullopussi. Ja laukku kyllä näyttää aivan kuvien kaltaiselta saumoja ja yksityiskohtia myöden.
  13. Moi! Tuohon keinonahka-asiaan.. Meillä 2009 ostetut vwhite croc mondialit, enkä voi kuin kehua! Pysyvät todella helposti puhtaina, pelkkä pyyhkäisy kostealla liinalla riittää. Juuri tällä viikolla katselin vaunuja sillä silmällä, että putsaan ne syksyn jäljiltä uutta vauvaa varten. Eli vaihdan vaununkopan takaisin ratasosan tilalle. Kuomussa oli seinästä tarttunutta likaa, ollut varmaan syksystä asti ja todellakin lähti heti pyyhkimällä. Samaten ratasosan jalkasuoja, ihan uutta vastaavassa kunnossa on. Ja vaikka ohjeessa lukee, että pelkkä pyyhkiminen kostealla liinalla, olen mm. valjaiden ja turvakaaren pehmusteen pessyt pesupussissa koneessa, eikä ole mennyt miksikään. Tuota kanttinauhaa kun on vaikeampi saada ihan putipuhtaaksi pelkällä pyyhkimisellä. Vaunukopan sisus on kankainen, eli ei hiosta. Ratasosassa taas olen pitänyt välillä pientä lakanaa päiväunien aikana kesällä, kun esikoinen on aikamoinen kuumakalle. Mutta en ole huomannut, että mitenkään erityisen hiostavat olisivat.