LeeLoo

Aktiivijäsen
 • Content count

  785
 • Joined

 • Last visited

About LeeLoo

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kamamunassa ei ole muuta riskiä kuin salmonella, mikä ei ole erityisvaarallinen sikiölle. Kiusallinen toki äidille.
 2. Nodu, ihan selkeä viiva :-X
 3. ^ Kuulostaisi minusta vain hormoninäpyiltä, kun tulevat ja menevät noin nopeasti. Varmasti ei ole syytä huoleen.
 4. ^ No nyt oli kuitenkin niin päin, että omalääkäri oli ihan oikeassa. Poika kävi tänään keskussairaalassa, ja korvat olivat ihan kunnossa. Huonomman korvan tärykalvon alalaidassa oli samentumaa, mutta ei niin paljoa, että mihinkään toimenpiteisiin ryhdyttäisiin. Seurataan tilannetta ja jos kuulonalenemaa tulee, katsotaan uudestaan. Mutta olipa onni, ettei syöksytty putkitukseen ja kitarisaleikkaukseen. En tiedä, miten korvalääkäri taas teki päätelmänsä liimakorvasta. Hämmentävää.
 5. ^ Kiitos vastauksesta! Meillä poika on jo viisivuotias, ja tulehduksia on ollut muutama joka talvi. Ovat lähteneet aina Zithromaxilla (amoksisilliinilla eivät, eikä sitä ole viime vuosina huolittukaan), mutta nyt pääsiäisen jälkeen saimme päivystyksestä mukaan Amorionia, kun apteekki oli jo kiinni. Kuulonalenema ei korjaantunut kuurilla, ja kävimme uudestaan näytillä, ja silloin tärykalvo näytti paksuuntuneelta ja jäykältä, ja saimme tuon toisen kuurin. Kuulo parani vähän, mutta korvat kipuilivat, joten kävimme taas omalääkärillämme, joka määräsi allergialääkkeet, koska korvat olivat hänen mukaansa puhtaat, ja epäili kuulonaleneman syyksi koivuallergiaa. Käytin poikaa kuitenkin parin päivän kuluttua yksityisellä korvalääkärillä, joka totesi liimakorvan molemmin puolin. Tulehduksesta oli silloin 1,5 kuukautta, ja hän laittoi lähetteen putkitukseen ja kitarisojen poistoon. Onneksi on nyt tuo käynti keskussairaalassa kahden viikon kuluttua. Yksityisen lääkäri olisi halunnut leikata ja putkittaa pojan suurinpiirtein siltä istumalta. Kuitenkin liimakorvan neste voi kuivua vielä kolmen kuukauden jälkeenkin.. Että onneksi ei ole vakuutusta eikä siten kiusausta tehdä operaatiota nopealla aikataululla Kuulo on kuitenkin palautunut ihan ennalleen. Mielessä on käynyt, että A) onko meidän omalääkäristä yhtään mihinkään ja B ) miten hirveästi yksityisellä rahastetaan, jos tässä tilanteessa suositellaan nopeaa leikkausta.
 6. Majoneesissa on tosiaan kananmunaa, mikä saattaa olla pastöroimatonta, mutta ei siinä olisi säilyvyyden kannalta mitään järkeä, siis käyttää pastöroimatonta. Yleensä valmismajoneeseissa käytetään keltuaisjauhetta. Ja salmonellahan ei ole sikiölle erityisvaarallinen, äidille toki kiusallinen.
 7. Onko täällä kokemuksia liimakorvasta? Miten pian tulehduksen jälkeen se voidaan todeta? Pojallamme oli ärtsy tulehdus pääsiäisenä, nyt yksityinen korvalääkäri totesi molemminpuolisen liimakorvan. Oon vähän kahden vaiheilla, uskoako. Parin viikon kuluttua on aika keskussairaalan korvalääkärille.
 8. Molluskoista on ollut puhetta pari sivua sitten
 9. Meillä on tytöllä joku ihme juttu päällä. Viikonvaihteessa toiseen poskeen nousi ihottumaa paprikan jäljiltä, ja punotuksen laskettua huomasin kasvoilla olevan sellaista pientä, ihon väristä näppyläistä ihottumaa. Nyt sitä on tytön kasvoissa ja keskivartalossa. Tuntuu vähän kuin hän olisi kananlihalla. Söimme viikonloppuna reilusti punaista paprikaa, josta ei kyllä ole ikinä ennen tullut mitään (niinkuin ei mistään muustakaan). Iho on hänellä hieman atopiaan taipuva. Mikähän tällaisessa ihottumassa voi olla takana? Muuten hän on ihan normaalin terve, vähän nuhainen vain. Äksyys juhtunee ihan vaan iästä
 10. Voi miten ihanaa, Mariahs!
 11. Mulla on ollut Mirena viime kesäkuusta, ja nyt haluan poistattaa sen. Mua rassaa -jatkuva hiivatulehdus -epämääräiset vuotelut (nyt tuhruttanut toista viikkoa, välillä ihan kirkasta verta) -seksi ei voisi vähempää kiinnostaa -mielialaheittelyt (tää nyt voi toki johtua muustakin, mutta en halua ottaa riskiä, että olen sekopäinen kierukan takia) Seksiä ei tule harrastettua edellämainituista syistä juuri ikinä, vaikka vielä ennen kierukkaa meillä oli mahtava ja vireä seksielämä. Nyt on koko ajan jonkinlaista hankaluutta, enkä halua sitä enää. Tehokasta ehkäisyä kyllä sikäli, kun ei tule harrastettua yhtään mitään
 12. ^ Enbreliä voi käyttää plussaan asti ja hätätilassa vaikka raskausaikana
 13. Tuo minun enneuneni reservaatista, vanhasta kurttuisesta intiaaninaisesta ja hänen sanoistaan piti tosiaan paikkansa, toinen lapsemme oli tyttö. Molemmissa raskauksissa ennakkoaavistukseni on pitänyt paikkansa, ja raskaudet olivat hyvin erilaisia.
 14. ^ Kelan omavastuuosuus on tänä vuonna 610 euroa, eli se täyttyy jo yhdellä ostolla, kun lääkkeet ovat niin kalliita. Sinun tarvitsee maksaa vain tuo omavastuuosuus siis, sen jälkeen kaikki reseptilääkkeet ovat 1,5 euroa per osto. Onhan se iso raha, mutta jos vertaa hintaan ilman Kelan korvausta, niin ei paha Ja itse aina mietin sitä, minkä hinnan omalle hyvinvoinnille ja terveydelle voi laittaa. Loppujen lopuksi hinta ei ole kovinkaan paha siitäkään. Itselläni on aika tiukka budjetti kanssa, mutta olen tyynesti ostanut lääkkeet luottokortilla ja lyhennän sitä hissukseen. Korkoja toki tulee, mutta helpompi näin.
 15. ^ onnea hurjasti vauvasta! Muistathan, että imetystä ei tarvitse lopettaa Enbrelin takia. Trexan ei tule tietenkään kyseeseen, mutta Enbreliä voi hyvin käyttää. Toki jos vointi huononee ja osteoporoosiakin on, niin ei sen imetyksen perään kannata surra vaan tosiaan asettaa oma terveys ja hyvinvointi sen edelle. Myy, jossain neuvoloissa Mirenan saa ilmaiseksi. Itse pulitin 113 euroa. Nyt kyllä haluan sen veke, kun sain siitä jatkuvat hiivat ja aika epävakaan mielenlaadun. Käytetään sitten kumia. Trexanin takia ehkäisyn pitäisi vaan olla mahdollisimman varma.