Moose

Aktiivijäsen
 • Content count

  599
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Moose

 1. Esikoisesta saatiin ominkin silmin vahva poikalupaus, ja se piti . Nyt tästä toisesta saatiin pari päivää sitten tyttöveikkaus. Vauva oli jalat tosi ristissä, mutta sai kuvan, josta esitteli häpyhuulet ja klitoriksen (mies kiemurteli tuolissa..), mutta mainitsi, että nämä tytöt saattaa paljastua pojaksi salissa. Jäi vähän hämäämään, että kuinkahan luotettavia noi veikkaukset on? Ainakin täällä suurella osalla näyttää veikkauksetkin pitäneet paikkansa .
 2. Bugboo Bee+ omistajat! ostin käytetyt bee+t, ja mietityttää toi istuin. Eli kuuluuko sen olla tollainen "irtonainen", eli nousee ylös kun vaan nostaa. Ei siis napsahda mitenkään lukkoasentoon, vaan on koko ajan sellainen löysä. Selitinköhän nyt tarpeeksi vaikeasti . Ja siis puhun tuosta istuimen alaosasta, en selkänojasta. Lisäksi huomasin että istuimesta puuttuu vöistä ne pehmusteet, sellaiset varmaan kuuluisi olla? Puhun siis periaatteessa tästä toiminnosta. Siis istuin paikalleen ja ylös, ei pidennysosa. http://i.ytimg.com/vi/vgT2EiwGMJQ/hqdefault.jpg
 3. Päivitelläänpä sitten 3 kk neuvolan mitat:59 cm/ 5410g/ 39,4 cm. Ja pieni meidän poika on edelleen, ja äitiä huolestuttaa . Neuvolasta lohdutellaan, että kaikki on hyvin, mutta liikaa löytyy tuttavapiiristä "normaalin" kokoisia samanikäisiä vauvoja, joihin verrata... 4 kk: 63 cm/ 6000g/ 40,5 5,5kk: 64,9 cm/ 6380 g/ 41,6 Tänään 6 kk-neuvola, ja pelkään (taas) ettei poika ole kasvanut yhtään . Päivitetäänpäs tilannetta pitkästä aikaa! Meidän pikkumies tosiaan täytti vuoden, ja melkein koko sen vuoden stressasin tuota kasvua. Oli tosiaan täysimetyksellä 5,5 kk ikäiseksi, ja sitten aloitettiin kiinteiden maistelut. Kun vauhtiin päästiin, on ruokaa uponnut hyvin, ja käytän lisäksi rasvalisää ja täysrasvaisia tuotteita. Kasvu oli maltillista melkein koko vuoden, 6kk jälkeen pituus notkahti, mutta 10-12kk otti megaharppauksen . No, pidemmittä ( ;D) puheitta tässä mittoja 6-12kk: 6 kk: 6390 g / 66,7 cm / 42,3 cm 8 kk: 7130 g / 68,4 cm / 43,2 cm 10 kk: 7570 g / 70 cm / 44,2 cm 12 kk: 8460 g / 74,3 cm / 45 cm Poika siis palasi pituudessa -1 käyrälle, ja päätin lakata stressaamisen. Poika on siro, mutta ihan samaa kokoluokkaa ikätovereidensa kanssa! Tsemppiä muillekin, kaikki on niin omansa kokoisia yksilöitä, ja varmasti suurin osa ottaa kasvupyrähdyksen jossain vaiheessa .
 4. ^ tulee mieleen, että olis Karoliinan lempinimi, vaikka vissiin on miehen nimi? Saa 6. Edda?
 5. Päivitelläänpä sitten 3 kk neuvolan mitat: 59 cm/ 5410g/ 39,4 cm. Ja pieni meidän poika on edelleen, ja äitiä huolestuttaa . Neuvolasta lohdutellaan, että kaikki on hyvin, mutta liikaa löytyy tuttavapiiristä "normaalin" kokoisia samanikäisiä vauvoja, joihin verrata... 4 kk: 63 cm/ 6000g/ 40,5 5,5kk: 64,9 cm/ 6380 g/ 41,6 Tänään 6 kk-neuvola, ja pelkään (taas) ettei poika ole kasvanut yhtään .
 6. ^ meidän pojan nimi on tuollainen . Mielestäni soljuvat mukavasti yhteen, ja sellaista kommenttia on muiltakin tullut . Vilautan meidän pojan nimeä nopeasti eli *meni jo* . Muutenkin jännitti tuo nimi, tai siis miten ihmiset suhtautuvat, mutta onneksi vastaanotto on ollut positiivista. Eikä tuolle pojalle enää muuta nimeä voisi kuvitellakaan!
