Ella F

Aktiivijäsen
  • Content count

    134
  • Joined

  • Last visited

About Ella F

  • Rank
    Aktiivi
  1. Meillä ulkoillaan joka päivä ainakin jonkun verran, koska koiraa täytyy lenkittää. Ulkoilu onkin yleensä sitä, että neiti istuu osan matkasta rattaissa ja osan kävelee itse. Pyrin siihen, että koiralenkin lisäksi käytäisiin mahdollisimman usein myös pihalla ihan vain lapsen kanssa, esim. tuossa taloyhtiön leikkipaikalla tai jossain muussa leikkipuistossa tai sitten ihan vain metsässä kävelemässä. Ihan joka päivä ei kyllä ehditä noihin puuhiin ja omasta mielestäni noissa leikkipaikoissa on vain tylsää, joten itse viihdyn paremmin lenkeillä kuin missään puistoissa. Tyttö rakastaa ulkoilua eikä vielä tähän mennessä pukeminenkaan ole ollut ongelma. Ongelmia tulee joskus sisälle tulosta kun lapsi huutaa takaisin ulos kuin sumusireeni.
  2. ^Kiitos!
  3. Millaista sadesuojaa olette käyttäneet City Mineissä? Meneekö niihin mikään halpis-yleissadesuoja, esim. Emman, vai täytyykö olla Baby Joggerin oma?
  4. ^Mä soittaisin joko sinne lapsivuodeosastolle missä olit tai terveyskeskuksen päivystykseen. En kyllä varmaksi osaa sanoa.
  5. Laurell: Nuo Versatkin voisivat kiinnostaa, jos vaan tuo 61 cm leveys mahtuu meidän hissiin. Vähän siinä ja siinä. Laitan yv:tä. Muoks. Jostain syystä en saa laitettua yv:tä tai en ainakaan löydä mitään mistä sen voi tehdä.
  6. Laitan tännekin vinkiksi, että jos jollain olisi myydä hyväkuntoisena City Mini 3 tai 4 niin täällä olis kiinnostunut ostaja. Laittakaahan yv:tä
  7. Meillä ei toistaiseksi ole mitään ohjattuja harrastuksia. Vauva täyttää pian 8 kk ja tekis niin mieli mennä muskariin, mutta en oikein tiedä minne. Ja pääseekö syksyksi enää mihinkään ryhmiin, vai onko kaikkiin ollut ilmoittautuminen jo keväällä. Noh, kotona ainakin lauletaan ja leikitään paljon ja onhan meillä noita soittimiakin, johon vauva on jo vähän tutustunut. Mutta kiva olisi päästä näkemään muita vauvoja kun niitä ei tuttavapiirissäkään ole. Mä en vaan ole hirveän sosiaalinen menemään mihinkään mammakahviloihin tms. Oikeastaan meidän pääasiallinen harrastus on koiran kanssa lenkkeily, joka vie leijonanosan päivästä, ainakin siltä tuntuu. Lisäksi ollaan käyty yhdessä koiranäyttelyssä ja vielä ollaan kahteen menossa tänä kesänä. Hienosti sujui tuo eka näyttelypäivä, joten olen toiveikas kahden muunkin suhteen. Eli varsinaisia vauvaharrasteita nämä eivät tietenkään ole, mutta vauvakin pääsee noissa kuitenkin näkemään uusia maisemia ja ihmisten ilmoja.
  8. Aina puhutaan, että kun vauva tekee hampaita, siitä aiheutuu yökaudet huutamista. Missä vaiheessa tämä huutokausi tulee - silloin, kun hammas on vasta tulossa, vai silloin, kun se on juuri puhkaissut ikenen, vai jossain muussa vaiheessa? Mietin, onkohan meillä nyt menossa tämä kuuluisa hammashuuto vai mistä kiikastaa. Vauvalle tuli eka hammas pilkottamaan noin viikko sitten, mutta edelleen se on tosi pieni eikä ole vielä tullut kuin millin, parin verran ikenestä. Voiko se alkaa tosissaan vaivaamaan vasta nyt?
  9. ^Nukahtaako vauva tissille yösyötön jälkeen ja sitten herää, kun nostaa omaan sänkyynsä? Voisiko olla mahdollista kokeilla perhepedissä nukkumista? Saisi jäädä uneen, kun on syötön jälkeen nukahtanut.
  10. ^Mulla oli vähän samanlainen tilanne kuin Capricalla, eli käynnistysaika oli aamuksi varattuna ja supparit alkoivat yöllä. Mulla kuitenkin käynnistys tehtiin joka tapauksessa aamulla kalvot puhkaisemalla, mistä supparit voimistuivat. Synnytyksen alku laskettiin vasta tästä. Supparit siis alkoivat edellisenä yönä. Eli kumpikohan mun pitäisi vastata, käynnistettiin vai supistuksilla? Vauva syntyi 12 h kalvojen puhkaisusta alateitse.
  11. Kyllä mulla täysimetys ehkäisee kun seksiä ei tee yhtään mieli.