 7. ^ kiitos kommentista! meidän pikkumies jatkaa edelleen kasvua omilla käyrillään. Paino vissiin menee keskikäyrällä (jota kyllä vähän ihmettelen) ja pituus miinuskäyrällä (-2?). Mä en ole ihan perillä näistä käyristä.. Päivitelläänpä sitten 3 kk neuvolan mitat: 59 cm/ 5410g/ 39,4 cm.
 8. Poika meilläkin .
 9. ^ nimi on bongattu italialaisesta kalenterista, mutta sitä on Suomessakin annettu n. 170 kertaa. Suosituin ollut ihan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa (tällöin annettu n. 130 kertaa). Mä jotenkin tykkään nimestä kovasti! Kivan pehmeä, ja tarpeeksi erikoinen mun makuun. Nimestä Aldo tykkään tosiaan myös (pojalle siis).
 10. Mitäs olette mieltä nimestä Alda?
 11. Onkohan buffiksiin tulossa ikinä mitään erikoiskankaita? Onko kenelläkään tietoa tai veikkauksia? Kauheen hauska olisi, jos vaunuja saisi muunneltua muutenkin kuin vain peruskankailla . Melkein harmittaa, etten valinnut cameja, kun niihin on taas ihania kuoseja tarjolla..
 12. Mitäs veikkaatte hänestä:
 13. Maj on kiva! Itse tykkään enemmän muodosta Mai, mutta Maj saa 8. Mitäs sanotte pojannimestä Domi? Hesarista bongattu, mielestäni hauska nimi .
 14. Päivän hesarista bongattu pikkupoika nimeltään Domi. Aika hauska! Me ollaan mietitty, että jos toinen poika saadaan, voisi hänestä tulla Aldo/Aldon. Nimi on italialaista alkuperää, mutta sopii mielestäni suomalaiseenkin suuhun? Menee samaan sarjaan esim nimien Edvin tai Albin kanssa.
 15. Mä veikkaan molempia tytöiksi! Pitääkin tuoda tänne meidän vauvasta kuva arvuuteltavaksi niille, jotka ei tunnista .
 16. Kuulutaankohan me tänne.. Mulla tosiaan oli diagnosoitu RaDi, ja "todellinen" sokerivauva sieltä tulikin.. *tähän silmienpyöritys hymiö* Mua on ruvennut huolestuttamaan kun meidän poika on aika pieni :/. En aiemmin kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta nyt rupeavat kuukautta nuoremmat menemään ohi, ja ihmisiltäkin on ruvennut tulemaan ihmettelyjä että onpas se pieni. Neuvolassakin odotellessamme tuli joku äiti kyselemään että onko vastasyntynyt... Kun kerroin että 2 kk, niin hän ihmetteli kovaan ääneen, että hänenkin vauvansa on 2 kk, mutta oli meidän pojan kokoinen syntyessään. Neuvolalääkärikin puheli, että onpa siro ja pieni poika, että yleensä tytöt on tuon kokoisia ja oloisia. Jotenkin tuntuu, että tytöt saakin olla pieniä ja siroja, mutta sitten kun poika on, niin sitä ihmetellään. Nyt sitten punnitsee poikaa harva se päivä, ja ahdistun kun tuntuu että on vaan niin pieni. Meidän vaaka tosin näyttää aika summittaisen painon, kun on tarkoitettu aikuisten punnitsemiseen. Neuvolaan en haluaisi ottaa yhteyttä, kun pelkään, että rupeavat tuputtamaan lisämaitoa tms. Omaa maitoa kuitenkin tulee ihan yli kulutuksenkin välillä. Se, mikä mietityttää, on pojan taipumus vedellä aika pikaruokailuja. 5-10 minsaa on varmaan yleisin syömisen kesto. Näitä on noin parin-kolmen tunnin välein. Pissa- ja kakkavaippoja kuitenkin tulee ihan normaalisti ja poika on iloinen ja virkeä, että kai se ruokaa saa tarpeeksi. On vaan sellainen, ettei syö jos ei oo nälkä, ja itse aina lopettaa ruokailun kun on valmis. Ei puklailekaan oikeastaan koskaan. Tässä vielä pojan kasvu tähän saakka: 0 kk: 50 cm/ 2940 g/ pipo: 33 cm 1 kk: 53,4 cm/ 3770 g/ 36,2 cm 2 kk: 56,5 cm/ 4780 g/ 38 cm Poika on kuitenkin sopusuhtainen, kaksoisleuka, pulleat posket ja reisimakkaraa löytyy, mutta ei tosiaan mikään Michelin-ukko. Jotenkin tuntuu, että tytölle noi mitat olisi ihan hyvät, mutta siroa poikaa ihmetellään.