  12. Nimiäisissä 1 kk synnytyksestä puin päälle kapealahkeiset farkut/jeggingsit, jotka vyötärön puolesta mahtuivat, ja niiden kanssa semijuhlava tunika/paita, joka mahtui rintojen kohdalta juuri ja juuri kiinni. Tunika oli napitettava = helppo imettää, ja sen väljän pitkähkön helman alle maha jäi hyvin piiloon. Eihän tuo ihan huippujuhlavaa ollut, mutta noin pian synnytyksestä ei vaan jaksanut niin panostaa omaan pukeutumiseen, kunhan oli jotain asiallista päällä. Ja ihan hyvältä tuo kuvissa näyttää kun niissä eivät farkut niin korostu, vaan se paita.
  13. ^Joo niin itsekin ajattelisin ja siksi kriteeriksi olin laittanut selkä menosuuntaan. Mua kyllä vähän ärsyttää, että nuo testitulokset antavat virallisten suositusten kanssa aivan ristiriitaista tietoa. Istuin, joka on muka sopiva 9 kg alkaen käytettäväksi, ei sitten käytännössä ole kuitenkaan sopiva sille 9 kg lapselle vielä pitkään aikaan. Kiitos kommenteista koskien Max-waytä ja että se ei olekaan niin hankala käyttää kuin testi antaa ymmärtää! Pidetään siis sekin harkinnassa, vaikka siinä ei isofixiä olekaan. Uskoisin, että Max-fix olisi paras meille, mutta jos se jalkatila on ihan onneton niin en tiedä sitten. Hankala sovittamallakaan selvittää kun lapsi on vielä niin pieni, että tietenkin mahtuu siihen hyvin, mutta miten sitten vuoden-parin päästä. No, kai sitä voi yrittää vähän mallata ja katsoa paljonko silmämääräisesti on kasvunvaraa. Axkidin Kidzofixiin pitänee vielä tutustua. Auttaisi kyllä, jos se olisi ollut testissä mukana. Kiitos vinkistä Låla!
  14. Täällä kanssa pähkäillään kaukalon jälkeisen turvaistuimen hankintaa. Klippan Triofixin turvallistuudesta Autoliiton testissä: + Alhainen kuormitus etutörmäyksessä + Hyvä vyön reititys + Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoon - Melko suuri kuormitus sivutörmäyksessä Tuo "melko suuri kuormitus sivutörmäyksessä" on kyllä aika paha. Lisäksi istuin on arvostelun mukaan epämukava, joten taitaa jäädä meiltä hankkimatta. Britaxin Max-Fixiä ajattelin, mutta jos siinä on tuollainen jalkatilan kokonaan vievä tunkki niin taitaa jäädä sekin meiltä kauppaan. Tyttö on kohta 5 kk ja viime neuvolassa oli jo 67 cm pitkä, joten nyt ehkä joku 69 cm (?, ensi viikolla se kuullaan). Joten jos tuohon ei enää kaksivuotiaana mahdu niin harmi homma tosiaan. Meillä kriteerit istuimelle ovat: - isofix - selkä menosuuntaan - helppo ja nopea asentaa, koska istuinta joutuu välillä ottamaan autosta pois (koska toisinaan autossa matkaa useampi aikuinen ja lapsi ei ole mukana) - turvallinen sekä etu- että sivutörmäyksessä - ei saa vielä autosta mahdottomasti tilaa - pidemmänpuoleisen lapsen pitää mahtua siihen. - ei älyttömän kallis (suomeksi: ei Cybex Sironaa) Huh. Mahtaakohan löytyä meidän kriteerit täyttävää istuinta ollenkaan. Muoks. Tuo Kiddy Phoenixfix Pro 2 olis aivan mahtava, mutta uskaltaako siihen sitten luottaa, että se on muka yhtä turvallinen nimenomaan niskaan kohdistuvan kuormituksen osalta kuin selkä menosuuntaan -istuimet? Ja tosiaan myös suoraan kaukalosta, alle vuoden ikäiselle? Kun vauva on sen verran pidempikokoinen, että joudutaan siirtymään kaukalosta pois varmasti jo reilusti alle vuoden ikäisenä. Lisäksi jos tuon Phoenixfixin ostaa, joutuu sitten selittelemään valintaansa kaikille tutuille ym., joiden mielestä ei olla ajateltu lapsen parasta kun ollaan hänet laitettu kasvot menosuuntaan, vaikka juuri tämä istuin sitten olisikin yhtä turvallinen kuin selkä menosuuntaan -istuimet. Argh, miksi tää on niin vaikeaa?!
  15. Mulle luettiin lapsena Levolle lasken luojani. Olen ihan tapaluterilaisesta perheestä, nykyään kirkosta eronnut enkä aio omalle lapselleni opettaa mitään iltarukousta. Sen sijaan tuutulaulun laulan useimmiten ja kunhan alkaa ymmärtää puhetta paremmin, toivotetaan tietenkin hyvää yötä, luetaan iltasatu jne.