 17. ^ ja ^^ kiitos!
 18. Meidän poika sai sunnuntaina nimen *meni jo*i . Taustaa sen verran, että tavoitteenamme oli löytää suomalaisen kuuloinen nimi, jolla olisi saksalaista tai/ja italialaista taustaa (oman perhetaustani vuoksi). Etunimi löytyikin Italian nimipäiväkalenterista, ja tarkemmalla tutkailulla paljastui nimen alkuperän olevan germaaninen. Pojalla onkin nimipäivät sitten suomen lisäksi myös Italiassa ja Saksassa . Toinen nimi tulee miehen suvusta.
 19. Onnea kukkikselle plussasta! Toivon todella teille nyt pysyvää plussaa!
 20. Onkos babyhuys.nl:ään jotain alekoodia tällä hetkellä? BUGABOO2013 ei taida enää toimia? Kiitos vastauksista!
 21. Meidän kriteerit oli: - Haluttiin löytää nimi, joka olisi jollain tavalla italialais-, saksalais- ja suomalaisperäinen, johtuen mun perhetaustasta - Nimen piti kuitenkin sopia suht tavalliseen suomalaiseen sukunimeen - Ei kovia konsonantteja - Suomalaisen kuuloinen kansainvälisestä taustasta huolimatta - Erikoinen, muttei liian erikoinen (tätä valitsemaamme nimeä on annettu vuosien 2010-13 välillä n. 300 pienelle pojalle) - Toinen nimi miehen papan mukaan Olavi, joten siihen piti myös sopia tämän etunimen Ihme ja kumma, löydettiin tällainen nimi . Germaanista alkuperää, ja nimipäivää vietetään Suomessa, Saksassa ja Italiassa!
 22. Mut on kyllä yllättänyt palautumisen nopeus! Olin ihan varma, että mulle jäisi kauhea löysä nahkapussi, kun maha oli tosi iso, ja iho tuntui pinkeältä. Toki matkaa vielä on litteään vatsaan, ja napa tuskin koskaan tulee palautumaan entiselleen, mutta silti olen tosi tyytyväinen ja armollinen itselleni . Ekassa kuvassa viimeinen mahakuva, rv. 39+0 ja toisessa kuvassa tasan viikko synnytyksestä.
 23. Ajattelin tulla tännekin kertomaan, että meidän "sokerivauva" syntyi rv. 39+5 ja painoi huimat 2940 gr . Sokerit myös täysin ok alusta asti.
 24. Luin ketjun läpi, mutta edelleen tuntuu olo tosi hämmentyneeltä . Olen siis esikoisen odottaja, ja vauvan olisi tarkoitus syntyä heinäkuussa. Haluaisinkin ostaa helpon ja turvallisen liinan aloittelijalle, mutta mikähän olisi hyvä vaihtoehto? Hug-a-bub, pikkuruu ja MaM ECO jäivät niminä mieleen ainakin, mutta siihen se jäikin . Antakaas siis suosituksia aloittelijalle .
 25. ^ Kuulostaa juurikin mun ruokavaliolta, jolla ainakin itse olen saanut arvot pysymään hyvinä. Pyrin syömään myös kaksi luomukananmunaa päivässä, niistä saa hyvää protskua. Jos aihe kiinnostaa, eikä ole ihan niin virallisten suositusten kannalla, tässä on hyvää luettavaa: http://www.natural-parenting-advice.com/diabetes-diet-pregnancy.html. Olen aika pitkälle tuota seurannut (en tietenkään ihan pilkuntarkasti, mutta pääpiirteittäin), poislukien tuo turskanmaksaöljy, sillä siinä on vähän sitä A-vitamiinia. Ajattelin sen kyllä tuoda ruokavalioon sitten imetyksen alkaessa . Kaurahan on yleensä hyvä verensokerinlaskija, mutta tärkeää tässä on se liotus. Olenkin aina aamupuuron laittanut jo edellisenä iltana likoamaan keitinveteen. Niin, olen myös lisännyt puuroon muutaman ruokalusikallisen kookosöljyä ja sit tietty sen voisilmän . Rasvat ainakin mulla pilkkoo ilmeisesti hyvin niitä kauran hiilareita. Mustikat on kans hyvä keino tasaisiin verensokereihin . Sehän on ilmeisesti aika yleistä, että VHH-diettiä noudattavat kärähtävät paastoarvosta, sillä elimistö käyttäytyy vähän eri tavalla kuin virallisia ravintosuosituksia noudattavilla. Niistähän itsekin jäin silloin kiinni, mutta eipä ne ole sen jälkeen olleet korkealla.